ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ......................ΟΥΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ


Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

«Οι Έλληνες έχουν ΚΑΛΟΥΣ και ΣΟΒΑΡΟΥΣ λόγους για να διαδηλώσουν»

Πολλά είναι τα διεθνή ΜΜΕ που έχουν σχολιάσει όλο αυτόν τον καιρό την Ελλάδα και τους Έλληνες αρνητικά. Έχουμε ακούσει πολλά για την τεμπελιά των Ελλήνων, μας έχουν αποδώσει ευθύνες για την οικονομική κρίση ενώ και η λέξη «διαφθορά» έχει πλαισιώσει ουκ ολίγες φορές τη....




λέξη «Ελλάδα» Όμως ένα δημοσίευμα έρχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα. Είναι από εκείνα, τα λιγοστά που εγκωμιάζουν τους Έλληνες και ιδιαίτερα εκείνους που διαδηλώνουν και επιθυμούν να αλλάξουν την Ελλάδα.

Ο Καναδός δημοσιογράφος Ντέκλαν Χιλ, αφού επισκέφτηκε τη χώρα μας, και έζησε από κοντά τις διαδηλώσεις και τη κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες, επέστρεψε στη χώρα του και θέλησε να γράψει για αυτό που είδε με τα μάτια του.

«Σχεδόν όλα όσα νομίζατε ότι ξέρατε για τη παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα είναι λανθασμένα», σημειώνει πως σκέφτηκε με το που βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος των Ελλήνων διαδηλωτών στο Σύνταγμα, προσθέτοντας πως υπήρχε παντού διάχυτη μια γιορτινή ατμόσφαιρα.



«Μαθητές τραγουδούσαν, παραδίπλα γιαγιάδες και μικροπωλητές, ενώ γινόντουσαν και θεατρικά δρώμενα«, σημειώνει, λέγοντας πως η εικόνα που είδε δεν έμοιαζε καθόλου με αυτή που είχε δει από τη πατρίδα του.

«Δεν υπήρχε πετροπόλεμος, ούτε δακρυγόνα«, λέει αν και σημειώνει πως μπορεί να ήταν τυχερός.

«Φυσικά συνεχίζει«, «οι γνωστοί άγνωστοι ήταν εκεί: οι αναρχικοί, οι κομμουνιστές και όσοι κατέβηκαν απλά για να τους δουν να διαδηλώνουν. Όμως υπήρχαν διάφορα μωσαϊκά ανθρώπων από διάφορα επαγγέλματα, γιατροί, αγρότες, δάσκαλοι κτλ».

Μετά τη διαδήλωση ο δημοσιογράφος αναφέρει πως περνώντας μπροστά από τους παρατεταγμένους αστυνομικούς και τη Βουλή, έκανε μια βόλτα μέχρι το Κολωνάκι, «τη περιοχή όπου κυριαρχούν τα Αρμάνι και οι εσπρέσο», όπως σχολιάζει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Η ψυχή των Ελλήνων

Στο Κολωνάκι μίλησε με διάφορους ανθρώπους και θέλησε να μάθει τι γνώμη είχαν για τον κόσμο που κατεβαίνει στο Σύνταγμα και διαδηλώνει.

Έτσι, έπιασε κουβέντα με έναν δικηγόρο και αυτό που άκουσε τον ξάφνιασε ευχάριστα. «Περίμενα να ακούσω να βγάζει λόγο και να μιλά για ταξικές διαφορές αλλά αντ’ αυτού είπε πως συμπαθεί τους διαδηλωτές, ενώ μάλιστα λυπήθηκε που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σήμερα και εκείνος στις διαδηλώσεις καθώς δούλευε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ντέκλαν Χιλ, τονίζοντας πως άκουσε παρόμοιες τοποθετήσεις από εντελώς διαφορετικά άτομα.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην «ψυχή των Ελλήνων«, που πολλά ΜΜΕ έχουν κάνει λόγο για αυτή.

«Γενικά, παρουσιάζουν τους Έλληνες ως τεμπέληδες, που κάθονται και πίνουν ούζο και εξαπατούν τις Γερμανικές τράπεζες», λέει και προσθέτει πως «με το να χαρακτηρίζει κανείς ένα ολόκληρο έθνος με αυτούς τους όρους, φτάνει επικίνδυνα κοντά στον ρατσισμό».

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως τα δεδομένα δεν αντικρούουν την παρουσίασή μου», αναφέρει ο Χιλ, παραθέτοντας μερικά από αυτά που επιβεβαιώνουν την ανάλυσή του.

Πρώτον, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD), οι Έλληνες έχουν πολλές εργατοώρες στη πλάτη τους καθώς αφήνουν πίσω τους Κορεάτες και τους Καναδούς.

Δεύτερον, η ελληνική οικονομία σε σύγκριση με ολόκληρη της ΕΕ έχει περίπου το μέγεθος ενός μεγαλύτερου Μαΐάμι. «Ακόμα και μια ευρεία πτώχευση θα ήταν μεν ενοχλητική αλλά δε θα ταρακουνούσε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής οικονομίας», σχολιάζει.

Τρίτον, ένας μεγάλο μέρος του λόγου για τον οποίο οι Έλληνες κατεβαίνουν στους δρόμους δεν είναι για να εναντιωθούν στο να πληρώσουν τους φόρους, αλλά για επειδή έχασαν τη πίστη τους στους πολιτικούς μετά από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Το σκάνδαλο Siemens και η εμπιστοσύνη που γκρεμίστηκε

Ο δημοσιογράφος μάλιστα αναφέρεται σε αυτό το σημείο στο σκάνδαλο Siemens, λέγοντας πως ενώ κάποια μεγαλοστελέχη καταδικάστηκαν στη Γερμανία, κανένας Έλληνας πολιτικός που μπλέχτηκε με την υπόθεση δε φυλακίστηκε.

Δεν είναι πως δεν κατονομάστηκαν οι πολιτικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ίσα ίσα στάλθηκε έκθεση καταπέλτης αλλά πριν καλά καλά τους επιτραπεί να πάνε ένα βήμα πιο πέρα την έρευνα, έπρεπε να υποβάλλουν δια νόμου τα ευρήματα στην ελληνική Βουλή.

«Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Έλληνες πολιτικοί αποφάσισαν να μην επιτρέψουν να συνεχιστούν οι έρευνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Καναδός δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί από αυτούς τους πολιτικούς που ευθύνονται για τις περικοπές που υποτίθεται έγιναν για να ικανοποιήσουν τους Γερμανούς και τις Ευρωπαϊκές τράπεζες».

«Και για αυτό διαμαρτύρονται οι Έλληνες, όχι επειδή είναι τεμπέληδες ή επειδή δε θέλουν να πληρώσουν τους φόρους αλλά επειδή έχασαν την πίστη τους στους πολιτικούς», καταλήγει ο Χιλ.
news247.gr


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_1693.html#ixzz1hLaRWAfR

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕΕΕ


Ληστές χτύπησαν έγκυο σε ληστεία στου Ζωγράφου!

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένα ζευγάρι στην περιοχή του Ζωγράφου, όταν τρεις ένοπλοι ληστές εισέβαλλαν στο διαμέρισμα...
όπου διαμένουν.

Οι δράστες όχι μόνο λεηλάτησαν το σπίτι αλλά μόλις είδαν ότι η γυναίκα είναι έγκυος, την έριξαν στο πάτωμα, και σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να την πατούν στην κοιλιά και να την χτυπούν κατ' επανάληψη!





Ο σύζυγος τους έδωσε χρήματα, χρυσαφικά και μερικά χρήματα που είχε, ενώ κατά τη διαφυγή τους οι ένοπλοι ληστές πήραν και την μοτοσικλέτα του άντρα.

Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, η γυναίκα, που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, μετέβη σε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της υγείας της και η κατάσταση του μωρού.

Τη νύχτα της Κυριακή πάντως σημειωθήκαν και άλλες ληστείες σε σπίτια σε Κυψέλη, Γαλάτσι και Π. Φάληρο.  


Πηγή: http://www.to-periptero.com/2011/12/blog-post_9231.html#ixzz1gzWiIie7


Ο ΤΙΤΛΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΔΑΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΕΔΑΠΟΥΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΣΤΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΛΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ ΦΟΝΟΥΣ,ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΒΙΑΣΤΗ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΠΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΛΗΣΤΗ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΞΑΝΑΛΗΣΤΕΥΕΙ.ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΓΥΦΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΝ 6 ΦΥΛΑΚΗ ΠΛΗΡΩΤΕΑ.ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΕΨΕΙ?ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ.ΝΑΙ ΡΕ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.Ο ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ