ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΙΡΑΝ ΚΑΙ G8

Η G8 καλεί το Ιράν σε διάλογο


Να σεβαστεί το κράτος δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) πιο βιομηχανικών χωρών καλούν το Ιράν σε έναν "διάλογο με διαφάνεια" για το πυρηνικό του πρόγραμμα και να σεβαστεί το "κράτος δικαίου" και την "ελευθερία της έκφρασης", σύμφωνα με την τελική ανακοίνωσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο τέλος της ετήσιας συνόδου κορυφής που πραγματοποίησαν στο Χάντσβιλ, στον Καναδά.

"Στόχος μας ...
είναι να πείσουμε τους ιρανούς υπευθύνους να δεσμευτούν σε έναν διάλογο με διαφάνεια για τις πυρηνικές δραστηριότητες της χώρας τους και να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις του Ιράν", σημειώνουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Η υιοθέτηση στις αρχές Ιουνίου από τον ΟΗΕ νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης που έχουν στόχο τη χρηματοδότηση και τους εξοπλισμούς της "αντανακλά τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας όσον αφορά τον ιρανικό πυρηνικό φάκελο". "Και ζητούμε επίμονα από όλα τα κράτη να τις εφαρμόσουν πλήρως".

"Αναγνωρίζοντας στο Ιράν το δικαίωμα σε ένα πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς (...) ανησυχούμε έντονα για την απουσία διαφάνειας από το Ιράν όσον αφορά τις πυρηνικές του δραστηριότητες και για τη δεδηλωμένη πρόθεσή του να συνεχίσει και να εξελίξει τον εμπλουτισμό ουρανίου, συμπεριλαμβανομένου σε ποσοστό σχεδόν 20%", σημειώνουν.

"Ζητούμε επίμονα από την ιρανική κυβέρνηση να σεβαστεί το κράτος δικαίου και την ελευθερία της έκφρασης όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες" τις οποίες έχει προσυπογράψει, καταλήγουν.Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ