ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΣΦΠ

Το όνειρο… πραγματικότητα για Παπάζογλου

 
Το όνειρο… πραγματικότητα για Παπάζογλου

Ο Τάσος Παπάζογλου είναι… μία ανάσα από τον Πειραιά και την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακο. Ο παίκτης του Πανσερραικού εντός των προσεχών ημερών θα είναι κάτοικος Πειραιά.

Ο νεαρός διεθνής άσος είναι… με το στιλό στο χέρι και απλά περιμένει να υπογράψει με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος θα βρεθεί όπως όλα δείχνουν τις προσεχείς ημέρες στο Μόναχο και στον Μπαντ Βερισχόφεν για να ξεκινήσει… δουλειά συμπληρώνοντας ένα μέρος του υπολοίπου ρόστερ.
Ο Ολυμπιακός είχε για μία ακόμη επαφή με τη διοίκηση του Πανσερραικού για το θέμα και πλέον τα πάντα συνηγορούν στο ότι ο «μικρός» θα φορέρει  την φανέλα με τα ερυθρόλευκα.

ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΕ

Με 4αρα η Γερμανία πέταξε εκτός την Αργεντινή

Τέσσερα τεμάχια έριξε και στην ομάδα του Μαραντόνα την Αργεντινή η Γερμανία πετώντας την έξω από το Μουντιάλ. Η Γερμανία μετά και την σημερινή της εμφάνιση μοιάζει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου....

ΜΩΡΕ ΑΠΑΤΗ ΘΑ ΠΑΗ

Αντώνη Σαμαρά, ήταν λάθος σου η διαγραφή της Ντόρας.!

Από το gianniotis gr
Δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου - κατά το άσμα - Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης "Ντόρα Μπακογιάννη".
Ήξερες από την πρώτη μέρα της εκλογής σου στην ηγεσία της ΝΔ, ότι θα είχες έναν μόνιμο εσωκομματικό αντίπαλο.
Αυτό το γνώριζαν και οι ...πέτρες.! Ήξερες επίσης ότι πίσω από την Ντόρα, κρύβεται ένα άριστα και καλά οργανωμένο Ντορικό - Μητσοτακικό επιτελείο που διαθέτει όλους τους μηχανισμούς. Απίστευτους μηχανισμούς που τους ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα.
Αλλά προ πάντων, χρήμα.! Πάρα πολύ χρήμα. Χρήμα με ...ουρά.!
Ήξερες ότι ουδέποτε θα γίνεις αποδεκτός από μια πολιτική οικογένεια που ξέρει καλά από ...βεντέτες.
Και λέω πως δεν σε ..."σπούδασαν" ωραία οι δασκάλοι σου, διότι από την...πρώτη στιγμή θα έπρεπε να σου πούνε, πως από τους αρχαίους καιρούς, οι λαοί, πρώτα εξασφάλιζαν τους εχθρούς και μετά τους φίλους.Ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι Αντώνη, ότι αν κάποιον "εχθρό" δεν μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν ή και να τον πολεμήσουν εν ανάγκη, τον πλησιάζανε αρχικά ως φίλο προσφέροντάς του γην και ύδωρ, και μελλοντικά - ευκαιρίας δοθείσης - του πιάνανε τον ...κώλο (μεταφορικά).
Εσύ Αντώνη διαγράφοντάς την, έδειξες πρώιμο νταηλίκι και άστοχη επίδειξη πολιτικής μαγκιάς και πυγμής.
Σε περίμενε όμως η κυρία στη γωνία, και συ έφαγες τα μούτρα σου από την ...τρικλοποδιά της.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Περίμενες Αντώνη ότι θα ...συμπορευθεί μαζί σου κοινοβουλευτικά, και δεν θα ψήφιζε το περιβόητο ...μνημόνιο;
Μα το ψήφισε, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, που εσύ δεν το ψήφισες. Καθαρά για αντιδραστικούς λόγους.
Άλλωστε κι' εσύ, πρέπει να το παραδεχθείς πως δεν το ψήφισες, μόνο και μόνο ...για αντιπολιτευτικούς λόγους. Αφού ήξερες πως ήταν ...προαποφασισμένο πριν αυτό έρθει στη βουλή προς ψήφιση.
Ας μη παίζουμε τις ...κουμπάρες.!
Και τώρα τί γίνεται Αντώνη;
Θα στο πω απλά. Έδωσες στην Ντόρα την χαρά της ...διαγραφής, ενώ θε έπρεπε να εισπράξει την λύπη της αναγκαστικής ...παραίτησης.
Έπρεπε εξ αρχής να υπολογίζεις ότι η κοινοβουλευτική σου δύναμη είναι (-1) και μ' αυτή να πορευθείς.
Έπρεπε να την αφήσεις να νιώθει ως παράνομο φορτίο στα έδρανα της ΝΔ, ώστε να αναγκασθεί να παραιτηθεί από μόνη της. Τότε θα μπορούσες να την κατηγορήσεις και για ...αποστασία (γνωστό παιχνίδι της οικογένειας). Και το απέφυγε εντέχνως η κυρία.!
Έπρεπε να την αντιμετωπίσεις ωσεί ...παρούσα, αγνοώντας την προκλητικώς.
Έπρεπε να τής σπάσεις τον πολιτικό τζαμπουκά και να την εκδικηθείς περιφρονώντας την.
Έπρεπε να περνάς δίπλα της και να το παίζεις ..."αρχηγός".
Γιατί όντως είσαι αρχηγός Αντώνη και χωρίς εισαγωγικά μάλιστα.
Ο χρόνος, μαζί με τα ..."νάζια" και τα ..."καπρίτσια" της, θα έφερναν και την πολιτική φθορά της.
Η αλαζονεία της εξουσίας και ο εξ αυτής προερχόμενος πολιτικός ίλιγγος θα γιόρταζαν την κάθετη πτώση της, βυθίζοντάς την στην πλήρη αφάνεια.
Τώρα;
Τώρα η κυρία το παίζει ...διαγραφείσα "επαναστάτρια" Αντώνη.!
Τώρα διαλαλεί την "πραμάτεια" της ότι ουδέποτε εγκατέλειψε την παράταξη, αλλά η ίδια η παράταξη την χρησιμοποίησε και την πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα. Και με το δίκιο της Αντώνη.!
Και αφού ..."πετάχθηκε", κατά τα κοινώς λεγόμενα, έχει και κάθε δικαίωμα ώστε να κτίσει οπουδήποτε αλλού την πολιτική ...φωλιά της.
Οπουδήποτε αλλού, πλην απ΄το δικό σου ...στέγαστρο.
Και θα την φτιάξει σύντομα τη φωλιά Αντώνη. Και με μπόλικα μάλιστα ...πούπουλα.
Έπρεπε Αντώνη να το περιμένεις αυτό. Στην Ελλάδα όπου οι συνειδήσεις πωλούνται και εξαγοράζονται πάμφθηνα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο εξαγοράζονται και τα ...πούπουλα.!
Και τα ...πούπουλα της παράταξής σου, είναι απ΄τα πιο φθηνά Αντώνη.
Πολλά απ' αυτά "αξίζουν" λιγότερο κι' από ένα κουτί ...καπότες.!
Αντώνη πρόσεχε. Κάνεις λάθη επαναλαμβανόμενα και μάλιστα πολλά.
Πάρα πολλά.
Ρίχνεις στην πρώτη γραμμή τον "άμαχο πληθυσμό" (βλέπε Λυκουρέντζο) και για οπισθοφυλακή κρατάς τους ...μοστράτους.
Αυτοί είναι Αντώνη οι ..."δασκάλοι" που δεν σε σπούδασαν ωραία, κατά το άσμα και πάλι.!
Και δεν σημαίνει ότι οι ..."δάσκαλοί" σου, θα πρέπει να είναι και κατ' ανάγκην τέως ...διπλωμάτες.

ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΦΑΛΑΙΝΑΣ

Απολιθώματα θαλάσσιου τέρατος στο Περού!

Τα απολιθώματα ενός "θαλασσιου τέρατος" ανακάλυψε στην έρημο του Περού, ομάδα επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρόττερνταμ. Πρόκειται για μία αρχαία φάλαινα- δολοφόνο,  που πρέπει να έζησε πριν από περίπου 12 εκατοµµύρια χρόνια. 
  �� Λεβιάθαν του Μέλβιλ, όπως ονομάστηκε η φάλαινα- τέρας, ανήκε στο είδος των φυσητήρων, όπως και το θαλάσσιο τέρας του μυθιστορήματος "Μόμπι Ντικ"! Προς τιμήν του συγγραφέα του, Χένρι Μέλβιλ, επέλεξαν οι επιστήμονες το όνομά της!

  Το μήκος της δεν διέφερε πολύ από τις σημερινές φάλαινες, αφού έφτανε περίπου τα 18 μέτρα, αλλά τα δόντια της ξεπερνούσαν...
τα 36 εκατοστά! Το υπερβολικά μεγάλο μέγεθός τους, ήταν και η αιτία που αρχικά εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για χαυλιόδοντες ελεφάντων.
 "Όμως, δεν υπήρχαν ελέφαντες στη Νότια Αμερική πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια και τα απολιθώματα που βρέθηκαν έχουν ηλικία 12 έως 15 εκατομμύρια χρόνια! Κάτι δεν μας ταίριαζε, με τη θεωρία των χαυλιόδοντων!"δήλωσε ο καθηγητής Jelle Reumer, ένας από την ομάδα των επιστημόνων που συμμετείχαν στην αποστολή.
  Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι οι υποθέσεις που κάνουν οι ερευνητές, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του θαλλασσιου τέρατος! Θεωρούν πιθανό η διατροφή της φάλαινας να ήταν πολύ διαφορετική από των σημερινών και να τρέφονταν με άλλες φάλαινες, τις οποίες σκότωνε δαγώνοντας τες με τα τεράστια δόντια της!
  Οι επιστήµονες, σκοπεύουν να κάνουν περαιτέρω έρευνες για να ανακαλύψουν τις συνήθειες της Leviathan, αλλά και να εξηγήσουν το πώς και γιατί εξαφανίστηκε! Η ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Ικα του Περού.


ΠΗΓΗ 
Από το: http://anexigitakaiparaxena.blogspot.com/2010/07/blog-post_5590.html

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Το Τριφυλιακό καρπούζι

Η καλλιέργεια του καρπουζιού άρχισε στην Τριφυλία το 1983, αντικαθιστώντας σταδιακά την καλλιέργεια της πατάτας, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Σήμερα, οι αγρότες της περιοχής καλλιεργούν και άσπερμα καρπούζια, προερχόμενα από υβρίδια (έχουν μεν σπόρους, αλλά χωρίς φύτρο, με αποτέλεσμα να διατηρούνται περισσότερο, αφού η ανάπτυξη του φύτρου στον σπόρο είναι αυτό που προκαλεί το σάπισμα στο φρούτο). Επιπλέον, καλλιεργούνται καρπούζια μικρόκαρπα, μεσόκαρπα, μεγαλόκαρπα και μίνι διαφόρων χρωμάτων. Η Τριφυλία, το τρίτο κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών στη χώρα μας και από τα σπουδαιότερα κέντρα παραγωγής πρώιμων κηπευτικών. Μια από τις σημαντικότερες καλλιέργειες είναι του πρώιμου καρπουζιού. Πέρσι καλλιεργήθηκαν 8.000 στρέμματα και η παραγωγή έφθασε στους 49.000 τόνους. Για φέτος αναμένεται η παραγωγή να φτάσει στους 45.000 τόνους. Η πρωιμότητα της παραγωγής δίνει το πλεονέκτημα για πειραματισμό με νέες καλλιέργειες και ποικιλίες, για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αγοράς. Σήμερα το καρπούζι της Τριφυλίας φτάνει σε 26 χώρες. Σχεδόν, δηλαδή, στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης. Φέτος η καλλιέργεια καρπουζιού είναι η πρωιμότερη στην ιστορία της περιοχής. Αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερα καλές συνθήκες και στο θερμό κλίμα που επικράτησε στη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου από τον Μάρτιο μέχρι τώρα και έτσι η συγκομιδή ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου.
''Το πρόβλημα των παραγωγών είναι ότι δεν έχουμε οργάνωση στην πώληση'', δηλώνει ο Γιώργος Καλιάνης, εκπρόσωπος των παραγωγών Αυλώνος, προσθέτοντας ότι, ''οι καλλιεργητές πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να κοιτάξουν πέρα από το χωράφι. Πρέπει να καλλιεργούν με βάση του τι μπορούν να πουλήσουν και όχι να καλλιεργούν για να καλλιεργούν. Δεν υπάρχει προγραμματισμός. Χρειάζεται μια καλύτερη οργάνωση, είτε μέσα από τη μορφή Ομάδας Παραγωγών, είτε οι παραγωγοί από μόνοι τους, να ψάχνουν τι ζητάει η αγορά. Αυτό είναι δύσκολο να το κάνουν μεμονωμένα οι μικροί παραγωγοί και χρειάζονται βοήθεια. Ο παραγωγός επειδή καλλιεργεί πέντε μήνες και κάνει συγκομιδή σε μια μέρα έχει άγχος, γιατί αυτή η μέρα είναι σαν να είσαι στο χρηματιστήριο και δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει. Μέσα σε μια μέρα μπορείς να χάσεις τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς. Επειδή υπάρχει βιασύνη από την πλευρά του παραγωγού, μερικές φορές γίνονται βεβιασμένες κινήσεις και βγαίνουν στην αγορά καρπούζια που δεν είναι ώριμα. Τότε μειώνεται η ζήτηση και «κάθεται» η αγορά. Τι να την κάνεις την πρωιμότερη ποικιλία, αν δεν μπορεί να πουληθεί. Μπορεί η πρωιμότητα να «πιάνει» τιμή, αλλά το θέμα είναι να βγάζει ο παραγωγός καλά ποιοτικά καρπούζια, να είναι ώριμα και γλυκά, ώστε να κερδίζει τον καταναλωτή. Εάν ο καταναλωτής ζητάει καρπούζι Galaxy, πρέπει ο παραγωγός να καλλιεργεί αυτή την ποικιλία. Εγώ τώρα καλλιεργώ καρπούζια μίνι (1,5 - 4 κιλά), τα οποία τα συσκευάζω μόνος μου. Εκεί που πέρσι για τα μεγάλα καρπούζια δίνανε 18 λεπτά στο χωράφι, εγώ στη Λαχαναγορά πούλαγα τα μίνι με 70 λεπτά συσκευασμένα και επώνυμα. Στην περιοχή μου μπορεί να έχουμε το πιο πρώιμο καρπούζι, αλλά δεν υπάρχουν συσκευαστήρια. Γι αυτό οι καταναλωτές στην Αθήνα δεν γνωρίζουν το καρπούζι της Τριφυλίας, αλλά της Αμαλιάδας, αφού εκεί πηγαίνουν οι έμποροι το δικό μας καρπούζι και το συσκευάζουν. Το καρπούζι της περιοχής μας πρέπει να αποκτήσει όνομα και για αυτό κάνουμε μια προσπάθεια με την Γιορτή του Καρπουζιού. Πρέπει, όμως, οι ίδιοι οι παραγωγοί της περιοχής να ενδιαφερθούν για τη δουλειά τους, να κάνουνε συνεργασίες, να φτιάξουν συσκευαστήρια, για να μπορέσει να αποκτήσει το καρπούζι που παράγουν όνομα''.

Πηγή: Agreco

ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ

"Για το επισόδειο στην Αμφιλοχία"


"Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε πριν απο λίγα λεπτά σε κατάστημα λίγο πριν την Αμφιλοχία Αιτ/νίας...Tραυματίστηκε μία γυναίκα στην καροτίδα και δύο νεαροί ένας 19χρονος και ένας 15χρονος στα πόδια....Επίσης το λεωφορείο που σταμάτησε στο συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήταν ένα .....αλλά πέντε και όλοι Αλβανικής καταγωγής.....3 άγνωστοι φορώντας καλσόν στα πρόσωπα τους και με όπλα μόλις σταμάτησαν τα λεωφορεία τους ζήτησαν τα χρήματα τους...και πρίν καταλάβουν τι συμβαίνει ξεκίνησε το μακελειό....Οι έρευνες συνεχίζονται...."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Share on Facebook

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ

"Τα αυθαίρετα στην παραλία της Βαγιάς"


"Οσο αφορά τα αυθαίρετα στην παραλία της Βαγιάς στην Σέριφο είχε γίνει δικαστήριο (υπό την υποστήριξη και του Λάκη Λαζόπουλου ακόμα) αλλά... δυστυχώς χάθηκε αυτή η δικαστική διαμάχη με αποτέλεσμα μια όμορφη παραλία να χτίζεται.
Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, ας μας πει κάποιος με ποιό σκεπτικό επετράπη τελικά να χτισθούν τόσο κοντά σε παραλία διαμερίσματα"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο ΤΟΛΗΣ

Στο «σφυρί» η ακίνητη περιουσία του Τόλη


Στο «σφυρί» με δημόσιο πλειστηριασμό βγάζει το υπουργείο Οικονομικών το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Τόλη Βοσκόπουλου.
Στο Υποθηκοφυλακείο της Νίκαιας έχει εγγραφεί κατάσχεση... της ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή και συζύγου της βουλευτού του ΠαΣοΚ κυρίας Αντζελας Γκερέκου για βεβαιωμένα χρέη προς την Εφορία ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι...

...οι συνολικές οφειλές από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις του δημοφιλούς τραγουδιστή φθάνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Για τα χρέη του γνωστού τραγουδιστή η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητά του για την εξασφάλιση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Συνεπώς, θα πρέπει να αναμένεται να υπάρξουν και άλλοι πλειστηριασμοί στην ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίσει και τα 5,5 εκατ. ευρώ.
Ηδη έχουν ασκηθεί και δύο ποινικές διώξεις εναντίον του κ. Βοσκόπουλου για χρέη προς το Δημόσιο κατά τα έτη 2006 και 2009, οι υποθέσεις όμως που τις αφορούν δεν έχουν εκδικαστεί από τη Δικαιοσύνη λόγω αναβολών τους στα δικαστήρια.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν χθες ότι ως σήμερα δεν είχε προχωρήσει κανένας πλειστηριασμός ακινήτων καθώς αναμενόταν το πέρας όλων των δικών (ο τραγουδιστής είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη) και η εξάντληση των τυχόν προθεσμιών, ενώ ως σήμερα δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.
Για τα βεβαιωμένα χρέη του συζύγου της παραιτήθηκε από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού στις 20 Μαΐου η κυρία Γκερέκου. Υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας, όπως ανακοίνωσε και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για να πληγεί η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: http://totefteri.blogspot.com/2010/07/blog-post_8773.html

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΜΗΤΗ ΤΟΥΡΚΟΠΣΟΡΙΤΙΣΑ ΚΩΛΟΓΡΙΑ

Ελληνικά,μικρή γλώσσα- Αρχαία Ελληνικά νεκρή γλωσσα!!!


Κυρία Δραγώνα(που να σε πάρει, δημόσιε κίνδυνε ΛΑΜΟΓΙΟ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ BILDERBERG ΚΑΙ ΣΥ που κανονικά έπρεπε να σε φυλακίσουνε γιατί...
ήδη παραβιάζεις το σύνταγμα με ότι λες !!!!) ας καταργήσουμε την Eλληνική γλωσσα λοιπον.Ας την απαγορεύσουμε δια ροπαλου... Να δουμε πως οι επιστήμονες θα επικοινωνούν μεταξύ τους!!!!!!!!!
Θα καταρεύσει η αγγλική γλώσσα!!! και πολλές άλλες...Κατάργησε το democracy, alergia , chaos, politicians, abax, abyss, ammonia, anagramm,anaesthesia, anaesthesiologist, anaesthetic analitic κλπ κλπ να δούμε πως θα συνενοούνται στα αγγλικά που είναι μεγάλη γλωσσα !!!!...


ΠΗΓΗ: http://anti-ntp.blogspot.com/2010/07/blog-post_04.html
--------------------------------------------------------------------------------
"Αν η κυρία Δραγώνα θεωρεί τα Αρχαία Ελληνικά μια "νεκρή γλώσσα", τότε δε θα πρέπει- μάλλον-να μιλάει τα ίδια Ελληνικά που μιλάμε οι υπόλοιποι Έλληνες... Δεν είναι δυνατόν η κυρία Δραγώνα με μία αφελή(;) αλλά βλακώδη δήλωσή της να αναιρεί κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν έγκριτοι γλωσσολόγοι, όπως ο κύριος Μπαμπινιώτης:τη συνεχή δηλαδή παρουσία των Αρχαίων Εληνικών στη Νέα Ελληνική Γλώσσα."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------
"να εκτελεσθει παραυτα η δραγωνα η διαμαντω και οποιο νεοταξητικο ορνεο που καθεται στην πλατη μας, αρκετα τελειωσαν ολα..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------
"Λυπαμαι πολυ που το λεω, αλλα σε αυτη την κυρια πρεπει να καταργηθει η ελευθερια του λογου... Ειναι επικινδυνη για την πολυπαθη Ελλαδα... Φτανει πια κυρια Διαμαντοπουλου... Πως τα επιτρεπετε ολα αυτα... Εδω στο εξωτερικο στα περισσοτερα σχολεια οι μαθητες κανουν αρχαια ελληνικα και εμεις τα υποβαθμιζουμε;; Τα ΜΜΕ να μην της δινουν βημα να μιλαει... ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ....."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Share on Facebook

ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ

"MEGA - tzompanoskyla"


"Κοροϊδεύοντας επαγγελματικά τον κόσμο... Το MEGA συνεχίζει την μεγάλη του προσφορά στην κοινωνία... στο Video λέει (0:35) "οι πολίτες στην πλειοψηφία τους θεωρούν άδικες τις αλλαγές στο... ασφαλιστικό αλλά συνεχίζουν να τις στηρίζουν..." το τραγικό ότι οι τρεις πρώτες απαντήσεις έιναι αρνητικές!!! τεχνηέντως έχουμε πάλι πλειοψηφία (μπεεε...εεεε) την ώρα που 48,6% είναι απόλυτο και δεν σηκώνει κουβέντα ("καταστροφικές" ή... "πρέπει να αποσυρθούν")


όταν έχει μπει ο λύκος στο μαντρί και σκορπίζει τα πρόβατα τα τζομπανόσκυλα τρέχουν πανικόβλητα... ΕΛΕΟΣ"
ANAΓΝΩΣΤΗΣ


Share on Facebook

ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΤΩΧΙΑ

Σκηνοθέτησαν το βιασμό τους για να εισπράξουν χρήματα!


Τουρίστριες φαίνεται πως δεν διστάζουν ακόμα και να σκηνοθετήσουν τον βιασμό τους για να εισπράξουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα τους.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας... ο ιατροδικαστής Χανίων, Σταμάτης Μπελιβάνης, επισήμανε ότι από τις έξι τουρίστριες που εξέτασε μόνο η μια είχε υποστεί βιασμό.
Οι υπόλοιπες πέντε φαίνεται ότι σκηνοθέτησαν τον «βιασμό» τους ώστε να εισπράξουν αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Ο κ. Μπελιβάνης τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν πάνω από έξι καταγγελίες για βιασμούς από αλλοδαπές κοπέλες που προέρχονταν από χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Ακολούθησαν ιατροδικαστικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι... μόνο σε μια περίπτωση Πολωνέζας, που εργάζεται στα Χανιά, υπήρξε πράγματι βιασμός. Οι υπόλοιπες καταγγελίες ήταν ψεύτικες...
Σύμφωνα με τον κ. Μπελιβάνη δεν πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο αυτή την περίοδο έχει ενταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι σε κάποια κράτη υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν και τις περιπτώσεις βιασμών.
Οι κοπέλες ασφαλίζονται πριν φύγουν από τη χώρα τους και όταν επιστρέψουν εισπράττουν την αποζημίωση.

ΠΗΓΗ: http://www.roufianos.com/showthread.php/54233-%CE%A3%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1!

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΣΙΜΟ

"Παράπλευρη απώλεια του ΔΝΤ η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ"


"Τέλος εποχής για τον κοινωνικό χαρακτήρα της αγροτικής βιομηχανίας γάλακτος «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» η οποία, όπως όλα δείχνουν, προστίθεται ως παράπλευρη απώλεια στις επιπτώσεις από την προσφυγή της χώρας μας (και) στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Η είδηση έπεσε ως κεραυνός στη συνάντηση που είχε το συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας, Θεόδωρο Πανταλάκη, ο οποίος, αν και ανεπίσημα, τους ανακοίνωσε ότι η βασική προϋπόθεση που θέτει το Δ.Ν.Τ. σύμφωνα με την οποία, στα πλαίσια της εξυγίανσης...


του ευρύτερου δημοσίου τομέα, στον οποίο ανήκει και η ΑΤΕ, θα πρέπει η τράπεζα να απεμπλακεί από όλες ανεξαιρέτως τις θυγατρικές της εταιρείες. Είτε αυτές είναι κερδοφόρες, είτε, πολύ περισσότερο, είναι ζημιογόνες.Μεταξύ των εταιρειών αυτών είναι και η «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» στην οποία η ΑΤΕ έχει ποσοστό 67,7% περίπου η οποία δεν μπορεί να αποφύγει την προϋπόθεση που θέτει ο διεθνής οργανισμός.Ένα δεύτερο σενάριο κάνει λόγο για την ανάγκη που προκύπτει στην τράπεζα να κάνει το Φθινόπωρο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία όμως δεν μπορεί, συνέπεια των όρων δανειοδότησή του να συμμετάσχει το κράτος στην ιδιοκτησία του οποίου είναι το 70% των μετοχών της ΑΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα θα πρέπει να απευθυνθεί στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καλύψει το ποσό που θα εισέπραττε από την συμμετοχή του κράτους.Για να προσφύγει όμως στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να απαλλαγεί από τις θυγατρικές της εταιρείες.Μιλάμε για σενάρια γιατί απλά δεν υπάρχει από την τράπεζα σαφής ανακοίνωση που να αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση.Οι ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ επιχείρησαν να μιλήσουν με τον διοικητή της ΑΤΕ, κ Πανταλάκη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν μια και σε κάθε μας προσπάθεια η γραμματέας του μας ενημέρωνε ότι βρίσκεται σε σύσκεψη με συνεργάτες του.Ακόμη και όταν ενημερώσαμε το ιδιαίτερο γραφείο του για τα κενά ερμηνείας που δημιουργούνται ως προς τους πραγματικούς λόγους πώλησης της «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ», έτσι όπως αυτά εμφανίζονται από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν ίδρωσε το αυτί του.Στο μεταξύ η ανησυχία δικαιολογημένη όπως και οι πρώτες αντιδράσεις στην περιοχή.Το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση κτηνοτρόφων έξω από το εργοστάσιο στην οποία κανείς δεν βρέθηκε να τους εξηγήσει τίποτε, οι τρείς Ενώσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας εξέδωσαν ανακοίνωση, ο βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε ερώτηση στην βουλή, ενώ άμεσα οργανώνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας από φορείς.

Η ανακοίνωση της πώλησης προκάλεσε σοκ
Στις δηλώσεις του σήμερα ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, Μιχάλης Τζίμας, εμφανίστηκε πλήρως απογοητευμένος από την τροπή που παίρνουν τα πράγματα εξηγώντας αναλυτικά πως πρόεκυψε η απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας να πουλήσει, όχι μόνο τη ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και όλες τις θυγατρικές της εταιρίες.Είπε λοιπόν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, του οποίου είναι γραμματέας, ο διοικητής της ΑΤΕ, Θεόδωρος Πανταλάκης τους ενημέρωσε πως είναι ειλημμένη απόφαση της τράπεζας να πουλήσει τις θυγατρικές της εταιρίες, λόγω του ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης που απαιτεί το ΔΝΤ για τις κρατικές τράπεζες προϋποθέτει την απαλλαγή τους από κάθε είδος θυγατρικές. κ. Τζίμας περιέγραψε τη στιγμή που άκουσε τα λόγια αυτά με τις λέξεις «σοκ» και «κούμπωμα», αφού άλλος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του ΣΕΚ στη διοίκηση της ΑΤΕ κι άλλο το αποτέλεσμα.


Διορία μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου
Όπως εξήγησε ο κ. Τζίμας, ο διοικητής της τράπεζας ξεκαθάρισε ότι οι όροι του ΔΝΤ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην ΑΤΕ να κρατήσει ούτε το 0,5% της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Πρόσθεσε δε ότι η ημερομηνία έναρξης της κατάθεσης προτάσεων από ενδιαφερόμενους αγοραστές είναι η 19η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα δημοσιευτεί η προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού.Άφησε όμως μια χαραμάδα ελπίδας για τους κτηνοτρόφους, στους οποίους είπε πως αν μέχρι τότε καταφέρουν και καταθέσουν αυτοί μια πρόταση για την εξαγορά του 66,7% των μετοχών της ΑΤΕ, τότε, σε περίπτωση βέβαια που κριθεί ικανοποιητική, οι μετοχές θα μεταβιβαστούν σε αυτούς, κάτι που σημαίνει ότι θα διατηρηθεί εν μέρει ο χαρακτήρας της εταιρίας και τουλάχιστον δεν θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως.Το παράθυρο αυτό που άφησε ο κ. Πανταλάκης, μπορεί να είναι κάτι, σίγουρα όμως δεν χαροποίησε τους κτηνοτρόφους οι οποίοι ξέρουν ότι είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να καταφέρουν να συγκεντρώσουν το πόσο που απαιτείται για να αγοράσουν αυτοί το μερίδιο της ΑΤΕ.«Θα αναζητήσουμε συμμαχίες που να μπορούν να συμμετάσχουν και θα ζητήσουμε τη βοήθεια όλης της Ηπείρου», είπε ο κ. Τζίμας όταν ρωτήθηκε κατά πόσο πιστεύει ότι μπορούν σήμερα οι ενώσεις των κτηνοτρόφων να κάνουν μια τέτοια αγορά. Πρόσθεσε πάντως ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Έρχονται οι αντιδράσεις
Όπως είναι λογικό οι εξελίξεις αυτές δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν, γι' αυτό σε χθεσινή συνάντηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι έξω από τη ΔΩΔΩΝΗ, αποφασίστηκε το Σάββατο στις 11 το πρωί να γίνει μια πλήρης ενημέρωση όλων των φορέων της περιοχής, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι βουλευτές του νομού, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι θέσεις όλων πάνω στο ζήτημα.Ακόμα, όπως είπε ο κ. Τζίμας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Πανηπειρωτική πανκτηνοτροφική πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια, την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες μορφές αντίδρασης και μάλιστα σύντομα.Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι για τις εξελίξεις που αφορούν τη γαλακτοβιομηχανία ενημερώθηκε σήμερα, από τον Μ. Τζίμα, ο νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος επανέλαβε τις θέσεις της Νομαρχιακής Αρχής για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση, ενώ του γνωστοποίησε ότι θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

"Στις 7 Ιουλίου "ανοίγει" το λιμάνι στο Νότο"


"Μέσα στον Ιούλιο αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του λιμανιού του νότου, καθώς η κυβέρνηση θα ανοίξει τα χαρτιά της, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα,... κυρίως οικονομικά, τα οποία «υπαγορεύουν» πλέον, σε πολλές περιπτώσεις, τις κινήσεις της.
Την ίδια ώρα, οι τοπικές κοινωνίες στη Μεσαρά, και ειδικότερα το Τυμπάκι, αλλά και η περιοχή της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο βρίσκονται σε ετοιμότητα. Αναμένουν τις συνθήκες, τους νέους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το θέμα του λιμανιού του νότου θα ξαναέρθει στην επικαιρότητα. Εως τώρα, οι αντιδράσεις από τους κατοίκους και τις οργανώσεις πολιτών ήταν οξείες και είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει ο σχεδιασμός. Ενας σχεδιασμός ο οποίος ξεκίνησε από τον πρώην υπουργό εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 7 Ιουλίου
Οπως σημειώνει στην «Τ» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Γιάννης Μπρας, η διοίκηση αναμένει την έλευση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιώργου Βλάχου, ο οποίος θα παραστεί στη γενική συνέλευση του ΟΛΗ στις 7 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτής, ο κ. Βλάχος αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης
Οι επενδυτές
Εν τω μεταξύ, στα νέα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται και οι επαναδιαπραγματεύσεις της Cosco με την κυβέρνηση για τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά αλλά και το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του κινέζικου κολοσσού για «επιρροή» σε περιφερειακά λιμάνια.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας, το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές - η «Τ» έχει ήδη γράψει για το ενδιαφέρον από την Λιβύη- και κυρίως η πολιτική που θα πρέπει να χαραχθεί από την κυβέρνηση για τη διαχείριση και τη διοίκηση των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας διαμορφώνουν το πλαίσιο, στο οποίο θα εξεταστεί και το λιμάνι του νότου.
Σε ετοιμότητα
Την ίδια στιγμή, οι τοπικές κοινωνίες στη Μεσαρά παρακολουθούν τις εξελίξεις και επαναλαμβάνουν ότι η όποια αξιοποίηση θα πρέπει να στηριχθεί σε αξιόπιστες μελέτες τόσο οικονομοτεχνικές όσο και περιβαλλοντικές και ανθρωπογεωγραφικές.
Εάν επιλεχθεί, στην παρούσα φάση, να προωθηθεί το θέμα του λιμανιού του νότου, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι, εκτός από το διαμετακομιστικό κέντρο, θα προταθεί και η κατασκευή υποδομών για να στηρίξουν την επιβατηγό ακτοπλοΐα. Οι «μικτές» χρήσεις στο λιμάνι αποτελούν την κύρια διαφοροποίηση από τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος προέβλεπε αρχικά μόνο υποδομές για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Σχεδιασμός ο οποίος είχε συναντήσει τη σφοδρή άρνηση των φορέων της περιοχής.
Οι απόψεις
Πάντως, και αυτή η προοπτική φάνηκε κατά το παρελθόν και εξακολουθεί να φαίνεται διχαστική. Ομάδες ατόμων υποστηρίζουν ότι αυτός ο σχεδιασμός θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός βατήρας για την περιοχή, ιδιαίτερα στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, και ότι θα εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίες. Στον αντίποδα υπάρχουν και εκείνοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το είδος της τουριστικής κίνησης που θα αναπτυχθεί και ζητούν λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει αυτό, την ίδια στιγμή που σημειώνουν ότι η δημιουργία διαμετακομιστιστού σταθμού θα δημιουργήσει σταδιακά ένα γιγάντιο «γκέτο». Συμπληρώνουν, δε, ότι στο «βωμό» της οικονομικής κρίσης δεν θα πρέπει να δοθεί «γη και ύδωρ»…
«Για να προχωρήσουμε, θα πρέπει υπάρχει η συμπόρευση, η σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και αυτά είναι αυτονόητα, δεν χρειάζεται να τα πω» λέει με έμφαση στην «Τ» ο κ. Μπράς. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές από τη Μεσαρά που διαμαρτύρονται και εκφράζουν τη δυσπιστία τους εξαιτίας της ελλειμματικής ενημέρωσης που είχε παρατηρηθεί κατά το παρελθόν γύρω από τις εξελίξεις για το λιμάνι.
Βαρόμετρο στις εξελίξεις για το λιμάνι του νότου αναμένεται να αποτελέσει το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Ανάπτυξης Λιμένων και στο οποίο θα καθοριστεί η γενικότερη πολιτική της χώρας μας για τη διαχείριση των λιμανιών."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Share on Facebook

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ

"Φαίδων ο άγριος"


"Πριν 2 εβδομάδες κατά τις 9 και 30 το πρωί, η δημοσιογραφική ομάδα της Ελένης Μενεγάκη βρίσκεται σε φυσιολογικό πανικό, όπως συμβαίνει κάθε πρωινό άλλωστε: ''Σήκωσε μου την μπούκλα πιο ψηλά'', ''βάλε μου κάνα μεγαλύτερο ντεκολτέ, δεν είμαι καλόγρια'', ''χάλια είναι αυτό το κραγιόν, άλλαξέ το'', ''τι λέει το...

ζώδιό μου σήμερα;'' κλπ.

Ξαφνικά, κραυγές βγαίνουν από τα καμαρίνια. Αυτό το ιερό δημοσιογραφικό κλίμα, τόλμησε να διαταράξει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Π., που έβαλε στο laptop να ακούσει ένα τραγούδι.

Οι φωνές του Φαίδωνα, ακούστηκαν μέχρι τα πλατώ. «Δεν σέβεσαι τίποτε… πώς τολμάς» ούρλιαζε στον πιτσιρίκο (ο οποίος με 1000 ευρώ μικτά, δουλεύει 6 ημέρες, περίπου 14 ώρες την ημέρα). Οι κραυγές του Φαίδωνα, μεταφέρθηκαν στο γραφείο της αρχισυντάκτριας και τα ουρλιαχτά έγιναν απαιτήσεις. «Ή αυτός ή εγώ, διαλέξτε».

Το δίλημμα ήταν εύκολο. Πού να ψάχνουν τέτοιες ώρες για όμορφο πανελίστα, με τόσο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ -όπως “πώς φτιάχνεται ο τέλειος κουραμπιές”- και με την βαθιά ανάλυση και περιγραφή της ιδανικής κυλότας, που κάθε γυναίκα ονειρεύεται.

Y.Γ: Η οσμή της έπαρσης, και της απληστίας θα σε προδώσει – όπως το σκόρδο που έφαγες – όταν θ’ ανοίξεις το στόμα σου για να μιλήσεις. (Που λέει και ένας Πέρσης ποιητής ο Ρουμί.)

Γιατί δεν γίνεται, κάποια στιγμή θα το ανοίξει κάποιος το στόμα του, για το ποιός -και κυρίως γιατί- σε επέβαλλε με το έτσι θέλω, πρώτα στις αλήστου μνήμης ''3 Ευχές'' της κ. Κορομηλά κι αργότερα στην κ. Μενεγάκη) κ. Φαίδωνα άγριε..."
http://mediasoup.gr/

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ

Αθώος ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας που υπερασπίζεται την ελληνικότητα της Μακεδονίας


Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αθώωσε τον φιλέλληνα πρωθυπουργό της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για… ρατσισμό σε βάρος του λαού της ΠΓΔΜ. Ο Ραν είχε κατηγορήσει την ΠΓΔΜ ότι «κλέβει την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας».
Μιλώντας πέρσι στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Αδελαίδας, ο Ραν κατηγόρησε παράλληλα, τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι «εξάπτει τα πάθη κατά επικίνδυνο τρόπο και δημιουργεί ένταση με την Ελλάδα». Εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού κινήθηκε η παροικία των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ κατοίκων της Νότιας Αυστραλίας, που έκανε καταγγελία στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η δικαστής Κάθριν Μπράσον, η οποία εξέτασε την καταγγελία, τόνισε όμως ότι αυτή στερείται ουσίας.
Ο ίδιος ο Ραν είπε ότι «μισεί τον ρατσισμό» και η κριτική του δεν στρεφόταν εναντίον του λαού της ΠΓΔΜ, αλλά εναντίον της πολιτικής που εφαρμόζει το καθεστώς των Σκοπίων. Ο Ραν δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος όσον αφορά τη στάση του στα θέματα του ρατσισμού, του πολυπολιτισμού και της ανεκτικότητας εθνοτικών διαφορών. «Αλλά κανείς δεν θα μπορέσει να με φιμώσει και να εκφράζω ευθαρσώς την άποψή μου πάνω σε θέματα ιστορικής αλήθειας», τόνισε.
Ο Ραν υποστηρίζει εδώ και χρόνια με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που κατάγονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Ο ίδιος αναθέρμανε την υπόσχεσή του στους ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρους του, ότι θα «συνεχίσει με συνέπεια και χωρίς περιστροφές να υποστηρίζει το σκοπό» τους. Ο Ραν είχε δηλώσει παλαιότερα πως «η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη».

ΠΗΓΗ: http://hellasxg.blogspot.com/2010/07/blog-post_6967.html

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΑΜΑΜΕ

Αποκλεισμένη η Γαύδος


Παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στο νησί
Απαγορεύτηκε στα πλοία να μεταφέρουν επιβάτες εξαιτίας Ευρωπαϊκής Οδηγίας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται... σε πλοία τέτοιου τύπου να μεταφέρουν επιβάτες πέραν των παράκτιων δρομολογίων.

Το Σάββατο, συνεδριάζει εκτάκτως το κοινοτικό συμβούλιο Γαύδου προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.com/2010/07/blog-post_3630.html

ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΣΝ.ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

" Το σύνθημα σε όλο το δημόσιο τομέα είναι 'αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε"


"'Οταν το υπουργείο έκοβε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών που απασχολούνταν στη γραμματιακή υποστήριξη των πανελληνίων, όταν έκοβε τους μισθούς και τα δώρα, τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού και άλλα (δε μιλάω βέβαια και γι'αυτά που σωστά κοπήκανε όπως οι ...
αποσπάσεις σε άλλα υπουργεία ή άλλες θέσειες), δεν καταλάβαινε ότι οι εκπαιδευτικοί θα βρουν άλλον τρόπο να δείξουν τη δυσφορία τους; Το σύνθημα σε όλο το δημόσιο τομέα είναι 'αυτοί κάνουν πως μας πληρώνουν και εμείς κάνουμε πως δουλεύουμε'. Ο κάθε εργαζόμενος θέλει κίνητρο για να αυξήσει την παραγωγικότητά του. Οταν το υπουργείο αυτό το κίνητρο το στερεί από τον υπάλληλο, σημαίνει ότι δεν το ενδιαφέρει η παραγωγικότητα."

ΠΟΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΗ ΜΕΡΟΣ ΣΕ 31 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ?

Βγαίνει στα κανάλια και είχε την διευθύντρια του υπουργείου του σε 31 επιτροπές!


Μεγάλη είναι η ευθύνη του πρώην υφυπουργού υγείας Γ.Κωνσταντόπουλου που τώρα βγαίνει στα κανάλια και όταν ήταν στην εξουσία επέτρεπε στην Αλεξάνδρα Παπαδιά να είναι σε 31 επιτροπές!!!
Έτσι λέγεται το μεγάλο φαγοπότι και ο υφυπουργός όπως και ο τότε υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος έδωσαν το ΟΚ για να γίνει ελεύθερα. Η Μαριλίαζα Ξενογιαννακοπούλου την παραίτησε στις...

16 Οκτωβρίου αφού πήγε στο υπουργείο και πήρε χαμπάρι το χάλι που γινόταν μέσα στο υπουργείο με την υπάλληλο των 31 επιτροπών.
Share on Facebook

ΓΕΙΑΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ

Ο απίστευτος διάλογος Παπακωσταντίνου - Άδωνι στην βουλή



Μέσα στην βουλή ο ένας βουλευτής έλεγε τον άλλον Ουραγκοτάγκο και προδότη! Και ακόμα η βουλή δεν έπεσε με αυτά που άκουγε. Ο Γεωργιάδης με τον Παπακωσταντίνου του ΚΚΕ τα είπαν όλα με λίγες λέξεις:

Παπακωσταντίνου(ΚΚΕ): Γερμανόψυχε, προδότη

Γεωργιάδης: Ακολουθείται σταλινικές μεθόδους σαν τον Μπρέζνιεφ που εκτέλεσε κόσμο στην Ουκρανία. Δολοφόνοι πνίξατε στο αίμα τον λαό

Παπακωσταντίνου(ΚΚΕ): Άντε ρε Γερμανοτσολιά και ...


ουραγκοτάγκε!

Ο διάλογος τελείωσε κάπου εκεί αφού εξήντλησαν τα κοσμητικά επίθετα. Πάντως για τον Μπρέζνιεφ γιατί παρεξηγήθηκε το ΚΚΕ; Δεν τους είπαν και καμπούρηδες. Αυτοί το έκαναν ή μήπως η Παπαρήγα αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του ΚΚ σε όλο τον πλανήτη και για όλα χρόνια;


Share on Facebook

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Λοβέρδος και Ξυνίδης έχουν μπει στο στόχαστρο βουλευτών



Πολύ χώσιμο τρώνε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Σωκράτη Ξυνίδη και του πρώτου του αρέσει αλλά του γραμματέα μάλλον δεν του πολυαρέσει και δεν θα έχει καλό πολιτικό τέλος(όπως και όλοι τους).
Ο Λοβέρδος κάθε μέρα...

ακούει τα σχολιανά του για τα νομοσχέδια και κυρίως για την άνεση που προσπαθεί να τα περάσει και να πείσει τον κόσμο ότι δεν τρέχει και τίποτα. Αυτό είναι το πιο προκλητικό.
Share on Facebook

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΓΔΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ

Η Larissa γδύνεται για… ψύλλου πήδημα

Από Showbitch | Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010 17:47
Η Larissa γδύνεται για… ψύλλου πήδημα
Προσοχή στις… δονήσεις. Μια έξυπνη λύση λανσάρει η Larissa Riquelme για να έχουν τα κορίτσια πάντα το κινητό μαζί τους, έστω κι αν δεν κρατάνε τσαντάκι, αρκεί και εφόσον έχουν πλούσιο μπούστο, να απενεργοποιήσουν τη δόνηση διότι θα έχουμε… ατυχήματα.
Η μοντέλα που έκανε τον κόσμο του Μουντιάλ να ασχοληθεί μαζί της μετά τις δηλώσεις της ότι θα κάνει στριπτίζ στους δρόμους αν κερδίσει η Παραγουάη το πολυπόθητο κύπελο, δεν σόκαρε και ιδιαίτερα αφού έτσι κι αλλιώς γδύνεται για… ψύλλου πήδημα, όπως βλέπετε και στη φωτογράφηση για περιοδικό. Πάντως μ’ αυτά και μ’ εκείνα κατάφερε να τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω της και να γίνει το πρόσωπο (ή μάλλον το… μπούστο) του Μουντιάλ. Όσο για την… απειλή του Μαραντόνα ότι θα κάνει κι αυτός στριπτίζ, αν το πάρει η Αργεντινή, στον «οβελίσκο» του Μπουένος Άιρες… ε, αυτό ας το αφήσουμε να περάσει έτσι...

Photo Gallery

Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ

Σουηδός Θεολόγος αμφισβητεί την Σταύρωση


ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΑ ΛΕΕΙ

Ο Gunnar Samuelsson ισχυρίζεται οτι ύστερα απο 3 χρόνια ερευνών σε διάφορα αρχαία έγγραφα έφτασε στο σοκαριστικό - όπως λέει - συμπέρασμα οτι...



πουθενά στα αρχαία κείμενα δεν φαίνεται κάτι που να μιλά για σταύρωση του Ιησού. Γενικότερα η έρευνά του έδειξε λεει πως δεν υπάρχουν γενικά αναφορές οτι χρησιμοποιούσαν το σταυρό για τιμωρία και θάνατο σε ανθρώπους εκείνης της εποχής

ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ Η ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ Η ΜΑΚΡΗ

Μακρή: "Ερασιτεχνικός o χειρισμός της κυβέρνησης στο θέμα των 200 ευρώ"



Για να γυρίσει η Μακρή και να εμφανιστεί "σκασμένη" με το Αλαλούμ στην κυβέρνηση πάει να πει ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ' ότι περιμέναμε! Μάλιστα μίλησε για...




...σκέψεις από την κυβέρνηση συντονιστικού κέντρου και ενεργοποίηση του Πάγκαλου...


Share on Facebook

ΧΑΖΟΙ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΤΕ?ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

"Δεν παραχωρείται o Κουμορτζί"


Κάθετος ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Κιντής, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πώλησης του Μπερνάρ Κουμορτζί. Ο Ολυμπιακός κατά πάσα πιθανότητα, θα αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Γκανέζο μέσο...



...Ο επικεφαλής της "κυανέρυθρης" διοίκησης ξεκαθάρισε ότι, εκτός του ότι οι ελληνικές ομάδες δεν καλύπτουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Πανιώνιου, ο Γκανέζος μέσος δεν τίθεται προς πώληση τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Στην επίσημη δήλωσή του ο Γιώργος Κιντής ανέφερε: "Πιστεύουμε ότι η αποτίμηση του Κούμορτζι από τις άλλες ελληνικές ομάδες υπολείπεται σημαντικά της αξίας του. Είμαστε βέβαιοι επίσης ότι ακόμη κι αυτή η αξία θα ανέλθει κατά πολύ κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Ο Κούμο είναι από τους παίκτες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε φέτος την ομάδα. Συνεπώς δεν παραχωρείται, παρά μόνο στην περίπτωση που έρθει πρόταση από ομάδα αγωνιζόμενη σε υψηλό επίπεδο η οποία και θα αναγνωρίζει την αξία του παίκτη".

O Oλυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μπενάρ Κουμορτζί, καθώς ο Γκανέζος χαφ, αποτελεί τον διακαή πόθο του προπονητή Έβαλντ Λίνεν. Ο Πανιώνιος, όμως, έχει αξιολογήσει τον ποδοσφαιριστή του κοντά στα 3.500.000 ευρώ, ποσό το οποίο θεωρείται -τουλάχιστον- υπερβολικό από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Οι Πειραιώτες σκέφτηκαν το ενδεχόμενο δανεισμού του 25χρονου Αφρικανού για ένα χρόνο, αλλά και πάλι, υπήρξε διαφορά στο οικονομικό με τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης, οπότε, ύστερα και από την ανακοίνωση του Γιώργου Κιντή, η διοίκηση του Ολυμπιακού, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη.

http://redplanet.gr

ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΨΗΛΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ?

"Απάντηση από εργαζόμενο στην ΕΡΤ"


"Ακούστε λοιπόν και τη φωνή ενός που ανήκει στη λίστα της "ντροπής", μια λέξη που δεν με αγγίζει όπως δεν με άγγιξε ποτέ στα 25 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας. Δυστυχώς μέσα από τέτοιες πρακτικές διαπομπεύονται δημόσια άνθρωποι, έτσι για πλάκα. Για να τα δουν άλλοι τόσοι, άσχετοι με το χώρο...



της δημοσιογραφίας, και να πουν το μακρύ τους και το κοντό τους εντυπωσιασμένοι από τίτλους και αριθμούς... Ποιός αλήθεια δίνει το δικαίωμα και ποιός ελέγχει πηγές και πληροφοριοδότες; Η απάντηση είναι φυσικά μία: Ουδείς! Και φυσικά όλα γίνονται σ!
το όνομα της "δημοκρατίας" και της ελεύθερης έκφρασης απόψεων, θέσεων και ιδεών. Ο καθένας γράφει λοιπόν ό,τι θέλει, αρπάζει έγγραφα όποτε θέλει και τα ερμηνεύει όπως εκείνος θέλει. Και όσοι τα διαβάζουν επειδή δεν ξέρουν να τα επεξεργασθούν βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα.
Λοιπόν επί της ουσίας. Είμαι στην ΕΡΤ 21 χρόνια έχοντας κι εγώ περάσει από τα δύσβατο μονοπάτι του συμβασιούχου και ξέροντας πολύ καλά τι είναι να αμείβεσαι για 20 συνεργασίες το μήνα και να δουλεύεις περισσότερο κι από τους μονίμους. Έχω δουλέψει ως αρχισυντάκτης με δημόσιους επαίνους από όλους, μα όλους, τους διευθυντές μου ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Εκανα πάντα ευσυνείδητα την δουλειά μου και ποτέ δεν εισέπραξα μια δραχμή και ένα ευρώ πάνω από τη συλλογική μου σύμβαση, την ώρα που άγνωστοι σε μένα συνάδελφοι, με ή χωρίς εισαγωγ!
ικά, διαγκωνίζονταν ο ένας τον άλλον για να υπογράψουν αποκλειστικές συμβάσεις με υπέρογκα ποσά για τα οποία μ' έπιανε ίλιγγος. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν συνεχούς και ανταλάντευτης προσφοράς, χωρίς ποτέ να είμαι ένας από τους εκάστοτε "ημετέρους", βλέπω τον εαυτό μου σε μια λίστα με ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί δεν αφορούν τρίμηνο ή τετράμηνο, αλλά ένα ολόκληρο έτος και αφορούν μικτές αποδοχές, όπερ σημαίνει περίπου 700 ευρώ καθαρά επιπλέον το μήνα, στο μισθό μου της συλλογικής σύμβασης. Και το σύνολο των αποδοχών που βγαίνει, είναι μικρότερο!
από
άλλων αρχισυντακτών αντίστοιχης εμπειρίας και προϋπηρεσίας σε άλλα πόστα της ενημέρωσης.
Και θέλετε να μάθετε για τη δουλειά μου;
Είμαι ο μοναδικός αρχισυντάκτης του τμήματος στο οποίο εργάζομαι και καλούμαι, εργαζόμενος υπερωριακά, να καλύψω δουλειά και ευθύνες (αρχισυντακτικές και διοικητικές) 2 ανθρώπων, ελλείψει άλλου αρχισυντάκτη, αμειβόμενος επιπλέον μόνο με το 1/3 του μισθού ενός δεύτερου αρχισυντάκτη. Και εδώ να τονίσω οτι ο χρόνος εργασίας επεκτείνεται εκτός των προγραμματισμένων βαρδιών, λόγω επικαιρότητας και εκτός ραδιομεγάρου. Όλο το 24ωρο, στα μέτρα του ανθρωπίνως δυνατού, καθώς και τα Σαββατοκύριακα, από επαγγελματική ευσυνειδησία και αίσθημα ευθ!
ύνης, ελέγχω τις ειδήσεις από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκομαι με τον υπολογιστή μου και δίνω όποτε χρειάζεται, τις απαραίτητες κατευθύνσεις μακρόθεν ή δια ζώσης.
Οι απολαβές μου είναι ξεκάθαρες και αποτυπώνονται στη μισθοδοσία μου και δεν έχω τίποτα να κρύψω. Αν είχα αποκλειστική σύμβαση, αυτά τα 700 ευρώ θα ήταν ενσωματωμένα και δεν θα δημιουργούσαν την παραμικρή απορία.
Είναι όλα αυτά μεμπτά για να διαπομπεύομαι με αυτόν τον τρόπο;
Εκείνο που θα έπρεπε όλοι να αγωνιστούμε είναι να βελτιωθούν οι μισθοί όλων και όχι να ισοπεδωθούν εκείνων που προσπαθούν το καλύτερο και στο κάτω κάτω αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοι στην ίδια θέση."

Γιάννης Δασκαλάκης

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ