ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΡΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ

Ρακοσυλλέκτρια με 3.000.000 ευρώ!!!!




Εναν αμύθητο θησαυρό έκρυβε μία 92χρονη ρακοσυλλέκτρια στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Η κυρά Δέσποινα είχε τρεις ολόκληρες ημέρες να δώσει σημεία ζωής και η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το σπίτι της ανάγκασε τους γείτονες να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αμεσα οι άνδρες της Ασφάλειας μετέβησαν στην οδό Τσιγάντε 15 όπου με τη βοήθεια ενός κλειδαρά άνοιξαν το μικρό σπίτι της, το οποίο ήταν γεμάτο από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα που μάζευε κάθε μέρα από κάδους απορριμμάτων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, γεγονός που ανάγκασε τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν μάσκες προκειμένου να ψάξουν μέσα στο βουνό από σκουπίδια την ηλικιωμένη. Και τελικά, λίγα λεπτά αργότερα εντόπισαν πεσμένο στο έδαφος το άψυχο σώμα της, το οποίο ήταν σε κατάσταση σήψης.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το πτώμα και το μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Την ίδια, στιγμή, ωστόσο, οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού υπέστησαν σοκ όταν ανακάλυψαν ανάμεσα στα σκουπίδια και τα περιττώματα τραπεζικά βιβλιάρια με λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, από την κίνηση των λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι η ηλικιωμένη δεν είχε προβεί ούτε μία φορά σε ανάληψη.

Η 92χρονη όλα αυτά τα χρόνια είχε καταφέρει να αποκτήσει μια ολόκληρη περιουσία, με την οποία θα μπορούσε να ζει πλουσιοπάροχα και να έχει ό,τι επιθυμούσε η ψυχή της. Ωστόσο, η ίδια είχε επιλέξει να ζει μέσα στην τρώγλη και καθημερινά να βγαίνει με ένα καροτσάκι της λαϊκής και να σεργιανίζει τους δρόμους ψάχνοντας για σκουπίδια και περισσεύματα. Η τραγική κατάστασή της και η εξαθλιωμένη εικόνα της δεν άφηνε ασυγκίνητους τους γείτονές της, οι οποίοι την προμήθευαν με παλιά ρούχα και φαγητό.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια και έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, που έχει προκύψει και απασχολεί τις αρχές είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα συγγενικό της πρόσωπο για να αναλάβει τις διαδικασίες της ταφής της, αλλά και να κληρονομήσει την τεράστια περιουσία που έκρυβε για χρόνια ολόκληρα κάτω από τους σωρούς σκουπιδιών.
www.espressonews.gr
buzz it!
You might also like:

ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ?

BΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Mε ημερομηνία 27 Μαίου 2010 αλίευσα με καθυστέρηση ...

...σήμερα (29/7/2010) την ακόλουθη είδηση από το bbc news: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8707355.stm
To Yπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταργήσει το σχέδιο για την ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η Γραμματεύς του Υπουργείου Theresa May.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρεττανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία σημειωτέον είναι το αντίστοιχο αυτής που έχει προγραμματίσει να μας επιβάλλει υποχρεωτικά και η δική μας κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα: Περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.
Nεώτερο δημοσίευμα της Guardian επίσης επιβεβαιώνει την πρόθεση της κυβέρνησης συνασπισμού του Η.Β. για την άμεση κατάργηση των ηλεκτρονικών βιομετρικών ταυτοτήτων: Guardian
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ» ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΟΔΙΑΣΕΙ ΉΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

BΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

....http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΓΥΜΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δείτε την sexy Mulher Melao να δίνει συνέντευξη γυμνή...

buzz it!



Πηγή,mantata news

Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2010/08/sexy-mulher-melao.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MantataNews+%28Mantata+News%29#ixzz0vKSG5KPS

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΕ ΜΙΛΟΥΣΕΣ?

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010

Ο Δημήτρης Ιωαννίδης έλυσε τη σιωπή του για τα γεγονότα του ’74: «Με εξαπάτησαν οι ΗΠΑ»!!!


Καταλογίζει ευθύνες στους Αμερικανούς ότι ψευδώς καθησύχαζαν πως οι Τούρκοι θα αποχωρούσαν σε λίγα 24ωρα από την Κύπρο, αλλά και στους επιτελείς του στρατού ότι απέφυγαν τον πόλεμο με την Τουρκία. «Με εξαπάτησαν ο Σίσκο και ο Κίσινγκερ για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στην Κύπρο». Μ΄ αυτά τα λόγια ο ταξίαρχος Δημήτρης Ιωαννίδης, γνωστός και ως «ο αόρατος δικτάτορας» της απριλιανής Χούντας, έλυσε τη σιωπή του για τα γεγονότα του ΄74, που οδήγησαν στη διχοτόμηση της Κύπρου. Σε συνέντευξή του στον Γιώργο Φράγκο, που λήφθηκε στο μικρό κελί που του έχει διατεθεί στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2009 και δημοσιεύτηκε χθες, στην ελληνική εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», ο Δημήτρης Ιωαννίδης, στα 87 του χρόνια, εμφανίστηκε οργισμένος για την στάση που τήρησε η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Ιωαννίδης ξεκινά την αφήγησή του από την κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 20ής Ιουλίου 1974 στο Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων, παρόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας Φαίδωνα Γκιζίκη, του πρωθυπουργού Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, των υπουργών Εξωτερικών και ‘Αμυνας Κυπραίου και Λατσούδη και των αρχηγών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, εκεί όπου παρόντες ήταν και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Χένρι Τάσκα, και ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Σίσκο. Σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, οι Αμερικανοί προσπάθησαν να αποκοιμίσουν την Αθήνα, ενώ συνεχιζόταν η τουρκική εισβολή. «Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση. Μας διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι αυτός και ο Κίσινγκερ θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη περίπου 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και της τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων. Γι΄ αυτό και μας κάλεσε να αποφύγουμε κάθε πολεμική ενέργεια».


Ήθελε πόλεμο
Όπως περιέγραψε στο δημοσιογράφο, στο σημείο αυτό παρενέβη ο ίδιος και χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι είπε απευθυνόμενος στην αμερικανική πλευρά: «Μας εξαπατήσατε, όπως κάνατε και προ ημερών, όταν μας υποσχεθήκατε ότι ο έκτος στόλος θα περιπολούσε στα στενά της Μερσίνας, ώστε να αποτρέψει τουρκική αποβατική ενέργεια». Ο Ιωαννίδης θυμάται ότι αμέσως σηκώθηκαν τόσο ο Γκιζίκης όσο και ο Κυπραίος και απευθυνόμενοι στους δύο Αμερικανούς στα αγγλικά, τους προειδοποίησαν ότι αν οι Τούρκοι δεν αποχωρούσαν άμεσα, η Ελλάδα θα έφευγε από το ΝΑΤΟ και θα «κήρυττε τον πόλεμο στην ‘Αγκυρα». «Αμέσως έπεισα τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Γρηγόριο Μπονάνο, να κηρύξουμε γενική επιστράτευση. Παράλληλα, αποφασίσαμε και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που το ίδιο βράδυ έβγαζε το 353/74 ψήφισμα, να κληθούν όλα τα μέρη να σεβαστούν την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου». Όπως ανέφερε ο Ιωαννίδης, ο ίδιος διέταξε τον τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πέτρο Αραπάκη, να στείλει αμέσως τα μισά υποβρύχια που βρίσκονταν στα Δωδεκάνησα στην Κύπρο και να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία, ενώ πρότεινε επίσης να κηρυχτεί η «Ενωση της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ιωαννίδη, «διατύπωσαν δισταγμούς τόσο ο Μπονάνος, που ακόμη πίστευε στη μεσολάβηση των Αμερικανών όσο και ο Γκιζίκης. Αλλά και ο τότε αρχηγός της Αεροπορίας, Παπανικολάου, όταν του ζήτησαν να στείλουμε τα Φάντομ που είχαμε και να διαλύσουν τους εισβολείς, άρχισε τις αναλύσεις σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών».


«Θα κερδίζαμε»
Ο Μίμης Ιωαννίδης διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα θα κέρδιζε τον πόλεμο, εάν ερχόταν αντιμέτωπη με τον τουρκικό στρατό. «Οι συσχετισμοί στην ποιότητα των όπλων, ιδιαίτερα στην αεροπορία και στο ναυτικό, ήταν συντριπτικά υπέρ μας. Ακόμη και στον στρατό ξηράς, όπου η Τουρκία υπερτερούσε τρία προς ένα, δεν είχαμε ουσιαστικό πρόβλημα λόγω του περιορισμένου μετώπου στον Έβρο. Εξάλλου, εμείς είχαμε καλύτερα άρματα μάχης, τα γαλλικά ΑΜΧ, που ήταν πιο σύγχρονα και γρήγορα από τα αμερικανικά Μ-47 που διέθεταν, είναι αλήθεια, σε μεγάλους αριθμούς αυτοί. Επιπλέον, οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί είχαμε πολεμική εμπειρία από την περίοδο 1946-΄49, ενώ οι Τούρκοι είχαν να πολεμήσουν από το ΄22. Η κρίσιμη διαφορά ήταν στην ψυχοσύνθεση των δύο λαών. Ο Έλληνας στρατιώτης εκείνης της εποχής ήταν πολύ καλύτερα εκπαιδευμένος και είχε υψηλότερο ηθικό από τον αντίστοιχο Τούρκο. Τα 22 Φάντομ που μόνο εμείς τότε διαθέταμε θα δημιουργούσαν υπεροχή στον αέρα και θα συνέτριβαν την τουρκική αεροπορία. Απ΄ ό,τι θυμάμαι, πετούσαν με επιχειρησιακή ταχύτητα 700 χλμ. την ώρα και ήταν απείρως γρηγορότερα από τα F-104, F-100 και F-84 που είχαν οι Τούρκοι. Το ίδιο συντριπτική κρίνει και τη διαφορά των δύο στρατών στο Ναυτικό. «Πρέπει να ΄χαμε δύο-τρία αντιτορπιλικά περισσότερα από τους Τούρκους, αλλά το παιχνίδι θα κερδιζόταν από τα υποβρύχια και τις γαλλικές πυραυλάκατους που μόλις είχαμε παραλάβει. Είχαμε οχτώ γερμανικά υποβρύχια, από τα οποία τα τέσσερα ήταν σύγχρονα τύπου 2009, ενώ αυτοί κάτι απομεινάρια αμερικανικά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορούσαμε να διαλύσουμε τις τουρκικές αποβατικές δυνάμεις. Θυμάμαι ότι τα υποβρύχια του Αραπάκη απείχαν περίπου 80 ναυτικά μίλια από την Πάφο και τα Φάντομ βρίσκονταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Στη σύσκεψη που έγινε τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου στο γραφείο του Γκιζίκη είπα στον Αραπάκη να βουλιάξει όλα τα τουρκικά πλοία που ήταν έξω από το λιμάνι της Κερύνειας και στον Παπανικολάου να στείλει από την Κρήτη τα πρώτα έξι Φάντομ και να βομβαρδίσουν οτιδήποτε τουρκικό εκινείτο πάνω στο νησί». Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν έγιναν όλα τα παραπάνω, ο Ιωαννίδης επικαλείται προδοσία του από τους αρχηγούς των επιτελείων. «Μας πρόδωσαν, δεν το κρύβω, οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων και ο Γκιζίκης. Όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, οι τρεις αρχηγοί, μαζί με τον Μπονάνο και τον Γκιζίκη, συναντήθηκαν και αποφάσισαν να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με την Τουρκία, ενώ ο Αραπάκης διέταξε τα υποβρύχια να γυρίσουν πίσω και να μην σηκωθεί ούτε ένα αεροπλάνο. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη, όπως ενημερώθηκα από τον αρχηγό του Στρατού αντιστράτηγο Γαλατσάνο, ο Αραπάκης πρότεινε κι οι άλλοι συμφώνησαν να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς».


Zωντανό τον Μακάριο
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο της συνέντευξης όπου ο Ιωαννίδης μιλά για την οργάνωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, εναντίον του Μακαρίου. «Σε καμία περίπτωση (σ.σ.: δεν τον ήθελαν νεκρό) γιατί έτσι θα κλονιζόταν το έρεισμα της Ένωσης, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι περισσότεροι Κύπριοι ήταν μακαριακοί. Η διαταγή που είχα δώσει προσωπικά στον συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Κομπόκη, που ήταν επικεφαλής της επίθεσης στο Προεδρικό Μέγαρο, ήταν να συλληφθεί ο Μακάριος ζωντανός». Ο Ιωαννίδης αναφέρει, ακόμα, ότι ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ, «που δεν έβλεπε με καλό μάτι τον Μακάριο», του είχε προτείνει να «φιλοξενηθεί» για ένα διάστημα σε μοναστήρι του Αγίου Όρους.

ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ
Κωδικός άρθρου: 960081
ΠΟΛΙΤΗΣ – 26/07/2010, Σελίδα: 7 ΠΗΓΗ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ.ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΤΣΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ

 KAI αύξηση της τιμής του ρεύματος ζητεί η τρόικα!..

Οχι μόνο πώληση μονάδων παραγωγής και ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος απαιτεί η τρόικα από την κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Η σχετική απαίτηση θα ενσωματωθεί στο νέο Mνημόνιο που θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι ελεγκτές της τρόικας, υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπέβαλαν και επισήμως το αίτημα προς την ελληνική πλευρά, χθες. 
Μάλιστα έθεσαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει τη λήψη των σχετικών αποφάσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των διαγωνισμών πώλησης των μονάδων έως τον Μάρτιο του 2011.
ΣΧΟΛΙΟ: Τα παιδάκια που το παίζουν βουλευτές θα κάνουν και πάλι την πάπια προσυπογράφοντας το ξεπούλημα;;; Μην τολμήσετε!!!                                                                   ...http://vathiprasino.blogspot.com/2010/07/blog-post_31.html#more

ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

01/08/2010

Παπαγαλακιαααααααααααααα..........

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ... Περάστε από το ταμείο... αλλά...


Με τον κοσμο
θα κανετε ταμειο
λιγο αργοτερα...

Φθινοπωρο;; χειμωνα;;;
Θα δειξει.....

Παντως για δευτεροκλασατοι τα πηγατε πολλη καλα. Να σας συστησουμε ομως σε οσους δεν σας γνωριζουν...



Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το σκουλήκι είναι ατελές ασπόνδυλο ζώο, με μακρύ κυλινδρικό και γυμνό σώμα, που αποτελείται από δακτύλιους.
Ζει σε υπόγειες στοές, μέσα στο νερό ή σε λασπώδεις εκτάσεις.
Τη νύχτα βγαίνει στην επιφάνεια έρποντας για να βρει τροφή
.Τα σκουλήκια κατατάσσονται σε διάφορες συνομοταξίες: δακτυλιοσκώληκες, λωριδοσκώληκες, δημοσιογραφοσκωληκες κ.α                   ............http://anarhogatoulis.blogspot.com/2010/07/blog-post_9080.html

ΤΑ BLOGS ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΩΝ BLOGGER

1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

Aπο το nylon

Βlogs: τόποι ενημέρωσης ή επιρροής;

Εχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στο διαδικτυακό σύμπαν. Ποια η σχέση των «πολιτών δημοσιογράφων»

Του ΧΑVΙΕR ΤΑRΝΙSΙΕΝ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ αποκλειστικές ειδήσεις, σχολιάζουν την επικαιρότητα, επικρίνουν τους μεγάλους αυτού του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν «πολίτες δημοσιογράφους». Αλλοι τους αποδίδουν τον λιγότερο κολακευτικό χαρακτηρισμό «δημοσιογράφοι με πιτζάμες». Κανείς
όμως δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Οι μπλόγκερ και οι άλλοι συντάκτες του Διαδικτύου έχουν αποκτήσει μια θέση στον ήλιο του συστήματος της ενημέρωσης. Οι επιχειρήσεις γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τους προσπεράσουν. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τους λάβουμε υπόψη,κατ΄ αρχήν μόνο και μόνο για να αποφύγουμε μια αρνητική δημοσιότητα
στο Διαδίκτυο» υπογραμμίζει η Αν Σαπιρό-Νιέλ, πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών των Δημοσίων Σχέσεων. «Η δυσκολία έγκειται στο ότι οι κανόνες δεν είναι οι ίδιοι όπως με τους δημοσιογράφους.Για παράδειγμα,δεν εξασφαλίζουμε δικαίωμα επανόρθωσης σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος». «Οι απόψεις είναι εξαιρετικά μοιρασμένες
και οι πρακτικές πολύ διαφορετικές»
παραδέχεται η Σοφί Κορνέ του πρακτορείου C΄est dit, c΄est ecrit. «Πρέπει να στέλνουμε προϊόντα,βιβλία,στους μπλόγκερ,να τους καλούμε σε δημοσιογραφικά ταξίδια,όταν ξέρουμε ότι θα πρέπει να τα πληρώσουμε όλα εμείς επειδή οι ίδιοι δεν αποζημιώνονται για τα έξοδά τους από τον εργοδότη τους;».


Σε ορισμένους τομείς οι μπλόγκερ παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιρροή του κοινού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα βίντεο γκέιμ, η πληροφορική και το high-tech, αλλά επίσης η διατροφή, η μαγειρική, η διακόσμηση, η μουσική, η ψυχαγωγία με την ευρεία έννοια. Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν σε εξειδικευμένα πρακτορεία που παρακολουθούν τα μπλογκ. «Οι μπλόγκερ δυσχεραίνουν το έργο των δημοσίων σχέσεων με τον Τύπο» εξηγεί ο Λυντοβίκ Μπαζάρ, διευθυντής ενός τέτοιου πρακτορείου, του Ηuman to Ηuman. «Η πρακτική που ακολουθούν είναι θεμελιωδώς διαφορετική από αυτή των δημοσιογράφων. Δεν σέβονται τους τρεις θεμέλιους λίθους του δημοσιογραφικού επαγγέλματος,δηλαδή την αποστασιοποίηση,την αντικειμενικότητα και την επαλήθευση των πηγών.Βρίσκονται μέσα σε απόλυτη υποκειμενικότητα σε σχέση με το αντικείμενό τους.Βιώνουν τη δραστηριότητά τους σαν ένα πάθος.Αφηγούνται τον εαυτό τους. O ταν ένας μπλόγκερ φθάνει σε μια συνέντευξη Τύπου,το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να φωτογραφηθεί ή να ζητήσει να τον φωτογραφίσουν...».


Ακόμη και οι υψηλοί θεσμοί έχουν αναγκαστεί να συμβιβαστούν με αυτούς τους νέους σχολιαστές της δημόσιας ζωής. Στη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Νικολά Σαρκοζί τον Ιούλιο του 2008, η γαλλική προεδρία είχε προσφέρει διαπίστευση σε περίπου δέκα μπλόγκερ. «Το βασικό κριτήριο παραμένει η επαγγελματική δημοσιογραφική ταυτότητα» διευκρινίζει ο Φρανκ Λουβριέ, υπεύθυνος επικοινωνίας του Μεγάρου των Ηλυσίων. «Είμαι όμως υπέρ τού να ανοίξουμε τις πόρτες μας στους μπλόγκερ με τη μεγαλύτερη επιρροή.Σε αυτούς που έχουν μια νομιμότητα στο επάγγελμά τους και τα μπλογκ τους έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα» . Η γαλλική προεδρία έχει οργανώσει μια μονάδα παρακολούθησης των μπλογκ. Το Γραφείο Τύπου του γάλλου πρωθυπουργού, ωστόσο, περιορίζεται στο κριτήριο της επαγγελματικής δημοσιογραφικής ταυτότητας. «Για λόγους ασφαλείας» διευκρινίζει η υπεύθυνη, Μιριάμ Λεβί.


Η άλλη δημοσιογραφία
Από την πλευρά του το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα διαπίστευσε μπλόγκερ στο συνέδριό του στη Ρεμς πέρυσι τον Νοέμβριο. Το γεγονός ότι η επαγγελματική δημοσιογραφία και τα μπλογκ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία ανατρέπει τις συνήθειες. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να συγκριθεί με την εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας» λέει ο Μπενουά Ραφαέλ, αρχισυντάκτης του δικτυακού τόπου LaΡost. «Τα μπλογκ επιτρέπουν την ανάδειξη νέων ταλέντων τα οποία στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθούν σε εξαιρετικούς δημοσιογράφους» .


Ο Ερίκ Μαρκί, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χορήγησης Επαγγελματικής Δημοσιογραφικής Ταυτότητας, είναι λιγότερο επιεικής. «Το να λέει κανείς συνεχώς ότι ο καθένας μπορεί να γίνει δημοσιογράφος υποτιμά αυτό το επάγγελμα και αποκρύπτει το γεγονός ότι η καλή ενημέρωση έχει κόστος.Στο κάτω κάτω δεν μιλάει κανείς για “πολίτες χειρουργούς”.O όρος “πολίτης” δεν χρησιμεύει παρά στο να κρύψει μια υποτίμηση της ενημέρωσης και μια αποσταθεροποίηση του επαγγέλματος.Εχουμε ήδη κατεβεί πολύ χαμηλά στα κριτήρια χορήγησης της δημοσιογραφικής ταυτότητας».


Συμπληρωματικός ρόλος
Ωστόσο οι περισσότεροι μπλόγκερ δεν θεωρούν εαυτούς δημοσιογράφους. Συχνά μάλιστα υιοθετούν- ρητά ή μη- κριτική στάση απέναντι στον Τύπο. «Ο ψηφιακός δημόσιος χώρος επιτελεί συμπληρωματικό ρόλο, είναι λοιπόν αρκετά λογικό να λειτουργεί αντιδραστικά ή διορθωτικά» εξηγεί ο Νικολά Βανμπρεμέερς ή Versac, συγγραφέας ενός πολιτικού μπλογκ από το 2003 ως το 2008. «Εγώ ο ίδιος δεν έχω επαγγελματική σχέση με την ενημέρωση.Εχω τη δική μου ιεράρχηση».


Αν περιοριστούμε στα στατιστικά στοιχεία, οι αριθμοί είναι με το μέρος των μπλογκ. Σύμφωνα με την Επιτροπή Χορήγησης Δημοσιογραφικών Ταυτοτήτων, στη Γαλλία έχουν χορηγηθεί 37.000 δημοσιογραφικές ταυτότητες, ενώ σύμφωνα με το Wikio τα μπλογκ ανέρχονται σε 60.000-70.000.


BHMA

Η ΑΔΑΕ «αδειάζει» τον κ. Σανιδά

Oσον αφορά τα blogs, η επιστολή της ΑΔΑΕ αναφέρεται στην ήδη υπάρχουσα ελληνική νομολογία η οποία έχει αποδεχθεί ότι «το ιστολόγιο είναι μέσο επικοινωνίας αορίστου αριθμού προσώπων...» και «... το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστες του χρησιμοποιώντας ψευδώνυμοούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου,διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».
Ειδικά για την περίπτωση των ιστοσελίδων ή των ιστολογίων επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να συγχέεται η δημοσιοποίηση του περιεχομένου τους στο ευρύ κοινό που χαίρει της προστασίας του άρθρου 14 του Συντάγματος με την επικοινωνία που πραγματοποιείται ώστε να δημοσιευθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ή να πραγματοποιηθεί η πρόσβαση τρίτων σε αυτήν. Αυτή η επικοινωνία προστατεύεται από το απόρρητο των επικοινωνιών σύμφωνα με το άρθρο 19.

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΦΕΛΗΣ

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010

Οι προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για τις αποζημιώσεις

Στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς σύμφωνα με τις δηλώσεις του «υπουργού» Οικονομικών στα Κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, είναι η αποζημίωση των Ελληνοκυπρίων για τις περιουσίες τους στα Kατεχόμενα και όπου υπάρχει περιθώριο η ανταλλαγή περιουσιών.

Η τουρκική πλευρά υποστηρίζει ότι όπου έχουν ανεγερθεί οικίες... ή άλλα κτίσματα τότε αυτές ανήκουν στο ψευδοκράτος, δηλαδή μένουν στο χρήστη και όχι στον πραγματικό ιδιοκτήτη, όπως υποστηρίζει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Στο πλαίσιο αυτό, για την επίλυση του ζητήματος των περιουσιών η τουρκική πλευρά προτείνει την αποζημίωση κάθε ιδιώτη.

Η αποζημίωση θα δοθεί βάσει των χρηματικών ποσών όπως ορίζει η Επιτροπή Ακινήτων Περιουσιών και τα οποία κινούνται στις αξίες που είχαν το 1974 με μια μικρή αύξηση της τάξης του 5%.

Η επιστροφή περιουσιών θα είναι πολύ περιορισμένη, σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, παραπέμποντας βασικά σε μια πιθανή συμφωνία για αναπροσαρμογή εδαφών.

Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο αστυνομικός που φρουρούσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια παραδέχθηκε ότι υπεβλήθη σε... έλεγχο(!) από τους τρομοκράτες της «Σέχτας Επαναστατών»

Κυριακή, 01 Αυγούστου 2010


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 40χρονος, καταθέτοντας ενώπιον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, δήλωσε ότι στο διάστημα που προηγήθηκε της δολοφονίας του 37χρονου δημοσιογράφου, δύο άτομα με πολιτικά τον σταμάτησαν κοντά στο σπίτι του Γκιόλια στην Ηλιούπολη και δηλώνοντας αστυνομικοί του ζήτησαν τα στοιχεία του. Ο αστυνομικός, όπως φέρεται να ομολογεί στην κατάθεσή του, δεν υποψιάστηκε την ...πραγματική ταυτότητά τους, ούτε έφερε αντίρρηση σε όσα του ζήτησαν. Η αποκάλυψη, πέραν βεβαίως της αυθόρμητης απορίας που γεννά για την υπηρεσιακή του επάρκεια, αποτελεί και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των αστυνομικών, στην έρευνά τους για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μελών της «Σέχτας». Κι αυτό διότι, εάν πράγματι πρόκειται για τρομοκράτες, ο αστυνομικός ενδεχομένως να μπορέσει να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους και όσα διημείφθησαν μεταξύ τους. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας από τους δύο φρουρούς είχε διατεθεί στη φρουρά του προέδρου του Αρείου Πάγου και εν αγνοία του αρχηγείου παρείχε υπηρεσίες φρούρησης στον Σωκράτη Γκιόλια. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε επικαλούμενος φιλική σχέση με τον δημοσιογράφο.
http://news.kathimerini.gr

KAI ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Καμπούρης..

Ο χοντροκουράδας εργοδότης ταξιδευτής στόκος με το λευκό τσουλούφι ξαναχτύπησε... Αυτη τη φορά έστειλε στο νοσοκομείο με έμφραγμα γνωστό δημοσιογράφο της τηλεόρασης... Η μαλακία του είναι τόσο μεγάλη που τον "έστειλε" σε μαιευτηριο να νοσηλευτεί...

Α ρε Μαλέλη με τα δημιουργήματά σου, που σαν τις κατσαρίδες, επιβιώνουν παντού και πάντα. Ο μπουχέσας τώρα άρχισε να απειλεί και με μηνύσεις και αγωγές συναδέλφους οι οποίες όταν πρωταγωνιστούσαν στα τηλεοπτικά δρώμενα ο.. μ@λ@κας δεν ήταν ούτε σπέρμα στ αρχ... του πατερα του. Βρε γελοιε καραγκιόζη σε φτύνει όλο το συνάφι κι εσυ νομίζεις οτι ψιχαλίζει.

Και όπως είπαμε τα παντελόνια να τα βγάλεις και να φορέσεις καμιά φουστίτσα κλαρωτή γιατί τα παντελόνια τα φοράνε όσοι έχουν "περιεχόμενο". Καιρός είναι να μάθει ο κόσμος τις ιδιαίτερες ικανότητες σου στο να εξαπατάς τον κόσμο και τους συνεργάτες σου λαμόγιο της κακιάς ώρας. Θυμάσαι στο ΣΚΑΙ που έδινες χαρτζηλίκι σε αλβανούς για να έρχονται στο κανάλι να ζητάνε δηθεν και καλά τα λεφτα που τους χρωστουσε το κανάλι απο τα ταξίδια σου στην αλβανία όπου υποτίθεται οτι σου έκαναν τον ταξιτζή και μετά τσέπωνες τα φράγκα δίνοντας τους ένα χιλιάρικο?

Αυτες τις απάτες σου δεν τις ξερει ο κοσμος αλλά ήρθε η ώρα να της μάθει μαζί και με άλλα πολλά απο τα μετέπειτα κανάλια που πέρασες και τα έκανες πλακάκια με διαφορα γραφεια για να κονομας σε βαρος του καναλιου ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑ δεν σε γουσταρει ουτε ενας συναδελψος σου, ακομα κι αυτες οι μαλακισμενες που σε βγαζουν να λες τις μαλακιες σου με περισπουδαστο υφος πισω απο την πλατη σου γελανε και λενε ποσο μεγαλος μαλακας εισαι. Οξω π@@@τη απ την παραγκα.... θυμασαι ποια το ελεγε αυτό?
anergoidimosiografoi

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

COCO ΕΝΑ ΣΤΡΕΜΑ ΒΥΖΙΑ ΔΥΟ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΩΛΟΣ



ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Απο τον μαη του σικαγο μεχρι σημερα εχουν περασει πανω απο 100 χρονια.Απο τοτε θεσπιστηκε η 1 μαη ως μερα απεργιας και οχι φυσικα αργιας οπως κακως την ονομαζουμε εδω στην ελλαδα και οχι μονο.Αυτη λοιπον η ιερη λεξη οπως και η εκμεταλευση αυτου του θεσμου,γιατι θεσμος ειναι,τεινει να γινη αν δεν εγινε τελικα συνωνυμο του τσαμπουκα του ξυλοδαρμου και της παρεμποδισης στο επισης ιερο δικαωμα της εργασιας.Κανουν λοιπον απεργια οι αγροτες κλεινουν τους δρομους μη σεβομενοι τιποτα,και αποκλειουν πολυ κοσμο απο το δικαιωμα να παη στη δουλεια του να εργασθει να ζηση και να ζηση την οικογενεια του.Και αν τολμησει καποιος να διαμαρτυρηθει ως συνηθως οι ελληναρες τσαμπουκαδες πεφτουν πανω του και τον ξυλοφορτωνουν δειχνοντας την αντριλα τους αφου ειναι δεκα και εικοσι εναντιον ενος.Κανουν απεργια οι ναυτικοι(η ενωση δηλαδη)και καποιοι πανε και καταλαμβανουν τον καταπελτη των πλοιων εμποδιζοντας το πλοιο να αποπλευση μη ρωτωντας φυσικα τους ναυτικους αν απεργουν η οχι.Γιατι οι μονοι που απεργουν ειναι αυτοι που δεν δουλεψαν ποτε,οι εργατοπατερες δηλαδη.Κανουν απεργια οι εργαζομενοι στα μεσα μεταφορας και ταλαιπωρειται χιλιαδες κοσμου,αλλα εκει λες τουλαχιστον υπαρχουν και αλλοι τροποι να παη καποιος στη δουλεια του και δεν τον εμποδιζουν οι απεργοι.Κανουν απεργια οι ταξιτζηδες και αν δουν καποιον να δουλευει γιατι δεν θελει να συμμετασχει στην απεργια η εστω να κυκλοφορει για αλλη δουλεια,ορμανε και του πανε το αυτοκινητο την περιουσια του δηλαδη.Αυτη ειναι η δημοκρατια των κατ ευφημησμον δημοκρατων,που νομιζουν οτι εχουν τη δημοκρατια μονοπωλειο.Κανουν απεργια οι ελεγκτες εναερειας κυκλοφοριας και ταλαιπωρουν χιλιαδες κοσμου που θελει να παη στη δουλεια του.Κανουν απεργια οι βυτιοφορεις και τωρα και κλεινουν τις εισοδους των εγκαταστασεων για να μην μπορουν να μπουν ουτε τα ιδιωτικης χρησης αυτοκινητα να μεταφερουν καυσιμα.Και αν καποιος οδηγος τολμησει να διαμαρτυρηθει οι δημοκραταροι τον σπανε στο ξυλο  δειχνοντας ετσι την προσηλωση τους στα ιδανικα του ιδρυτη της δημοκρατιας  ως γνησιοι απογονοι του περικλη.Και φυσικα αυτοι που διαμαρτυροντε τωρα οτι χανουν την περιουσια τους ειναι αυτοι που πηραν τις αδειες χαριστικα απο τη χουντα,την οποια χουντα τωρα βριζουν αλλα εκεινη την εποχη φιλουσαν κατουρημενες ποδιες για να τσιμπησουν την αδεια.Και φυσικα πολλοι απο αυτους πηραν μεσω συγγενων και φιλων δυο τρεις και τεσσερις αδειες,και βρεθηκαν απο το πουθενα με ολοκληρη περιουσια,γιατι στο μεταξυ οι αδειες απο το κρατος σταματησαν και εγινε ενα επαγγελμα καθαρης εκμεταλευσης απο τους ηδη εχοντες τις αδειες.Τοσα χρονια πλουτιζαν πουλωντας αδειες σε φοβερα υψηλες τιμες και αγοραζοντας απο χηρες και ορφανα αλλες αδειες σε τιμες φρατζολας ψωμιου.Ειχαν γινει ενα ειδος κρατους εν κρατει ολα αυτα τα χρονια  και τωρα που το βασιλειο τους γκρεμιζεται η εστω μοιραζεται και σε αλλους αντιδρουν σπασμωδικα ξυλοκοπωντας βριζοντας και εμποδιζοντας χιλιαδες κοσμου να δουλεψει να κανει τις σετω λιγες διακοπες του η να μεταφερει τα εμπορευματα του.Και αυτοι που ειναι πρωτοστατες δεν ειναι νεοι που μπηκαν τωρα στο  επαγγελμα και αυτοι ειναι που θιγοντε πιο πολυ αλλα ειναι οι βαρωνοι του επαγγελματος αυτοι με τις πολλαπλες αδειες που βλεπουν οτι η αυτοκρατορια που ειχαν χτισει ευκολα και ανεξοδα τοσα χρονια καταρεει..Παρατηρουμε οτι αυτοι που βγαινουν και φωναζουν στα καναλια απειλουν και βριζουν δεν ειναι νεοι αλλα ολοι πανω απο 60 και με δυο τρεις αδειες ο καθενας που μονο ενας θεος ξερει πως απεκτησαν.Οι νεοι το πηραν αποφαση οτι πρεπει να προσαρμοστουν στα νεα δεδομενα και να συνεχισουν να υπαρχουν στο επαγγελμα.Οι βαρωνοι ομως ξεροντας οτι τα προνομοια τους χανοντε αντιδρουν και οι μονοι νεοι που παιρνουν μερος και αντιδρουν ειναι οι μπραβοι των βαρωνων και καποιοι χαζοι νεαροι που παρασυροντε και κανουν φασαριες.ΟΙ ΒΑΡΩΝΙΕΣ ΚΑΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ.

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΝΥΦΕΣ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!

Ρωσίδες νύφες εξαπατούν μέσω διαδικτύου

| Posted in | Posted on




Οι Ρωσίδες νύφες που εξαπατούν μέσω διαδικτύου υποψήφιους γαμπρούς, είναι η μία όψη του νομίσματος. Την άλλη όψη βίωσαν εργένηδες στην Ζαχάρω της Ηλείας, καθώς όσες ειχαν επισκεφθεί την περιοχή μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου, έθεταν ως προϋπόθεση για να γίνει ο γάμος, να τους γράψουν οι γαμπροί σπίτια και οικόπεδα, κάτι που φυσικά δεν έγινε και επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Πάντως ο Δήμαρχος σκέφτεται να κάνει ένα ακόμη ταξίδι στην Ρωσία, για να βρει νέες νύφες.
Θύματα όμως πέφτουν και όσοι αναζητούν νέες, ωραίες και ελεύθερες Ρωσίδες μέσω internet. Οι καλλονές της φωτογραφίας οι οποίες μπορεί και να μην είναι αυτές που απεικονίζονται, δεν ζητούν πολλά. Απλά να τις ερωτευθεί ένα ευκολόπιστο θύμα και όταν πέσει στην παγίδα τους, του αδειάζουν το πορτοφόλι και μετά εξαφανίζονται. Σε μία απ� τις πολλές ιστοσελίδες όπου εμφανίζονται Ρωσίδες καλλονές, ζητούν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail με μοναχικούς άνδρες και όταν η σχέση τους προχωρήσει... ηλεκτρονικά και έχουν αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς, εκφράζουν την επιθυμία να επισκεφθούν τον άνδρα της ζωής τους, για να τον δουν και από κοντά.
Επειδή όμως όπως γράφουν στα e-mail, προέρχονται από φτωχές οικογένειες και δεν έχουν χρήματα, ζητούν απ� τους ενδιαφερόμενους να τους στείλουν το πόσο του εισιτηρίου, για να ταξιδέψουν απ� την Ρωσία στην Ελλάδα και να βρεθούν στην αγκαλιά του. Τα ποσά που ζητούν, μπορεί να ξεκινούν από 300 ευρώ και να φθάνουν και τα 3.000 ευρώ ανά θύμα. Μόλις πάρουν τα λεφτά, εξαφανίζονται, δεν σηκώνουν τηλέφωνα, κλείνουν οι λογαριασμοί και το παραμύθι τελειώνει.

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.ΤΙ ΚΩΛΟΣ ΜΠΑΜΠΑ

Polina Hatzopoulou : Hot Greek Club Dancer Babe

| Posted in | Posted on








Polina Hatzopoulou : Hot Greek Club Dancer Babe
okokoras.blogspot.com
You might also like:

ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΕΤΟΙΑ

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μούμια... ο γηραιότερος άνδρας του Τόκιο

Τον κρατούσαν σπίτι για να εισπράττουν τη σύνταξη
Πήγαν να τον συγχαρούν για τα γενέθλιά του, αλλά ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει εδώ και πάνω από 30 χρόνια!

Η απίστευτη αυτή ιστορία αποκαλύφθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας και «πρωταγωνιστής» ήταν ένας άνδρας ο οποίος στα αρχεία εμφανιζόταν ως ο γηραιότερος άνδρας, με ηλικία 111 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφτηκαν τον Σόιγκεν Κάτο που είχε γεννηθεί στις 22 Ιουλίου 1899. Ωστόσο, τα μέλη της οικογένειά του εμπόδισαν τους υπαλλήλους, λέγοντας ότι δε θέλει να βλέπει κανέναν.

Αυτό προκάλεσε υποψίες στις αρχές και ζητήθηκε η βοήθεια της αστυνομίας, η οποία μπήκε
δια της βίας στο σπίτι και βρήκε ένα μουμιοποιημένο πτώμα στο κρεβάτι.

Η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις για το πότε ακριβώς πέθανε ο άνδρας, αλλά από τη στιγμή που η τελευταία εφημερίδα που βρέθηκε στο δωμάτιο ήταν της 5ης Νοεμβρίου 1978, είναι πολύ πιθανό να πέθανε περίπου εκείνο τον καιρό.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι συγγενείς του Κάτο, είπαν στην αστυνομία ότι τον κράτησαν στο δωμάτιο για περίπου 30 χρόνια καθώς ο ίδιος ήθελε να είναι «ένας ζωντανός Βούδας».

Η οικονομική εφημερίδα Nikkei γράφει ότι το σύνολο των συνταξιοδοτικών καταβολών στον Κάτο ήταν 9,5 εκ. γεν, δηλαδή περίπου 84.700 ευρώ, από τα οποία, περίπου τα 6,1 εκ. γεν, (54.400 ευρώ) δεν υπήρχαν πλέον στο λογαριασμό.
ΣΚΑΪ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑΓΕ?

MEGA ΟΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

ΜEGαβανταδόροι!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Χτες βράδυ παρακολουθούσα το δελτίο ειδήσεων του MEGA το οποίο είχε στο πάνελ την γνωστή σε όλους σύνθεση των αβανταδόρων δημοσιογράφων της κυβέρνησης.
Πάλι μιλούσαν για το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως αλλά όχι επί της ουσίας του προβλήματος δηλ. των θέσεων των απεργών και των θέσεων της πολιτείας και πως θα μπορούσε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός αλλά τον τρόπο της αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους των άλλων κλάδων που θίγονται από την απεργία αυτή.
Έθεταν λοιπόν προβοκατόρικα ερωτήματα στους μεν για να απαντάνε οι δεν.
Ναι τα λέω προβοκατόρικα γιατί ο ..........
σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των καλεσμένων και να επεμβαίνουν αυτοί ως παντογνώστες να ρίχνουν την πυροσβεστική τους ατάκα η οποία πάντα κατέληγε στην ανάγκη τερματισμού της απεργίας.
Κάποια στιγμή λοιπόν ακούστηκε το εξωφρενικό που ούτε ο γνωστός κ. Πεταλωτής δεν θα το έλεγε με τόσο στόμφο και ζήλο, ότι τέλος πάντων αυτός είναι ένας νόμος ο οποίος άσχετα αν είναι δίκαιος ή άδικος πρέπει να εφαρμοστεί γιατί το αποφασίζει μια νόμιμη κυβέρνηση η οποία έχει την εντολή του λαού να κυβερνήσει!!!
Τι λέτε μωρέ για ποια κυβέρνηση μιλάτε και για ποια πλειοψηφία, για δείτε στα αρχεία του σταθμούς σας τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις του σημερινού Πρωθυπουργού ο οποίος έκλεψε κυριολεκτικά τις ψήφους του Ελληνικού λαού που ήταν βουτηγμένος στην απελπισία από τα θεάρεστα έργα του προκάτοχου του κ. Καραμανλή!!!
Κύριοι του MEGA εδώ και χρόνια ξέρουμε όλοι τον ρόλο σας τον οποίο όμως τώρα τελευταία τον έχετε πάρει πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να έχετε χάσει πλέον το μέτρο και εκτίθεστε ανεπανόρθωτα στους θεατές σας οι οποίο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σας αφαιρέσουν και από την μνήμη του τηλεκοντρόλ!!!
Πάψτε λοιπόν να μιλάτε για νομιμότητα και εφαρμογή της τάξης και να το παίζετε δακρύβρεχτοι προστάτες των επαγγελματικών τάξεων που θίγονται από μία απεργία γιατί με την δική σας λογική θα πρέπει να εφαρμόσουμε στρατιωτικό νόμο που να απαγορεύει τις απεργίες μια και πάντα μια απεργία δημιουργεί μικρά ή μεγάλα προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.
Θα είναι δε ντροπή σας να ξαναμιλήσετε στον αέρα για κυβερνητική πλειοψηφία όταν όλοι γνωρίζουμε πως απεκτήθη και αντί να εγκαλείτε η στην τάξη και στην νομιμότητα τους απεργούς καλέστε σε απολογία τον κ. Πρωθυπουργό για τα τόσα προεκλογικά του ψέματα!!!
Αν δεν έχετε το βίντεο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να τα θυμηθείτε!!!

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ?

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους...

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.
Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά. Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να...

διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.
Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας απεργών εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ότι, αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν:
Εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού. Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.
Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.
Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους. Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.
Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα:
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ?

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους...

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.
Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά. Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να...

διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.
Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας απεργών εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ότι, αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν:
Εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού. Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.
Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.
Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους. Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα. Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.
Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ με oποιαδήποτε ειδικότητα:
Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει. Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!
για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΡΥΒΟΥΝ?

Δολοφονία Γκιόλια: Οι τρεις αντιφάσεις της προκήρυξης

Στις αντιφάσεις που περιλαμβάνει η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, που μέσα από την ανάλυση του κειμένου και την αντιπαραβολή του με τα προηγούμενα επιχειρούν να βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα για τη δομή της οργάνωσης.

Οι αναλυτές έχουν επισημάνει τρία βασικά σημεία στην επιχειρηματολογία του κειμενογράφου που έρχονται σε αντίφαση με άλλους ισχυρισμούς του στην προκήρυξη.

1 Η πρώτη αντίφαση βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν επιδιώκουν «παράπλευρες απώλειες», με την έννοια ότι δεν θα ρισκάρουν να πάθει το παραμικρό κάποιος που δεν αποτελεί στόχο τους, εντούτοις σε άλλο σημείο του κειμένου δεν διστάζουν να απειλήσουν τους πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεών τους: «Ποτέ δεν πρόκειται να εμπλακούν και να κινδυνεύσουν από επίθεσή μας άτομα του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος ενός.. στόχου που δεν έχουν συμμετοχή στις επιλογές και τα βρώμικα συμφέροντά του, ακόμη και αν αυτό μας υποχρεώσει να ακυρώσουμε το σχεδιασμό μας», λένε. Λίγες γραμμές παρακάτω, ωστόσο, έρχεται η συμβουλή στους αυτόπτες μάρτυρες- στη λογική τής ομερτά- «η απάντησή τους σε κάθε ερώτημα να είναι μόνο μία: “Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα...”, οτιδήποτε άλλο θα εκληφθεί ως συνεργασία με την Αστυνομία και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Συμβολική επιλογή2 Αντιφατική κρίνεται όμως και η επιχειρηματολογία για την επιλογή του συγκεκριμένου στόχου. Ο συντάκτης της προκήρυξης, εκφράζοντας το σκεπτικό της τρομοκρατικής οργάνωσης, επιχειρεί να πείσει ότι το θύμα ήταν αυτό που έφταιγε λόγω συγκεκριμένων επιλογών επαγγελματικών και τρόπου ζωής. Ωστόσο, σε άλλο σημείο, η επιλογή του εκάστοτε στόχου χαρακτηρίζεται περισσότερο συμβολική: «Ενας αντάρτης πόλης δεν είναι ψυχρός εκτελεστής. Οταν επιλέξει να πυροβολήσει δεν χτυπά το πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά τις επιλογές του συγκεκριμένου ανθρώπου, το αξίωμα που κατέχει, τις αποφάσεις που έχει πάρει, τα συμφέροντα που εξυπηρετεί».

Θέμα επιλογών είχε θέσει και στο παρελθόν και η Αντικρατική Πάλη σε προκήρυξη που είχε στείλει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δολοφονία του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου: «Η εκτέλεσή του ήταν γι΄ αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμη πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής, που ο ίδιος είχε κάνει, αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του». Τα μέλη της Σέχτας, μάλιστα, είχαν χρησιμοποιήσει ακριβώς αυτή τη φράση για την «αιτιολόγηση» της εν ψυχρώ δολοφονίας του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα.

3 Ασάφεια και αντιφάσεις πάντως επισημαίνουν οι αναλυτές της προκήρυξης και στο ιδεολογικό πεδίο. «Είναι σαφείς στους στόχους των επιθέσεων, ωστόσο είναι ασαφείς στις πολιτικές προτάσεις τους παρουσιάζοντας ουτοπικά σχήματα και μια “εικονική “ πολιτική πραγματικότητα».

Κι άλλα όπλα. Κατά την εκτίμηση των διωκτικών αρχών πάντως, τα όπλα που εμφανίζονται στη φωτογραφία η οποία συνόδευε την προκήρυξη δεν είναι τα μόνα που διαθέτουν οι τρομοκράτες της Σέχτας Επαναστατών. Θεωρούν ότι η οργάνωση θέλησε να δώσει ένα δείγμα της δύναμης πυρός που διαθέτει και δεν χαρακτηρίζουν τυχαίο το γεγονός ότι, για παράδειγμα, στη φωτογραφία δεν υπάρχουν χειροβομβίδες: η οργάνωση είχε χρησιμοποιήσει- ανεπιτυχώς- μία, στην πρώτη της επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του Κορυδαλλού και κρίνεται απίθανο να είχαν στη διάθεσή τους αυτή τη μία και μοναδική. Είναι πεπεισμένοι πως και τα μέλη τη Σέχτας χρηματοδοτούνται από το περίφημο «επαναστατικό ταμείο», τον «κουμπαρά» στον οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από ληστείες και άλλες παράνομες πράξεις και χρησιμοποιούνται τόσο για τη διαβίωση μελών όσο και για την εξασφάλιση του οπλισμού από τις διαδρομές των λαθρεμπόρων.


«Ελληνες τρομοκράτες απειλούν τουρίστες»
«Ελληνες τρομοκράτες απειλούν να σκοτώσουν τουρίστες» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες στη βρετανική εφημερίδα «Τimes». Η τρομοκρατική ομάδα Σέχτα Επαναστατών προειδοποιεί στην προκήρυξή της, αναφέρει το δημοσίευμα, να μείνουν μακριά από την Ελλάδα και προειδοποιεί ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε νέες επιθέσεις. Παρατίθεται μάλιστα και απόσπασμα από την προκήρυξη: «Οι τουρίστες πρέπει να μάθουν ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον καταφύγιο για τον καπιταλισμό... Θέλουμε να τη μετατρέψουμε σε πολεμική ζώνη». Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι η απειλή αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ΄ όψιν μετά την πρόσφατη δολοφονία από τη Σέχτα του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει προκληθεί από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων και την απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση. «Μέσα σε αυτό το κλίμα», αναφέρεται, «έρχεται και η διατύπωση άλλης μιας τρομοκρατικής απειλής, την ώρα που η χώρα εφαρμόζει ένα σκληρό πακέτο μέτρων έπειτα από τη συμφωνία βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε.».
tanea

ΚΑΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΤΡΥΠΑ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΑΝΕΙ?

Θέλει να κάνει ΠΑΡΘΕΝΟΡΑΦΗ γιά να είναι παρθένα την 1η νύχτα του γάμου της!!!

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο δηλαδή.... αλλά δεν είναι!
Η μαντάμ έχει πάει σχεδόν μ' όλο τον πλανήτη, έχουν περάσει τόσοιιιιιι πάνω από το κορμί της, αλλά θέλει όμως να...
οδηγηθεί αγνή παρθένα την 1η νύχτα του γάμου και αφού βεβαίως έχει ήδη διακορεύσει αυτή τον όποιο 'τυχερό' την λουστεί γιά το...
υπόλοιπο του βίου του. Η αγνή κορασίς που που ξεστόμισε αυτά τα ωραία, δεν είναι άλλη από το κορίτσι γιά σπίτι ονόματι Paris Hilton!!
Ναιιιιιιιι δεν είναι ανέκδοτο, δεν ονειρεύεστε, είναι η επιθυμία μιάς μαλακισμένης που αν δεν είχε το επίθετο που έχει κι αν κάποιοι ηλίθιοι αργόσχολοι, παιδιά του μπαμπά τους δεν πήγαιναν μαζί της, θα περνούσε μπροστά μας απαρατήρητη!
Γιά την ιστορία το πορνίδιο έχει πεί ότι... την έχουν κουτουπώσει 2000 άνδρες! Και νάστε σίγουροι, πως κι η παρθενοραφή της θα γίνει ριάλιτυ γιά να τα κονομήσει το τσόλι.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ