ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ

Κάνουν πίσω οι βαθμολογητές..
Την αναστολή της αποχής των βαθμολογητών των Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε η Ομοσπονδία των καθηγητών, δεσμευόμενη ότι «μέσα σε δέκα ημέρες» θα έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ο.Λ.Μ.Ε., που ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα. Μετά τη λήξη της, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Πεππές, δήλωσε: «Ως παιδαγωγοί αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε την αποχή, διασφαλίζοντας έτσι και την αξιοπιστία των.. εξετάσεων».

Παράλληλα, όμως, προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων. «Το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας και καταδείξαμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης όσον αφορά στο ύψος των αμοιβών μας. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση».

Σε ερώτηση εάν θα πειθαρχήσουν όλοι οι βαθμολογητές στην απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε., ο κ. Πεππές σημείωσε: «η απόφαση του Δ.Σ. είναι σαφής. Είπαμε ότι σταματάμε την αποχή και καλούμε τους συναδέλφους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους».

Ο πρόεδρος των καθηγητών εκτίμησε ότι σε ένα δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ώστε να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθητών.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ., Αλέξανδρος Αρβανιτίδης, διαφώνησε με την απόφαση της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε την ηγεσία της Ομοσπονδίας «πουλημένη». Είπε ότι η απόφαση για αναστολή «σπάει, υπονομεύει και ξεπουλάει έναν δίκαιο αγώνα» και κάλεσε τους βαθμολογητές να μην υπακούσουν και να συνεχίσουν την αποχή.

Η πρώτη απόφαση για αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση, η οποία είχε ανασταλεί, ελήφθη στις 28 Μαΐου. Ακολούθησε απόφαση για επ' αόριστον αποχή στις 8 Ιουνίου, η οποία διήρκεσε μέχρι σήμερα.

απo TreloKouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ