ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ.ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ?

100-300 ΕΥΡΩ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Το βγαζουν στα καναλια και στα ΜΜΕ χωρις καμια ντροπη χωρις κανεναν ενδοιασμο.Αυτοι δεν εχουν ιερο και οσιο και δεν υπολογιζουν τιποτα οι αχρηστοι.10 Μερες πριν τις εκλογες βγαινουν και ταζουν αυτα τα ψιχουλα μονο και μονο για να μην παθουν πανωλεθρια αστις επικειμενες εκλογες του νοεμβριου.Βλεποντας την αντιμνημονιακη ψηφο οι ισντρουχτορες του πασοκ εριξαν το δολωμα των 100-300 ευρω για να μπορεσουν να σταματησουν την κατρακυλα που τον ολεθρο που τους περιμενει στις 7 νοεμβρη.Λες και δεν μπορουσαν να μιλησουν γι αυτο το βοηθημα τελος νοεμβριου η αρχες δεκεμβριου το κανουν τωρα για να σταματησουν τη διαροη που υπαρχει.Αυτοι δεν εχουν φιλοτιμο ρε και εμπαιζουν παλι τον κοσμο για να του παρουν την ψηφο αλλη μια φορα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων αμέσως μετά τις εκλογές

ΜΟΝΟ ΣΤΟ UDEMAND!!!

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες χωρίς να ανοίξει μύτη.

Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.

Οι λόγοι είναι πολλοί:

1. οποιαδήποτε άλλη σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονια θα γράφεται αναγκαστικά σε μετάφραση, κάθε φορά για την κάθε χώρα-γλώσσα και τελικά θα...


παραμείνει σκέτο το Μακεδονία για λόγους πρακτικούς.



2. το "NOVAMACEDONIA" δεν χρειάζεται μετάφραση σε καμιά άλλη γλώσσα καθώς θα είναι κατανοητή από όλους.


3.δεν θα μπορούν να την καπηλευθούν και να χρησιμοποιούν μόνο τη λέξη Μακεδονία αφού θα είναι μία μόνο λέξη και ο κόσμος εύκολα θα την συνηθίσει.


4. προφέρεται εύκολα από όλους.


5. με το όρο NOVA σηματοδοτείται κάποιο καινούριο κράτος σε αντιδιαστολή με την Μακεδονία της Ελλάδας.


6. Αυτή ήταν και η αρχική πρόταση του Πινέιρο που κακώς δεν την δέχθηκε ο Κων. Μητσοτάκης τότε υπό την πίεση της τρομακτικής προπαγάνδας που εξαπέλυσε εναντίον του το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με τα παπαγαλάκια του (Στάη, Χαρδαβέλας, Τριανταφυλλόπουλος και λοιποί)

Τουλάχιστον ας επανορθώσει ο γιος του Ανδρέα για την περιπέτεια που μας οδήγησε ο πατέρας του. Ο ΓΑΠ έχει δώσει τα πάντα μέχρι σήμερα στον αμερικανικό παράγοντα, από τον οποίο βέβαια εξαρτάται και η τελική έκβαση του ονόματος.

Ας απαιτήσει κάτι και αυτός απο εκείνους επιτέλους!
udemand

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ.ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ?

“ Σε ένα χρόνο θα κατέχουν την Ηγουμενίτσα” λένε οι Αλβανοί!!!


«Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από ένα χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας», δήλωνε γεμάτος περηφάνια ο Ντασαμίρ Ταχίρι, βουλευτής του αλβανικού κόμματος PDU, που υποστηρίζει «τα δικαιώματα των Τσάμηδων», σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια του «4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού για την Τσαμουριά» στους Αγ. Σαράντα πριν ένα μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι ορκιζόταν «στους τάφους των θυμάτων ότι η Τσαμουριά είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε σ’ αυτήν…». Μάλιστα, μετά το τριήμερο φεστιβάλ, οργανώθηκε..... πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!
Επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ ήταν η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, γεγονός που προσδίδει τη δική του αξία όσον αφορά στη στάση της αλβανικής Πολιτείας στο ανύπαρκτο ουσιαστικά αυτό θέμα. Θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση του επίσημου κράτους της γείτονος. Είναι η συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων που κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι τυχαία, για παράδειγμα, η ανακήρυξη, μετά από ομόφωνη απόφαση της αλβανικής Βουλής, της 27ης Ιουνίου ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων». Ούτε η ίδρυση του «Συνδέσμου της Τσαμουριάς», μιας 100μελούς άτυπης Βουλής, που έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Οι Τσάμηδες, μάλιστα, διατείνονται ότι διαθέτουν τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς (UCC – Ushtria Nacionalclirimtare e Chameria) «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν».
Στόχος ορισμένων είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και για να το πετύχουν αυτό δρουν μελετημένα και με τη συμπαράσταση και οικονομική στήριξη των Αλβανών της Διασποράς.
Πριν από λίγες βδομάδες το «Αλβανικό Μέτωπο για την Εθνική Ολοκλήρωση» με συμμετέχοντες Αλβανούς από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και την Αλβανία συνεδρίασε στη Χιμάρα και εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας», σε μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από οπλισμένους άνδρες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν τους κατοίκους της Χιμάρας επιδεικνύοντας τα όπλα και γράφοντας συνθήματα. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη -ευτυχώς χωρίς θύματα- στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της «Ομόνοιας», Βασίλη Μπολάνου, προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως οι γείτονές μας, με τις προκλητικές αλλεπάλληλες ενέργειές τους, προσπαθούν ανά τακτά διαστήματα να φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα, στο ευρύτερο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων των δύο χωρών.
«Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις, αλλά σιωπηρά φαίνεται να τις υποθάλπει για λόγους και εσωτερικών ισορροπιών και για λόγους προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας, αλλά και την προώθηση της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών», εξηγεί στον «Α.Τ.» ο Φάνης Μαλκίδης, δρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί για την αλβανική πλευρά θέμα που ξεπερνά τις εσωτερικές του διαστάσεις και συνδέεται άμεσα με την εξωτερική πολιτική, αν θυμηθούμε τις παραστάσεις στους Ελληνες προέδρους της Δημοκρατίας το 2000 και το 2005. Η στάση των κατά καιρούς αλβανικών κυβερνήσεων οι οποίες θέτουν το ζήτημα στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι υφίστανται και στις διαστάσεις του, απόδοση περιουσιών και ιθαγένειας, αποζημιώσεις και επιστροφή των Τσάμηδων στην Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς διαχείριση ενός θέματος για λόγους εσωτερικής συνοχής, την περίοδο μάλιστα που είναι στο προσκήνιο το μέλλον των αλβανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια», τονίζει.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των περιουσιών, οι εκτιμήσεις του Αλβανικού Γραφείου Μεσολαβήσεων, αναφέρει ότι οι περιουσίες των Τσάμηδων είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ με βάση με το «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς» η αξία των περιουσιών στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια, με σημερινή αξία 2,5 δισ. δολάρια.
«Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αφυπνίσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», εκτιμά ο κ. Μαλκίδης. «Η Αθήνα οφείλει να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτήσει την επίσημη αποκήρυξη και οριστική εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού αυτού του είδους, ως βασική προϋπόθεση για τις ομαλές ελληνοαλβανικές και ευρωαλβανικές σχέσεις».

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Η ονομασία «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις… Θυαμουριά. Στο ελληνικό τμήμα της -σήμερα ταυτίζεται με τα όρια του Νομού Θεσπρωτίας- ζούσαν το 1923 20.319 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα.
Για την καταγωγή των Τσάμηδων, μας λέει ο κ. Μαλκίδης, μπορούμε να αναφέρουμε την πληθυσμιακή εκείνη ομάδα η οποία λόγω της αποτυχίας της Επανάστασης του 1611 εναντίον των Οθωμανών, υπό τον μητροπολίτη Διονύσιο τον επονομαζόμενο και «Σκυλόσοφο», ασπάσθηκαν το Ισλάμ προκειμένου να διασώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους.
Μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους και κυρίως στη δεκαετία του 1920, οι Τσάμηδες κατέστησαν σημείο αναφοράς της πολιτικής του νέου κράτους, το οποίο άρχισε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα.
Ετσι η Αλβανία κατέθετε αναφορές στην Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) για την «αλβανική μειονότητα των Τσάμηδων», ωστόσο η Συνέλευση της ΚτΕ συμφώνησε με την ελληνική θέση και αρνήθηκε το δικαίωμα στην Αλβανία να έχει το ρόλο της προστάτιδας δύναμής τους. Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό, μετά την εξέγερση του Διονύσιου Φιλόσοφου, τεράστιες εκτάσεις γης πέρασαν στην κατοχή των Τσάμηδων χωρίς εκείνοι να έχουν εφοδιασθεί και με τους ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας. Ενα τμήμα των εκτάσεων αυτών κατασχέθηκε με βάση τη Συνθήκη της Λοζάννης και ύστερα από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων προσφύγων του 1922. Οι Τσάμηδες όμως πρόβαλαν την αξίωση να αποζημιωθούν, όχι με βάση το καθεστώς των Ελλήνων πολιτών, αλλά με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονταν για την αποζημίωση Δυτικοευρωπαίων πολιτών, αξίωση που απορρίφθηκε και από την ΚτΕ.
Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1940, όταν συνέστησαν «κυβέρνηση» τo «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο». Τον Ιούλιο του 1942 συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. Στη γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944 δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά τη συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι Τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.
Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το Στρατό Κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Το 1952 και το 1953 με νομοθετικά διατάγματα οι περιουσίες αυτές δόθηκαν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Σε ό,τι αφορά την ελληνική υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.                                                  /udemand.blogspot.com

ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΘΕΟΣ.ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ?

“ Σε ένα χρόνο θα κατέχουν την Ηγουμενίτσα” λένε οι Αλβανοί!!!


«Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από ένα χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας», δήλωνε γεμάτος περηφάνια ο Ντασαμίρ Ταχίρι, βουλευτής του αλβανικού κόμματος PDU, που υποστηρίζει «τα δικαιώματα των Τσάμηδων», σε ένα ακόμα εθνικιστικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια του «4ου Φεστιβάλ Τραγουδιού και Χορού για την Τσαμουριά» στους Αγ. Σαράντα πριν ένα μήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι ορκιζόταν «στους τάφους των θυμάτων ότι η Τσαμουριά είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε σ’ αυτήν…». Μάλιστα, μετά το τριήμερο φεστιβάλ, οργανώθηκε..... πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»!
Επίσημος υποστηρικτής του Φεστιβάλ ήταν η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας, γεγονός που προσδίδει τη δική του αξία όσον αφορά στη στάση της αλβανικής Πολιτείας στο ανύπαρκτο ουσιαστικά αυτό θέμα. Θέμα για το οποίο τα τελευταία χρόνια, ολοένα και μεγαλύτερη είναι η παρέμβαση του επίσημου κράτους της γείτονος. Είναι η συνέχεια μιας σειράς προκλήσεων που κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.
Δεν είναι τυχαία, για παράδειγμα, η ανακήρυξη, μετά από ομόφωνη απόφαση της αλβανικής Βουλής, της 27ης Ιουνίου ως «ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων». Ούτε η ίδρυση του «Συνδέσμου της Τσαμουριάς», μιας 100μελούς άτυπης Βουλής, που έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995. Οι Τσάμηδες, μάλιστα, διατείνονται ότι διαθέτουν τον απελευθερωτικό στρατό της Τσαμουριάς (UCC – Ushtria Nacionalclirimtare e Chameria) «με σκοπό την απελευθέρωση των εδαφών που τους ανήκουν».
Στόχος ορισμένων είναι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και για να το πετύχουν αυτό δρουν μελετημένα και με τη συμπαράσταση και οικονομική στήριξη των Αλβανών της Διασποράς.
Πριν από λίγες βδομάδες το «Αλβανικό Μέτωπο για την Εθνική Ολοκλήρωση» με συμμετέχοντες Αλβανούς από τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο και την Αλβανία συνεδρίασε στη Χιμάρα και εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της «Μεγάλης Αλβανίας», σε μια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από οπλισμένους άνδρες οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προκαλέσουν τους κατοίκους της Χιμάρας επιδεικνύοντας τα όπλα και γράφοντας συνθήματα. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε και τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη -ευτυχώς χωρίς θύματα- στην είσοδο του σπιτιού του δημάρχου της Χιμάρας και προέδρου της «Ομόνοιας», Βασίλη Μπολάνου, προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως οι γείτονές μας, με τις προκλητικές αλλεπάλληλες ενέργειές τους, προσπαθούν ανά τακτά διαστήματα να φέρνουν στην επιφάνεια το ζήτημα, στο ευρύτερο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης των σχέσεων των δύο χωρών.
«Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι ο κ. Μπερίσα όχι μόνο δεν αποτρέπει τέτοιες κινήσεις, αλλά σιωπηρά φαίνεται να τις υποθάλπει για λόγους και εσωτερικών ισορροπιών και για λόγους προσωπικής στρατηγικής, καθώς επιδιώκει να συνδέσει την πρωθυπουργία του με την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Αλβανίας, αλλά και την προώθηση της εθνικής ολοκλήρωσης των Αλβανών», εξηγεί στον «Α.Τ.» ο Φάνης Μαλκίδης, δρ Κοινωνικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί για την αλβανική πλευρά θέμα που ξεπερνά τις εσωτερικές του διαστάσεις και συνδέεται άμεσα με την εξωτερική πολιτική, αν θυμηθούμε τις παραστάσεις στους Ελληνες προέδρους της Δημοκρατίας το 2000 και το 2005. Η στάση των κατά καιρούς αλβανικών κυβερνήσεων οι οποίες θέτουν το ζήτημα στην ελληνική πλευρά θεωρώντας ότι υφίστανται και στις διαστάσεις του, απόδοση περιουσιών και ιθαγένειας, αποζημιώσεις και επιστροφή των Τσάμηδων στην Ελλάδα, δεν αποτελεί απλώς διαχείριση ενός θέματος για λόγους εσωτερικής συνοχής, την περίοδο μάλιστα που είναι στο προσκήνιο το μέλλον των αλβανικών πληθυσμών στα Βαλκάνια», τονίζει.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των περιουσιών, οι εκτιμήσεις του Αλβανικού Γραφείου Μεσολαβήσεων, αναφέρει ότι οι περιουσίες των Τσάμηδων είναι περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ με βάση με το «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς» η αξία των περιουσιών στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν 340 εκατομμύρια δολάρια, με σημερινή αξία 2,5 δισ. δολάρια.
«Οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αφυπνίσουν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε.», εκτιμά ο κ. Μαλκίδης. «Η Αθήνα οφείλει να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα και να απαιτήσει την επίσημη αποκήρυξη και οριστική εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού αυτού του είδους, ως βασική προϋπόθεση για τις ομαλές ελληνοαλβανικές και ευρωαλβανικές σχέσεις».

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
Η ονομασία «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις… Θυαμουριά. Στο ελληνικό τμήμα της -σήμερα ταυτίζεται με τα όρια του Νομού Θεσπρωτίας- ζούσαν το 1923 20.319 μουσουλμάνοι που είχαν την αλβανική ως μητρική γλώσσα.
Για την καταγωγή των Τσάμηδων, μας λέει ο κ. Μαλκίδης, μπορούμε να αναφέρουμε την πληθυσμιακή εκείνη ομάδα η οποία λόγω της αποτυχίας της Επανάστασης του 1611 εναντίον των Οθωμανών, υπό τον μητροπολίτη Διονύσιο τον επονομαζόμενο και «Σκυλόσοφο», ασπάσθηκαν το Ισλάμ προκειμένου να διασώσουν τη ζωή τους και την περιουσία τους.
Μετά την ίδρυση του αλβανικού κράτους και κυρίως στη δεκαετία του 1920, οι Τσάμηδες κατέστησαν σημείο αναφοράς της πολιτικής του νέου κράτους, το οποίο άρχισε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσει μειονοτικό ζήτημα στην Ελλάδα.
Ετσι η Αλβανία κατέθετε αναφορές στην Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) για την «αλβανική μειονότητα των Τσάμηδων», ωστόσο η Συνέλευση της ΚτΕ συμφώνησε με την ελληνική θέση και αρνήθηκε το δικαίωμα στην Αλβανία να έχει το ρόλο της προστάτιδας δύναμής τους. Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό, μετά την εξέγερση του Διονύσιου Φιλόσοφου, τεράστιες εκτάσεις γης πέρασαν στην κατοχή των Τσάμηδων χωρίς εκείνοι να έχουν εφοδιασθεί και με τους ανάλογους τίτλους ιδιοκτησίας. Ενα τμήμα των εκτάσεων αυτών κατασχέθηκε με βάση τη Συνθήκη της Λοζάννης και ύστερα από συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Ελλήνων προσφύγων του 1922. Οι Τσάμηδες όμως πρόβαλαν την αξίωση να αποζημιωθούν, όχι με βάση το καθεστώς των Ελλήνων πολιτών, αλλά με βάση τις ρυθμίσεις που προβλέπονταν για την αποζημίωση Δυτικοευρωπαίων πολιτών, αξίωση που απορρίφθηκε και από την ΚτΕ.
Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1940, όταν συνέστησαν «κυβέρνηση» τo «Εθνικό Αλβανικό Συμβούλιο». Τον Ιούλιο του 1942 συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. Στη γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944 δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων. Μετά τη συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι Τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από τη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα.
Στη συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το Στρατό Κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Το 1952 και το 1953 με νομοθετικά διατάγματα οι περιουσίες αυτές δόθηκαν σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Σε ό,τι αφορά την ελληνική υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.                                                  /udemand.blogspot.com

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕ ΓΜΤ

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Μενεγάκη γυμνή: ροζ φωτογραφίες σε δωμάτιο ξενοδοχείου

Έξαλλη είναι η Ελένη Μενεγάκη με ροζ φωτογραφίες της ίδιας με τον Ματέο Παντζόπουλο σε δωμάτιο ξενοδοχείου, που κυκλοφορούν σε εκδότες περιοδικών. Τι προσπαθεί να κρύψει η Μενεγάκη;

Φωτογραφικό υλικό από πολύ προσωπικές στιγμές της Ελένης Μενεγάκη διακινούν αυτή τη στιγμή στην αγορά άγνωστοι, γεγονός που έχει κάνει έξαλλη την παρουσιάστρια.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την ίδια και τον Ματέο Παντζόπουλο μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου κατά την διάρκεια των διακοπών τους στη Μήλο. Οι προσωπικές φωτογραφίες κυκλοφορούν στην αγορά των περιοδικών life style από άτομο ρωσικής καταγωγής.

Ο εν λόγω κύριος χτύπησε πρώτα την πόρτα του Πέτρου Κωστόπουλου και ..........

από εκείνον, παρά τις κακές τους σχέσεις, πληροφορήθηκε η Μενεγάκη την διαρροή του φωτογραφικού υλικού. Στην αρχή αμφισβήτησε το ενδεχόμενο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο όταν, όμως, ο Κωστόπουλος της έστειλε με e-mail μέρος του υλικού χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να ξαναβρεί τη φωνή της. Οι φωτογραφίες ήταν από πολύ προσωπικές στιγμές και όμοιες τους δεν έχουμε ξαναδεί από την Ελένη Μενεγάκη.

Η Ελένη μετά από αυτό, ξεκίνησε έναν Μαραθώνιο επαφών με όλους τους εκδότες, προκειμένου να μην δουν οι φωτογραφίες το φως της δημοσιότητας. Εφ’ όσον όμως έγινε το πρώτο βήμα, οι κάτοχοι του φωτογραφικού υλικού αναμένονται να χτυπήσουν και άλλες πόρτες. Και πιθανότατα κάποιοι θα τις δημοσιεύσουν, καθώς οι προσωπικές φωτογραφίες της Μενεγάκη είναι μοναδικής αξίας και «πουλάνε» τρελά.

Ο λόγος για τον οποίο η Ελένη Μενεγάκη έχει βγει εκτός εαυτού είναι το γεγονός ότι τέτοιες προσωπικές φωτογραφίες μόνο κάποιος δικός της άνθρωπος θα μπορούσε να διοχετεύσει στην αγορά. Κάποιος μέσα από το σπίτι της, και αυτό την τρελαίνει. Η Ελένη έχει αρχίσει να υποψιάζεται άτομα από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον και έπεται συνέχεια.

Όσο για το κίνητρο του προδότη; Είναι δύσκολες οι εποχές και τα λεφτά που φέρνει μια «Μενεγάκη σε προσωπικές στιγμές» πολλά.

fimes

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ BLOGS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.........ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΑ.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Προωθούν την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστολογίων



Το τελευταίο εξάμηνο (περίπου), η κυβέρνηση προσπαθεί να μεθοδεύσει (μέσω διαρροών και άλλων τινών προπαγανδιτικών μεθόδων) την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστολογίων. Αφού θέλουν να βγουν όλα στο φως, γιατί δεν ονομαστικοποιούν και τις μετοχές (να ξέρουμε και ποιος έχει, τι); Την ψήφο μας;......

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ΔΙΑΣΩΖΕΙ την δημοκρατία με ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Ενας από τους σοβαρούς λόγους υπέρ της ανωνυμίας είναι, για μένα τουλάχιστον, ότι η ανώνυμη γνώμη έχει ίση βαρύτητα με κάθε άλλη ανώνυμη γνώμη. Κι αυτό είναι μια δημοκρατική αρχή πολύ σοβαρή.
Από την άλλη η ανωνυμία της γνώμης μας προφυλάσσει από την εκδικητικότητα ορισμένων αρχόντων. Και στο δικό μας διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αυτό αποκτάει κορυφαία σημασία. Είδαμε πρόσφατα υπουργό να απειλεί πολίτη, τηλεοπτικά, με φορολογικούς ελέγχους. Οχι προφανώς γιατί ευαρεστηθηκε από την άποψη του πολίτη.
Η ανωνυμία της γνώμης δυναμώνει την δημοκρατία. Δεν την απειλεί.
Οπως ακριβώς και η ανωνυμία της ψήφου. Που για τους ίδιους λόγους και για τους ίδιους κινδύνους παραμένει ανώνυμη.
Η ανωνυμία των μετοχών είναι που απειλεί την δημοκρατία.


Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια του πολίτη σήμερα και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Είναι λογικό να έχουμε πολλά να πούμε επί του θέματος.
Το διαδίκτυο και η μπλογκόσφαιρα είναι η ισχυρότερη σύγχρονη έκφραση της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον στο επίπεδο της ενημέρωσης.
Είναι τα μέσο το οποίο μας πέρασε στην εποχή της Διασποράς της Πληροφορίας σε πραγματικό (άμεσο) χρόνο (real-time).
Στον αχανή κόσμο του ίντερνετ, όπου αληθινή και ψευδής πληροφορία ανακατεύονται, ο χρήστης πρέπει να αλιεύσει προσεκτικά την είδηση και να την εξακριβώσει ψάχνοντας για δεύτερες και τρίτες αναφορές σε άλλους τόπους (ιντερνετικούς και μη).
Το πρώτο φίλτρο (και σημαντικότερο) είναι η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Αυτό που διαβάζω δηλαδή έχει λογική βάση;;
Αν για παράδειγμα διαβάσει κάποιος ότι η Ελληνική κυβέρνηση ανακαλεί την απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση του διαστημικού της προγράμματος δεν χρειάζεται να ξοδέψει ο αναγνώστης 1 ώρα εξακριβώνοντας την πιθανή αληθοφάνεια…μιλάει από μόνο του το πράγμα καθώς ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Το δεύτερο φίλτρο (αφού η είδηση περνάει το τεστ της κοινής λογικής) είναι η εξακρίβωση μέσω ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ αναφορών.
Όχι απλά αν επαναλαμβάνουν την είδηση άλλοι μπλογκερς-sites αλλά σε πόσους άλλους τόπους μπορούμε να βρούμε την ίδια ή κομμάτια της ίδιας είδησης και να δούμε αν ο ημερήσιος/εβδομαδιαίος τύπος αναφέρεται σε αυτήν.
Το τρίτο φίλτρο είναι να σκεφτούμε ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ από την είδηση ή το περιεχόμενο αυτής.
Αν για παράδειγμα διαβάσουμε ότι όπου να ναι έρχεται η κάρτα του πολίτη που θα λύσει όλα τα προβλήματα ασφαλούς ανάληψης μετρητών και διευκόλυνσης της πραγματικότητας να κάτσουμε και να σκεφτούμε μήπως πχ η εταιρία που θα εκδίδει τις κάρτες (και το επιτόκιο φυσικά) είναι ένας lobbyist που πιέζει εδώ και καιρό γι αυτήν την συμφωνία την κυβέρνησή μας και τελικά μήπως η απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αλλά με τον επιθετικό πλουτισμό ολίγων πλουτοκρατών εις βάρος των συνηθειών της κοινωνίας.
Από κει και πέρα η πληροφορία παίρνει το δρόμο της επικοινωνίας και της συζήτησης, είτε διαδικτυακά είτε διά της φυσικής παρουσίας σε παρέες και χώρους.
Εκεί ξεκινάει η άμεση διάσπαση της πληροφορίας σε κομμάτια, η ανάλυση δεδομένων και η σύνθεση εικόνας που μπορεί να οδηγήσει σε ΠΡΑΞΗ που να ενώνει τους πολίτες δίπλα στα συμφέροντα της κοινωνίας που μοιράζονται.
Ποιος θα το πίστευε ότι η σύγχρονη τεχνολογία, που ναι μεν εμπορικά έγινε αποδεκτή ΑΜΕΣΑ αλλά εξακολουθεί να εγείρει σκεπτικισμό και καχυποψία ως προς τις προθέσεις της, θα γινόταν εργαλείο εκδημοκρατισμού της επικοινωνίας και της διάχυσης της πληροφορίας!!
Facebook, My Space, Twitter, You Tube, blogging, κινητά τηλέφωνα με κάμερες, ασύρματο ηλεκτρονικό δίκτυο και ίντερνετ έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΜΕΤΑΔΟΣΗ της πληροφορίας σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.
Όλα τα παραπάνω έχουν σαν άμεση συνέπεια τα εξής:
1) Καταργούν τον «μονόλογο» των mainstream media.
Η πληροφορία/είδηση πλέον δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα των τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κλείσει τα αυτιά του στα παραδοσιακά ΜΜΕ και να στραφεί στο διαδίκτυο.
Η όποια δυσκολία υπάρχει μέσα στην Ιντερνετική αναζήτηση υπερκαλύπτεται από την ριζική αποστροφή του πολίτη απέναντι στο σύστημα ελέγχου και προπαγάνδας των ΜΜΕ που τον ωθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα όπως του παρουσιάζονται από τους media-ρχες.
2) Καταργούν την δυνατότητα της κυβέρνησης να ψεύδεται ασύστολα.
Το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο λαός και πλέον είναι αλήθεια.
Η κυβέρνηση (εθνική ή υπερεθνική) έχασε μέσα από τα χέρια της τον χρόνο που κέρδιζε με το να «ταίζει» ψέματα και προπαγάνδα στον πολίτη προκειμένου να προχωρήσει απτόητη στα πραγματικά της σχέδια που συχνά αντιτίθενται στο συμφέρον της κοινωνίας.
Εάν πχ χρειαζόταν να περάσουν 50-60 χρόνια για να καταλάβουμε ότι το σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης στήνει πολέμους σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της οικονομίας σε περιόδους (τεχνητών;) κρίσεων, σήμερα δεν παίρνει πάνω από 6 μήνες να ενημερωθεί ο γενικός πληθυσμός για την δήθεν πανδημία των χοίρων ή την ανθρωπογενή αύξηση εκπομπών CO2 (αμφότερα με φορολογικό και κερδοσκοπικό προσανατολισμό) και μαζικά να ΑΡΝΗΘΕΙ να ακολουθήσει την προπαγάνδα.
Αυτά τα δυο είναι τα μεγαλύτερα όπλα του συστήματος διακυβέρνησης.
Ο έλεγχος της πληροφορίας που γεννά την δυνατότητα να καταλύεται η Δημοκρατία και να γίνονται αισχρές πράξεις εις βάρος των πολιτών και προς όφελος των κερδοσκόπων.
Είναι προφανές δλδ ότι οι κυβερνήσεις και οι media owners θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να διορθώσουν αυτό το συστεμικό λάθος ( system failure) που λέγεται διαδίκτυο και να ορίζουν «κανόνες» και «όρους» κάτω από τους οποίους θα προωθείται η εμπορική χρήση του διαδικτύου αλλά θα καταπιέζεται αφόρητα η διασπορά της πληροφορίας.
ΚΑΙ αυτό θα γίνει διά της οδούς της υπεραπλούστευσης και γενίκευσης.
Επειδή πχ «κάποιοι» είναι κακοπροαίρετοι και συκοφάντες θα πρέπει να ρεγουλαριστεί ΟΛΟ το διαδίκτυο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!
Όπως έκαναν δλδ με τον αντικαπνιστικό νόμο, την υποχρεωτική δήλωση προσωπικών στοιχείων στα καρτοκινητά, την απαγόρευση της οπλοκατοχής ανά τον κόσμο, τους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους που έφτασαν να ορίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΗ την συμμετοχή σε διαδηλώσεις, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα δημιουργεί ή εκμεταλλεύεται το εγκληματικό/παράνομο στοιχείο για να προωθήσει περισσότερες τακτικές ΕΛΕΓΧΟΥ του γενικού πληθυσμού.
Αστεία πράγματα.
Ο γενικός πληθυσμός έχει αγκαλιάσει το διαδίκτυο και δεν πρόκειται να δεχτεί αδιαμαρτύρητα περισσότερη προπαγάνδα εις βάρος των φυσικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του.
Όποιοι ζητάνε περισσότερους νόμους ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ του πολίτη ας κοιτάξουν πρώτα να τον προφυλάξουν από την κατάχρηση κυβερνητικής εξουσίας και την πλήρη ΑΣΥΛΙΑ που προσφέρεται απλόχερα σε ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ παρά τις εγκληματικές πρακτικές τους που ρήμαξαν τον τόπο και έκαναν τον πολίτη να σιχαίνεται τους πολιτικούς.
Ας διορθωθεί πρώτα αυτό το εγκληματικό λάθος της «δημοκρατίας» και μετά οι πολίτες θα το σκεφτούν να συζητήσουν για internet regulation.
Δηλαδή ποτέ.

Tsilivithras και Θραξ ο Αναρμόδιος

feed from.. pentapostagma.gr

ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ Ο ΒΥΖΟΣ

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Η Σάσα Μπάστα βγάζει μάτια και ώς Dj.. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!

Η Σάσα Μπάστα βγάζει μάτια και ώς Dj..
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ






You might also like:


Read more: http://neamadata.blogspot.com/2010/10/dj.html#ixzz12uWb5J64

ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΕΡΟ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Απογοήτευση στην Αυστραλία για το θησαυρό του Αλή Πασά!







Απογοήτευση εκφράζουν τα Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης από την παύση των εργασιών για την ανακάλυψη του θησαυρού του Αλή-Πασά στο χωριό Βασιλική...Tο θέμα έχει προβληθεί σημαντικά στην Αυστραλία, δεδομένου ότι ο ομογενής Βαγγέλης Δήμας, που ξεκίνησε... τις εκσκαφές, προέρχεται από την Αυστραλία. Στα δημοσιεύματα υπογραμμίζεται, πάντως, πως οι εργασίες θα συνεχιστούν από τον ομογενή, όταν αντληθεί το νερό στην κοιλότητα της εκσκαφής.
Ο Ελληνοαυστραλός που συνεχίζει να πιστεύει ακόμη ότι στην περιοχή και στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει ο θησαυρός, θα επιστρέψει ύστερα από λίγο καιρό για να συνεχίσει τις έρευνες. Πάντως, η τρύπα που έβγαλε νερό αντί του θησαυρού σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.
Η γεώτρηση βρισκόταν στα 35 - 38 μέτρα όταν άρχισε να βγαίνει μεγάλη ποσότητα νερού. Οι υπεύθυνοι των μηχανημάτων τόνισαν πως το νερό ήταν πάρα πολύ και ήταν σχεδόν αδύνατον η μικροκάμερα να βεβαιώσει την ύπαρξη του θησαυρού.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη βουλή που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας ανακοίνωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στοΠέραμα.Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι το πρόβλημα της ανεργίας θα επιδεινωθεί και θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και λόγω των ελαστικών μορφών εργασίας, και παράλληλα εξέφρασε τις αμφιβολίες της για τα στοιχεία του δίνει η Eurostat για την ανεργία στη χώρα μας,...
τονίζοντας ότι οι εκθέσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε την κρυφή ανεργία, ούτε τους «απασχολήσιμους» που αυξάνονται συνεχώς.Υπό αυτό το πρίσμα το ΚΚΕ τονίζει ότι η πάλη για την εξάλειψη της ανεργίας αναδεικνύεται σε κεντρικό πρόβλημα και η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους νέους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και, επίσης, τόνισε την ανάγκη να οργανωθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης και προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με επίκεντρο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την ενίσχυση της απασχόλησης, τονίζοντας ότι πρόκειται «για απάτη και ψέμα μεγατόνων από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα χρήματα αυτά (περίπου 2,5 δισ. ευρώ) θα πάνε στον σκληρό πυρήνα των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι στους μικρούς και τους επαγγελματίες. Θα είναι φαγοπότι των επιχειρηματιών, είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι, άλλα έλεγαν και πριν τις εκλογές του 2009 και αμέσως μετά απέλυσαν χιλιάδες που εργάζονταν με τα προγράμματα stage.Επικρίσεις διατύπωσε η κ. Παπαρήγα και σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική για το επίδομα ανεργίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά μετατρέπεται σε φιλανθρωπία, ενώ υποστήριξε ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι και η κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς.Για τη μικρή, έστω, αντιμετώπιση της ανεργίας η κ. Παπαρήγα πρότεινε να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια έργα, την παιδεία, την υγεία και στις υπηρεσίες, όπου ούτως άλλως υπάρχει ανάγκη για προσωπικό, όπως τόνισε.Για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτό που θα πρέπει να συγκρίνουμε είναι πόσο κάτω θα είναι το ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων και πόσο πάνω θα είναι το ποσοστό των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό, πρόσθεσε, θα μετρήσει στο κατά πόσο μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική ή θα υπάρξει στασιμότητα.Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τη σταθερή της εκτίμηση ότι «ψήνονται μετεκλογικά σενάρια» και αναφέρθηκε στον «προξενητή Καρατζαφέρη», αλλά και στους «αριστερούτσικους» που επιδιώκουν συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Τα σενάρια συνεργασίας, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, προέρχονται από το γεγονός ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν όπως παλιά το λαό και βάζουν αναχώματα για να εμποδίσουν την ανάπτυξη του αντικαπιταλιστικού κινήματος. Γι' αυτό, είπε, ο λαός πρέπει να πολλαπλασιάσει τους αγώνες. Από την πλευρά του το ΚΚΕ, ανέφερε η κ. Παπαρήγα, «δεν πρόκειται να διαλέξει μεταξύ μιάς μονοκομματικής κυβέρνησης ή μιας συμμαχικής γιατί δεν πρόκειται να μαντρώσουν το κόμμα μας».Οι προτάσεις που παρουσίασε η κ. Παπαρήγα είναι:1. Επίδομα ανεργίας 1.120 Ÿ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.2. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά.3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους. Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.4. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης και να βαρύνει το κράτος και τους εργοδότες.6. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος7. Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.8. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους9. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.10. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.11. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και φτωχοί αγρότες.12. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.13. Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δεν γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.14. Να χορηγηθεί 1.000 Ÿ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων από 100 Ÿ που ισχύει σήμερα.15. Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.16. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου, με στόχο την εξαφάνιση της ανεργίας. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.17. Αύξηση της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εργάτες και τους τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920 και κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν αποζημιώσεις και ΣΣΕ
fimotro.blogspot.com

ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΝΟΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Κλινικά νεκρή... ξύπνησε


Λίγες ώρες αφότου είχε κηρυχθεί «με μεγάλη βεβαιότητα κλινικά νεκρή», μία ασθενής από τη Γαλλία συνήλθε προς έκπληξη γιατρών και συγγενών.

Η Λιντί Παγιάρ, 60 ετών, η οποία έπασχε από καρκίνο από το 2005 και παρακολουθείτο από πολυκλινική του Λορμόν, προαστίου του Μπορντό, έχασε τις αισθήσεις της τη Δευτέρα το πρωί κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας.

Ο γιατρός των επειγόντων πραγματοποίησε διαδικασία ανάνηψης, αλλά αφού έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων γιατρών, ανακοίνωσε τηλεφωνικά στα παιδιά της Παγιάρ ότι η μητέρα τους, η οποία είχε διασωληνωθεί, ήταν με μεγάλη βεβαιότητα κλινικά νεκρή.

Η ασθενής στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομειακό κέντρο όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, σύμφωνα με την οποία δεν είχε επέλθει εγκεφαλικός θάνατος. Περίπου 14 ώρες και ενώ βρισκόταν ακόμη στο πανεπιστημιακό κέντρο στο Μπορντό, η γυναίκα ξύπνησε.

«Είναι μία μορφή θαύματος», εκτιμά ο Ιβ Νοέλ, διευθυντής της πολυκλινικής, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ο ιατρός των επειγόντων διέπραξε ένα επικοινωνιακό λάθος αλλά όχι και ιατρικό λάθος, αφού έσωσε μία ζωή.

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι αισθάνθηκα άσχημα μόλις μου έκαναν μία ένεση με ένα φάρμακο για τη ναυτία», εξήγησε η Παγιάρ, η οποία παραμένει στο νοσοκομείο και δηλώνει ότι απλά αισθάνεται πιο κουρασμένη απ' ό,τι συνήθως.

Πηγη : zougla.gr


Πηγή : TNSite: Κλινικά νεκρή... ξύπνησε

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

Σοκ στη Λαμία! Σκότωσαν τον "λάθος" άνθρωπο για τα μάτια μιας γυναίκας!

Αγριο φονικό για τα μάτια μιας γυναίκας συνέβη σε κατάστημα ουζερί στη Λαμία, όταν σε έξαλλη κατάσταση ένας Αλβανός και δύο φίλοι του άρχισαν να χτυπούν με σιδερογροθιές και να μαχαιρώνουν τρεις ομοεθνείς τους. Τελικά οι δράστες αποχώρησαν σαν κύριοι, έχοντας όμως σκοτώσει τον λάθος άνθρωπο. Το απίστευτο αιματηρό περιστατικό, που.έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στους κατοίκους, έγινε μπροστά στα έντρομα μάτια αρκετών θαμώνων που βρίσκονταν στο κατάστημα για να απολαύσουν το ούζο τους.

Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, όλα ξεκίνησαν όταν στο μαγαζί μπήκαν τρεις αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής και κατευθύνθηκαν προς το τραπέζι όπου καθόταν μια άλλη παρέα, αποτελούμενη από τρεις ομοεθνείς τους. Αρχικά όλοι θεώρησαν ότι οι δράστες ήταν φίλοι με τους Αλβανούς θαμώνες του ουζερί κι έτσι δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Λίγα δευτερόλεπτα όμως αργότερα το αίμα άρχισε να κυλά σαν ποτάμι και όσοι κάθονταν στα διπλανά τραπέζια έτρεχαν πανικόβλητοι να φύγουν για να σωθούν.

Οπως έχει προκύψει από την προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Φθιώτιδας, ένας από τους τρεις αλλοδαπούς που μπήκαν στο κατάστημα χωρίς να πει κουβέντα έβγαλε ένα μεγάλο μαχαίρι μπροστά στους πελάτες και χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή το κάρφωσε με μανία στα πλευρά του 34χρονου Αλβανού που του είχε γυρισμένη την πλάτη. Ταυτόχρονα οι άλλοι δύο με σιδερογροθιές χτυπούσαν τους άλλους δύο της παρέας, έναν 27χρονο και έναν 28χρονο Αλβανό.

Οταν ο «μαχαιροβγάλτης», όπως τον περιγράφουν οι μάρτυρες, βεβαιώθηκε ότι το θύμα του είναι νεκρό, στράφηκε προς το μέρος του 28χρονου της παρέας και προσπάθησε να τον μαχαιρώσει. Εκείνος όμως πρόλαβε να αρπάξει μια καρέκλα και να προστατευτεί. Στη συνέχεια οι τρεις δράστες, ψύχραιμοι και σαν να μη συνέβη τίποτα, βγήκαν από το μαγαζί και έφυγαν πεζή. Στο σημείο μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους αιμόφυρτους άντρες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ο 28χρονος πριν μπει στο ασθενοφόρο είπε στους αστυνομικούς ότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός του και πως στο παρελθόν είχαν έρθει σε διένεξη για τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας. Ο ίδιος όμως νόμιζε ότι ο θυμός και η απογοήτευση του δράστη είχαν πια περάσει. Ολα τα στοιχεία μαρτυρούν ότι ο δράστης ήθελε νεκρό τον 28χρονο και όχι τον 34χρονο φίλο του, ο οποίος είχε την ατυχία να βρεθεί στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή, με τη λάθος παρέα.


Πηγή : TNSite: Σοκ στη Λαμία! Σκότωσαν τον "λάθος" άνθρωπο για τα μάτια μιας γυναίκας!

ΕΛΕΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ


ΠΟΙΟΙ "ΕΦΑΓΑΝ" ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ;

Περίεργη απουσία του Γ. Τράγκα από τα παράθυρα του Alter. Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για την παρουσία του Τράγκα στα τηλεπαράθυρα του καναλιού. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, δυο τινά συμβαίνουν :
1. Ασκήθηκαν...
πιέσεις από την κυβέρνηση στη διοίκηση του Alter προκειμένου να χαμηλώσει τους αντικυβερνητικούς τόνους στην κριτική του.
2. Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν το κανάλι, η διοίκηση του Alter, αποφάσισε να χαμηλώσει η ίδια τους τόνους και να κόψει τον "αθυρόστομο" Τράγκα από τα παράθυρα. Eίτε το ένα ισχύει, είτε το άλλο, σίγουρα κάτι περίεργο συμβαίνει...

ΤΑ .................ΣΤΗΜΕΝΑ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Big Brother:Άγριο ξύλο Ελίνας-Βαλεντίνας (video)

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη οτι Ελίνα-Βαλεντίνα έπαιξαν ξύλο στο Big Brοther. Με μηνύσεις απειλεί η Ελίνα. Γιατί ο ALPHA δεν έδειξε βίντεο από το ξύλο.

Η εκρηκτική ξανθιά του Big Brother, Ελίνα αποχώρησε από το σπίτι του Μεγαλου Αδελφού και δεν έδειξε να την πειράζει ιδιαίτερα. Παρ’ όλο που είχαμε αποχώρηση της Ελίνας, η Νικολέτα ήταν αυτή που πλάνταξε στο κλάμα όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα.

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη της Ελίνας του Big Brother οτι η Βαλεντίνα την χτύπησε μέσα στο παιχνίδι, τραβώντας της τα μαλλιά και δίνοντας της μπουνιές στο πρόσωπο. Το στιγμιότυπο με το ξύλο Ελίνας-Βαλεντίνας στο Big Brother δεν μεταδόθηκε από τον ALPHA, γεγονός που έδειξε να πειράζει την Ελίνα. Η ξανθιά εκρηκτική παίκτρια ........


θεώρησε οτι λόγω της απόκρυψης του ξύλου ο κόσμος δεν κατάλαβε γιατί ήταν τόσο επιθετική με την Βαλεντίνα και τον Γιάννη Λεδάκη.
Η Ρούλα Κορομηλά εξήγησε οτι ο ALPHA επέλεξε να μην μεταδώσει το στιγμιότυπο γιατί «δεν είναι ο σκοπός του παιχνιδιού να δείχνουν ξύλο».
«Αν ήμουν εκτός παιχνιδιού θα της έκανα μήνυση» είπε η Ελίνα Μπεκάκου για την Βαλεντίνα, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά. Που να δει και όλα όσα της έχει σούρει η Βαλεντίνα τώρα που βγήκε από το Big Brother. Οι μηνύσεις πρέπει να θεωρούνται σίγουρες. Καραξεκατίνιασμα στο Big Brother.
Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αποκάλυψη της Ελίνας οτι στο παρελθόν έχει βοηθήσει την Νάρα σε δουλειές, της έχει προτείνει δουλειές όταν είχε οικονομικό πρόβλημα, άρα γνωρίζονταν πριν το παιχνίδι και μάλιστα καλά. Η Ρούλα Κορομηλά προσπαθούσε επίμονα να αλλάξει θέμα, αλλά μάταια. Όλα βρωμάνε σε αυτό το παιχνίδι και οι τηλεθεατές έχουν δίκιο να βλέπουν «στημένα» παντού. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δήλωση της Νάρας οτι ποτέ δεν είχε δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά οι άνθρωποι της παραγωγής της τηλεφώνησαν για να της προτείνουν να μπει στο σπίτι. Μύλος στα μεσημεριανά.



http://www.fimes.gr/2010/10/big-brother-elina-xylo/

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΕΣ.

Η Ελίνα του Βig Brother σε Τσόντα?

Eχθές είχαμε την πρώτη αποχώρηση από το Big Brother.. Η παίχτρια που αποχώρησε πρώτη από το σπίτι του μεγάλου αδερφού ήταν η γνωστή σε όλους πλέον Ελίνα, σαφώς δυσαρεστημένη.

Ακόμα δε βγήκε από το παιχνίδι και φήμες λένε ότι έχουν αρχίσει οι επαφές με τον γνωστό παραγωγό πορνό ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη! Για να δούμε...


Read more: http://neamadata.blogspot.com/2010/10/ig-brother_18.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+NeaMantata+%28NEA+MANTATA%29#ixzz12hWDzcnl

ΟΙ............ΑΓΑΜΗΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ

18.10.10

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ...
Μεταφέρουμε τα δύο νέα δημιουργήματα επιστημονικής φαντασίας και στο τέλος περιγράφουμε τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν.

Δημιούργημα Κούλογλου με επιστράτευση Κούρκουλα...

Επίθεση ακροδεξιών σε τζαμί στον Άγιο Παντελεήμωνα
Ομάδα ακροδεξιών και «αγανακτισμένων κατοίκων» επιτέθηκαν χτες, περίπου στις 20:30, σε τζαμί στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οδό Αριστομένους, χτυπώντας και τραυματίζοντας δύο μετανάστες, και στη συνέχεια εξαπέλυσαν ένα κυνηγητό εναντίον των μεταναστών της περιοχής.
Πρόκειται για «δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές εκ των οποίων ο ένας είναι και ο ιερέας του τζαμιού», δηλώνει στο tvxs.gr o Θανάσης Κουρκουλας από την κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».
Εκτός από τον παπά, ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει το χώρο του, τραυματίστηκε ένας ακόμη μετανάστης, ο οποίος είχε την ατυχία να βρίσκεται σε παρακείμενη στάση λεωφορείου. «Μετά την επίθεση στο τζαμί και αφού εγκλώβισαν μέσα στο χώρο τους μετανάστες, η ομάδα των ακροδεξιών, περισσότεροι από 50, συνέχισαν τη δράση τους, χτυπώντας όποιον μετανάστη έβρισκαν στην γύρω περιοχή», τονίζει ο Θανάσης Κουρκουλας.
«Επιτέθηκαν και σε ένα μίνι μάρκετ μεταναστών από το Μπαγκλαντές», καταγγέλλει ο κ. Κούρκουλας και συνεχίζει : «Οι ιδιοκτήτες έκλεισαν τρομαγμένοι έκλεισαν τα ρολά. Οι ακροδεξιοί χτυπούσαν τα ρολά και τους φώναζαν να βγουν έξω. Πέντε άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι μέσα για τουλάχιστον μιάμιση ώρα».
Τελικά, αστυνομικές δυνάμεις (μετά από μιαμιση ώρα) απομάκρυναν τους ακροδεξιούς «χωρίς όμως να γίνει καμία σύλληψη», όπως λέει ο Θανάσης Κούρκουλας. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με στρατηγό της Αστυνομικής Διεύθυνσης, υπεύθυνο βάρδιας, του ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ακροδεξιών από το σημείο, όμως εκείνος του «είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμη και συνέστησε να παραμείνουν οι μετανάστες μέσα καθώς οι "κάτοικοι" τους έχουν κατηγορήσει για σειρά παραπτωμάτων και απαιτούν τη σύλληψή τους» και θα οξυνθεί η κατάσταση. «Με λίγα λόγια η αστυνομία έπαιζε τον Πόντιο Πιλάτο, τους κάλυπτε», τονίζει ο κ. Κούρκουλας.
Ο Θανάσης Κουρκουλας καταγγέλλει ακόμη ότι το συγκεκριμένο μίνι μάρκετ δέχτηκε και χτες επίθεση από κάποιους που «αξίωναν να κλείσει το μαγαζί στις οκτώ και την επόμενη μέρα να μην ανοίξει». «Ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη και τους πελάτες του μαγαζιού να βγουν έξω και να κλείσει το μαγαζί», προσθέτει.

Δημιούργημα Στέλιου Μπαμιατζή 

Νύχτες βίας χωρίς την ΕΛΑΣ

Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα, μία άγρια νύχτα βίας έζησε και η Πλατεία Αττικής, όταν ομάδες "αγανακτισμένων πολιτών" πήραν το νόμο στα χέρια τους και τα έσπασαν σε κατάστημα μετανάστη και υπόγειο τζαμί. Με την ΕΛΑΣ επιδεικτικά απούσα από την περιοχή η αυτοδικία κορυφώνεται και η βία διαλύει ότι στέκεται ακόμη.

Επίδειξη δύναμης φαίνεται πως κάνουν οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" στο κέντρο της Αθήνας. Μετά τα συχνά περιστατικά συμπλοκών στον Άγιο Παντελεήμονα μία νύχτα βίας και αίματος προστέθηκε στις προηγούμενες, αυτή τη φορά στην περιοχή της πλατείας Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ομάδα "αγανακτισμένων πολιτών" επιτέθηκε σε μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας μετανάστη από το Μπαγκλαντές, τραυματίζοντας τον ιμάμη της περιοχής και έναν ακόμη μετανάστη.
Οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την οργή των πολιτών, βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενο υπόγειο τζαμί, μόλις 30 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους απέξω να πολιορκήσουν το χώρο και να αρχίσουν να σπάνε τα εξωτερικά τζάμια με ξύλα και πέτρες.
Στο σημείο τραυματίσθηκαν πέντε μετανάστες ενώ άλλοι βγήκαν έξω και αντεπιτέθηκαν με αντίστοιχα "όπλα".
Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο όταν εμφανίσθηκε η Αστυνομία οπότε και οι οι μετανάστες επέστρεψαν στο τζαμί, όπου έμειναν εγκλωβισμένοι για σχεδόν δύο ώρες, αφού στην είσοδο παρέμειναν και οι κάτοικοι, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών και ζητώντας από την αστυνομία να τους εκδιώξει.
Συμπλοκές υπήρξαν όμως και στην πλατεία Αττικής, όπου περίπου 80 άτομα χτυπούσαν τους διερχόμενους μετανάστες.
Οι συμπλοκές ξεκίνησαν στις 7.30 το απόγευμα και κράτησαν μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα, όταν επιτέλους ηρέμησαν τα πνεύματα.
Δεν χωρά αμφιβολία πως οι περιοχές αυτές, από τον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι και τη Βικτώρια είναι ένα "καζάνι που βράζει", με την εγκληματικότητα να τις έχει υποβαθμίσει εντελώς και τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες να έχουν συμβάλλει στην αύξησή της, με δραματικούς ρυθμούς.
Η εμφάνιση όμως "αγανακτισμένων πολιτών" οι οποίοι συνοδεύονται τις περισσότερες φορές από φασιστικά στοιχεία και ρατσιστικούς κύκλους μόνο την ηρεμία δεν φέρνει στην περιοχή.
Το ερώτημα είναι γιατί η Αστυνομία δεν δρα αναλόγως ώστε να μην αναλάβουν ντόπιοι "σωματοφύλακες" την υπεράσπιση των εν λόγω περιοχών.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Η επίθεση έγινε από περίπου 15 Αφγανοπακιστανούς σε ηλικιωμένες κυρίες και κυρίους στη πλατεία Αττικής. Τσιμουδιά για αυτό από τους σεναριογράφους των παραπάνω άρθρων. Όπως είναι λογικό οι κάτοικοι δεν κάθησαν να τις φάνε αλλά ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα αντιστάθηκαν. Στη περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που δεν υπάρχουν στη περιοχή κατά τον σεναριογράφο Μπαμιατζή και συνέλαβαν επ αυτοφώρο 3 λαθρομετανάστες. Οι υπόλοιποι κρύφτηκαν σε παράνομο υπόγειο τζαμί επί της οδού Αριστομένους. Εκεί πήγε η αστυνομία αλλά περίμενε ένταλμα από εισαγγελέα που δεν ήρθε ποτέ. Οι κάτοικοι πήγαν κι αυτοί εκεί απαιτώντας να έρθει το ένταλμα για να συλληφθούν και να γίνουν οι νομικές διαδικασίες. Οι ματατζήδες που ήρθαν κατάφεραν στο διάστημα της παρουσίας τους να χτυπήσουν αναίτια ένα δεκαοχτάχρονο ελληνόπουλο στο πρόσωπο και να ακούσουν πάλι να τους βρίζουν εν χορώ οι κάτοικοι που υποτίθεται ότι ήρθαν να προστατεύσουν.

Πάμε τώρα να δούμε τι λένε τα δύο δημιουργήματα επιστημονικής φανασίας.

Δεν αναφέρουν λέξη για την επίθεση των λαθρομεταστών και αντιστρέφουν τα γεγονότα. Παλιά κλασσικά εικονογραφημένα. Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι η έλειψη φαντασίας οφείλεται στην έλειψη σεξ! Στη περίπτωση των παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνονται.
Ο Κούλογου στο πρώτο σενάριο αποκαλεί παπά τον δήθεν ημάμη.
Άθεοι δεν δηλώνουν και οι δύο κύριοι; Αλλά βεβαίως τα πράγματα αλλάζουν όταν πρόκειται για μουσουλμάνους. Το τζαμί αναφέραται αλλά ούτε λέξη για το ότι είναι παράνομο. Ο νερουλάς του εφετείου Κούρκουλας ήθελε και συλήψεις κατοίκων που βεβαίως είναι όλοι τους ακροδεξιοί...
Ο δε Μπαμιατζής που στο facebook δηλώνει άθεος και αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτης!!! επιστρατεύτηκε μετά από σειρά συκοφαντικών δημοσιευμάτων για τη περιοχή (εδώ π.χ.) να επαναλάβει τα ίδια παραμύθια . Να θυμίσούμε ότι ο Μπαμιατζής είχε πλάσει μια ιστορία σε ένα τρόλει και την εξίσωσε με τη βόμβα που είχαν δεχτεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής!!! (δείτε εδώ)
Εμείς πάντως δεν θα τους προτείνουμε για όσκαρ καλύτερου σεναρίου στο φεστιβάλ των Καννών...
Με λίγη προσπάθεια κάτι θα γίνει!!!!



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2010/10/blog-post_5095.html#ixzz12hUGZbuh

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Σοκ: 1 στους 11 τρώει στο συσσίτιο και 1 στους 3 δεν πληρώνει ΔΕΗ


Τρώμε λιγότερα και χειρότερα, φοράμε άγνωστης προέλευσης και ποιότητας, πάμε με τα... πόδια και ψάχνουμε βοήθεια ακόμα και στα συσσίτια! Αυτή την κατάσταση αποτυπώνει η πρώτη έρευνα για τις συνέπειες του Μνημονίου 7 μήνες μετά την εφαρμογή του. Παράλληλα, 1 στους 3 δεν πληρώνει την ΔΕΗ για να εξοικονομήσει χρήματα!
Τα αποτελέσματα της έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε 1.200 κατοίκους της Αττικής, που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», προκαλούν σοκ: περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια,  1 στους 11 έχει καταφύγει ακόμα και στο συσσίτιο4 στους 10 ζητούν δανεικά, 6 στους 10 έχουν «ψαλιδίσει» τομείς όπως η διατροφή, η ψυχαγωγία και η ένδυση, ενώ άλλοι τόσοι έχουν βγάλει οικογενειακά κειμήλια στο σφυρί για να κερδίσουν χρήματα...

Οι περισσότεροι ξοδεύουν πλέον λιγότερα για τρόφιμα, υποκατέστησαν τρόφιμα και ρούχα με φτηνότερα προϊόντα και «έκοψαν» το αυτοκίνητο για να περιορίσουν τα έξοδα βενζίνης. Επίσης, πάνω από το 54% έχει περιορίσει δραστικά τις εξόδους για διασκέδαση.
Πολλοί επίσης αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας ή να φύγουν ακόμα και στο Εξωτερικό, ενώ οι περισσότεροι έχουν στραφεί για οικονομική βοήθεια στην οικογένειά τους! Oι νεαρότεροι σε ηλικία φαίνεται πως έχουν κάνει τις λιγότερες περικοπές, καθώς οι γονείς σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά τους.
Το 76,6% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη ή δύσκολη, το 14,6% ανεκτή και μόλις το 8,8% άνετη.
Στο μεταξύ, το 31,18% των καταναλωτών ρεύματος στην Αθήνα και το 27,62% στη χώρααδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του, με αποτέλεσμα έως και τον Ιούνιο του 2011 το χρέος προς την ΔΕΗ να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 200 εκατομμύρια ευρώ!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», μόνο τον περασμένο Ιούνιο δεν πλήρωσαν το ρεύμα 1.094.585 καταναλωτές.
Κάπου εδώ, όμως, έρχεται το εξοργιστικό: την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε βιοπαλαιστές που δεν έχουν χρήματα για να εξοφλήσουν, το Δημόσιο της χρωστά 99,21 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά σε αυτούς, ποιός κατεβάζει τον διακόπτη;
star.gr

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Αυτοτραυματισμός ληστή μετά από απόπειρα ληστείας!

Απόπειρα ληστείας περιπτέρου στα Γιάννινα, οδήγησε στον αυτοτραυματισμό του ενός ληστή. Στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τρεις Αλβανοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτερο. Οι δύο παρέμειναν στο αυτοκίνητο και ο τρίτος με πιστόλι απείλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου, η οποία όμως ψύχραιμη πάτησε το κουμπί του συναγερμού. Ο ληστής πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά στην προσπάθειά του να κρύψει το πιστόλι στην ζώνη του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην μέση. Λίγο αργότερα οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι δύο συνεργάτες του που κατάφεραν να διαφύγουν, αναζητούνται. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Αυτοτραυματισμός ληστή μετά από απόπειρα ληστείας!

Απόπειρα ληστείας περιπτέρου στα Γιάννινα, οδήγησε στον αυτοτραυματισμό του ενός ληστή. Στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τρεις Αλβανοί σταμάτησαν με το αυτοκίνητό τους σε περίπτερο. Οι δύο παρέμειναν στο αυτοκίνητο και ο τρίτος με πιστόλι απείλησε την ιδιοκτήτρια του περιπτέρου για να του δώσει τα χρήματα του ταμείου, η οποία όμως ψύχραιμη πάτησε το κουμπί του συναγερμού. Ο ληστής πανικοβλήθηκε και έφυγε τρέχοντας, αλλά στην προσπάθειά του να κρύψει το πιστόλι στην ζώνη του, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην μέση. Λίγο αργότερα οι φίλοι του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι δύο συνεργάτες του που κατάφεραν να διαφύγουν, αναζητούνται. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

ΠΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΠΕΚ

Σε ποιά Ελληνίδα ανήκουν αυτά τα "απίστευτα" ... οπίσθια ;



Στην Κατερίνα Στικούδη ...!

ΠΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΠΕΚ

Σε ποιά Ελληνίδα ανήκουν αυτά τα "απίστευτα" ... οπίσθια ;



Στην Κατερίνα Στικούδη ...!

ΚΑΙ ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ

Ελευθερία Πατρικαρέα 2 σε 1 : nipslip , upskirt


Ελευθερία Πατρικαρέα 2 σε 1 : nipslip , upskirt

ΚΑΙ ΒΥΖΙ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ

Ελευθερία Πατρικαρέα 2 σε 1 : nipslip , upskirt


Ελευθερία Πατρικαρέα 2 σε 1 : nipslip , upskirt

ΜΑΥΡΟ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΑΤΙ ΚΟΣΜΕ

Η Ζενίλντα (πρώην του Κώστα Σόμμερ) σε δυνατό upskirt

Αυτή είναι η Ζενίλντα που ήταν μια από τις θρυλικές χορεύτριες-γλάστρες του «Μεγάλου Παζαριού» με τον Μικρούτσικο. Τι κάνει τόσο καιρό το κορίτσι από τη Βραζιλία;Τραγουδάει βέβαια!


Όλες τραγουδάνε, παιδιά, όλες. Πήρε και αυτή το μικρόφωνο και πήγε στην κλασική σκηνή του Shisha και μας φλόμωσε στο upskirt. Με λίγη περισσότερη προσοχή όμως ανακάλυψα κάτι:


Δεν είναι το upskirt της ίδιας που το κάνει καυτό, αλλά ο παπαράτσι που κάθεται κάτω ακριβώς από το φορεματάκι της! Δεν είναι στημένο το στιγμιότυπο αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής τοποθέτησης του φακού.


πηγή:yupi.gr

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ