ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

Καταρρέει το χρηματιστήριο, πάνω από 7% το 10ετές ομόλογο

Share 0
Καταρρέει το χρηματιστήριο, πάνω από 7% το 10ετές ομόλογο
Σε τροχιά κατάρρευσης βρίσκονται από το πρωί οι αγορές ομολόγων και μετοχών της Ελλάδας
καθώς μετά το χθεσινό Eurogroup διαφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι είναι επιφυλακτικοί σε ότι αφορά στην πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο. Το αρνητικό κλίμα πυροδοτεί και το πολιτικό ρίσκο το οποίο έχει ανέβει κατακόρυφα καθώς οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνουν σημαντικό προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση αλλά και την ίδια στιγμή αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.
Οι ρευστοποιήσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο από την έναρξη των συναλλαγών είναι εκτεταμένες ειδικά στον τραπεζικό κλάδο ο οποίος πριν από λίγο κατέγραφε πτώση άνω του 7% καθώς εκτιμάται ότι οι τράπεζες επηρεάζονται καταλυτικά από τις εξελίξεις. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 4,5% με τις συναλλαγές στις 14:30 να προσεγγίζουν τα 90 εκ Ευρώ.
Την ίδια στιγμή σφυροκόπημα δέχεται η αγορά ελληνικών ομολόγων με το spread του δεκαετούς σε σχέση με το αντίστοιχο Γερμανικό να διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 615 μονάδες βάσης και να έχει φτάσει ενδοσυνεδριακά και στις 630 μονάδες. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς έχει φτάσει πάλι στα επίπεδα του 7% ενώ έχουν γίνει πράξεις και στο 7,14% ενώ το Γερμανικό δεκαετές έχει απόδοση στα επίπεδα του 0,85%. Επιπλέον κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν τα CDS με την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας να διαμορφώνεται σε 26% ενώ προ ολίγων εβδομάδων είχε υποχωρήσει κάτω του 20%.
Επισημαίνεται ότι στα επίπεδα του 7% ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και η χώρα εισήλθε στο Μνημόνιο.
Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι όσο γίνονται αμφίσημες δηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και από πλευράς Ευρωπαίων η αστάθεια στις αγορές θα συνεχιστεί γεγονός που μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα δείχνει τάσεις εξόδου από την κρίσ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ