ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ BLOGS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.........ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΑ.

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Προωθούν την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστολογίων



Το τελευταίο εξάμηνο (περίπου), η κυβέρνηση προσπαθεί να μεθοδεύσει (μέσω διαρροών και άλλων τινών προπαγανδιτικών μεθόδων) την κατάργηση της ανωνυμίας των ιστολογίων. Αφού θέλουν να βγουν όλα στο φως, γιατί δεν ονομαστικοποιούν και τις μετοχές (να ξέρουμε και ποιος έχει, τι); Την ψήφο μας;......

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο ΔΙΑΣΩΖΕΙ την δημοκρατία με ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Ενας από τους σοβαρούς λόγους υπέρ της ανωνυμίας είναι, για μένα τουλάχιστον, ότι η ανώνυμη γνώμη έχει ίση βαρύτητα με κάθε άλλη ανώνυμη γνώμη. Κι αυτό είναι μια δημοκρατική αρχή πολύ σοβαρή.
Από την άλλη η ανωνυμία της γνώμης μας προφυλάσσει από την εκδικητικότητα ορισμένων αρχόντων. Και στο δικό μας διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα αυτό αποκτάει κορυφαία σημασία. Είδαμε πρόσφατα υπουργό να απειλεί πολίτη, τηλεοπτικά, με φορολογικούς ελέγχους. Οχι προφανώς γιατί ευαρεστηθηκε από την άποψη του πολίτη.
Η ανωνυμία της γνώμης δυναμώνει την δημοκρατία. Δεν την απειλεί.
Οπως ακριβώς και η ανωνυμία της ψήφου. Που για τους ίδιους λόγους και για τους ίδιους κινδύνους παραμένει ανώνυμη.
Η ανωνυμία των μετοχών είναι που απειλεί την δημοκρατία.


Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια του πολίτη σήμερα και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Είναι λογικό να έχουμε πολλά να πούμε επί του θέματος.
Το διαδίκτυο και η μπλογκόσφαιρα είναι η ισχυρότερη σύγχρονη έκφραση της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον στο επίπεδο της ενημέρωσης.
Είναι τα μέσο το οποίο μας πέρασε στην εποχή της Διασποράς της Πληροφορίας σε πραγματικό (άμεσο) χρόνο (real-time).
Στον αχανή κόσμο του ίντερνετ, όπου αληθινή και ψευδής πληροφορία ανακατεύονται, ο χρήστης πρέπει να αλιεύσει προσεκτικά την είδηση και να την εξακριβώσει ψάχνοντας για δεύτερες και τρίτες αναφορές σε άλλους τόπους (ιντερνετικούς και μη).
Το πρώτο φίλτρο (και σημαντικότερο) είναι η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Αυτό που διαβάζω δηλαδή έχει λογική βάση;;
Αν για παράδειγμα διαβάσει κάποιος ότι η Ελληνική κυβέρνηση ανακαλεί την απόφαση για έκτακτη χρηματοδότηση του διαστημικού της προγράμματος δεν χρειάζεται να ξοδέψει ο αναγνώστης 1 ώρα εξακριβώνοντας την πιθανή αληθοφάνεια…μιλάει από μόνο του το πράγμα καθώς ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
Το δεύτερο φίλτρο (αφού η είδηση περνάει το τεστ της κοινής λογικής) είναι η εξακρίβωση μέσω ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ αναφορών.
Όχι απλά αν επαναλαμβάνουν την είδηση άλλοι μπλογκερς-sites αλλά σε πόσους άλλους τόπους μπορούμε να βρούμε την ίδια ή κομμάτια της ίδιας είδησης και να δούμε αν ο ημερήσιος/εβδομαδιαίος τύπος αναφέρεται σε αυτήν.
Το τρίτο φίλτρο είναι να σκεφτούμε ΠΟΙΟΣ ΩΦΕΛΕΙΤΑΙ από την είδηση ή το περιεχόμενο αυτής.
Αν για παράδειγμα διαβάσουμε ότι όπου να ναι έρχεται η κάρτα του πολίτη που θα λύσει όλα τα προβλήματα ασφαλούς ανάληψης μετρητών και διευκόλυνσης της πραγματικότητας να κάτσουμε και να σκεφτούμε μήπως πχ η εταιρία που θα εκδίδει τις κάρτες (και το επιτόκιο φυσικά) είναι ένας lobbyist που πιέζει εδώ και καιρό γι αυτήν την συμφωνία την κυβέρνησή μας και τελικά μήπως η απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη αλλά με τον επιθετικό πλουτισμό ολίγων πλουτοκρατών εις βάρος των συνηθειών της κοινωνίας.
Από κει και πέρα η πληροφορία παίρνει το δρόμο της επικοινωνίας και της συζήτησης, είτε διαδικτυακά είτε διά της φυσικής παρουσίας σε παρέες και χώρους.
Εκεί ξεκινάει η άμεση διάσπαση της πληροφορίας σε κομμάτια, η ανάλυση δεδομένων και η σύνθεση εικόνας που μπορεί να οδηγήσει σε ΠΡΑΞΗ που να ενώνει τους πολίτες δίπλα στα συμφέροντα της κοινωνίας που μοιράζονται.
Ποιος θα το πίστευε ότι η σύγχρονη τεχνολογία, που ναι μεν εμπορικά έγινε αποδεκτή ΑΜΕΣΑ αλλά εξακολουθεί να εγείρει σκεπτικισμό και καχυποψία ως προς τις προθέσεις της, θα γινόταν εργαλείο εκδημοκρατισμού της επικοινωνίας και της διάχυσης της πληροφορίας!!
Facebook, My Space, Twitter, You Tube, blogging, κινητά τηλέφωνα με κάμερες, ασύρματο ηλεκτρονικό δίκτυο και ίντερνετ έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΜΕΤΑΔΟΣΗ της πληροφορίας σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.
Όλα τα παραπάνω έχουν σαν άμεση συνέπεια τα εξής:
1) Καταργούν τον «μονόλογο» των mainstream media.
Η πληροφορία/είδηση πλέον δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα των τηλεοπτικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης.
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κλείσει τα αυτιά του στα παραδοσιακά ΜΜΕ και να στραφεί στο διαδίκτυο.
Η όποια δυσκολία υπάρχει μέσα στην Ιντερνετική αναζήτηση υπερκαλύπτεται από την ριζική αποστροφή του πολίτη απέναντι στο σύστημα ελέγχου και προπαγάνδας των ΜΜΕ που τον ωθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα όπως του παρουσιάζονται από τους media-ρχες.
2) Καταργούν την δυνατότητα της κυβέρνησης να ψεύδεται ασύστολα.
Το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο λαός και πλέον είναι αλήθεια.
Η κυβέρνηση (εθνική ή υπερεθνική) έχασε μέσα από τα χέρια της τον χρόνο που κέρδιζε με το να «ταίζει» ψέματα και προπαγάνδα στον πολίτη προκειμένου να προχωρήσει απτόητη στα πραγματικά της σχέδια που συχνά αντιτίθενται στο συμφέρον της κοινωνίας.
Εάν πχ χρειαζόταν να περάσουν 50-60 χρόνια για να καταλάβουμε ότι το σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης στήνει πολέμους σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης της οικονομίας σε περιόδους (τεχνητών;) κρίσεων, σήμερα δεν παίρνει πάνω από 6 μήνες να ενημερωθεί ο γενικός πληθυσμός για την δήθεν πανδημία των χοίρων ή την ανθρωπογενή αύξηση εκπομπών CO2 (αμφότερα με φορολογικό και κερδοσκοπικό προσανατολισμό) και μαζικά να ΑΡΝΗΘΕΙ να ακολουθήσει την προπαγάνδα.
Αυτά τα δυο είναι τα μεγαλύτερα όπλα του συστήματος διακυβέρνησης.
Ο έλεγχος της πληροφορίας που γεννά την δυνατότητα να καταλύεται η Δημοκρατία και να γίνονται αισχρές πράξεις εις βάρος των πολιτών και προς όφελος των κερδοσκόπων.
Είναι προφανές δλδ ότι οι κυβερνήσεις και οι media owners θα προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να διορθώσουν αυτό το συστεμικό λάθος ( system failure) που λέγεται διαδίκτυο και να ορίζουν «κανόνες» και «όρους» κάτω από τους οποίους θα προωθείται η εμπορική χρήση του διαδικτύου αλλά θα καταπιέζεται αφόρητα η διασπορά της πληροφορίας.
ΚΑΙ αυτό θα γίνει διά της οδούς της υπεραπλούστευσης και γενίκευσης.
Επειδή πχ «κάποιοι» είναι κακοπροαίρετοι και συκοφάντες θα πρέπει να ρεγουλαριστεί ΟΛΟ το διαδίκτυο ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!
Όπως έκαναν δλδ με τον αντικαπνιστικό νόμο, την υποχρεωτική δήλωση προσωπικών στοιχείων στα καρτοκινητά, την απαγόρευση της οπλοκατοχής ανά τον κόσμο, τους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους που έφτασαν να ορίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΗ την συμμετοχή σε διαδηλώσεις, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το σύστημα δημιουργεί ή εκμεταλλεύεται το εγκληματικό/παράνομο στοιχείο για να προωθήσει περισσότερες τακτικές ΕΛΕΓΧΟΥ του γενικού πληθυσμού.
Αστεία πράγματα.
Ο γενικός πληθυσμός έχει αγκαλιάσει το διαδίκτυο και δεν πρόκειται να δεχτεί αδιαμαρτύρητα περισσότερη προπαγάνδα εις βάρος των φυσικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του.
Όποιοι ζητάνε περισσότερους νόμους ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ του πολίτη ας κοιτάξουν πρώτα να τον προφυλάξουν από την κατάχρηση κυβερνητικής εξουσίας και την πλήρη ΑΣΥΛΙΑ που προσφέρεται απλόχερα σε ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ παρά τις εγκληματικές πρακτικές τους που ρήμαξαν τον τόπο και έκαναν τον πολίτη να σιχαίνεται τους πολιτικούς.
Ας διορθωθεί πρώτα αυτό το εγκληματικό λάθος της «δημοκρατίας» και μετά οι πολίτες θα το σκεφτούν να συζητήσουν για internet regulation.
Δηλαδή ποτέ.

Tsilivithras και Θραξ ο Αναρμόδιος

feed from.. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ