ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Ύποπτα παιχνίδια με τη δραχμή

Κεφάλαια 20 δισ. ευρώ έχουν «επενδυθεί»
στη χρεοκοπία της Ελλάδας
 
Σε κλοιό κερδοσκοπικών κεφαλαίων έχουν βρεθεί η ελληνική οικονομία, το ευρώ και τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Το γεγονός αυτό προκαλεί πολιτικές τριβές στην ηγεσία της Ευρώπης και ρίχνει και πάλι νερό στον μύλο επενδυτών, funds και μεμονωμένων… οικονομολόγων, που έχουν ποντάρει κεφάλαια ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ στην χρεοκοπία της Ελλάδας, με φόντο τη διχοτόμηση της ευρωζώνης. Ενδεικτικό του σφυροκοπήματος που δέχεται η Ελλάδα και κατ’επέκταση το ευρώ είναι το γεγονός ότι τον Ιούνιο, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Μνημονίου, οι πληροφορίες έφεραν τα κεφάλαια που είχαν επενδύσει υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας να ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ…
Από το παιχνίδι των κερδοσκόπων δεν λείπουν, ορισμένοι ευπατρίδες Έλληνες οι οποίοι σήκωσαν τα εκατομμύριά τους από τις ελληνικές τράπεζες με απώτερο σκοπό την αγορά ελληνικής περιουσίας στη μισή τιμή ή σε μια προσπάθεια να μηδενίσουν τις απώλειες τους από την επιχειρηματική τους κακοδιαχείριση.
Φρένο στην όρεξη των κερδοσκόπων βάζει με δηλώσεις του στη Real News, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα των ελεγκτών, Πόουλ Τόμσεν. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη ή να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της. Το οικονομικό πρόγραμμα έχει μια πολύ καλή πορεία και περιμένουμε η Ελλάδα να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές μέσα στο 2012. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει, εμείς οι εταίροι της, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ε.Ε., θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια και για όσο χρόνο χρειαστεί».
Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και δήλωση της Έλγκα Μπαρτς της Morgan Stanley που θυμίζει στους κερδοσκόπους ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολιτική ένωση που θα την υποστηρίξει σε κάθε περίπτωση για να μην καταρρεύσει.

Newsbeast

0 σχόλια:

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Οι Δον Κορλεόνε της παγκόσμιας διακυβέρνησης...

thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή
  
Παρέλαση υψηλών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιτήρησης και κηδεμονίας στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ήλθε και απήλθε, αφού μίλησε στους υποτακτικούς του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συναντήθηκε με τους βασικούς στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της κατοχής, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αναμένονται εντός της εβδομάδας και οι επίτροποι Ρεν και Χαν με ανάλογη αποστολή.
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί στη χώρα; Γιατί τους έπιασε ο καημός και η...
 πρεμούρα να έρθουν αυτήν ακριβώς την περίοδο; Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη φάση της θεσμοθετημένης κατοχής. Το μνημόνιο μπορεί να έχει αποτύχει στους διακηρυγμένους στόχους του, αλλά έχει πετύχει στην κρυφή του επιδίωξη, δηλαδή να φέρει τη μεγάλη πλειονότητα σε κατάσταση απόγνωσης.
Ήρθε λοιπόν η ώρα των «διαρθρωτικών αλλαγών», των μεγάλων «μεταρρυθμίσεων» με τις οποίες θα ξεπουληθεί ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σ’ αυτήν τη χώρα, θα ιδιωτικοποιηθεί ολοκληρωτικά το κράτος και θα μετατραπεί ανοιχτά σε όργανο καταστολής και επιβολής της κατοχής. Έτσι θεωρούν οι μεγάλοι μας «εταίροι» ότι μπορούν να επιβάλουν στη χώρα και στον λαό της μια διαδικασία χρεοκοπίας εσαεί, επ’ αόριστον, υπό καθεστώς επιμήκυνσης, αναδιάρθρωσης, ανάταξης ή «χρονικής αναπροσαρμογής» του χρέους.
Σκέφτηκε κανείς ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι, όπως π.χ. ο Στρος - Καν, ο Μπαρόζο, ο Τρισέ και οι όμοιοί τους, οι οποίοι απαρτίζουν τα διεθνή διευθυντήρια της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» που τόσο λατρεύει ο κ. πρωθυπουργός; Ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν ολόκληρους λαούς με τέτοια περιφρόνηση; Από πού κρατά η σκούφια τού κ. Στρος Καν, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με την ελληνική νεολαία τώρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, απάντησε με χαρακτηριστική αναλγησία:
«Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα, γιατί, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη, θα επανέλθουν» ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΔΝΤ. Με άλλα λόγια, είναι καλό και χρήσιμο που η απελπισία οδηγεί τους νέους μακριά από τη χώρα τους. Έτσι κερδίζουν σε εμπειρίες και γίνονται πολίτες του κόσμου.
Ο σκανδαλιάρης Ντομινίκ
Ποιος είναι όμως αυτός ο κύριος που μιλά έτσι για τη νεολαία και τις αγωνίες της; Ο Ντομινίκ Στρος - Καν αναδείχθηκε πρώτη φορά όταν το 1981 τέθηκε επικεφαλής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Αποταμιεύσεων του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, που ήταν ένα ίδρυμα κρατικά χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση της Γαλλίας. Εκεί συνδέθηκε με το μεγάλο αφεντικό της ιδιωτικής ασφάλισης στη Γαλλία, τον Ντένις Κέσλερ, ο οποίος τον εισήγαγε για πρώτη φορά στον μυστικό κόσμο της γαλλικής ελίτ των μεγάλων επιχειρήσεων. Μαζί του οργάνωσε μια από τις πρώτες επιθέσεις στην κοινωνική ασφάλιση της Γαλλίας και ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για την ανάγκη κατάργησής της.
Η στάση του αυτή εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στους κύκλους των ισχυρών επιχειρηματιών και πολιτικών της Γαλλίας και έτσι σύντομα αναρριχήθηκε στην πολιτική για να γίνει υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου το 1991 επιλεγμένος από τον ίδιο τον Φρανσουά Μιτεράν. Τη θέση κράτησε έως το 1993 και έφυγε με καλά εδραιωμένη τη φήμη του στους βιομηχανικούς και άλλους επιχειρηματικούς κολοσσούς ως ο «δικός τους άνθρωπος» στο σοσιαλιστικό κόμμα και τις κυβερνήσεις του.
Προσπαθώντας να εξαργυρώσει τη φήμη του αλλά και τις πολύ στενές διασυνδέσεις του με τις κορυφές των επιχειρήσεων και της πολιτικής, στήνει το 1994 μαζί με τον Ρεϊμόντ Λεβί, αφεντικό της Renault, τον Κύκλο της Βιομηχανίας. Πρόκειται για μια εταιρεία λόμπι με έδρα τις Βρυξέλλες και βασικό αντικείμενο την προώθηση των συμφερόντων των γαλλικών πολυεθνικών στα όργανα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πρακτορεύει τα συμφέροντα των μεγαλύτερων ονομάτων της βιομηχανίας και του εμπορίου στη Γαλλία.
Όπως ήταν φυσικό, η υπηρεσία του αυτή δεν πήγε χαμένη, και το 1997, στην κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν, ορίζεται υπουργός Οικονομικών. Το πρώτο πράγμα που απασχόλησε τον Στρος - Καν ήταν το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα της Γαλλίας. Εγκαινιάζει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της Γαλλίας, ενισχύοντας ξεδιάντροπα τα πιο μεγάλα ιδιωτικά μονοπώλια της χώρας.
«Η μεγαλύτερη έρευνα απάτης»
Ήταν τόσο ανοιχτοχέρης προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε ο Ερνστ-Αντουάν Σελιέρ, πρόεδρος τότε της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης στη Γαλλία, της MEDEF, είχε πει για τον Στρος - Καν τον Ιούλιο του 1998: «Μπορεί ο υπουργός των Οικονομικών μας να μην είναι ο ιδανικότερος του κόσμου, αλλά σίγουρα κάνει ό,τι του είναι δυνατόν για να μη δημιουργήσει προβλήματα στους επιχειρηματίες».
Όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιους τύπους, το όνομά του συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα στην ιστορία της Γαλλίας. Πρόκειται για το σκάνδαλο της γαλλικής πολυεθνικής Elf Aquitaine, η οποία χρηματοδοτούσε αδρά το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, αλλά και πολιτικούς άλλων χωρών, όπως στη Γερμανία. Η έρευνα για το σκάνδαλο αυτό χαρακτηρίστηκε από την «Guardian» (12.11.2007) ως η «μεγαλύτερη έρευνα απάτης στην Ευρώπη από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου... Η Elf είχε μετατραπεί σε ιδιωτική τράπεζα για αξιωματούχους που ξόδευαν 200 εκατ. λίρες σε πολιτικές εκδουλεύσεις, ερωμένες, υψηλή τέχνη, βίλες και διαμερίσματα».
Στο σκάνδαλο αυτό φιγουράριζαν πολλά κυβερνητικά στελέχη, μαζί τους και ο κ. Στρος - Καν, ο οποίος είχε αφήσει όνομα για την ιδιαίτερη αδυναμία του στο γυναικείο φύλο και τις απολαύσεις της ζωής.
Όπως ήταν φυσικό, κανένας πολιτικός δεν βρέθηκε ένοχος, αν και η έρευνα αποκάλυψε μίζες εκατομμυρίων. Παρά την επίσημη αθώωσή του, το σκάνδαλο αυτό θα συνεχίσει να κυνηγά τον Στρος - Καν μέχρι τη στιγμή που θα επιλεγεί να γίνει διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ το 2007. Η υπηρεσία σε τέτοιους οργανισμούς επιτρέπει σε τύπους σαν τον Στρος - Καν αφενός να γλιτώνουν από τα δύσκολα και αφετέρου να μη δίνουν λογαριασμό για τα πάθη και τις εξαρτήσεις τους.
Έτσι, μπορεί ελεύθερα να υπηρετεί τα συμφέροντα που υπηρετούσε πάντα και να ασκείται στα βίτσια του, κυρίως στο κυνήγι του πλούτου και του ωραίου φύλου, δίχως να νοιάζεται για το αν θα κληθεί κάποτε να δώσει λογαριασμό. Οι οργανισμοί σαν το ΔΝΤ εξασφαλίζουν πλήρη ασυλία για τους ανώτατους αξιωματούχους τους.
Ο Μανουέλ των αγορών γκρέμισε την Πορτογαλιά
Μήπως όμως είναι καλύτερος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο; Αυτός ο κύριος εξασφάλισε την τωρινή του θέση οδηγώντας τη χώρα του στη μεγαλύτερη και βαθύτερη κρίση στην ιστορία της, η οποία σήμερα την οδηγεί στη χρεοκοπία. Ο Μπαρόζο έγινε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας στις 6 Απριλίου 2002. Ως πρωθυπουργός δήλωσε ότι πάνω απ’ όλα προέχει η μείωση του κρατικού ελλείμματος, για το οποίο, όπως πάντα, ευθύνεται η διαφθορά όχι της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά των δημοσίων υπαλλήλων και της κοινωνίας.
«Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ίδρυσης της Πορτογαλίας τον 12ο αιώνα δεν είχε τεθεί στο κέντρο της προσοχής σε τέτοιο βαθμό το έλλειμμα και η ανάγκη περιορισμού της κρατικής σπατάλης. Επιτέλους απαλλασσόμαστε από την ιδέα ότι το κράτος είναι πιο σημαντικό από την ιδιωτική πρωτοβουλία» δήλωνε ο Μπαρόζο το 2004.
Τους χρεοκόπισε!
Και το «Economist» (25.5.2004), εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των διεθνών αγορών, έγραφε διθυραμβικά: «Στα δυο χρόνια της διακυβέρνησής του, ο κ. Ντουράο Μπαρόζο έχει διακηρύξει δυο “μεγάλες νίκες” στην πάλη του για υγιή δημοσιονομικά. Το 2002 περιέκοψε το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις από το 4,4% στο 2,7% του ΑΕΠ, μόνο μέσα σε οκτώ μήνες. “Αμφιβάλλω αν κάποια άλλη χώρα στην Ευρώπη θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο” υπερηφανεύεται. Τον περασμένο χρόνο κράτησε το έλλειμμα μόλις στο 2,8%. Πιστεύει επίσης ότι έχει εισαγάγει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης με πιο υγιείς οικονομίες».
Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονταν από μια άγρια περικοπή μισθών και λαϊκών εισοδημάτων, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων στην Ε.Ε. Κι όλα αυτά για να τηρηθεί αυστηρά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ευρωζώνης. Σας θυμίζει τίποτε;
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Η πορτογαλική οικονομία να βυθιστεί σε μια ύφεση, από την οποία δεν έχει βγει ακόμη, ενώ σήμερα την οδηγεί στη χρεοκοπία και τον μηχανισμό στήριξης.
Η επίσημη ανεργία από το 4,1% το 2002 εκτινάχθηκε στο 6,4% το 2004, για να φτάσει σήμερα να είναι γύρω στο 10%. Η φτώχεια από το 13% του πληθυσμού έφτασε σε τρία χρόνια στο 18%, ενώ σήμερα υπερβαίνει το 20%.
Ακόμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας από 78% της Ε.Ε. των 27 το 2000 βυθίστηκε στο 75% το 2004, επίπεδο στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα. Αλλά και η μείωση των κρατικών ελλειμμάτων αποδείχτηκε ότι ήταν υπόθεση εντελώς προσωρινή, παρά την άγρια λιτότητα, και προϊόν μαγειρέματος στοιχείων. Όταν το 2005 ανατράπηκε η κυβέρνηση του κ. Μπαρόζο και αναδείχθηκε νέα, αποκαλύφθηκε ότι το κρατικό έλλειμμα, αντί να μειωθεί, είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 6% του ΑΕΠ.
Η κοινωνικά ανάλγητη και καταστροφική πολιτική του Μπαρόζο για να στηριχθεί το «ισχυρό» ευρώ οδήγησε πολύ γρήγορα στην πολιτική κατάρρευση της κυβέρνησής του.
Τον έσωσε ο Μπούς…
Όμως, πριν συμβεί αυτό, ο εν λόγω κύριος φρόντισε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ και να εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν το 2004 εγκαταλείποντας την πρωθυπουργία της χώρας του. Βλέπετε, είχε πρωτοστατήσει στη «συμμαχία των προθύμων» του Τζορτζ Μπους και, παρά την άγρια λιτότητα, βρήκε τα αναγκαία κονδύλια για να στείλει στρατό στο Ιράκ.
Φυσικά η κυβέρνηση του κ. Μπαρόζο, όπως συμβαίνει πάντα με τέτοιου είδους κυβερνήσεις, πνίγηκε στα σκάνδαλα. Το χειρότερο όμως απ’ όλα, που ακόμη και σήμερα κατατρέχει τον εν λόγω κύριο, είναι το σκάνδαλο παιδεραστίας το 2004 σε ένα κρατικό ίδρυμα της Λισσαβώνας. Την εποχή που δραπέτευσε ο Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν, ο πορτογαλικός Τύπος έβριθε από ιστορίες που συνέδεαν πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη του κόμματός του, αλλά και τον ίδιο, με ένα τεράστιο κύκλωμα παιδεραστίας, που είχε μετατρέψει τα κρατικά ιδρύματα και γενικά την Πορτογαλία σε παράδεισο αυτού του είδους. Ο κύριος αυτός δεν λογοδότησε ποτέ για όλα αυτά.
Ο κύριος Τρισέ
Μήπως είναι καλύτερος ο κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας; Ο εν λόγω κύριος είναι γέννημα θρέμμα της γαλλικής δημόσιας διοίκησης, ανώτερος δημόσιος υπάλληλος από κούνια. Το 1987 έγινε μέλος – υπό αδιευκρίνιστες και περίεργες συνθήκες για ένα ανώτερο στέλεχος της γαλλικής δημόσιας διοίκησης – μιας από τις πιο ισχυρές οργανώσεις στον κόσμο των διεθνών χρηματαγορών, της Ομάδας των Τριάντα (Group of Thirty) με έδρα την Ουάσιγκτον.
Η οργάνωση αυτή εμφανίζεται ως ιδιωτικό ίδρυμα, «δεξαμενή σκέψης», που υποστηρίζεται από τα πιο ισχυρά ιδιωτικά και κρατικά πιστωτικά ιδρύματα του κόσμου. Σ’ αυτήν ανήκουν οι περισσότεροι από τους διατελέσαντες υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του τωρινού, ακαδημαϊκοί και τραπεζίτες. Η οργάνωση αυτή θεωρείται στον χώρο των κεφαλαιαγορών πολύ πιο ισχυρή από τις γνωστές της Τριμερούς Επιτροπής και της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Είναι αυτή που κατά κύριο λόγο προώθησε το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών που οδήγησε στη σημερινή παγκόσμια κρίση και στο κραχ του 2008. Όπως ήταν φυσικό, η συμμετοχή του κ. Τρισέ σ’ αυτήν την οργάνωση τού άνοιξε τις πόρτες για να αναδειχθεί σε διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας το 1993 και αργότερα το 2003 να διαδεχθεί τον Βιμ Ντούιζενμπεργκ στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όμως το γεγονός που σφράγισε την καριέρα του κ. Τρισέ είναι η εμπλοκή του στο σκάνδαλο της γαλλικής κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, το οποίο δικαίως ονομάστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα στη γαλλική ιστορία, αλλά και διεθνώς.
Ξέπλυμα χρήματος
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ξεπλύματος χρήματος, αλλά και διεθνών δοσοληψιών με ύποπτα επιχειρηματικά κυκλώματα, ακόμη και με το οργανωμένο έγκλημα. Το σκάνδαλο ξέσπασε ενόσω ο Τρισέ ήταν διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και εν γνώσει του. Κατηγορήθηκε για συγκάλυψη και συμμετοχή, αλλά αθωώθηκε τον Ιούνιο του 2003 λόγω έλλειψης στοιχείων.
Τα στοιχεία είχαν καεί σε πυρκαγιά που κατέκαψε το αρχηγείο της Credit Lyonnais το 1998 στο Παρίσι. Η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να χαθούν μια για πάντα τα ίχνη του σκανδάλου που οδηγούσαν σε πολιτικούς και στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σαν τον Τρισέ, διασώζουν την τράπεζα με 31 δισ. ευρώ και την ιδιωτικοποιούν. Έτσι κανείς δεν βρήκε ποτέ τίποτε για να ενοχοποιήσει κάποιον υψηλά ιστάμενο γι’ αυτό το σκάνδαλο, ενώ ο Τρισέ εξασφάλισε τη δική του ασυλία πηγαίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Αυτά είναι τα κεντρικά πρόσωπα του διεθνούς μηχανισμού που έχει στηθεί για να βοηθήσει, υποτίθεται, τη χώρα. Αυτοί είναι που τολμάνε να μιλούν για διαφθορά και αναξιοπιστία της Ελλάδας. Πρόκειται για τους Δον Κορλεόνε της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» των διεθνών αγορών, όπου διακαώς θέλει να ενταχθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας.
Μπροστά τους οι αληθινοί Δον Κορλεόνε της μαφίας δεν είναι παρά ερασιτέχνες του είδους.

ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΣΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ.ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

«Βρες ομάδα να φύγεις»

Ο διεθνής επιθετικός, έμεινε και πάλι εκτός αποστολής και μετά το τέλος της προπόνησης ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μιλήσει με τον προπονητή του, μαζί φυσικά με τον διερμηνέα του Βάσκου τεχνικού. Ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μάθει το τι ακριβώς σκέφτεται για αυτόν ο προπονητής του και η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: «Βρες ομάδα να φύγεις»!

Ο διεθνής επιθετικός ευχαρίστησε τον προπονητή του και αποχώρησε. Ο «Γερμανός», ο παίκτης που κράτησε μόνος του πέρυσι την επίθεση του Ολυμπιακού και δεν «κώλωσε» στα δύσκολα, είναι φυσικά σκασμένος από την εξέλιξη και εκεί που δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται ότι θα φύγει από τον...

Ολυμπιακό, ως δανεικός, πλέον είναι αναγκασμένος να το πράξει. Αμέσως, ο Μήτρογλου πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του Γιώργο, για να τον συμβουλέψει τι να κάνει...

Τι είπε ο πατέρας του παίκτη
«Μετά το τέλος της προπόνησης, ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου ζήτησε ακρόαση από τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον δέχθηκε και μαζί με τον διερμηνέα του ισπανού τεχνικού, ο διεθνής επιθετικός ρώτησε ευγενέστατα τον προπονητή του, για ποιον λόγο έμεινε και πάλι εκτός 18άδας. Μάλιστα του είπε, ότι χρειάζεται παιχνίδια για να βοηθήσει και αυτός τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου και να κρατήσει την θέση του στην Εθνική ομάδα. Η απάντηση που πήρε ήταν η εξής “Βρες ομάδα να φύγεις”», μας είπε ο πατέρας του Κώστα Μήτρογλου και συνέχισε: «Τώρα θα μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Αναρωτιέμαι και προσπαθώ να καταλάβω το τι ακριβώς συμβαίνει.


Εγώ σέβομαι τον προπονητή του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι ο ρόλος του εκτός από το να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, είναι και παιδαγωγικός, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε 22χρονα παιδιά. Ο προπονητής είναι και δάσκαλος. Εγώ, αλλά και ο Κώστας δέχεται να μείνει στον πάγκο, να μείνει στην εξέδρα. Αλλά όλο αυτό το διάστημα στο οποίο έμεινε εκτός αποστολών, θα ήθελε να του πει ο προπονητής του, σε ποια σημεία θα πρέπει να βελτιωθεί. Που να βελτιώσει το παιχνίδι του, που να δουλέψει, για να κερδίσει μέσα από την προπόνηση την θέση του ξανά στην 11άδα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Είναι άδικο και συνάμα περίεργο».

Από τα λεγόμενα του πατέρα του Μήτρογλου, αλλά και από την συνάντηση που έγινε στο Ρέντη μεταξύ του Βαλβέρδε και του και του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο νεαρός επιθετικός είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει δανεικός για έξι μήνες την καριέρα του. Και όπως σας αναφέραμε και χθες, ο Πανιώνιος, λόγω Λεμονή, είναι η πιο πιθανή επιλογή.

ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΣΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ.ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

«Βρες ομάδα να φύγεις»

Ο διεθνής επιθετικός, έμεινε και πάλι εκτός αποστολής και μετά το τέλος της προπόνησης ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μιλήσει με τον προπονητή του, μαζί φυσικά με τον διερμηνέα του Βάσκου τεχνικού. Ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μάθει το τι ακριβώς σκέφτεται για αυτόν ο προπονητής του και η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: «Βρες ομάδα να φύγεις»!

Ο διεθνής επιθετικός ευχαρίστησε τον προπονητή του και αποχώρησε. Ο «Γερμανός», ο παίκτης που κράτησε μόνος του πέρυσι την επίθεση του Ολυμπιακού και δεν «κώλωσε» στα δύσκολα, είναι φυσικά σκασμένος από την εξέλιξη και εκεί που δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται ότι θα φύγει από τον...

Ολυμπιακό, ως δανεικός, πλέον είναι αναγκασμένος να το πράξει. Αμέσως, ο Μήτρογλου πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του Γιώργο, για να τον συμβουλέψει τι να κάνει...

Τι είπε ο πατέρας του παίκτη
«Μετά το τέλος της προπόνησης, ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου ζήτησε ακρόαση από τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον δέχθηκε και μαζί με τον διερμηνέα του ισπανού τεχνικού, ο διεθνής επιθετικός ρώτησε ευγενέστατα τον προπονητή του, για ποιον λόγο έμεινε και πάλι εκτός 18άδας. Μάλιστα του είπε, ότι χρειάζεται παιχνίδια για να βοηθήσει και αυτός τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου και να κρατήσει την θέση του στην Εθνική ομάδα. Η απάντηση που πήρε ήταν η εξής “Βρες ομάδα να φύγεις”», μας είπε ο πατέρας του Κώστα Μήτρογλου και συνέχισε: «Τώρα θα μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Αναρωτιέμαι και προσπαθώ να καταλάβω το τι ακριβώς συμβαίνει.


Εγώ σέβομαι τον προπονητή του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι ο ρόλος του εκτός από το να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, είναι και παιδαγωγικός, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε 22χρονα παιδιά. Ο προπονητής είναι και δάσκαλος. Εγώ, αλλά και ο Κώστας δέχεται να μείνει στον πάγκο, να μείνει στην εξέδρα. Αλλά όλο αυτό το διάστημα στο οποίο έμεινε εκτός αποστολών, θα ήθελε να του πει ο προπονητής του, σε ποια σημεία θα πρέπει να βελτιωθεί. Που να βελτιώσει το παιχνίδι του, που να δουλέψει, για να κερδίσει μέσα από την προπόνηση την θέση του ξανά στην 11άδα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Είναι άδικο και συνάμα περίεργο».

Από τα λεγόμενα του πατέρα του Μήτρογλου, αλλά και από την συνάντηση που έγινε στο Ρέντη μεταξύ του Βαλβέρδε και του και του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο νεαρός επιθετικός είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει δανεικός για έξι μήνες την καριέρα του. Και όπως σας αναφέραμε και χθες, ο Πανιώνιος, λόγω Λεμονή, είναι η πιο πιθανή επιλογή.

ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΣΕ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ.ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

«Βρες ομάδα να φύγεις»

Ο διεθνής επιθετικός, έμεινε και πάλι εκτός αποστολής και μετά το τέλος της προπόνησης ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μιλήσει με τον προπονητή του, μαζί φυσικά με τον διερμηνέα του Βάσκου τεχνικού. Ο νεαρός επιθετικός ζήτησε να μάθει το τι ακριβώς σκέφτεται για αυτόν ο προπονητής του και η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: «Βρες ομάδα να φύγεις»!

Ο διεθνής επιθετικός ευχαρίστησε τον προπονητή του και αποχώρησε. Ο «Γερμανός», ο παίκτης που κράτησε μόνος του πέρυσι την επίθεση του Ολυμπιακού και δεν «κώλωσε» στα δύσκολα, είναι φυσικά σκασμένος από την εξέλιξη και εκεί που δεν ήθελε ούτε να σκέφτεται ότι θα φύγει από τον...

Ολυμπιακό, ως δανεικός, πλέον είναι αναγκασμένος να το πράξει. Αμέσως, ο Μήτρογλου πήρε τηλέφωνο τον πατέρα του Γιώργο, για να τον συμβουλέψει τι να κάνει...

Τι είπε ο πατέρας του παίκτη
«Μετά το τέλος της προπόνησης, ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου ζήτησε ακρόαση από τον προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Τον δέχθηκε και μαζί με τον διερμηνέα του ισπανού τεχνικού, ο διεθνής επιθετικός ρώτησε ευγενέστατα τον προπονητή του, για ποιον λόγο έμεινε και πάλι εκτός 18άδας. Μάλιστα του είπε, ότι χρειάζεται παιχνίδια για να βοηθήσει και αυτός τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου και να κρατήσει την θέση του στην Εθνική ομάδα. Η απάντηση που πήρε ήταν η εξής “Βρες ομάδα να φύγεις”», μας είπε ο πατέρας του Κώστα Μήτρογλου και συνέχισε: «Τώρα θα μιλήσουμε ποδοσφαιρικά. Αναρωτιέμαι και προσπαθώ να καταλάβω το τι ακριβώς συμβαίνει.


Εγώ σέβομαι τον προπονητή του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι ο ρόλος του εκτός από το να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας, είναι και παιδαγωγικός, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε 22χρονα παιδιά. Ο προπονητής είναι και δάσκαλος. Εγώ, αλλά και ο Κώστας δέχεται να μείνει στον πάγκο, να μείνει στην εξέδρα. Αλλά όλο αυτό το διάστημα στο οποίο έμεινε εκτός αποστολών, θα ήθελε να του πει ο προπονητής του, σε ποια σημεία θα πρέπει να βελτιωθεί. Που να βελτιώσει το παιχνίδι του, που να δουλέψει, για να κερδίσει μέσα από την προπόνηση την θέση του ξανά στην 11άδα. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Είναι άδικο και συνάμα περίεργο».

Από τα λεγόμενα του πατέρα του Μήτρογλου, αλλά και από την συνάντηση που έγινε στο Ρέντη μεταξύ του Βαλβέρδε και του και του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο νεαρός επιθετικός είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει δανεικός για έξι μήνες την καριέρα του. Και όπως σας αναφέραμε και χθες, ο Πανιώνιος, λόγω Λεμονή, είναι η πιο πιθανή επιλογή.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ