ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

1η Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΛΕΝΑ

8η Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΑΙΟ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΜΕ ΤΟ ΩΠΑ



ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΙΧΟΣ.ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ.ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ

gianna paton ORMA PARTON.ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΟ ΜΕ ΤΡΙΠΛΑ ΚΑΠΑΚΙΑ

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ- ΛΙΒΑΝΕΛΙ

Ο ΑΕΤΟΣ-----------------ΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ

ΠΑΛΙΟΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΒΙΑΣΤΗΣ 10χρονου ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 36ΧΡΟΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ 10ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ


Της Πόπης Παπαδάκη

http://paramythia.pblogs.grΆγριο βιασμό υπέστη ένα 10χρονο κοριτσάκι το πρωί του Σαββάτου στο Ρέθυμνο από 36χρονο Ρεθυμνιώτη που ευτυχώς συνελήφθη λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Το κοριτσάκι ήταν μόνο του στο σπίτι και κοιμόταν.Η μητέρα του είχε φύγει για την εργασία της σε ταβέρνα της περιοχής.







Ο βιαστής,που προφανώς γνώριζε πως είχε την δυνατότητα να εκτονώσει ανενόχλητος τα ζωώδη ένστικτα του παραβίασε την πόρτα του φτωχικού σπιτιού της οικογένειας των μεταναστών ,μπήκε στο εσωτερικό ,βρήκε το παιδί στο κρεβάτι να κοιμάται και άρχισε με πρωτοφανή αγριότητα να το βιάζει.Το 10χρονο κοριτσάκι ξύπνησε νομίζοντας πως ονειρεύεται.Όμως ο εφιάλτης ήταν πραγματικός και όταν προσπάθησε να του ξεφύγει δεν στάθηκε δυνατόν.Ο 36χρονος χτύπησε και φαίνεται ότι φίμωσε το στόμα του κοριτσιού ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει.Το παιδικό κορμάκι ήταν πολύ αδύναμο μπροστά στην δύναμη του βιαστή και παραδόθηκε στις ορέξεις του.Εκείνος,αφού βίασε το κορμί και σκότωσε την παιδική ψυχή έφυγε αφήνοντας πίσω του την 10χρονη σε λιπόθυμη κατάσταση.



Μια γειτόνισσα που λίγο αργότερα είδε το κοριτσάκι πλημμυρισμένο στα αίματα,ειδοποίησε την Αστυνομία.Σοκαρίστηκαν οι αστυνομικοί όταν αντίκρυσαν το παιδί !Χτυπημένο,ματωμένο και με αιμορραγία το μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.Άφωνος έμεινε και ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 10χρονη από την αγριότητα που διαπίστωσε ότι είχε ζήσει τα χέρια του βιαστή της....



Όλη η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης επιδόθηκε στο κυνήγι για την σύλληψη του βιαστή.Δεκάδες προσαγωγές υπόπτων άνδρών,ντόπιων και αλλοδαπών, έγιναν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και ο 36χρονος Ρεθυμνιώτης .Πριν λίγο ομολόγησε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας την εγκληματική του πράξη.Το επιβεβαίωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης .



ΒΙΑΣΜΟΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ





Αναρτήθηκε από bollywood-greece στις 5/30/2010 01:36:00 πμ

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΩΣΗ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΒΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΝΟΙΩΣΕ ΤΟ ΑΜΟΙΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ.

ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ

Είναι αλήθεια ότι στη λίστα της Siemens με τα διάφορα "δωράκια" υπάρχει και το όνομα γνωστού, πολύ γνωστού, μεγαλοδημοσιογράφου ο οποίος φέρεται να έχει πάρει μια ... καφετιέρα;








Και ότι πρόκειται για πρόσωπο ...υπεράνω υποψίας που μέχρι τώρα (σε αντίθεση με άλλους που έχουν ...αραιώσει τις δημόσιες εμφανίσεις) δεν είχε συνδεθεί το όνομά του με την Siemens.

Ίσως γι' αυτό, αυτός συνεχίζει να βγαίνει, ακόμα, στην τηλεόραση και να μιλά για το θέμα...

Ο Τρυποκάρυδος

Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ.

ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΣΟΥΤΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.



ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΙΩΡΟ Σ ΕΝΑ ΚΕΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ?ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ?ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΤΟΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

...Η νέα εθνική μας σταρ στα πρότυπα των προηγούμενων του είδους ...απο την γνωστή ταινία "εμείς οι βλάχοι όπου λάχει" ...








έκανε επίδειξη υψηλής τεχνικής φασώματος σε γνωστή μπουζουγκλερί με τον κύριο που βλέπετε
 
ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΩΛΟΣΕ ΝΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΠΑΝΙΣΤΗΡΙΤΖΗΔΩΝ ΘΑ ΚΩΛΟΣΗ ΝΑ ΦΙΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΟΥΡΕΥΤΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ.ΑΝΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΟΣΤΑΡ.

ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ?

Ακόμη μια περίπτωση κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος , αυτή τη φορά από το Ρέθυμνο αφού από το 2004 έως το 2009 το δημόσιο πλήρωνε προϊστάμενο και ενοίκια κάθε μήνα σε ντουβάρια που εμφανιζόταν ως Δ.Ο.Υ. αλλά ουσιαστικά επρόκειτο για εφορία μόνο στα χαρτιά.




Η Εφορία Περάματος Μυλοποτάμου ιδρύθηκε το 2004 με απόφαση του τότε υπουργού...





οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη. Για την στέγαση της, το υπουργείο νοίκιασε ακίνητο έναντι του ποσού των 1.700 ευρώ μηνιαίως.



Η νεοσύστατη στα χαρτιά του υπουργείου οικονομικών Εφορία δεν λειτούργησε όμως ποτέ μέχρι σήμερα ενώ τα μισθώματα καταβάλλονταν κανονικά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου αφού του είχαν δεσμεύσει το κτίριο για τον συγκεκριμένο σκοπό.



Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, η κυβέρνηση ανακάλεσε τελικά τη «λειτουργία» της μη λειτουργούσας Δ.Ο.Υ. αλλά ως τότε είχαν μεσολαβήσει πέντε ολόκληρα χρόνια που φυσικά πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες.



Υπάρχει όμως και συνέχεια...



Για τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας Δ.Ο.Υ., το υπουργείο τοποθέτησε και προϊστάμενο, στέλεχος από την Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου.



Οι μήνες, περνούσαν και ο αποσπασμένος «προϊστάμενος» πηγαινοερχόταν στο Πέραμα χωρίς βέβαια αντικείμενο εργασίας , πληρωνόταν όμως κανονικά ώς προϊστάμενος και μάλιστα με τα έξτρα της απόσπασης.



Αφού στην εφορία φάντασμα δεν υπήρξε ποτέ ούτε οργάνωση ΤΑΧΙS ούτε υφιστάμενοι του προιστάμενου , μόνο ο κατά τη μισθοδοσία υπήρχε ο προιστάμενος και... τα ντουβάρια.



Γνωρίζοντες την υπόθεση, μαρτυρούν ότι στο ενοικιαζόμενο κτίριο που θεωρητικά φιλοξενούσε την Δ.Ο.Υ., δεν υπήρχαν ούτε καν γραφεία!



Παρά το γεγονός ότι το 2009 ανακλήθηκε η λειτουργία της ΔΟΥ Περάματος, ουδείς από το υπουργείο σκέφτηκε ποτέ να ανακαλέσει και τον διορισμό του προϊσταμένου της, τον οποίο τα έγγραφα του υπουργείου μέχρι και σήμερα τον εμφανίζουν με αυτήν του την ιδιότητα.

ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ

Είναι νέοι, συχνά πτυχιούχοι, απογοητευμένοι, ακόμα και αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας στη χώρα τους. Αυτό είναι το προφίλ του μέσου Έλληνα που παίρνει τη απόφαση να ξενιτευτεί.




Ένα νέο κύμα μετανάστευσης διογκώνεται, καθώς οι συνέπειες των μέτρων για την εργασία και η πολιτική της λιτότητας πλήττουν ολοένα περισσότερες οικογένειες.



Η τάση "διαρροής" εργαζομένων και επαγγελματιών προϋπήρχε, καθώς την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον...





850.000 Έλληνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα είτε για να εργαστούν είτε για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό.



Το σημερινό "εχθρικό" εργασιακό περιβάλλον αυξάνει δραματικά τον αριθμό των πολιτών που επιλέγουν να φύγουν. Στην Eυρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα Eures, όπου καθημερινά αναρτώνται οι νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν 7.849 Eλληνικά βιογραφικά, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στη 14η θέση της παγκόσμιας λίστας των κρατών με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εργασία στην ΕΕ .



Νέο κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα παρατηρείται και εκτός της ΕΕ.



Ο καναδικός Τύπος κάνει λόγο για το μεγαλύτερο που έχει σημειωθεί από το 1970. Μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί 2.800 "προσκλήσεις" προς Έλληνες από συγγενείς ή φίλους τους που εργάζονται στη χώρα της βορείου Αμερικής.



Αποκαλυπτικά για τις αυξητικές τάσεις του φαινομένου είναι τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού Μanpower, σύμφωνα με την οποία εννέα στους δέκα (87,7%) εργαζόμενους στην Ελλάδα έχουν σκεφτεί να μεταναστεύσουν για να βρουν δουλειά. Μάλιστα, τέσσερις στους δέκα έχουν ήδη αλλάξει τόπο κατοικίας εντός συνόρων για λόγους εργασίας και από αυτούς περίπου το 30% επέλεξαν το εξωτερικό.



Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι περίπου τέσσερις στους δέκα προτίθενται να μετακινηθούν στο προσεχές μέλλον για διάστημα από ένα έως τρία χρόνια.



Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και η "διαρροή εγκεφάλων", σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Ερευνητική Μονάδα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Λόη Λαμπριανίδη (οικονομικό γεωγράφο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας).



Από τους Έλληνες πτυχιούχους ΑΕΙ που εργάστηκαν στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, το 15,9% επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ το 84,1% προτίμησαν να μείνουν στο εξωτερικό, λόγω της περιορισμένης εγχώριας ζήτησης.



Το φαινόμενο επηρεάζει άμεσα την ανάπτυξη, καθώς η "διαρροή" πτυχιούχων και νέων στερεί από τη χώρα σημαντικό δυναμικό στο οποίο θα μπορούσε να στηριχτεί η οικονομική ανάκαμψη.



Η Ελλάδα φτωχαίνει λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων αλλά και επειδή οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές συμβάλλουν στην απαξίωση και τελικά στο διωγμό των παιδιών της, συχνά των πιο ικανών.



Έτσι, χάνεται μία ακόμα ευκαιρία να μετακινηθεί η χώρα στην αλυσίδα παραγωγής της αξίας, ώστε να παράγει πιο σύνθετα προϊόντα και υπηρεσίες έντασης γνώσης ή τεχνολογίας.

ΧΕΝΚ ΤΕΝ ΚΑΤΕ.ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ,ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.


Απίστευτες καταγγελίες κατά... πάντων από τον Χενκ Τεν Κάτε. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή», τα έχωσε άγρια σε όποιον μιλάει ελληνικά!




Ο Ολλανδός τεχνικός σχολίασε πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα θέματα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση του για τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναικό.



Επιπρόσθετα, διέψευσε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε πολιτική με παίκτες, ενώ... έριξε καρφιά και για τον Κώστα Αντωνίου. Ταιριάζει στον ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης, ενώ από τον Παναθηναϊκό μελλοντικά θα έπαιρνα μόνο τον Λουκά Βύντρα, είπε σχετικά.



Αναλυτικά η συνέντευξη του Χενκ Τεν Κάτε στην εφημερίδα «Καθημερινή»



-Κάποιοι ένιωσαν προδομένοι όταν πήγατε στο Κατάρ...



«Είναι πολύ εύκολο και πολύ φτηνό να κρίνεις. Δεν ντρέπομαι ούτε κρύβομαι. Τα χρήματα ήταν πολλά, το συμβόλαιο απίστευτο. Από πότε είναι κακό να δουλεύεις για τα χρήματα, να εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου; Εσύ νομίζεις ότι στα 55 σου θα έλεγες εύκολα «όχι» στα «Νέα της Βουλιαγμένης» αντί για την «Καθημερινή», αν τα χρήματα ήταν πολλά; Προτάσεις είχα και καλές. Είπα όμως να χαλαρώσω, να ζήσω την οικογένειά μου».



-Μαθαίνατε για τον Παναθηναϊκό;



«Φυσικά. Δούλεψα σ' αυτό το κλαμπ 17 μήνες και σε αντίθεση με όσα πιστεύουν μερικοί, πάντα θα έχω καλά αισθήματα γι' αυτόν. Είμαι θετικός άνθρωπος. Στο τέλος της μέρας, παίρνω μαζί μου τις καλές αναμνήσεις».



Άρα χαρήκατε το νταμπλ.



«Αλίμονο. Ο, τι κι αν λένε μερικοί, ήταν και δικό μου πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι 50-50, ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν με πολύ κόπο καλά γυμνασμένος και δουλεμένος από εμένα για 17 μήνες. Οταν τον είδα 2-3 φορές στην TV, ήταν στα καλούπια που εγώ τον είχα στήσει»..



-Πιστεύατε στον τίτλο;



«Απολύτως. Ήμαστε πολύ καλύτεροι ενώ ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα προβλήματα, άσχετα αν τα έκρυψε στην αρχή και δεν τα πλήρωσε. Ενα ματς τα άλλαξε όλα. Με την πρώτη ήττα ύστερα από δέκα μήνες, απόλυση. Η ήττα στο Καραϊσκάκη είχε να κάνει με την τεράστια πίεση και όχι με την ποιότητά μας. Δύσκολα πετυχαίνεις με πίεση, πιο εύκολα όταν είσαι χαλαρός. Και όλοι ήθελαν πάρα πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό».



-Όμως γι' αυτό σας κατηγορούν. Οτι στρεσάρατε υπερβολικά τους παίκτες.



«Δεν δημιούργησα εγώ τις καταστάσεις που συναντήσαμε εκεί. Ο πρόεδρος προκάλεσε δύο φορές τον Κόκκαλη. Ακόμα θυμάμαι το μεγάλο χαμόγελο του Κόκκαλη όταν βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα. Δεν κράτησα εγώ το πούλμαν δύο ώρες στον δρόμο, δεν δημιούργησα εγώ αυτήν την ατμόσφαιρα».



-Ήταν λάθος του κ. Πατέρα, δηλαδή;



«Δεν δίνω αυτή τη συνέντευξη για να κατηγορήσω κάποιους. Αλλά οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ναι, εδώ ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Κι εγώ κάνω λάθη. Σε 17 μήνες, φυσικά και έκανα λάθη».



-Τα σημαντικότερα;



«Ίσως να πήρα κάποιες λάθος αποφάσεις, ίσως η αντίληψη των πραγμάτων, η προσαρμογή μου στη νοοτροπία σας, να έπρεπε να είναι πιο γρήγορη. Στην Ελλάδα θέλετε να έχετε εξουσία χωρίς να έχετε και την ευθύνη. Είναι πρόβλημα της κοινωνίας σας. Κι εμείς είχαμε πολλούς Έλληνες παίκτες, πολύ περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη «μεγάλη» ομάδα».



-Αυτό είναι καλό ή κακό; «Αγωνιστικά είναι καλό. Οι Έλληνες παίκτες όμως έχουν τη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης».



-Είναι αλήθεια ότι ήσαστε πιο κοντά στους ξένους παίκτες απ' όσο στους Έλληνες; «Είμαστε υποχρεωμένοι να κινούμαστε στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού. Οι Ελληνες παίκτες έχουν πρόβλημα να αποδεχθούν την κριτική, την ιεραρχία και τις ευθύνες. Δεν ακούν τους άλλους όταν προσπαθούν να τους πουν τα λάθη τους, για να γίνουν καλύτεροι. Είναι περήφανοι. Οι Ευρωπαίοι, αντίθετα, μαθαίνουν από τα λάθη τους. Παρ' όλα αυτά, δουλέψαμε σκληρά και παρουσιάσαμε μια καλοδουλεμένη ομάδα, με ελάχιστους τραυματισμούς. Δεν ήταν τυχαίο αυτό, αλλά καρπός σκληρής δουλειάς».



Όταν σας φώναξε ο κ. Πατέρας, τι σας είπε;



«Χω-ρί-ζου-με. Γέλασα. Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Δεν μου εξήγησε το γιατί. Μόνο ότι ήταν απόφαση των άλλων μετόχων που τον πίεζαν. Μετά έμαθα ότι το αγνοούσαν».



-Δήλωσε ότι σας απέλυσε λόγω κακών σχέσεων με τους παίκτες. «Είναι μεγάλο ψέμα. Στην Ελλάδα, όλοι μιλούν με τους δημοσιογράφους και θα είχαν μαθευτεί πράγματα. Διαβάσατε κάτι, με μόνο μία εξαίρεση;».



-Εννοείτε τον Γκούμα;



«Όχι, δεν τσακώθηκα μ' αυτόν. Του είπα μόνο ότι δεν ήταν πια τόσο καλός για το επίπεδο του Παναθηναϊκού. Ο Γκούμας ήταν μεγάλος παίκτης. Παλαιότερα, όχι όταν τον είχα. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό. Πρέπει να βλέπεις το αύριο και όχι μόνο το χθες».



-Δεν ήταν όμως καλό το τέλος του. Μετά από 15 χρόνια, άξιζε κάτι καλύτερο. «Βεβαίως το άξιζε και θα το είχε αν είχε αποδεχθεί το ρόλο του. Ποτέ δεν του είπα να φύγει, του είπα μόνο να αποδεχθεί έναν ρόλο λιγότερο σημαντικό απ' αυτόν που είχε συνηθίσει να έχει. Του είπα ότι θα παίζει πολύ λιγότερο και δεν το δεχόταν».



-Αλήθεια, πιστεύατε πως αυτός μίλαγε στους δημοσιογράφους;



«Όχι, αυτό είναι ιστορία πια. Έχει περάσει ένας χρόνος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σέβομαι τον ποδοσφαιριστή Γκούμα, τον παίκτη που υπήρξε. Ως προπονητής έπρεπε να κοιτάξω μπροστά. Ανήκε σε μια γενιά που σε 13 χρόνια είχε πάρει ένα πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός τα άλλα 12. Τα γεγονότα δεν ψεύδονται. Τα γεγονότα είναι γεγονότα. Δεν μου άρεσε αυτή η εξέλιξη. Τον σεβόμουν ως αρχηγό, τον σεβόμουν ως παίκτη. Μα οι μέρες του ως ποδοσφαιριστής τελείωναν και κάποιος έπρεπε να του το πει. Οι άλλοι δεν είχαν τα κότσια, οπότε το έκανα εγώ. Δεν με πειράζει, είναι κομμάτι της δουλειάς μου».



-Μερικοί σας κατηγορούν ότι κάνατε πολιτική. «Μισώ την πολιτική. Αν κάτι φταίει για την κατάσταση της χώρας σας, είναι η πολιτική. Αν έκανα πολιτική, θα έπαιζαν ο Χριστοδουλόπουλος, ο Πετρόπουλος και όχι ο Βύντρα. Όλοι μέσα στο κλαμπ μου έλεγαν να τον πετάξω έξω γιατί δεν τον ήθελε ο κόσμος».



Ο κ. Αντωνίου είπε ότι μαζί σας η ομάδα είχε πιάσει ταβάνι. «Τι παραπάνω έκαναν χωρίς εμένα; Είχα μία ήττα σχεδόν σε ένα χρόνο και ο Νιόπλιας τρεις σε τρεις μήνες. Πόσους βαθμούς πήραν με εμένα και πόσους μετά; Μαζί μου ο Κατσουράνης έβαλε 8 γκολ. Πόσα μετά; Σε 1,5 χρόνο, έχασα δύο ντέρμπι. Νίκησα την ΑΕΚ τρεις φορές, ενώ είδατε πώς φέραμε τις δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ, τον Αρη τους κερδίσαμε παντού. Πόσες νίκες είχε στα ντέρμπι ο κ. Νιόπλιας; Μη μου λέτε τέτοια, να μου λέτε γεγονότα. Ο Πατέρας ξέρει από καράβια, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Αυτοί που είναι δίπλα του και του μιλάνε «ελληνικά» για ποδόσφαιρο, αυτοί



Εννοείτε τον Αντωνίου; «Δέκα μέρες πριν απολυθώ, ο Αντωνίου είχε μίτινγκ με μερικούς Ελληνες παίκτες. Μου είπε πιο μετά ότι μίλησαν για τα μπόνους. Μα ελάτε τώρα... Δεν θέλω ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου να ανταλλάξω ούτε μία κουβέντα με τον Αντωνίου. Τη μέρα που απολύθηκα μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι θα με πάρει τηλέφωνο. Το τηλέφωνό μου δεν κτύπησε ποτέ. Συνεργάτες για 17 μήνες και ούτε ένα τηλεφώνημα. Σε άλλους ήξερε να τηλεφωνεί.



Σε ποιους εννοείτε; «Ελληνικά δεν ξέρω αλλά κόβει το μάτι μου, καταλαβαίνω. Ο Αντωνίου έλεγε τα πάντα σε δύο εφημερίδες, τη Sportday και την Εξέδρα, για να εξασφαλίσει την εύνοιά τους. Εκεί ήξερε να τηλεφωνεί...».



Πολλοί παίκτες είπαν ότι αν μένατε, ίσως να χανόταν ο τίτλος. «Μην ξαναλέω τα ίδια. Ακούστε, δεν είμαι εδώ για να κατηγορήσω τον Νιόπλια. Είναι καλός άνθρωπος, ίσως και σπουδαίος προπονητής, δεν ξέρω. Έκανε καλή δουλειά γιατί πήρε το νταμπλ αλλά οι 33 πόντοι που βρήκε από εμένα, τον βοήθησαν πολύ και όφειλε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά μου».



Το μόνο παράπονο που έκανε δημόσια είναι ότι δεν βρήκε αρχεία της προπόνησης.



«Γιατί να τα βρει; Όλα ήταν γραμμένα και προετοιμασμένα αλλά ήταν η δικιά μου προπόνηση και τα πήρα μαζί μου. Ούτε εγώ βρήκα τα αρχεία του Πεσέιρο αλλά και να τα έβρισκα, θα τα έσκιζα γιατί ήταν το πρόγραμμα του Πεσέιρο. Εγώ δουλεύω με το πρόγραμμα του Τεν Κάτε. Ο Νιόπλιας να δουλέψει με το πρόγραμμα του Νιόπλια».



Είστε θυμωμένος ή θλιμμένος; «Απογοητευμένος είναι η σωστή λέξη. Μου στέρησαν δύο τίτλους που τους δούλεψα και τους άξιζα. Έπρεπε να γράφουν το όνομά μου και γράφουν άλλο. Αυτό μόνο, τίποτε άλλο».



-Έφτασε, νομίζετε, η ώρα του Παναθηναϊκού να κυριαρχήσει; «Με το που ήλθα, είδα στην πρώτη σελίδα μιας εφημερίδας φωτογραφίες του Βαρδινογιάννη, του Πατέρα, του Γιαννακόπουλου και του γιού του. Χαζός δεν είμαι. Κατάλαβα αμέσως πως πάλι έχουμε πόλεμο. Πώς να κυριαρχήσεις έτσι; Χωρίς σταθερότητα πώς; Πόσους προπονητές έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Μπορούν να τους μετρήσουν; Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι πρέπει να κοιτάει το δικό του δρόμο και όχι τι κάνει ο Ολυμπιακός».



-Πιστεύετε ότι έχει κόμπλεξ;



«Βεβαίως και είναι φυσιολογικό αυτό όταν έχεις ένα πρωτάθλημα και ο άλλος δώδεκα. Αλλά οφείλεις να το ξεπεράσεις γιατί κάθε χρονιά θα μεγαλώνει η πίεση. Πρέπει να συγκεντρώνεσαι στους στόχους σου. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Το πρωτάθλημα, να βελτιώνεις το παιχνίδι σου, να είσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ το Φλεβάρη και όχι να λες ότι θα το κερδίσεις. Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο».



-Το «ποτέ» ακούγεται βαρύ για μια ομάδα που έχει παίξει έναν τελικό και δύο ημιτελικούς.



«Το ποτέ σημαίνει ποτέ. Πριν πόσα χρόνια τα έκανε αυτά; Είναι πια θέμα χρημάτων. Τα μεγαλύτερα μπάτζετ εγγυώνται καλύτερους παίκτες και προπονητές, μεγαλύτερες δυνατότητες. Μία καλύτερη ομάδα γίνεται να την κερδίσεις, όπως εμείς κερδίσαμε την Ίντερ. Αλλά μετά έπρεπε να κερδίσουμε και τη Βιγιαρεάλ, και μετά την Αρσεναλ, την Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα. Είναι αδύνατον. Τι είναι ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη; 27ος; Άντε να πάει 20ος. Ποιος είναι ο 20ος στην Ελλάδα; Ο Πανσερραϊκός ίσως; Μπορεί να νικήσει μια φορά τον Παναθηναϊκό όπως τον νίκησε πέρυσι, αλλά πρωτάθλημα δεν θα πάρει. Ποτέ...»



-Έτσι λέγαμε και στο Euro αλλά το πήρε η Ελλάδα... «Όλοι οι Έλληνες Θεοί ήταν μαζί σας στην Πορτογαλία. Αυτά συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια -Αν πηγαίνατε σε μια «τοπ» ευρωπαϊκή ομάδα, θα παίρνατε παίκτες του Παναθηναϊκού; «Μόνον έναν: τον Βύντρα. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καταλάβει ακόμα πόσο καλός παίκτης είναι. Ακατανόητο να είναι το μαύρο πρόβατο. Μπορεί να παίξει δεξί και αριστερό μπακ, δεξί και αριστερό στόπερ, είναι γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ καλός τεχνικά για αμυντικό, καλός στην τακτική. Τι άλλο να ζητήσεις; Για να παίζει συνέχεια καλά με τόσο άδικη κριτική, είναι πολύ δυνατός και στο μυαλό»



-Δεν θα παίρνατε τον Νίνη; «Το πρόβλημά του Νίνη είναι η νοοτροπία του και φταίει ο περίγυρός του. Όποτε κάνει ένα καλό παιχνίδι «είσαι ο καλύτερος, ο πρώτος, σε θέλει η Μάντσεστερ». Να είσαι ο καλύτερος σε ένα ματς είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να είσαι ο καλύτερος σε πολλά. Είναι προικισμένος παίκτης αλλά θέλει διάρκεια. Πολλή δουλειά ακόμα. Μόνο αν είναι για τρία χρόνια ο καλύτερος του Παναθηναϊκού θα παίξει σε μεγάλη ξένη ομάδα. Τώρα δεν είναι έτοιμος ούτε για την ενδεκάδα. Ο Νίνης χρωστάει πολλά στο ολλανδικό τιμ. Δουλέψαμε πολύ για να τον βελτιώσουμε, κάναμε ό,τι καλύτερο. Οι άνθρωποι όμως ξεχνούν εύκολα...»



-Ο Σιμάο δεν είναι έτοιμος; «Όχι ακόμα. Έχει τρομερά αθλητικά προσόντα, είναι σούπερ στο να κερδίζει τη μπάλα αλλά θέλει δουλειά για να μάθει τι να την κάνει μόλις την πάρει. Έχει τη νοοτροπία νικητή και όλες οι ομάδες θέλουν έναν παίκτη σαν κι αυτόν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην τεχνική για να παίξει σε τοπ επίπεδο»



-Η γνώμη σας για τον Σισέ; «Ο Τζιμπρίλ δεν είναι ο καλύτερος στην τεχνική αλλά έχει φανταστικά τελειώματα. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος, ένα ξεχωριστό πλάσμα. Είναι ακραίος στη ζωή του, ακραίος με τα τατουάζ του, ακραίος με τα αυτοκίνητα του. Το καθένα τους είναι κάτι ξεχωριστό, όπως ξεχωριστός είναι και ο ίδιος. Μου πήρε χρόνο να τον καταλάβω. Ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να του φωνάξω, το αποδέχθηκε. Είναι φανταστικός επαγγελματίας



-Ο Λέτο;



«Είναι προικισμένος, μπορεί όμως να βρεθεί σε σύγχυση εξαιτίας του περίγυρού του γιατί είναι ευάλωτος χαρακτήρας. Είναι ιδιαίτερος, όπως σχεδόν όλοι οι αριστεροί ακραίοι. Ξεκίνησε φανταστικά αλλά έκανε κοιλιά επειδή είχε πάρει πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και είχε μείνει από νωρίς χωρίς σοβαρή προπόνηση. Είναι ακόμα νέος. Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από νεαρούς παίκτες, δώστε τους χρόνο. Με τον Λέτο έκανα λάθος που ρίσκαρα τη συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη. Ήθελε πάρα πολύ να παίξει αλλά ήταν με σπασμένο δάκτυλο, ανέτοιμος. Λάθος έκανα και με τη χρησιμοποίηση του Σεϊταρίδη σ’ αυτό το ματς. Αυτός ήταν γενικώς ανέτο



-Σας κατηγορούν ότι ο Γιούρκας έπαιζε αν και ανέτοιμος, για να δικαιολογηθεί μια ακριβή μεταγραφή.



«Μα δεν ήταν ακριβή. Μόλις 250 χιλ. στοίχισε»



-Όχι, μετά από μόλις πέντε ματς έπαιρνε μπόνους άλλα 400 χιλ. ευρώ. «Δεν το ξέρω αυτό. Αν το ήξερα, θα έλεγα όχι. Καλός παίκτης, τον θυμόμουν από την Ισπανία, όμως είναι πολλά τόσα λεφτά για κάποιον που είχε να παίξει σοβαρό ποδόσφαιρο δύο χρόνια. Αργότερα έμαθα πως τον είχε κόψει η Κολωνία στις ιατρικές εξετάσεις. Τον πήραμε την τελευταία μέρα. Όπως μου είχε πει ο κ. Πατέρας τον πήραμε σχεδόν τζάμπα γιατί είχε μεσολαβήσει ο κ. Πιλάβιος για να βρει ομάδα ενόψει Μουντιάλ. Με 250 χιλ. άξιζε, με 650 χιλ. όχι



Ζιλμπέρτο Σίλβα;«Είναι μοναχικός τύπος. Αδιαμφισβήτητα παίκτης ποιότητας, ίσως όμως ο Παναθηναϊκός να ήθελε κάτι άλλο. Κατά ένα τρόπο στέρησε χρόνο από τον Σιμάο που είναι νέος και πρέπει να παίζει περισσότερο. Στην επικοινωνία με τους συμπαίκτες του θα περίμενα κάτι περισσότερο, αλλά είναι δύσκολο να είσαι ηγέτης σε μια ξένη χώρα, μιλώντας μια ξένη γλώσσα



Σαλπιγγίδης; «Δεν είναι εξαιρετικά προικισμένος, βάζει όμως 10-15 γκολ και είναι σημαντικός στην ομάδα. Θα ήθελα έναν πιο ταλαντούχο παίκτη στη θέση του. Παρότι δεν είναι η θέση του δεξιά, προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι ο απόλυτα ομαδικός παίκτης. Το στιλ του ΠΑΟΚ, του ταιριάζει καλύτερα



Τζόρβας; Πολύ καλός στη γραμμή με εκπληκτικά ρεφλέξ, αλλά όχι τόσο καλός μακριά από τα δοκάρια του. Γι' αυτό δεν είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Δουλεύει σκληρά αλλά είναι μεγάλος πια για να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Ήταν δεύτερος μέχρι τα 27-28 του και έμεινε πίσω»



-Καραγκούνης; «Κάνει τα πάντα για να κερδίσει κι αυτό ενίοτε είναι... πρόβλημα. Χίλιες φορές του είπα να μη βουτάει γιατί εκνευρίζει τους διαιτητές και δεν μας δίνουν ούτε αυτά που είναι. Είναι πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας και καλός παίκτης. Θα τον ήθελα πέντε χρόνια νεώτερο»



-Κατσουράνης; «Μαζί με τον Καραγκούνη είναι οι τυπικοί Έλληνες παίκτες. Θέλουν να τα ελέγχουν όλα. Ποιος μπαίνει, ποιος βγαίνει, τα πάντα. Πρέπει να αποδεχτούν ότι καμιά φορά έρχονται στην ομάδα μεγαλύτεροι παίκτες απ' αυτούς. Δε γίνεται μια ζωή να απαιτούν, πρέπει και να δίνουν. Αγωνιστικά, δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση του Κατσουράνη . Ίσως πίσω από τον επιθετικό να του ταιριάζει καλύτερα.



-Σας έμεινε κάποιος φίλος από την Ελλάδα;



«Στην Ελλάδα έκανα μόνο έναν φίλο, τον Στράτο (σ.σ Στράτος Σωπήλης, επιχειρηματίας και παλιός παίκτης του Παναθηναϊκού). Στην Ελλάδα ο κόσμος λέει πολύ γρήγορα «φίλε μου». Όταν τα φώτα πέφτουν πάνω σου, όλοι θέλουν να είναι δίπλα σου. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα και εδώ μου στάθηκε μόνο ο Στράτος



Περί μπάτζετ: «Του Παναθηναϊκού είναι 60 εκατ. ευρώ, δηλαδή 40 εκατ. πραγματικό γιατί φουσκώνουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα. Πώς να ανταγωνιστεί ομάδες των 250 και 300 εκατ. ευρώ; Το ίδιο ισχύει και για τις ολλανδικές ομάδες. Ούτε αυτές μπορούν πλέον» Περί διαδοχής του



Ρεχάγκελ: «Δεν το έχω σκεφτεί αλλά τώρα που το σκέφτομαι, θα πω όχι. Ποιος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο από τον Ρεχάγκελ; Και πως είναι δυνατόν να έχει πετύχει ο Ρεχάγκελ τόσα πράγματα και εσείς να τον αμφισβητείτε; Όχι, σίγουρα θα έλεγα όχι»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Την έκθεση πεπραγμένων που συντάχθηκε για το σκάνδαλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ», στην οποία αποκαλύπτονται διαχρονικές σπατάλες και ατασθαλίες στο όνομα της φιλανθρωπίας.Ηέκθεση καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιγράφει αναλυτικά τη δράση τους, όπως την εντόπισαν οι συντάκτες της. Τα συμπεράσματα έχουν σταλεί εδώ και περίπου έξι μήνες στον Aρειο Πάγο. Παρότι όμως η έκθεση αναφέρει διασταυρωμένα στοιχεία, δεν έχει ξεκινήσει έρευνα από πλευράς Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η «Αλληλεγγύη» είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει τις μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και γι' αυτόν τον σκοπό τα μέλη του Δ.Σ. διαχειρίζονται πολλές φορές υπέρογκα ποσά, τα οποία κατά το παρελθόν, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, πολλές φορές αντί να φτάσουν στον προορισμό τους εξαφανίζονταν από τα ταμεία, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι σήμερα πού ακριβώς έχουν καταλήξει. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι τα 5.600.000 ευρώ που εκταμιεύτηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την «Αλληλεγγύη» για τους φιλανθρωπικούς της σκοπούς. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2006 στην Τράπεζα Πειραιώς και τρεις ημέρες μετά έγινε ανάληψη ολόκληρου του ποσού, «χωρίς να φαίνεται πού εδαπανήθη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η ευθύνη για τη «διαχείριση» των 5.600.000 ευρώ βαρύνει, σύμφωνα με την έκθεση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κ. Δημήτριο Φουρλεμάδη. Οι συντάκτες της εικάζουν ότι το ποσό αυτό ο κ. Φουρλεμάδης το έδωσε σε εφοπλιστή, ο οποίος είχε δανείσει την οργάνωση με το ίδιο ποσό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία, ούτε βέβαια έχουν δοθεί εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών.Παράλληλα, στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη καταλογίζονται ευθύνες και για άλλα προγράμματα.Συγκεκριμένα, «ευθύνεται διότι ενώ παρέλαβε και άλλας προκαταβολάς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ διά διάφορα άλλα προγράμματα, δεν εξετελέσθησαν τα έργα, τα δε χρήματα δεν επεστράφησαν εις το ΥΠΕΞ, ούτε ευρέθησαν στους λογαριασμούς της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Εδαπανήθησαν διά "ανοικείους δαπάνας"».Aλλα παραδείγματα: τα 345.000 ευρώ που είχαν εκταμιευτεί για τα θύματα στον πόλεμο του Λιβάνου και τα 308.000 ευρώ από τα 1.600.000 ευρώ που προορίζονταν για τα θύματα του τσουνάμι. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ.Φουρλεμάδης προέβαινε συχνά σε σκανδαλώδεις αγορές,κατασκευές και μισθώσεις ακινήτων, για τις οποίες αρνείται επίμονα να δώσει εξηγήσεις μέχρι σήμερα.............http://apollonios.pblogs.gr/


Αναρτήθηκε από Αριστοφανης στις 12:27:00 μ.μ.

Αντιδράσεις:

ΟΥΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ............ΠΑΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ

Ε ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ

Φθινόπωρο και πρώτη μέρα στα θρανία για τους μαθητές του αμερικανικού κολεγίου. Η δασκάλα παρουσιάζει στα αμερικανάκια




έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι (γιο του διευθυντή της Σόνυ) και το μάθημα αρχίζει με μικρές ερωτήσεις ιστορίας.

- Για να δούμε λοιπόν, πόσο καλοί είστε στην αμερικανική ιστορία; λέει η δασκάλα. Ποιος είπε...

"δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο";

Κάποιοι μουρμουρίζουν αλλά κανείς δεν σηκώνει το χέρι του, εκτός από τον καινούριο :

- Ο Πάτρικ Χένρυ το 1775 στη Φιλαδέφεια, απαντά.

- Μπράβο Σουζούκι, και ποιος είπε "Κυβέρνηση του λαού, από το λαό και για το λαό"; ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.

- Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863 στο Γκέτυσμπουργκ, απαντά και πάλι ο Σουζούκι.

Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει :

- Ντροπή σας. Ο Σουζούκι είναι γιαπωνέζος και ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας

Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια μικρή φωνή από τα πίσω θρανία :

- Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε όλοι, μαλάκες γιαπωνέζοι

- Ποιος το είπε αυτό;;; ρωτάει αυστηρά η δασκάλα.

Ο Σουζούκι σηκώνει το χέρι του και χωρίς να περιμένει λέει :

- Ο στρατηγός Μακάρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα, το 1982 στη

γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς.

Η τάξη βυθίζεται στη σιωπή. «Θέλω να ξεράσω», ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή.

- Ποιος το είπε αυτό;;; ξαναρωτάει με το ίδιο βλοσυρό ύφος η δασκάλα.

Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι :

- Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος, στον πρωθυπουργό Τανάκα κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο το 1991.

Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξεσπάει :

- Ρε δε μας παίρνεις καμιά πίπα, λέω γω.

Και ο Σουζούκι, ψύχραιμα :

- Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λουίνσκι, το 1997, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Δυο τρεις μαθητές πετάγονται και φωνάζουν :

- Α γαμήσου ρε μαλακισμένο, Σουζούκι.

Ατάραχος ο γιαπωνέζος :

- Βαλεντίνο Ρόσι, παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, ράλι Νότιας Αφρικής, το 2002.

Κόλαση στην τάξη, οι μαθητές ουρλιάζουν και πετάνε καρέκλες, η δασκάλα έχει σωριαστεί λιπόθυμη και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο διευθυντής :

- Ε, μα την Παναγία δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπουρδέλο.

Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι :

- Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Καραμανλής, το 2009, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του.

Αναρτήθηκε από Αριστοφανης στις 1:12:00 μ.μ. 0 σχόλια

Ο ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ ΓΙΑ ΟΣΦΠ?

Στην λίστα για τους υποψηφίους προπονητές στον Ολυμπιακό σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει το ενδιαφέρον με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προστέθηκε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.




Ο Χιλιανός τεχνικός απολύθηκε πριν από μερικές ημέρες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία περιληπτικά είχε μία σχετικά κακή σεζόν, «αναγκάζοντας» την διοίκηση της ομάδας να δώσει τα ηνία στον Ζοσέ Μουρίνιο.



Μάλιστα το γεγονός επιβεβαιώνει και ο μάνατζερ του Λατίνου τεχνικού Χουάν Φίχερ, ο οποίος επικοινώνησε με τους Πειραιώτες και τους είπε: «Μπορώ να σας φέρω τον Πελεγκρίνι. Έχω συζητήσει μαζί του αυτό το ενδεχόμενο και τον ενδιαφέρει η προοπτική να εργαστεί στον Ολυμπιακό».



Παράλληλα, το κασέ του 56χρονου Πελεγκρίνι είναι ανάλογο με εκείνο του τέως τεχνικού των κόκκινων, Ζίκο και δεν ξεπερνάει το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Χιλιανός έγινε ιδιαίτερα γνωστός από την πορεία που είχε στον πάγκο της Βιγιαρεάλ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πελεγκρίνι είναι το γκραν φαβορί για την ανάληψη του πάγκου των Πειραιωτών στη λίστα με τους υποψηφίους.



Το Who is Who του



Ο Πελεγκρίνι γεννήθηκε στις 16/9/1956 στο Σαντιάγο της Χιλής. Εργάστηκε για δέκα χρόνια στην πατρίδα του και στη συνέχεια πήγε στο Εκουαδόρ. Έπειτα ακολούθησε η Σαν Λορέντζο και μετά η Ρίβερ Πλέιτ. Από το 2004 έως και το 2009 δούλεψε στη Βιγιαρεάλ ενώ τη φετινή σεζόν εργάστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΣΩΜΑΤΕΙΑ.ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.

Ως πρωην ναυτικος για μια 20ετια εχω το αναφαιρετο διακιωμα να κρινω και να επικρινω καποια πραγματα.Κατ αρχην ολοι αυτοι οι εργατοπετερες των ναυτεργατων ειναι κατα 95%  αεργοι και μηδεποτε ναυτολογημενοι,η ναυτολογημενοι για πολυ ελαχιστο διαστημα,απλα εχοντας καποιο βυσμα αναριχηθηκαν σε καποιο σωματειακο θωκο και το παιζουν χρονια τωρα συνδικαλιστες,ενω στην ουσια ειναι λαμογια του κερατα και νοιαζοντε μονο για την τσεπη τους.Μπορω να μιλησω και με ονοματα αλλα αυτη τη στιγμη δεν θα το κανω αλλα αν προκληθω θα τους βγαλω στη σεντρα,καιν νυν διοικουντες σωματειων αλλα και πρωην και ισως πια συνταξιουχους.Απλα το ενασυμα μου το εδωσε η απεργια που εξαγγειλε η ΠΝΟ και αναγκαζει εναν τουριστικο κρουαζεροπλοιο να αλλαξη λιμανι προορισμου αποκλειοντας τον πειραια απο τα δρομολογια του,διμηουργωντας ενα μεγαλο προβλημα στους εμπορους του πειραια και της αθηνας.Λες και εχουμε πολλα εσοδα απο αλλες πηγες και διωχνουμε και τουριστες που θελουν να επισκεφτουν την ελλαδα,ειτε με απεργια των λιμανιων ειτε με κλεισιμο της ακροπολης απο δημοσιους τεμπεληδες.ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ.

Ν.Δ ΔΙΑΛΥΣΗ ΒΑΡΑΕΙ

Τον παυλιδη τον διεγραψαν,η Ντορα ουσιατικα την κοπανησε,τους Βουλγαρακη και Ρουσσοπουλου τους αδεισε ο Σαμαρας,ερχεται μαλλον η σειρα του καραμανλη,και ολα αυτα βεβαια ειναι η χαρα του καρατζαφερη γιατι βλεπει τους υποψηφιους προσχωρησης του κοματος του να αυξανοντε.Ε ρε γλεντια στη παλια Ν.Α.

ΚΕΛΦΤΕΣ,ΜΑΣΤΡΩΠΟΙ,ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ,ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ"ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Εξαρθρωθηκε πειρα πορτοφολαδων που την παρτιζαν 72 ατομα,ολοι αλλοδαποι και ενας ελληνας σειουριτυ που τους εδινε πληροφοριες,για τις κινησεις της αστυνομιας.Συνεληφθη αλγερινος διαρηκτης που κατηγγηλε κλοπη,εξρθρωθηκε σπειρα μαστροπων που εφρνε αλλοδαπες γυναικες και τις εκμεταλευοταν παρακρατωντας τα διαβατηρια τους,και τις αναγκαζε να εκδιδοντε.Το κεντρο της αθηνας εχει γινει θερετρο καθημερινων υγκρουσεων μεταξυ αλλοδαπων ομαδων για την κυριαρχια του γκετο της αθηνας.Δολοφονοι και βιαστες κυκλοφορουν ελευθεροι.Αν τολμησει ομως κανεις απο τους κυβερνωντες και  υψηλα ιταμενους να πραγματοποιηση μια "σκουπα"να μαζεψει μερικες εκατονταδες απο δαυτους και να τους απελασει θα ξεσηκωθουν οι διαφορες "οργανωσεις"και θα κανουν πορειες και διαμαρτυριες,και οι βουλευτες του ΣΥΡΙζα, και οι ψευτοδιανοουμενοι,και οι "βαλιανατοι"που θα χασουν τους εν δυναμει ερωτικους παρτεναιρ τους.Θα αρχισουν να μιλανε για ρατσισμο και για αναλγητο κρατος και για τους φτωχους "οικονομικους μεταναστες που ηρθαν για μια καλυτερη μοιρα εδω.Φυσικα οταν καθε 2 λεπτα γινεται μια διαρηξη και ρημαζεται ενα σπιτι,οταν καθε δυο μερες υπαρχει και ενας νεκρος δολοφονημενος για τα μικροσυμφεροντα των οικονομικων μεταναστων,οταν καθε βραδυ γινοντε συμπλοκες στο κεντρο και δεν τολμαει ανθρωπος να βγει εξω,οταν περιοχες οπως αγιος παντελεημονας κεντρο αθηνας κατω πατησια εχουν μετατραπει σε γκετο αλβανων και γεωργιανων παρανομων,τοτε κανενας απο ολους αυτους τους υποτιθεται αντιρατσιστες δε βγαινει να μιλησει και να ταχθει υπερ των ελληνων δεινοπαθουντων.Και αν τους τεθει μια σχετικη ερωτηση εχουν την αμεση δικαιολογια ετοιμη,τι να κανουν κι αυτοι πεινανε.Ποτε ομως μεχρρι σημερα δεν ειδα καποιον απο αυτους να υποστηριξει καποιον ελληνα δεινοπαθουντα απο τους αλητες κλεφτες και δολοφονους που εχουν μαζευτει εδω απ ολα τα σημεια του οριζοντα.

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΒΟΗΘΕΙΑ, με κλέψανε. Σας παρακαλώ ελάτε στην οδό Ρεστωδίου». Ο 30χρονος αλγερινός διαρρήκτης που κάλεσε την τεταρτη το βράδυ την Αμεση Δράση για να καταγγείλει τη «διάρρηξη» στο σπίτι του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως οι ρόλοι είχαν αντιστραφεί και ο «κλέφτης» του σπιτιού του φορούσε στολή.




«Περιμένετε κύριε για λίγο στη γραμμή σας», απάντησε η αστυνομικός που ειδοποίησε τους συναδέλφους της να σπεύσουν στην περιοχή των Ελληνορώσων και να περάσουν χειροπέδες στο μέλος της σπείρας που είχε στο ενεργητικό της 70 διαρρήξεις στα νότια προάστια. Οταν εμφανίστηκε το περιπολικό ο Αλγερινός, ο οποίος εκτός των άλλων είχε και πλαστά έγγραφα διαμονής, με αίσθημα ανακούφισης άρχισε να απαριθμεί τα «κλαπέντα». «Θα μας τα πείτε όλα στο τμήμα», του απάντησε ο αστυνομικός που του πέρασε τις χειροπέδες.



«Ποτέ στην καριέρα μου δεν μου έτυχε κλέφτης να τηλεφωνήσει για να καταγγείλει την κλοπή των κλοπιμαίων του», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της Ασφάλειας που συμμετείχε στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πολυμελούς σπείρας αλλοδαπών που αφαιρούσαν αντικείμενα μέσα από Ι.Χ.



Η σπείρα πρωτοεμφανίστηκε στα νότια προάστια πριν από 5 μήνες. Στο διάστημα αυτό είχαν καταγγέλθηκαν 68 διαρρήξεις Ι.Χ. από τα οποία είχαν αφαιρέσει ό,τι έβρισκαν μέσα. Ραδιόφωνα, φορητούς υπολογιστές, ρολόγια, ρούχα. Η αστυνομία ωστόσο εκτιμά πως η σπείρα που αποτελούνταν από τουλάχιστον 8 άτομα είχε διαπράξει μεγάλο αριθμό διαρρήξεων και στη Δυτική Αττική.

Αναρτήθηκε από newscity1 στις Σάββατο, Μάϊος 29, 2010

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ,ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ?ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΥΟΚΩΛΟΙ

Αφού ακούσαμε τα σχολιανά μας από τους Γερμανούς που μας πρότειναν να πουλήσουμε νησιά για να ξεχρεώσουμε και είδαμε την Αφροδίτη της Μήλου με τεντωμένο το μεσαίο δάχτυλο, ήρθε η σειρά να γίνουμε και... διαφήμιση μπύρας!


Η «Paulaner» σκέφτηκε να συνδυάσει μια παρέα Ελλήνων και Γερμανών που απολαμβάνουν την μπύρα τους στο Μόναχο.



Όταν ένας Γερμανός προσφέρεται να κεράσει, ο Έλληνας τον σταματά:

«Αρκετά έχετε πληρώσει εσείς οι Γερμανοί. Τώρα είναι η σειρά μας, των Ελλήνων», λένε.

«Τι συμβαίνει; Είσαστε πάλι... ματσωμένοι;» ρωτάει ο Γερμανός και η... φιλία σφραγίζεται με ένα «γειά μας»!

Αναρτήθηκε από newscity1 στις Σάββατο, Μάϊος 29, 2010

ΒΑΡΥ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΣΤΟ ΑΥΤΙ?ΞΕΥΤΥΛΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ?ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΧΟΡΩΝ?


Ο Τραϊανός χόρεψε το αγαπημένο του τραγούδι, ένα ζεΙμπέκικο, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί, κατά την χθεσινή γαμήλια δεξίωση στο κτήμα Νάσιουτζικ. Αυτό όμως που τον συγκίνησε περισσότερο ήταν...




η κόρη του Βικτώρια που πήγε και αυτή κοντά για να δει τον μπαμπά της. Μια συγκινητική στιγμή για τον πρώην αμυντικό της εθνικής, που την έσφιξε στην αγκαλιά του, αμέσως μετά τον χορό.



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:19 μ.μ.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Οι πολιτικοί μας διακρίνονται εκτός των άλλων και και αμετροέπεια στον πολιτικό τους λόγο, που φτάνει στα όρια της γελοιότητας. Ο κύριος Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία, μόνο όρκο δεν έδινε ότι το σκάνδαλο της Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ. Να λοιπόν, που...




και γαλάζιος υπουργός βρέθηκε στις λίστες. Εκτός και αν τώρα δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία. Ας δώσει μια απάντηση ο κύριος Τραγάκης, αν μπορεί βέβαια.



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 1:01 μ.μ.

ΓΙΑΝΝΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ  ΕΙΣΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ.

ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ

Οι πολιτικοί μας διακρίνονται εκτός των άλλων και και αμετροέπεια στον πολιτικό τους λόγο, που φτάνει στα όρια της γελοιότητας. Ο κύριος Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία, μόνο όρκο δεν έδινε ότι το σκάνδαλο της Siemens αφορά το ΠΑΣΟΚ. Να λοιπόν, που...




και γαλάζιος υπουργός βρέθηκε στις λίστες. Εκτός και αν τώρα δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία. Ας δώσει μια απάντηση ο κύριος Τραγάκης, αν μπορεί βέβαια.



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 1:01 μ.μ.

ΙΑΒΕΛΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ.ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ


Θα μπορούσα να σου πω πολλά πράγματα για τη σέξι Ισαβέλλα με τη Γερμανίδα μαμά και τον Χανιώτη πατέρα. Θα μπορούσα να σου αναλύσω τα χόμπι της, τη μανία της με τον Ολυμπιακό και το πόσο κουλ είναι, που, αν και... γυναίκα, εκτιμάει τις αρετές του ωραίου Bourbon. Όμως αυτά δεν σε νοιάζουν — έτσι δεν είναι;




Αυτό που κάνει την Ισαβέλλα να ξεχωρίζει από μίλια είναι το απίστευτο στήθος της, ένα από τα τελευταία φυσικά ζευγάρια εκεί έξω, που κολάζουν άντρες πάσης φύσεως, Γερμανούς και Έλληνες. Η Ισαβέλλα έχει καταφέρει αρκετά παρά το μικρό της ηλικίας της, το τελευταίο επίτευγμά της είναι ένα καυτό shooting στο «Nintro» που κυκλοφορεί για τις σελίδες ενός denim editorial.

yupi.gr







Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz0pJNIselO

ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΛΗΜΑ.ΡΕ ΣΑΒΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ?

ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ kafeneiaka.blogspot.com

Ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

Με βαραγε ο πατερας μου μικρο?
Παω στο γηπεδο να χτυπησω αλλους εγω

Χωρισε η μανα μου τον πατερα μου?
Παω στο γηπεδο να βρισω ολες τις μανες

Δεν εχω αυτοκινητο εγω και εχουν οι αλλοι?
Παω στο γηπεδο να τα σπασω ολα τα αυτοκινητα

Εχασα στο ταβλι απο το στρατο χτες?
Παω στο γηπεδο να σπασω τα κεφαλια ολων των ΣΤΡΑΤΩΝ

Με παρατησε η γκομενα?
Παω στο γηπεδο να βρισω οποια γυναικα βρω μπροστα μου και να της αρπαξω την τσαντα

Με απελυσαν απο τη δουλεια μου?
Παω στο δηπεδο να πλακωθω με τα ΜΑΤ γιατι για ολα φταινε οι μπατσοι γουρουνια δολοφονοι

Δεν εχω λεφτα να αγορασω τη δοση μου?
Παω στο γηπεδο να μαχαιρωσω καποιον να εκτονοθω

Δεν προλαβα το λεωφορειο στη σταση?Παω στο γηπεδο να σπασω οποιο λεωφορειο βρω μπροστα μου

Δεν εχω γκομενα εγω?
Παω στο γηπεδο να πεταξω μολοτοφ  σε ολους αυτους που εχουν γκομενα

Δεν κανει μεταγραφες η ομαδα μου?
Παω στο γηπεδο να ξεκοιλιασω καποιον οποιον ναναι για να στειλω το μηνυμα στους διοικουντες

ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΝΑ ΚΛΕΨΩ,ΝΑ ΡΗΜΑΞΩ,ΝΑ ΒΡΙΣΩ,ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΣΩ,ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΚΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΘΑΡΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΓΑΛΗ ΕΞΩ,Η ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΕ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ,ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ,ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ

Μια φορά και έναν καιρό σε ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.






Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.

Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε

Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες

Ο Χάρης ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες.

Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.

Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια.

Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.

Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:

Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία.

Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.



Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.



Καλώς ήλθατε στην... Wall Street...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ "ΛΑΓΟΣ"ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΜΠΙΝΙ


Ο πάντα απαισιόδοξος οικονομολόγος, γνωστός και ως Dr Doom, δεν χάνει ευκαιρία να αναλύσει τη θεωρία του για την ελληνική οικονομία. Με πολυάριθμες δηλώσεις του σε ξένα πρακτορεία και οικονομικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Roubini έχει προβλέψει ότι η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου», αφού χώρες όπως η Ισπανία και η Μ. Βρετανία αντιμετωπίζουν ανάλογο μέλλον.




Σήμερα, ο Nouriel Roubini και η ομάδα του «ξαναχτυπούν», με μία νέα θεωρία. Αυτή τη φορά, πηγαίνουν ένα βήμα πιο μακριά και επιχειρούν να προβλέψουν τις εξελίξεις όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική. Η RGE προβλέπει τώρα την κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης.Την άποψη αυτή εκφράζει η Jelena Vukotic, η αναλύτρια πολιτικού ρίσκου της Roubini Global Economics από τη Σερβία, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων.



«Αντιμετωπίζοντας αβέβαιη κοινοβουλευτική στήριξη και αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, η κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δεν αναμένεται να ολοκληρώσει την πλήρη θητεία της, που λήγει το 2013», αναφέρει η Vukotic σε μελέτη την οποία απέστειλε η RGE στους πελάτες της, υπό τον τίτλο «Η Σκύλλα και η Χάρυβδη της ελληνικής κυβέρνησης: Ανησυχίες χρέους και πολιτική αβεβαιότητα».



Όπως εξηγεί, το έργο που έχει μπροστά της κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο. Είναι γνωστή η θέση της RGE που αμφισβητεί την ικανότητα της Αθήνας να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών για το οποίο συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ΕΕ. Τα μέτρα λιτότητας, όπως οι μειώσεις των μισθών του δημοσίου τομέα, η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και οι αυξήσεις των φόρων, ενδέχεται να οδηγήσουν στην κατάρρευση της κυβέρνησης, εκτιμά.

«Στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές, οι οποίες θα ωφελήσουν τα κόμματα που τάχθηκαν σθεναρά κατά των μέτρων λιτότητας που απαιτεί το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Ένα εναλλακτικό, αν και απίθανο, σενάριο, θα ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης ενότητας», αναφέρει η Vukotic.



Πηγή:http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/roubini.html

Αναρτήθηκε από Αλεξάνδρα Μαρία Τράγκα στις 11:07 π.μ.

Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΝΑΚΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙ

Με τούτα και με κείνα το απευκταίο σημείο μηδέν της μακράς μας ιστορικής διαδρομής επί του Βαλκανικού ακρωτηρίου επήλθε δυσώδες. Οι σελίδες μας ολοκληρώθηκαν και άλλες λευκές ως νύφες αναπαραγωγής μιας έστω νέας ποιότητας ανθρώπινης ύλης δεν προσδοκώνται. Ούτε καν δημογραφικά. Φθίνει το σώμα μιας χώρας που τα υπερούσια επινοήματά του κατά την περίοδο της ορμητικής του ακμής, στέφθηκαν τον κότινο της παγκόσμιας αναγνώρισης. Γεγονός που κατά τον Γκοντάρ καθιστά το «σώμα» εσαεί δικαιούχο πνευματικών δικαιωμάτων τα οποία κληροδοτήθηκαν στην δύση ως δωρεά.. (Τώρα αντιθέτως μας ζητούν και τα ρέστα)






Γιατί; Επειδή απωλέσαμε αυτό ακριβώς το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Εκπέσαμε νοητικά. Επειδή επιβραβεύαμε την απραξία ανταλλάσσοντας τις θέσεις πρωτίστως της εργασίας μας και δευτερευόντως της πανεπιστημιακής έρευνάς μας, με την επέλαση ενός Δούρειου Ίππου που οι .........

Φράγκοι βάφτισαν κοινοτικά προγράμματα. Επειδή αναδείξαμε μια άρχουσα τάξη αιμοβόρων φραγκοφονιάδων δίχως παιδεία, στην ιδιοσυστασία της οποίας προστίθεται και η ανατριχιαστική απουσία μιας συνείδησης εθνικής των κατιόντων της. (off shore, κεφάλαια, παραγωγή και έδρες στην αλλοδαπή) Επειδή στην λογική του ωχαδελφισμού αποδεχθήκαμε μειδιώντας και εξ αρχής το ατιμωτικό έλασσον (Παυλίδης Μαντέλης και λοιποί φθηνοί συγγενείς) για να υποταχθούμε οδυρόμενοι σήμερα στον επιτάφιο θρήνο του καταστροφικού μείζονος. (360δις χρέος!!! το οποίο προσχηματίζεται ο «εκτελεστής οικονομικών συμβολαίων» πρωθυπουργός για να σώσει τους τραπεζίτες!!) Επειδή στην ευεξήγητη ραστώνη μας αντικαταστήσαμε την παιδεία με τον εικονολατρικό τηλεοπτικό μύθο (της εργολαβικής και εφοπλιστικής χούντας) για να υποστούμε πλάνο το πλάνο πλήρη μυϊκή παράλυση ως την φυσική κατάληξή μας από τον μυθριδατισμό του δηλητηρίου του. Επειδή στην λογική τού μικροσυμφέροντός μας παρουσιάζαμε όπλα σε όλα τα σύμβολα και τις σημαίες αυτής της σάπιας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. (ΝΕΟΝΔ, ΝΕΟΠΑΣΟΚ και προσφάτως το ΛΑΟΣ) Επειδή πέρα και πάνω απ’ όλα μας επέβαλε το καθεστώς στο λεξιλόγιό μας τα «θέλω του» για να τα εντάξουμε αυτομάτως ως πίθηκοι στον τρόπο ζωής μας. (in,must, life style και όλες τις Ρούλες Πάνιες Μπούλες Θέμες Γιαννούλες Γιάννηδες Σούλες Όλγες των νεοπλουτίστικων παραισθητικών όπως η τηλεοπτική κόκα) Έτσι άβουλοι μοιραία συρθήκαμε ως εδώ. Και το εφιαλτικότερο. Εξακολουθούμε. Μόλις μια ανάσα από την ολική μας εξαφάνιση στην μαύρη τρύπα της ιστορίας, στρέφουμε ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή την πλάτη στην αλήθεια, προβάλλοντας (έμμισθα ή βλακωδώς) ως σωτηρία μας, την σωτηρία των δήμιων μας, (αλλοδαπών και ημετέρων) αφού υιοθετούμε τα συστημικά στερεότυπά τους, στα κελιά των οποίων έχουμε από πολλών ετών εγκλειστεί. Γιατί;;; Επειδή ως πολιτικοί ισοβίτες όταν μας ανοίξουν μια τρύπα διαφυγής στην ελευθερία διστάζουμε να την διαβούμε υπό τον φόβο του εκτυφλωτικού της φωτός.. Τετέλεσται. Οριστικά.





Κι αν εκλήθη εσπευσμένα από την παγκόσμια μαφία το ΔΝΤ δεν εκλήθη ως Μεσσίας αλλά ως τερατώδες εργαστηριακό βακτήριο προκειμένου να μας αποσυνθέσει, δεδομένου ότι και αυτοί οι φυσικοί μονοκύτταροι οργανισμοί αρνούνται να μολυνθούν της ακατανίκητης βλακείας μας. Ωστόσο όσο ανασαίνω υποχρεούμαι εκ του ενστίκτου της αυτοσυντήρησής μας να ελπίζω στην Kαθολική εξέγερση των Νεόδουλων Νεορθοδόξων Νεοελλήνων Χριστιανών, κατά της νεοτραπεζιτικής αλλά και της Νεοευρωπαϊκής βαρβαρότητας του τέταρτου Ράϊχ.. Ντόπιου και ξένου..





Ευγένιος Ανδρικόπουλος

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από “ΑΑΑ” σε “AA +”, λόγω των κακών προοπτικών ανάπτυξης που προκαλούνται από το βαρύ ιδιωτικό χρέος της χώρας. “Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη ότι η διαδικασία προσαρμογής σε ένα χαμηλότερο επίπεδο του ιδιωτικού και του εξωτερικού χρέους θα μειώσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμη βάση”, σύμφωνα με τον οίκο ο οποίος στερεί την Ισπανία από την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση “ΑΑΑ”, μειώνοντας την σε “AA +”.


Το ιδιωτικό χρέος της Ισπανίας περιλαμβάνει τα χρέη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Ο .........

οίκος Fitch διατηρεί πάντως την προοπτική της οικονομίας σε “σταθερή”. Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες της ζώνης του ευρώ που ανησυχεί τους επενδυτές λόγω της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών της. Τα ισπανικά δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν εκτοξευθεί στο 11,2% του ΑΕΠ το 2009 και η σοσιαλιστική κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας για να προσπαθήσει να τα μειώσει σε 6% το 2011 και σε 3% το 2013.-



Τα πράγματα





Αναρτήθηκε από kafeneio στις 10:46 π.μ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Άγρια επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Λαμία.Οι οπαδοί των δύο ομάδων, έφθασαν τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού το απόγευμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του χάντμπολ.Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες....






περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στα γραφεία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν.

Αυτή την ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι στην πλατεία Λαού, στο κέντρο της Λαμίας περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται και από την άλλη πλευρά 200 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι περιμένουν ενισχύσεις.

29η ΜΑΙΟΥ 1453 ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ

Η Λαϊκή μούσα θρηνεί για την άλωση της Πόλης: "Πάψετε το Χερουβικό, κι ας χαμηλώσουν τ' Άγια γιατί είναι θέλημα Θεού, η Πόλη να τουρκέψη". "Η Δέσποινα ταράχτηκε και δάκρυσαν οι εικόνες". Αλλά το γενναίο φρόνημα του έθνους με αισιοδοξία δηλώνει: "Σώπασε, κυρά Δέσποινα, μην κλαις και μη δακρύζης, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Θρήνος κλαυθμός και οδυρμός και στεναγμός και...




λύπη, Θλίψις απαραμύθητος έπεσεν τοις Ρωμαίοις. Εχάσασιν το σπίτιν τους, την Πόλιν την αγία, το θάρρος και το καύχημα και την απαντοχήν τους. Τις το 'πεν; Τις το μήνυσε; Πότε 'λθεν το μαντάτο; Καράβιν εκατέβαινε στα μέρη της Τενέδου και κάτεργον το υπάντησε, στέκει και αναρωτά το: -"Καράβιν, πόθεν έρκεσαι και πόθεν κατεβαίνεις;" -"Ερκομαι ακ τα' ανάθεμα κι εκ το βαρύν το σκότος, ακ την αστραποχάλαζην, ακ την ανεμοζάλην απέ την Πόλην έρχομαι την αστραποκαμένην. Εγώ γομάριν Δε βαστώ, αμέ μαντάτα φέρνω κακά δια τους χριστιανούς, πικρά και δολωμένα." (δημοτικό, απόσπασμα).



Παραδοσιακοί και θαυμαστοί θρύλοι, αναπτύχθηκαν γύρω από την άλωση της Πόλης, για να θρέψουν τις ελπίδες και το θάρρος του εθνους επί αιώνες. "ΠΑλι με ΧρΟνουΣ και καιροΥΣ" Όταν έπεσε η Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους, ένα πουλί ανέλαβε να πάει ένα γραπτό μήνυμα στην Τραπεζούντα στην Χριστιανική Αυτοκρατορία του Ποντου για την Άλωση της Πόλης. Μόλις έφτασε εκεί πήγε κατευθείαν στη Μητρόπολη που λειτουργούσε ο Πατριάρχης και άφησε το χαρτί με το μήνυμα πάνω στην Άγια Τράπεζα. Κανείς δεν τολμούσε να πάει να διαβάσει το μήνυμα. Τότε πήγε ένα παλλικάρι, γιός μιας χήρας, και διάβασε το άσχημο μαντάτο "Πάρθεν η Πόλη, Πάρθεν η Ρωμανία". Το εκκλησίασμα και ο Πατριάρχης άρχισαν τον θρήνο, αλλά ο νέος τους απάντησε "Κι αν η Πόλη έπεσε, κι αν πάρθεν η Ρωμανία, πάλι με χρόνους και καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι". Πάρθεν η Ρωμανία Έναν πουλίν, καλόν πουλίν εβγαίν' από την Πόλην ουδέ στ' αμπέλια κόνεψεν ουδέ στα περιβόλια, επήγεν και-ν εκόνεψεν α σου Ηλί' τον κάστρον. Εσείξεν τ' έναν το φτερόν σο αίμα βουτεμένον, εσείξεν τ' άλλο το φτερόν, χαρτίν έχει γραμμένον, Ατό κανείς κι ανέγνωσεν, ουδ' ο μητροπολίτης έναν παιδίν, καλόν παιδίν, έρχεται κι αναγνώθει. Σίτ' αναγνώθ' σίτε κλαίγει, σίτε κρούει την καρδίαν. "Αλί εμάς και βάι εμάς, πάρθεν η Ρωμανία!" Μοιρολογούν τα εκκλησιάς, κλαίγνε τα μοναστήρια κι ο Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει, δερνοκοπιέται, -Μη κλαίς, μη κλαίς Αϊ-Γιάννε μου, και δερνοκοπισκάσαι -Η Ρωμανία πέρασε, η Ρωμανία 'πάρθεν. -Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο. (Δημοτικό τραγούδι του Πόντου).



"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ". Οι περισσότεροι τοπικοί θρύλοι για την άλωση της Κωνσταντινούπολης μοιάζουν σε ένα σημείο: όλοι δείχνουν ότι ο χρόνος σταμάτησε με την κατάληψη της ιερής πόλης της Ορθοδοξίας από τους άπιστους Τούρκους και ότι η τάξη στον κόσμο θα επανέλθει με την ανακατάληψη της Βασιλεύουσας από τους Έλληνες. Έτσι, και στην Ήπειρο υπάρχει μιααντίστοιχη λαϊκή δοξασία. Συγκεκριμένα, ένα πουλί φέρνει την αναγγελία της πτώσης της Πόλης σε μια ομάδα βοσκών που εκείνη τη στιγμή ποτίζουν τα κοπάδια τους σε ένα ποτάμι, Ο θρύλος λέει ότι στο άκουσμα της φοβερής είδησης τα νερά του ποταμίου σταμάτησαν να κυλάνε, αφού και το φυσικό στοιχείο θεώρησε ότι η πτώση της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι το ανήκουστο. Το ποτάμι θα συνεχίσει και πάλι να κυλάει, μόλις απελευθερωθεί η Πόλη, συνεχίζει ο λαϊκός θρύλος...

"ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ". Κάποιος καλόγερος είχε ψαρέψει σε ένα ποτάμι ψάρια και τα τηγάνιζε κοντά στην όχθη του ποταμού. Τη στιγμή εκείνη ακούστηκε από ένα πουλί το μήνυμα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης στους Τούρκους. Ο καλόγερος σάστισε και αμέσως τα μισοτηγανισμένα ψάρια πήδησαν από το τηγάνι και ξαναβρέθηκαν στο ποτάμι. Εκεί ζουν αιώνια μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους, οπότε και θα ξαναβγούν για να συνεχιστεί το τηγάνισμα τους.



"Ο Πύργος της Βασιλοπούλας". Στα κάστρα του Διδυμότειχου ένας κυκλικός πύργος, ο ψηλότερος ονομάζεται "πύργος της βασιλοπούλας". Η παράδοση λέει πως κάποτε ο βασιλιάς διασκέδαζε κυνηγώντας και στη θέση του άφησε την κόρη του. Όταν τον ειδοποίησαν ότι έρχονται οι Τούρκοι είχε τόση εμπιστοσύνη στην οχυρότητα του κάστρου ώστε είπε: "αν σηκωθεί από τη χύτρα ο κόκορας και λαλήσει, θα πιστέψω ότι κυριεύτηκε η πόλη.". Οι Τούρκοι όμως χρησιμοποίησαν δόλο και έδειξαν το χρυσοκέντητο μαντήλι του βασιλιά στην κόρη του. Αυτή μόλις το είδε, τους παρέδωσε το κλειδί του κάστρου κι έγινε αιτία της άλωσης. Όταν κατάλαβε πως την ξεγέλασαν, δεν άντεξε την ντροπή και αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον πύργο. Από τότε ο πύργος λέγεται της βασιλοπούλας.



"0I ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ". Έναν από τους πύργους των τειχών της Πόλης τον υπεράσπιζαν τρία αδέρφια, άρχοντες Κρητικοί που πολεμούσαν με το μέρος των Βενετών (η Κρήτη τότε ήταν κάτω από την κυριαρχία των Βενετών). Μετά την πτώση της πόλης τα τρία αδέρφια και οι άντρες τους εξακολουθούσαν να πολεμούν και παρά τις λυσσώδεις προσπάθειες τους οι Τούρκοι δεν είχαν κατορθώσει να καταλάβουν τον πύργο. Για το περιστατικό αυτό ενημερώθηκε ο Σουλτάνος και εντυπωσιάστηκε από την παλικαριά τους. Αποφάσισε, λοιπόν, να τους επιτρέψει να φύγουν με ασφάλεια από τον πύργο και να πάρουν ένα καράβι με τους άντρες τους και να γυρίσουν στην Κρήτη. Πραγματικά η πρόταση του έγινε δεκτή με τη σκέψη ότι έπρεπε να μείνουν ζωντανοί για να πολεμήσουν να ξαναπάρουν τη Βασιλεύουσα πίσω από τους απίστους. Έτσι οι Κρητικοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο τους και ξεκίνησαν για το νησί τους. Το πλοίο δεν έφτασε ποτέ στην Κρήτη και ο θρύλος λέει ότι περιπλανιούνται αιώνια στο πέλαγος μέχρι τη στιγμή που θα ξεκινήσει η μάχη για την ανακατάληψη της Πόλης από τους Έλληνες. Τότε το πλοίο των Κρητικών θα τους ξαναφέρει στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν και αυτοί μέρος στη μάχη και να ολοκληρώσουν την αποστολή τους και το ελληνικό έθνος να ξανακερδίσει την Πόλη.



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 9:53 π.μ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΚΙ ΕΧΘΡΟΣ

ΜΑΛΑΜΑΣ ΝΕΡΑΙΔΑ

ΜΑΛΑΜΑΣ ΠΡΙΓΓΙΠΕΣΣΑ

1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Πλησιαζει η μερα που οι ελληνες θα δειξουμε αν θελουμε να νοιωθουμε και να ειμαστε ελευθεροι η να παραμεινουμε σκλαβοι στη θεληση καποιων μεγαλων.Η 1η  ιουνιου εφτασε ειναι προ των πυλων,και πρεπει να δειξουμε στους διαφεντευοντες αυτον τον τοπο τουλαχιστον,οτι μπορουμε και μεις να γινουμε αφεντικα στον εαυτο μας και δεν εχουμε αναγκη τις υπηρεσιες τους.Μπορουμε μεσα σε μονο εξη ωρες που κραταει η λειτουργια των τραπεζων για συναλαγες να τους κανουμε να τρομαξουν οπως δεν τρομαξαν ποτε στη ζωη τους.ΠΩΣ?Μα το εχουμε γραψει εδω και μερες και εμεις εδω αλλα και σε αλλα πολλα blogs οτι η 1η ιουνιου ειναι η μερα που τους τελειωνουμε χωρις πολεμο, χωρις μολοτοφ, χωρις φασαριες, αλλα με χαμογελο και ευγενεια.Ναι μπορουμε μεσα σε εξη μονο  ωρες να τιναξουμε το σαπιο συστημα τους στον αερα και να τους κανουμε να κοιταζοντε αμηχανα μεταξυ τους μην ξεροντας τι να κανουν.ΤΗΝ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Και εγω θα το παω ενα βημα παραπερα,την 1η ιουνιου δεν πληρωνουμε καμια δοση καρτας η δανειου.Παμε και ζηταμε τα χρηματα μας να τα σηκωσουμε ολα.Και προσεξτε δεν εχουν το δικαιωμα να αρνηθουν την αναληψη προβαλοντας δικαιολογιες του τυπου χρειαζεται ειδοποιηση της τραπεζας 2 ημερες πριν και αλλα τετοια κουλα.Δεν υπαρχει τετοιος ορος σε καταθεσεις,ειδικα σε ταμιευτηριου.Αν δε σας τα δωσουν υποβαλετε ολοι αγωγες στις τραπεζες ζητωντας αποζημιωσεις για διαφυγοντα κερδη και ηθικη ικανοποιηση,ακομα και μυνηση για απατη σηκωνει σε περιπτωση αρνησης να καταβαλουν τα χρηματα μας.Γιατι ειναι βεβαιο οτι εχοντας διαβασει τις αναρτησεις θα προσπαθησουν να αποτρεψουν τον κοσμο απο αυτη την κινηση με πολλες δικαολογιες αλλα εμεις δεν ακουμε τιποτα..Και μην σας ενοχλει η σας αποτρεψει το γεγονος οτι μπορει η καταθεση σας να ειναι μικρη αρα τι να κανω εγω με 200-300 ευρω.Οχι και συ με τα 200-300 θα βαλης ενα λιθαρακι η μαλλον θα αφαιρεσης ενα λιθαρακι απο το σαθρο και χτισμενο με δικα μας λεφτα και σαπιο οικοδομημα τους.Α ς τους δειξουμε επιτελους σε κυβερνωντες, επιχειρηματιες, και τραπεζιτες,τους μεγαλους μας δυναστες οτι τα αφεντικα ειμαστε εμεις και οχι αυτοι.ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΤΕ  ΤΟΥ,και μην μεμψιμοιρειτε  δωστε τους να το καταλαβουν μια και καλη οτι η βασιλεια τους τελειωνει.ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ.ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

ΦΟΒΕΡΟ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ Η ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ?

ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

Σκιζοντε οι μεγαλοδημοσιογραφοι  να καλυψουν υπουργους πρωθυπουργους νυν και πρωην,με καθε τροπο.Πρετεντερης,Τρεμη,Χατζηνικολαου και λοιποι κανουν οτι μπορουν να προσφερουν προστασια ολοι σε ολους,πρωτα σε βουλευτες και υπουργους αναμεμειγμενους σε σκανδαλα,η εστω φερομενους ως αναμεμειγμενους και κατ επεκταση προστασια στον ιδιο τους τον εαυτο,γιατι σιγουρα πολλοι απ αυτους ειναι μπερδεμενοι με πολλα σκανδαλα και με πολλα μαυρα χρηματα.Αν πιεστει ο Μαντελης θα μιληση και οταν μιλησει θα πει πολλα,και τοτε θα βγουν περισσοτερα στη φορα ΚΑΙ για δημοσιογραφους,που τωρα το παιζουν ασπιλοι και αμολυντοι,αλλα μεσα τους τρεμουν σαν το φυλλο,μηπως σκασει μυτη κανενα ντοκουμεντο.Και αυτος ειναι ο λογος που κοπτοντε συνεχως να καλυψουν τους παντες.Χαρακτηριστικο παραδειγμα αποψε στο ΜΕΓΑ που η Τρεμη κι ο Καψης  αλλα κι ο πρετεντερης διεκοπταν συνεχως το μαρκοπουλο και τον παπουτση μην αφηνοντας τους να ολοκληρωσουν μια φραση,οταν καταλαβαιναν οτι η κουβεντα παει σε επικυνδινα μονοπατια σχετικα με τα σκανδαλα και τα μαυρα χρηματα.Μα δε ν θα γλυτωσουν αυτο ειναι σιγουρο,γιατι ο λαος απαιτει να βγουν ολα στο φως και θα αναγκαστουν να τα βγαλουν ολα ειτε το θελουν ειτε οχι.

ΕΔΩ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΗΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μεγάλος αναβρασμός υπήρχε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού μόλις οι παράγοντες της ομάδας βγήκαν από το Δ.Σ. για τις καθιερωμένες δηλώσεις.




Το πλήθος ήταν οργισμένο και είναι χαρακτηριστικό ότι...







...ακόμη και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να το ηρεμήσει.



Μάλιστα, την ώρα που προσπαθούσε να παραχωρήσει μια δήλωση άκουσε έναν οπαδό του να φωνάζει «να κλείσει η Πράσινη».



Τότε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, σε πολύ έντονο ύφος και φανερά εκνευρισμένος του φώναξε «θα το βουλώσεις να μ' ακούσεις;».



Εν τω μεταξύ, απειλήθηκε μεγάλης έκτασης επεισόδιο έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ μόλις αποχώρησαν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τον Αντώνη Αντωνιάδη.



Μερικοί οπαδοί τα έβαλαν με κάμεραμαν, αλλά με την επέμβαση άλλων φιλάθλων το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει διαστάσεις – όπως αρχικά απειλήθηκε.



http://www.sportdog.gr/



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 8:22 μ.μ.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΝΟΣ ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (ΤΩΝ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΟΠΑΔΩΝ) ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΙ...








ΟΠΑΔΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ, Η ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ. ΘΕΛΩ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΥΠΕΝΘΙΜΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΔΕΣΜΙΤΕΣ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΝΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΣΔΟΙΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΠΑΟΚΤΣΗ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ (ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ), ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ. ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΟΒΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ?????? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ????? ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ???

ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ.... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.... ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ???? Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΙΤΕΣ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ..... ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ (ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ, ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΑΣΗΣ (ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΕΛΙΚΑ) ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ....."



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 8:23 μ.μ.

Τ ΑΚΟΥΣ ΜΑΡΙΑ?ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Έναν απρόσμενο κίνδυνο από το πρωκτικό σεξ με λιπαντικό αλλά χωρίς προφυλακτικό, ανακάλυψαν δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες: η τακτική αυτή μπορεί να αυξάνει με έμμεσο τρόπο τον κίνδυνο να κολλήσει ο παθητικός ερωτικός σύντροφος AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.Η μία μελέτη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2006 και 2008, σε σχεδόν 900 εθελοντές από τη Βαλτιμόρη και το Λος Άντζελες. Όπως έδειξε, άντρες και γυναίκες που χρησιμοποιούν λιπαντικό κατά το...


πρωκτικό σεξ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κολλήσουν κάποιο πρωκτικό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.Το εύρημα αυτό διαπιστώθηκε ότι είναι ανεξάρτητο από το φύλο, το αν είναι φορείς του ιού HIV και τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχαν οι εθελοντές τον μήνα πριν συμφωνήσουν να ενταχθούν στην μελέτη.Ωστόσο, ο κίνδυνος μετάδοσης φάνηκε να είναι μεγαλύτερος στους εθελοντές που ήταν οι παθητικοί ερωτικοί σύντροφοι και έπασχαν ήδη από κάποια λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος του πρωκτού.Σε αυτή την μελέτη δεν διαπιστώθηκε ότι ήταν προβληματικό κάποιο συγκεκριμένο λιπαντικό. Πάντως οι περισσότεροι εθελοντές (το 76%) χρησιμοποιούσαν λιπαντικό με βάση το νερό, το 28% λιπαντικό με βάση σιλικόνη, το 17% λιπαντικό με ελαιώδη βάση και το 6% λιπαντικό με αναισθητική δράση.Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής την δρα Σαρλήν Ντεζούτι από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, εξέτασε στο εργαστήριο πέντε δημοφιλή λιπαντικά, τα οποία επελέγησαν με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετική δημοσκόπηση 9.000 άνδρες και γυναίκες από 100 χώρες.Τα τέσσερα από τα λιπαντικά είχαν ως βάση το νερό και ένα ως βάση τη σιλικόνη.Οι ερευνητές του Πίτσμπουργκ δεν εξέτασαν την επίδραση των λιπαντικών στη διάρκεια του πραγματικού σεξ, αλλά εξέθεσαν σε αυτά πρωκτικά κύτταρα και ιστό στο εργαστήριο. Όπως διαπίστωσαν, μερικά είχαν τοξική επίδραση, η οποία ίσως είναι το επακόλουθο της διάλυσης ορισμένων συστατικών τους, κυρίως αλάτων και σακχάρων.Τα ευρήματα των μελετών αυτών παρουσιάσθηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Μικροβιοκτόνων, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Πίτσμπουργκ.Οι ερευνητές τονίζουν ότι απαιτούνται περισσότερες και μεγαλύτερες μελέτες για να εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τα λιπαντικά και να βεβαιωθεί αν και ποια διευκολύνουν την μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων.Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από τους διοργανωτές του συνεδρίου, το 10-35% των ετεροφυλόφιλων γυναικών έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους πρωκτικό σεξ, ενώ μεταξύ των ανδρών που κάνουν σεξ με άντρες (είτε είναι ομοφυλόφιλοι είτε αμφιφυλόφιλοι) το αντίστοιχο ποσοστό είναι 90%.Και οι μεν και οι δε, πάντως, συχνά κάνουν πρωκτικό σεξ συχνά χωρίς προφυλακτικό, αλλά σπανίως χωρίς λιπαντικό.Οι ειδικοί αναφέρουν πως για καλύτερη προστασία από το AIDS, το πρωκτικό σεξ πρέπει να γίνεται πάντοτε με προφυλακτικό - ει δυνατόν, με δύο...

Πηγή:Web Only

Αναρτήθηκε από YPONOMOLOGOS στις 5:26 μ.μ.

0 σχόλια:

ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

"Για οσους δε γνωριζουν, η για οσους γνωρίζουν και κανουν το κοροιδο, οι Λετονοι πολίτες οδηγησαν την κυβερνησή τους στα Ευρωπαικα Δικαστηρια, που υπεγραψε συμφωνια με του ΔΝΤ και τους εκοψε μισθους και συνταξεις, και ΚΕΡΔΙΣΑΝ...Η κυβερνηση της χωρας αυτης ειναι...








υποχρεωμενη να επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ ΔΝΤ επιπεδα... .!! Συμφωνα με την αποφαση ειναι αντισυνταγματικη η μειωση των συνταξεων και των μισθων διοτι ο μισθος αποτελει αδιαμφησβιτητο μερος του δικαιωματος ιδιοκτησίας ενος φυσικου προσωπου..και η μειωση αυτου του δικαιώματος αποτελει καταφωρη παραβαση εκ μερους του κρατους απεναντι στο μισθωτο η τον συνταξιούχο.

Το κρατος μπορει να επικαλεσθει αδυναμία πληρωμης..αλλα οχι αυθαιρετη μειωση μισθου η σύνταξης.



Καλα θα κανουν οσοι ασχολουνται οι κανουν οτι ασχολουνται με το δικαιο τω εργαζομενων, να ανοιξουν τα ματια τους. ΤΩΡΑ.!!!"

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

"Αγαπητο τροκτικo ειμαι 36 ετων ανεργος τεχνικος Η/Υ και ειπα να βρω ενα παπακι να αγορασω μπας κ κανω το ντελιβερι μεχρι να δουμε που θα παει αυτη η κατασταση να βγαζω τα εξοδα μου,διοτι δεν δεχομαι να ξεπουλησω τις γνωσεις μου για τα ανασφαλιστα 4ωρα που μου προσφερει η παρουσα αγορα εργασιας μιας και εχουν παγωσει ολες οι "κανονικες" προσληψεις.Με την σαπιλα των μικροεπιχειρησεων της Ελλαδος εχω ερθει πολλες φορες αντιμετωπος,με τα πλαστα τους τιμολογια τις κερδοσκοπιες τις επαχθεις τριμηνες συμβασεις τους ...


κλπ.Ο κομπος εχει φτασει στο χτενι.Απο δω κ περα θα κυκλοφορω οπλοφορωντας με την καμερα μου κ θα τους ξεμπροστιαζω ολους.

Παρακαλω να δημοσιευσετε λοιπον την καταγγελια μου για τον κουτοπονηρο επιχειρηματια στην Χαμοστερνας 40 (ΜΟΤΟΑUTOKINHΣΗ).Ο εν λογω κυριος εχει βαλει κ στα 2 υποκαταστηματα του οπως βλεπετε σαν "κραχτη" οτι πουλα ενα παπι 110cc 590 ευρω .Οταν πας μεσα ω του θαυματος το παπι αυτο εχει εξαντληθει γιατι ηταν προσφορα και τωρα εχει 800 ευρω(35%αυξηση) και τωρα σου προτεινει το παπι με τα 125 κυβικα με ολα τα κομφορ!!890 ευρω. Σας επισυναπτω κ φωτο που φαινεται φυλαδιο των LIDL για να δειτε οτι ειναι σημερινη αν τυχον παει και τα κατεβασει.Εγω εβλεπα μηνες αυτες τις επιγραφες πριν μπω μεσα να αγορασω αρα δεν μπορει να επικαλεστει αμελεια.

Αλλα βεβαια τροκτικο βρισκουν και τα κανουν γιατι ειμαστε οντως ενα μπουρδ....και δεν αξιζουμε να μας διασωσει κανενα ταμειο.Ειλικρινα ντρεπομαι για αυτη τη χωρα που υπηρετησα εθελοντικα σαν καταδρομεας και δεν μου εδωσε πισω το παραμικρο.Αισχος."





Ενας αγανακτισμενος ανεργος αυτης της αχαριστης χωρας.







Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 4:24 μ.μ.

H ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ

29 Του μαγιου αυριο και ξημερωνει μια θλιβερη επετειος για τον κοσμο.Γιατι αυτη η επετειος δεν αφορα μονο την ελλαδα και τα στενα ορια της αλλα αφορα ολον τον κοσμο αν ο Μωαμεθ δεν εβρισκε την κερκοπορτα ανοιχτη,η μοιρα του κοσμου ολου θα ηταν διαφορετικη.Μα η κερκοπορτα βρεθηκε ξεκλειδωτη και μπουκαραν οι νομαδες του μωαμεθ οι πεινασμενοι,και λιμασμενοι και εβαψαν ακομα και την πετρα στα πλακοστρωτα σοκακια της βασιλευουσας με αιμα.Και ημερα οι τουρκοι μιλανε για την μακραιωνα  ιστορια τους και τον πολιτισμο τους.Ποια ιστορια και ποιον πολιτισμο?ΤΟΥ τιποτα.Νομαδες που πηγαιναν απο χειμαδιο σε βουνοκορφη και ζουχαν σε αντισκηνα μεχρι να τους μαζεψει ο Μωαμεθ και να δει σ αυτους τον μελλοντικο του στρατο,να τους εκπαιδευσει και να τους γεμισει με μισος για οτιδηποτε ηταν και φιανοταν ανωτερο απο αυτους και να τους υποσχεθει οτι ολα αυτα θα ηταν δικα τους,απο το βιος μεχρι τα ασπρα αφρατα κορμια των γυναικων.Και ναι πρεπει να παραδεχτουμε οτι ο Μωαμεθ ηταν εξυπνος και πονηρος συναμα,ειδε στα ματια τους την απληστια την πεινα και το μισος και τα εκμεταλευτηκε με τον καλυτερο δυνατο τροπο.Και ετσι η Λυδια η Ιωνια ακι αλλες περιοχηες νοτια και ανατολικα της πολης εγιναν τα στρατοπεδα του και τα εκπαιδευτηρια των νομαδων που αργοτερα θα μετατρεπονταν σε ορδες σε πεινασμενες υαινες και λιμασμενα αρπακτικα.Και σε συνδυασμο με τους παντα και παντου υπαρχοντες προδοτες θα καταφερνε να κατακτηση τη βασιλευουσα,και να πραγματοποιησει το μεγαλο του ονειρο.Την κατακτηση ολοκληρης της ευρωπης η οποια ειχε περιελθει σε μια τρυφιλοτητα και εναν ωχαδερφισμο ανευ προηγουμενου.Και θα το πετυχαινε αυτο ο πορθητης αν δεν τον σταματαγε η χολερα καπου εκει ψηλα στην αυστρια. Πικρη επετειος λοιπον αυριο για τον ελληνισμο και τον κοσμο ολο,και βεβαια πρεπει να παψουμε 500 χχρονια περιπου μετα να βλεπουμε οραματα επιστροφης σε κεινα τα χωματα οσα και αν γραφουν οι γραφες.Δυστηχως νικηθηκαμε τοτε και ηττωμεθα και τωρα την συγχρονη εποχη,γιατι εχουμε ιθυνοντες που φροντιζουν παντα να αφηνουν καποια κερκοπορτα ξεκλειδωτη,για να μπορεουν να μπουν οι συγχρονοι μωαμεθ και να κατακτησουν.Θελουν να πιασουν τον τουρκο φιλο οι ιθυνοντες και κυβερνωντες με κουμπαριες και ζειμπεκικα,αλλα ποτε κανεις απο αυτους δεν αναρωτηθηκε αν πιανεται φιλος η κομπρα,η κομπρα οτι και να της κανεις αν βρει την ευκαρια θα σε τσιμπησει και θα πεθανης.Ας προσπαθησουμε λοιπον μονοι μας να μην αφηνουμε κερκοπορτες ξεκλειδωτες γιατι αν το αφησουμε αυτο στα χερια των κατα καιρους κυβερνωντων ειναι ικανοι να παραδωσουν και τα κλειδια επειδη θα βαριουντε να πανε μεχρι την πορτα.Ηδη αφησαν εναν νεο μωαμεθ να μπει ΔΝΤ ας μην τους επιτρεψουμε να αφησουν κι αλλον.ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.

ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ?Ο ΡΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ

Αυξησεις της ταξεως του 105% ζηταει η ΔΕΗ για το οικιακο ρευμα ενω μειωνει το επαγγελματικο και βιομηχανικο κατα 29%.Εμ βεβαια τι αναγκη εχουν οι συνταξιουχοι και υπαλληλοι αμοιβομενοι με 600 ευρω το μηνα με καθοδικες τασεις?Αναγκη εχουν ο Δασκαλοπουλος Ο ΦΙλλιπου της ΦΑΓΕ  και ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, αυτοι εχουν αναγκη οι φτωχοι βιομηχανοι,και οχι οι πλουσιοπαροχα αμοιβομενοι συνταξιουχοι και υπαλληλοι των 600 ευρω.Και συ μαρια που τωρα παιρνεις 580 απο 720 σκασε και κολυμπα στην απελπισια,να βοηθησουμε τους απορους βιομηχανους,εσυ δεν εχεις αναγκη.Και σεις Νασο και Αννα που τωρα ξεκινατε τη ζωη σας το κρατος(μπουρδελο)φροντιζει και για σας(να μην κανετε παιδι ποτε)Ο Γιωργακης φροντιζει για ολα. ΘΑ ΜΑΣ ΓΚΑΣΤΡΩΣΕΙ ολους και θα λυσουμε και την υπογεννητικοτητα.Αυτος φροντιζει για ολα σαν τον παλιο ασπρο σιφουνα ενα πραμα.Θα γνωρισουν μεγαλες πιενες προβλεπεται τα μαγαζια της οδου αθηνας αλλα και στο μοναστηρακι που πουλανε λαμπες πετρελαιου και φαναρια κρεμαστα η ακομα και λυχναρια λαδιου.Γιατι ετσι οπως παμε εκει θα γυρισουμε.Α ρε μανα κατι ηξερες εσυ που δε μ αφηνες να πεταξω την παλια σου λαμπα και την ηθελες για ενθυμιο,να δεις που τωρα θα μας χρειαστει να βλεπουμε τα βραδια.Αλλα και το φαναρι με τη σιτα που καποτε φυλαγαμε τα φαγια για να τα προστατευουμε απο τις μυγες και αυτα θα χρειαστουν για το λιγο φαι που θα μαγειρευουμε,γιατι τι να τα κανουμε τα ψυγεια αμα δεν εχουμε ρευμα,αλλα και τι να βαλουμε μεσα?Επιστροφη στις ριζες λοιπον με το Γιωργακη μπροσταρη και αρχηγο για παν καλο.Να δεις που θα μαθουν και οι γκαγκαροι αθηναιοι και γενικα οι αστοι να μαζευουν σαλιγκαρια και οβριες,να ξεχωριζουν τα πικροροδικα και τις καφκαλιθρες,να δεις που θα μαθουν να ψαρευουν στα ποταμια και τη θαλασσα για να εχουν να φανε και θα μαθουν ακομα να πιανουν σκατζχοιρους και να τους γδερνουν.Θα μαθουν να πιανουν τσιπουριανια και αητομαχους,και ασπροκωλους,γιατι αν δεν πιασουν δε θαχη φαι.Και επειδη ο ελληνας ειναι και παραμενει αισιοδοξος παρ ολα τα προβληματα,οταν θα πιανει τιποτα σπαρους και μπαλαδες θα φωναζει τους φιλους θα παιρνουν ουζο χυμα και θα το ριχνουν εξω ρεφενε με τα ψαρακια.Και θα αναπολουν ποσα ειχαν και ποσα εχασαν.ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ




Πριν από δέκα ημέρες πάνω στο πλακόστρωτο μπήκαν οι πρώτες καρέκλες και το μεγάλο ξύλινο τραπέζι. Πίσω από το περίπτερο στήθηκε η μπασκέτα. Κατέβηκαν τα πρώτα παιδιά για να παίξουν. Μερικά όχι χωρίς φόβο. Τα καθησύχαζε όμως η απουσία: των διακινητών, των χαπιών, του αίματος, των άρρωστων παιδιών που ζητιάνευαν ή ορισμένες φορές απειλούσαν, με σπασμένα μπουκάλια ή αυτοσχέδιους σουγιάδες, για μερικά ευρώ.



Η πλατεία Εξαρχείων έχει εδώ και δέκα ημέρες αλλάξει. Προς το καλύτερο, το πιο ανθρώπινο. Με κόπο και προσωπικές θυσίες των κατοίκων, που είχαν απηυδήσει από την προκλητική, όπως λένε, κατάσταση, την υπό το φως της ημέρας ανεξέλεγκτη διακίνηση...



.... ναρκωτικών και την ανοχή της Αστυνομίας. «Τέσσερις μήνες τώρα τα Εξάρχεια είχαν κάθε μέρα διμοιρίες στη Στουρνάρη και στη Θεμιστοκλέους, τακτικές πεζές περιπολίες, και όμως, το εμπόριο ναρκωτικών όχι μόνο συνεχιζόταναλλά πύκνωνε. Οι αστυνομικοί το ανέχονταν, παρά τις εκκλήσεις μας, όχι μόνο τώρα, εδώ και 30 χρόνια» λέει ο επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής κ. Ευτύχης Νεοφύτου, που κάθεται μαζί με άλλους κατοίκους μπροστά από τη μικροφωνική που έχει εγκατασταθεί πάνω στην πλατεία, προκειμένου να ενημερώνουν οι κάτοικοι τους περαστικούς για την πρωτοβουλία τους, αλλά και για να παίζει μουσική. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τους κατοίκους να αναλάβουν αυθόρμητα, όπως τονίζουν, την «αυτοδιαχείριση» της πλατείας και την έξωση του εμπορίου ηρωίνης και χαπιών ήταν ένα ανθρωποκυνηγητό. «Ακούσαμε φωνές, μόλις είχε σουρουπώσει, πάνε δύο εβδομάδες τώρα. Μια ομάδα από πρεζόνια, άλλοι τρεκλίζοντας, άλλοι παλεύοντας να της κόψουν τον δρόμο, είχαν βάλει στο μάτι μια φοιτήτρια και την τσάντα της, για να αποσπάσουν ό,τι πιθανώς πολύτιμο είχε. Η κοπέλα τρομοκρατήθηκε, ώσπου να σπεύσουμε σε βοήθεια είχε αρχίσει να κατηφορίζει τρέχοντας τη Θεμιστοκλέους προς την Ακαδημίας. Οσα πρεζόνια άντεχαν την πήραν στο κατόπι, τους χάσαμε στο σκοτάδι» περιγράφει ο κ. Νεοφύτου.





Δεν χρειάστηκαν δεύτερες σκέψεις. Το επόμενο πρωί είχαν ετοιμαστεί οι πρώτες προκηρύξεις και τα φέιγ βολάν που έγραφαν «Εξω η πρέζα από την πλατεία» και έπεσαν κατά δεκάδες από μπαλκόνια και ταράτσες στη Στουρνάρη και στη Σπύρου Μερκούρη. Ορισμένοι καταστηματάρχες και κάτοικοι ανέλαβαν το εγχείρημα να μιλήσουν στους ναρκομανείς που κάθονταν στα μισοσπασμένα παγκάκια και στις πλάκες του πεζοδρομίου. «Κατεβήκαμε, τους περισσότερους πια τους ξέρουμε ως φυσιογνωμίες. Μιλήσαμε ήρεμα. Τους είπαμε ότι το πρόβλημά τους είναι και δικό μας, τα ναρκωτικά καταστρέφουν τη δική τους ζωή, οι έμποροι όμως και όσοι τους έσπρωξαν στα Εξάρχεια επειδή “εδώ είναι η πιάτσα” καταστρέφουν τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Μας άκουσαν, κάποιοι έφυγαν. Τα παιδιά αυτά είναι άρρωστα και η ανάγκη για φροντίδα και περίθαλψή τους είναι επιτακτικό ζήτημα για την Πολιτεία. Το βασικό όμως είναι ότι μόλις διεπίστωσαν οι διακινητές ότι δεν αστειευόμαστε και ότι θα καθόμαστε κάθε μέρα πάνω στην πλατεία, θα της δίνουμε ζωή και κίνητρο στα παιδιά μας να περνούν, να παίζουν και να δραστηριοποιούνται άφοβα, το εμπόριο σταμάτησε πάραυτα» σημειώνει ο ιδιοκτήτης γνωστής ταβέρνας στην περιοχή κ. Αχιλλέας Σεβαστόπουλος .



Οι κάτοικοι κάθονται στην πλατεία με βάρδιες, περιφρουρώντας, όπως υπογραμμίζουν, το δικαίωμά τους σε έναν δημόσιο χώρο που να καλύπτει τις ανάγκες της γειτονιάς. Το παιχνίδι όμως των παιδιών δεν γνωρίζει ωράριο. Θα παίξουν μπάσκετ, θα κάνουν μερικά χαλαρά σουτ, θα στήσουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, θα ξεκινήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα σκακιού. Τακτικά θα ποτιστούν τα δένδρα και οι θάμνοι, πάντα με την επιμέλεια των κατοίκων, ενώ το άγαλμα-σύμβολο της πλατείας και όλων των Εξαρχείων, το σύμπλεγμα των «Τριών Ερώτων», έχει καθαριστεί με τη φροντίδα συνεργείου, το οποίο συνέστησαν οι κάτοικοι.



«Είμαστε εναντίον των εμπόρων, οι χρήστες είναι θύματα»

«Οι ενέργειές μας δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά των χρηστών ναρκωτικών. Είναι και αυτοί θύματα και άρρωστοι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. Ο,τι κάνουμε στρέφεται εναντίον του εμπορίου του θανάτου» σημειώνει για την πλατεία Εξαρχείων ο διαμερισματικός σύμβουλος, με την παράταξη «Η Αθήνα ΑλλάΖει», και κάτοικος της περιοχής κ. Γιώργος Αποστολόπουλος . Και προσθέτει ότι «ο Δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κωφεύουν στις εκκλήσεις μαςνα αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μας παρέχουν τις υπηρεσίες που δικαιούμαστε».



Ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Αστυνομία την κατάσταση που προσπαθούν να ανατρέψουν πλέον οι κάτοικοι, δύο έφηβοι, ο Στέφανος και ο Κωστής, περιγράφουν μια πρόσφατη εμπειρία τους: «Ανεβαίναμε την Πατησίων, όταν στη διασταύρωση με τον πεζόδρομο της Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο, διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά να γίνεται γενικευμένο εμπόριο χαπιών και ηρωίνης. Είχαν έρθει και τα μοίραζαν με τα σακουλάκια. Οταν κοντά στην Αλεξάνδρας συναντήσαμε μια από τις νεοσύστατες ομάδες μοτοσικλετιστών, τους είπαμε τι συνέβαινε. Η απάντηση ενός διοπτροφόρου αστυνομικού ήταν ότι, παρά το γεγονός πως ξέρουν την κατάσταση, δεν επεμβαίνουν στα Εξάρχεια γιατί θα αντιδράσουν οι αναρχικοί».

tovima





στις 11:59 π.μ.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ