ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

Αυτοι που γραφουν τα σεναρια του σηριαλ "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ"  η δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα η ζουν σε αλλο κοσμο η νομιζουν οτι απευθυνοντε σε ατομα χαμηλης νοημοσυνης.Γιατι βλεπουμε φονους να μενουν ατιμωρητοι,απατες που καλυπτοντε μεταξυ των εμπλεκομενων,αποπειρες ανθρωποκτονιας που δεν ανακατευεται η αστυνομια,οι επιδοξοι δολοφονοι να μπορουν με ανεση να μπουν στο τμημα εντατικης θεραπειας η στο θαλαμο ασθενους χωρις κανεις να παρη ειδηση.Εχει καταντησει το συγκεκριμενο σηριαλ  να προσπαθει να κρατησει την αγωνια και φυσικα την τηλεθεαση σε υψηλα επιπεδα μια κακη απομιμηση της παλαιποτε λαμψης του αλλου καναλιου,εκει που οι αλλοι επαναλαμβαναν τους διαλογους σαν παπαγαλοι.Θα θεωρουσα θεμιτο καθε μεσο που θα χρησιμοποιησει ο καθε σεναριογραφος και καθε σκηνοθετης αρκει αυτο το μεσο να εχει αληθοφανεια η ναειναι κοντα σε πραγματικα γεγονοτα.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΒΡΕΘΗΚΕ

Εγκαίνια με Τζούλια σε οίκο ανοχής!!!

26 Σεπτέμβριος 2010

“ Oταν πηδάει ο Λαρισαίος στην πάντα κάθε Φαρισαίος…” (Σαλαμπάσης)
Όπως φαίνεται η κρίση δεν άφησε τίποτα όρθιο εκτός από το σεξ. Στη Λάρισα επενδύθηκαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία υπερπολυτελούς οίκου ανοχής, που έχει μέχρι και οπτικές ίνες. Από τα εγκαίνια δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η Τζούλια Αλεξανδράτου
Το σεξ ανέκαθεν πούλαγε και εξακολουθεί να πουλά και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μπροστάρισσα κατά της κρίσης που πλήττει την αγορά η
κυρία Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία χθες τίμησε με την παρουσία της τα εγκαίνια οίκου ανοχής στον οικισμό Τερψιθέας στη Λάρισα.
Η ξανθιά περσόνα έκοψε με τα χεράκια της τη ροζ κορδέλα εγκαινιάζοντας τον υπερπολυτελή  οίκο με τις τρεις μεγάλες ανεξάρτητες κατοικίες.

Στον νέο οίκο ανοχής τις υπηρεσίες τους θα παρέχουν εννέα καλλονές που θα εργάζονται σε βάρδιες. Ο οίκος άφησε άφωνους τους παρευρισκόμενους από τη πολυτέλεια και τη χλιδή του με ντεκόρ άκρως διαστημικό αφού έχει μέχρι και οπτικές ίνες, ενώ τα περσικά χαλιά και οι πίνακες δίνουν άλλο αέρα στο χώρο.Μάλιστα, είναι ο δεύτερος οίκος μέσα σε τρία χρόνια στη περιοχή κάτι που δείχνει πως τον κλάδο δεν τον αγγίζει καμία κρίση. Σημειώνεται ότι η εν λόγω επένδυση αγγίζει τα 4 εκατομμύρια!!!




Seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


 

ΜΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ Ε ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ

Ελένη Φωκά, η ζωντανή ηρωίδα, μια πραγματική Κυρία ειναι πλεον το μαυρο προβατο !

Έδωσε μια σκληρή μάχη για 23 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο. Υπέμενε ακλόνητη και θαρραλέα τα πάνδεινα, και υπέφερε όσο λίγοι άνθρωποι για να προσφέρει μόρφωση, να διδάξει ελληνική παιδεία, ιστορία και Χριστιανισμό στα λιγοστά φοβισμένα, εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα, και για να δίνει κουράγιο στους χιλιοταλαιπωρημένους συγχωριανούς της. Σήμερα, ζει με τις μνήμες της, σ' ένα προάστιο της Λευκωσίας, όπου ακόμα και το προσφυγικό λιτό σπιτάκι της το απαίτησε, ναι, το απαίτησε, γιατί κυβερνητικοί παράγοντες της είπαν ότι δεν το...
δικαιούται!
Η Ελένη Φωκά, η ζωντανή ηρωίδα, μια πραγματική Κυρία, μεγάλωσε στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας στο Ριζοκάρπασο. Ήταν η μεγαλύτερη από τα εννέα παιδιά της Λουκίας και του Λύσανδρου Φωκά (πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια). Αγροτική οικογένεια, αγροτικές εργασίες, καπνά, ελιές, χαρούπια, σιτηρά. Τα παιδιά βοηθούσαν κάθε μέρα στις δουλειές, αλλά ο πατέρας είχε μεγάλη επιθυμία να μορφώσει τα παιδιά του.
Μόνον η Ελένη και άλλη μια αδελφή της πρόλαβαν να σπουδάσουν. Όλα τα άλλα παιδιά τα πρόλαβε η εισβολή του 1974. Όταν οι τουρκικές βόμβες όργωναν αυγουστιάτικα το Ριζοκάρπασο, η Ελένη ήταν 24 ετών, πτυχιούχος οικιακής οικονομίας, Ελληνικού πανεπιστημίου. Από το 1973 είχε διοριστεί ως εκπαιδευτικός στο νησί.
Το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και η εισβολή της 20ής Ιουλίου του 1974, την βρήκε στο σπίτι της στην Αγία Τριάδα.
Θυμάται για εκείνη τη μέρα: «Βλέπαμε τα πλοία και τα αεροπλάνα με φόβο και τρόμο. Στη 2η εισβολή στις 15 Αυγούστου, οι Τούρκοι ήρθαν και στη Γιαλούσα. Νωρίτερα, είχαν αποκόψει τη χερσόνησο της Καρπασίας και έτσι δεν μπορούσαμε να φύγουμε.
Ακούσαμε τα νέα για την αποκοπή του δρόμου από το ραδιόφωνο. Τρομάξαμε. Φώλιασε ο φόβος μέσα μας. Εκείνη τη μέρα, ο πατέρας μου ήταν στους αγρούς. Έτρεξα με το ποδήλατο να του πω ότι έπρεπε να γυρίσει αμέσως στο σπίτι. Στο δρόμο έβλεπα κόσμο να τρέχει και να κλαίει.
Μόλις μπήκαν οι Τούρκοι στο χωριό έκαναν κέρφιου (σ.σ. περιορισμό στην κυκλοφορία των ατόμων). Ρήμαξαν όλα τα καταστήματα. Μας μάζεψαν στην εκκλησία λίγο μετά το μεσημέρι. Μπήκαν με τα τανκς και οι προπομποί τους φώναζαν με ντουντούκες ότι έπρεπε να μαζευτούμε στην εκκλησία.
Μάζεψαν όλους τους άνδρες. Από τον πατέρα μου, που ήταν ηλικιωμένος, έως τον μικρότερο αδελφό μου, που ήταν μαθητής γυμνασίου. Όλους τους πήγαν στα Άδανα. Μόνον ο ένας αδελφός μου που ήταν στρατιώτης σώθηκε.
Τους πήραν με τα λεωφορεία. Όλα ήταν βαμμένα με μαύρη μπογιά. Ακόμα και τα τζάμια των αυτοκινήτων. Τους πήγαν στον ξενοδοχείο Ντόουμ στην Κερύνεια. Εκεί απελευθέρωσαν τον πατέρα μου γιατί ήταν ηλικιωμένος. Τα αγόρια τα πήραν.
Τα κορίτσια τα βίασαν... πολλά κορίτσια βίασαν. Μακάρι να μη ζούσαμε. Ζήσαμε όμως και ο πόνος του κάθε συγχωριανού ήταν πόνος όλων των υπολοίπων. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν τους βιασμούς για να σκορπίσουν το φόβο. Τελικά δεν άφησαν άνθρωπο χωρίς να τον βασανίσουν».

Εγκλωβισμένες στο φόβο ζωές
Η κυρία Φωκά συνεχίζει:

«Οι άνδρες έπρεπε να παρουσιαστούν τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα στο κέντρο του χωριού. Με τα μάτια ακίνητα σαν άγαλμα. Αν κοίταζε κάποιος αλλού, τον κτυπούσαν βάναυσα.
Δεν μπορούσες να βγεις έξω από το σπίτι σου. Αν κάποιος έπρεπε να κινηθεί, όπως ο πατέρας μου που είχε ζώα και έπρεπε να τα ταΐσει, έπρεπε να πάρει άδεια. Σε 10-15 μήνες μας πήραν και τα σιτηρά και τα καπνά και τα χαρούπια και τα ζώα. Έφεραν και τους εποίκους, που μας κτυπούσαν κάθε φορά που προσπαθούσαμε να αντιδράσουμε στις κλοπές τους.
Κτύπησαν τον πατέρα μου τρεις φορές, όταν πήγαν να του κλέψουν τα προϊόντα της σοδιάς. Και όταν πήγε να διαμαρτυρηθεί, βρέθηκε στη φυλακή».
Η φωνή της κυρίας Ελένης ακούγεται ραγισμένη: «Περιουσία δεν είχαμε, ασφάλεια δεν είχαμε, διακινδυνεύαμε κάθε στιγμή. Βίαζαν τα κορίτσια και φυλάκιζαν και κτυπούσαν τα αγόρια, για να μας υποχρεώσουν να φύγουμε. Αν και υπήρχε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που προέβλεπε ότι μπορούσαμε να αποφασίσουμε πού θα ζήσουμε, ωστόσο εκδιώχθηκε ο κόσμος, υπογράφοντας μάλιστα εκβιαστικά ότι «διά της ιδίας θελήσεως» έφευγε. Δεν ξέρουμε τα μαρτύρια του καθενός. Ξέρω τα δικά μου. Αναγκαστικά ο κόσμος έφευγε. Κυρίως για να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά τους».
Η κυρία Ελένη, με μάτια χαμένα στο χρόνο, βουρκωμένη, συνεχίζει, περιγράφοντας τα γεγονότα που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό και τη ψυχή της: «Και οι βιασμοί που ακούγαμε, ήταν συγκλονισμός, αλλά και να κτυπούν κάθε νύχτα το σπίτι του άλλου ήταν τρόμος. Ξαφνικά να κτυπούν την πόρτα σου μες στη νύχτα».

Το γαϊδούρι ήξερε

«Οι έποικοι μάς πήρα τα ζώα μας. Πέντε βόδια, κατσίκες, πρόβατα, όλα. Ο πατέρας μου κράτησε ένα ζώο, γιατί ένας αστυνομικός του ζήτησε να του το μεγαλώσει. Ξέχασε όμως ο ντερβίσης να έρθει και ο πατέρας μου τα αύξησε τα ζώα. Ήρθαν όμως οι έποικοι και του πήραν έξι από αυτά. Κι όταν ο πατέρας μου το κατήγγειλε, ο Τούρκος αστυνομικός του είπε ότι «εγώ θα σου βρω τον ένοχο, ακόμα κι αν χρειαστεί να βρω τα κόκαλα των ζώων». Ακόμα και το γαϊδούρι μας έκλεψαν. Και το καημένο, αφού άλλαξε δώδεκα χέρια, ξέφυγε και ήρθε μόνον του στο σπίτι μας. Είναι αστείο, αλλά ο Τούρκος που υποστήριζε ότι ήταν το ζώο δικό του, έφερε δώδεκα άτομα για να βεβαιώσουν την κυριότητα του γαϊδουριού.
Εκείνο όμως ήξερε, και είχε πάει στο στάβλο του χωρίς υπόδειξη!
Πέρα από το θάνατο και το ανάθεμα δεν υπάρχει άλλος θάνατος. Έτσι αποφάσισα να παραμείνω στο κατεχόμενο χωριό μου. Ήξερα πια τι με περίμενε. Και οι Τούρκοι φρόντιζαν κάθε μέρα να μας θυμίζουν ότι ήμασταν ανεπιθύμητοι. Τον πατέρα μου τον βασάνιζαν πολύ. Εκείνος φώναζε, και φώναζε και μαζί μου, γιατί εγώ δεν ήθελα να φύγω. Είχε αγανακτήσει.
Έκλεψαν όλα τα πράγματα του σχολείου. Επέβαλλαν φόρους στον πατέρα μου, αν και μας εκμεταλλεύονταν την περιουσία. Εκείνος δεν πλήρωσε και του έβαλαν πρόστιμο. Το πλήρωσε τελικά ένας Κύπριος, για να μην τον πάρουν φυλακή. Ήταν ο οδηγός του λεωφορείου του χωριού. Φυσικά του επέστρεψα του ανθρώπου τα χρήματα».
Οι Τούρκοι βρόμιζαν το σχολείο
«Πέρασε ο Αύγουστος του 1974 και τον Σεπτέμβρη άρχισαν τα σχολεία. Είχαν μείνει στα κατεχόμενα της Β. Κύπρου κι άλλοι εκπαιδευτικοί, αν και οι Τούρκοι τους υποχρέωσαν να κάνουν αίτηση να φύγουν.
Ήταν εκεί η οικογένεια της διευθύντριας του σχολείου Θάλειας Καουτζιάνη. Συνέλαβαν τον άντρα της και ήταν αγνοούμενος. Κακοποιούσαν τον γιο της κάθε μέρα. Έμεινε εκείνη. Άρχισαν άλλα προβλήματα και αναγκάστηκε η διευθύντρια να φύγει. Κι άλλες εκπαιδευτικοί που είχαν μείνει, αναγκάστηκαν να φύγουν εξαιτίας των καθημερινών προβλημάτων. Έφυγαν όλοι. Έμεινα εγώ. Δεν μπορούσα να ζητήσω από τους Τούρκους να μου επιτρέψουν να μείνω. Ήρθαν όμως κάποιοι γονείς και με παρακάλεσαν: ''Δεν θέλουμε να μάθουν γράμματα αλλά να τα αφήνουμε στα χέρια σας για ασφάλεια''. Έτσι, μου είπαν να γράψω στο Υπουργείο. Εκεί ήταν δύο ακόμα δασκάλες. Έστειλα την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο έδωσαν την άδεια να λειτουργήσει το σχολείο.
Ζήσαμε πολύ σκληρές συνθήκες. Καθημερινά στο σχολείο έρχονταν οι Τούρκοι και λέρωναν με ακαθαρσίες στη βεράντα του σχολείου. Πετούσαν στην πόρτα τις ακαθαρσίες τους. Ή τις κρεμούσαν στο πόμολο της πόρτας μέσα σε νάιλον σακούλα. Φώναζα τους στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνών να τα δουν. Αισθανόμουν ικανοποίηση όταν αποκαλούσαν ζώα, γαϊδούρια τους Τούρκους. Τις τουαλέτες τις καθάριζα νωρίς το πρωί πριν έρθουν τα παιδιά, γιατί αυτά δεν έφταιγαν..
Αλλά φυσικά όσο τα καταγγέλλαμε, τόσο πιο πολλά γίνονταν. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία λέρωναν.
Όταν ζητούσαμε υλικά, χλωρίνες κλπ τα έφερναν τα παιδιά απ' τα πράγματα που έστελλαν οι συγγενείς των εγκλωβισμένων στις οικογένειες.
Μας έκοβαν το νερό. Έβγαζα το νερό από το πηγάδι και το μεταφέραμε σε δοχεία και με αυτό καθαρίζαμε το σχολείο. Άλλοτε έριχναν ψόφια ζώα μέσα στο ντεπόζιτο του νερού, για να μην μπορούν τα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν. Τα έδειχνα αυτά όλα στα Ηνωμένα Έθνη και γι' αυτό θεωρήθηκα ενοχλητική από τους Τούρκους».
Μας έπαιρναν τα βιβλία
«Όσο για τα βιβλία, δεν μας έδιναν. Έστελλε το Υπουργείο, αλλά τα κρατούσαν τα κατοχικά στρατεύματα. Και όταν μας έδιναν κάποια γύρω στο Φλεβάρη, δεν μας έδιναν τον τρίτο ή τον τέταρτο τόμο. Έτσι δυσκόλευαν το έργο μου ακόμα πιο πολύ. Γι' αυτό και χρησιμοποιούσαμε τα παλιά βιβλία. Ήταν ένας συνεχής πόνος. Μια διαρκής αγανάκτηση. Αισθανόμασταν μετέωροι. Δεν είχαμε πού να πιαστούμε, πού να κρατηθούμε και η κυπριακή κυβέρνηση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει.
Ακόμα και τα τζάμια μάς τα έσπαζαν, τα κεραμίδια μάς τα έπαιρναν και έτρεχαν τα νερά μέσα στις αίθουσες. Όταν ζητούσαμε τζάμια ή κεραμίδια, η κυπριακή κυβέρνηση μας έστελλε ακόμα και Τουρκοκύπριους να μας τα φτιάξουν. Την επόμενη μέρα, όμως, πάλι τα τζάμια έσπαγαν και τα κεραμίδια έφευγαν. Μέχρι και τις λάμπες μας έκλεβαν».
Αν και νεαρή κοπέλα και η ίδια, η κ. Ελένη Φωκά διατήρησε τότε αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης έναντι των αθώων παιδιών.
«Κάποια στιγμή τα περίπου 200 Κυπριόπουλά μου, βρέθηκαν στο ίδιο σχολείο με 200 παιδιά εποίκων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν στο ίδιο προαύλιο. Τα Τουρκάκια κτυπούσαν τα παιδιά μας. Έτσι φρόντιζα να μη βγαίνουμε διάλειμμα ταυτόχρονα. Διαμαρτυρήθηκα και στα Ηνωμένα Έθνη και στις τουρκικές δυνάμεις, αλλά ποιος να με ακούσει.
Τελικά, κατάφερα να απομακρύνουν τα Τουρκάκια με τη βοήθεια των Ην. Εθνών».
Έγραψε στον Κόφι Ανάν - την εξαπάτησε η κυπριακή κυβέρνηση
Η κυρία Φωκά θυμάται κάποιες φορές που τα Ηνωμένα Έθνη ή και οι κατοχικές δυνάμεις δεν της επέτρεπαν να διακινηθεί στα κατεχόμενα:
«Έπρεπε να με ελέγξουν σε τρία-τέσσερα σημεία, όταν έπρεπε να φύγω από το χωριό. Όταν με πήγαιναν στο νοσοκομείο στη Βόρεια Κύπρο, με έβαζαν από την πίσω πόρτα. Αλλά τα φάρμακα που μου έδιναν φοβόμουν να τα πάρω. Κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του ο γιατρός;
Σκεφτόμουν. Αναγκαστικά έστελλα τη συνταγή στις ελεύθερες περιοχές.
Στη Γιαλούσα πέθαναν και άτομα από την ''ιατρική περιποίηση''. Έγραψα στον Κόφι Ανάν, στην Κυπριακή Δημοκρατία, στα Ηνωμένα Έθνη, λέγοντας ότι ήταν δικαίωμά μου να έχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Τέσσερις φορές μας ζήτησαν να βγάλω τουρκική ταυτότητα. Έρχονταν μεσάνυχτα στα σπίτια μας. Το ρεύμα, μας το είχαν κόψει. Έβαζαν ένα πανί λευκό μέσα στο σκοτάδι για να μου βγάλουν φωτογραφία. Αυτό δεν το δέχθηκα ποτέ. Γι' αυτόν το λόγο δεν μου επέτρεπαν να έρθω στις ελεύθερες περιοχές.
Τελικά, αφού είδαν οι τουρκικές Αρχές ότι δεν άλλαζα την απόφασή μου, ότι δεν ήθελα να βγάλω τουρκική ταυτότητα, μου έδωσαν μια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Γλαύκου Κληρίδη, που μου έγραφε να έρθω στις ελεύθερες περιοχές και όταν αποθεραπευτώ να γυρίσω πίσω.
Ωστόσο, από το 26 Μαΐου 1997 δεν μου επέτρεψαν να επιστρέψω στα κατεχόμενα. Έχασα έτσι το σπίτι μου, μου έκλεισαν και το σχολείο. Ήταν του Αγίου Συνεσίου, δεν θα το ξεχάσω. Πήγα στον Άγιο Συνέσιο στο Ριζοκάρπασο. Πήγα μαζί με τα παιδιά. Ήρθε Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, γιατί πήρα τηλέφωνο στο ΡΙΚ και είπα ότι ζητούσα να έρθω στις ελεύθερες περιοχές για λόγους υγείας. Ήμουν τότε 46 ετών. Προηγουμένως, ένας αξιωματικός των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η Φωκά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Πήρα σβάρνα τα σπίτια των Τουρκοκυπρίων και βρήκα τηλέφωνο και μίλησα στο ΡΙΚ. Έτσι, όταν ήρθαν να μου πουν ότι θα πήγαινα στις ελεύθερες περιοχές, χάρηκα πολύ. Μάλιστα ασπάστηκα και τους αξιωματικούς των Ηνωμένων Εθνών, που τάχα με βοήθησαν. Δεν είχα τότε αντιληφθεί το κρυφό παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος μου όλοι.
Όταν έφθασα στην ελεύθερη Κύπρο, ήρθε κάποιος αξιωματούχος και μου είπε: ''Ε! μέχρι να ανοίξουν και τα σχολεία τον Σεπτέμβρη...''
Τότε κατάλαβα ότι υπήρξε συνέργεια των κυπριακών Αρχών και των Ηνωμένων. Εθνών για το σιωπηλό εκτοπισμό μου.
Τέσσερις φορές προσπάθησα να επιστρέψω. Με κτύπησαν στο Λήδρα Πάλας (σ.σ. Ξενοδοχείο στην ''πράσινη γραμμή'') οι τουρκικές δυνάμεις.
Επέμενα και για ένα μήνα πήγαινα κάθε μέρα στην ''πράσινη γραμμή'', αλλά δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω για τη βόρεια Κύπρο. Με ταλαιπωρούσαν και καθυστερούσαν και τους εγκλωβισμένους που περίμεναν μέσα στα λεωφορεία, για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Κάποια μέρα με παρακάλεσαν και οι εγκλωβισμένοι: ''Ελένη, λυπήσου μας, κατέβα από το λεωφορείο''».

Το «ευχαριστώ» της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η ηρωίδα δασκάλα, δίδαξε επί 23 χρόνια τα σκλαβωμένα Κυπριόπουλα στην κατεχόμενη Κύπρο. Πώς εκφράστηκε άραγε το «Ευχαριστώ» της κυπριακής κυβέρνησης γι' αυτή της την προσφορά;
«Καμία προσοχή, καμία επικοινωνία. Από την ημέρα που ήρθα, αντιμετώπισα την αδιαφορία. Ούτε κάποια υπηρεσία, ούτε κάποιος Υπουργός, ή βουλευτής, ή διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας δεν ενδιαφέρθηκαν να ρωτήσουν για την περίπτωσή μου. Μάλιστα, όταν μου ήρθε διορισμός από το Υπουργείο Παιδείας, μου είπαν ότι ήμουν ''οκνηρή'' και γι' αυτό δεν ήθελα να εργαστώ εδώ. Ενώ αυτή ήταν η διαμαρτυρία μου για την απομάκρυνσή μου από το δικό μου σχολείο.
Όταν εκτοπίστηκα, δεν είχα φέρει μαζί μου τίποτα από τα πράγματά μου. Όλα έμειναν εκεί στο Ριζοκάρπασο και τα έκλεψαν. Μόνο μια καλή κυρία πήγε στο σπίτι μου και βρήκε μία σημαία από τις δύο τις ελληνικές που είχα σπίτι και μου την έφερε. Την είχε τυλίξει μέσα σε μια νυχτικιά για να μη τη δούνε... (σ.σ. κλαίει). Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τίποτα».
- Κάποιο από τα παιδιά που διδάξατε εκεί, ήρθε να σας δει εδώ στην Αγλαντζιά;
- «Δυστυχώς, όχι».
- Κανένας;;
- «Κανένας. Δεν έχω απαίτηση. Ξέρω ότι η ζωή είναι σκληρή για όλους, όπως τη βιώνω κι εγώ. Εύχομαι βέβαια να είναι όλα τα παιδιά μου καλά.
Και από το σημείο αυτό, κάθε λέξη της δασκάλας Ελένης Φωκά κτυπάει προσβλητικά στη συνείδησή μας. Με μεγάλη δυσκολία προσθέτει:
«Πρέπει να πω ότι ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς μου δεν έτυχαν καμιάς βοήθειας. Και σήμερα, βιώνω τις χειρότερες καταστάσεις. (σ.σ. η φωνή της ηρωίδας κόβεται από λυγμούς) γιατί δεν θέλησα να προδώσω τις αρχές μου, την πατρίδα μου».

Τη ρωτάμε γιατί η κυπριακή κυβέρνηση της γύρισε την πλάτη;

- «Δεν θα ήθελα να τα βγάλω στα φόρα. Γι' αυτό ζω έρημη.
Κάποτε λες ''δεν αξίζει''. Κάποτε πληγώνεσαι. Δεν είναι δυνατόν και δεν θέλω καμιά βοήθεια αλλά (σ.σ. συνεχίζει να κλαίει σιωπηλά) άμα τα θυμάσαι. Άφησαν την ευθύνη στους ανθρώπους που υπέφεραν, να ζουν μόνοι τους τις τραγικές συνέπειες της κατοχής. Εγώ τίποτε δεν θέλω.
Εξάλλου, βλέπεις και το ενδιαφέρον. Ξέρω ότι είναι απάνθρωπη κοινωνία που ζούμε.
Η κυπριακή κυβέρνηση εξάντλησε όλο το ευχαριστώ της μ' ένα σπίτι προσφυγικό. Και αυτό ''κατά παραχώρηση'' και με ευθύνη του Υπουργού, γιατί λένε ότι ''δεν δικαιούμαι'', διότι έπρεπε να ήμασταν δύο άτομα. Δεν μου δίνουν το δικαίωμα να ζήσω, έστω ακόμα δέκα χρόνια σαν άνθρωπος. Αυτοί που θησαυρίζουν σε βάρος του αδύναμου και απροστάτευτου λαού, που αγαπά τον τόπο του. Και η ευχή μας, η παράκλησή μας μία είναι προς τη διεθνή κοινωνία: Να βοηθήσουν τον τόπο μας. Και διερωτώμαι: πως δεν μας κατανόησε μέχρι σήμερα καμία χώρα.
Ενταχθήκαμε στην ΕΕ και αντί να βοηθιέται η Κύπρος, επιβραβεύεται η Τουρκία. Φοβάμαι ότι στο τέλος θα αναζητούμε πατρίδα.
Όσα σας είπα είναι λόγια. Άλλη όμως η αίσθηση του βιώματος των 23 χρόνων. Τώρα μπορεί να μη ζω το φόβο, αλλά ζω μακριά από τον παράδεισό μας. Η βεβήλωση των εκκλησιών μας φωνάζει, φωνάζουν οι πέτρες. Αυτό δεν το αντέχω! Είναι ευθύνη των ηγετών μας, είναι ευθύνη δική μας... κάτι πρέπει να κάνουμε!»
Είμαι εχθρός της οικογένειάς μου...
Η αφήγηση της Κυρίας Ελένης Φωκά (σ.σ. Κυρία με κάπα κεφαλαίο πάντα) αναμφίβολα προβληματίζει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, καθώς μόνον απορία για τη συμπεριφορά των κυπριακών Αρχών και μια έντονη γεύση απογοήτευσης αφήνει.
«Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από την κυπριακή κυβέρνηση. Γι' αυτό ζω τη δυστυχία μου. Εγώ σήμερα είμαι εχθρός της οικογένειάς μου, γιατί εξαιτίας που ήμουν δασκάλα, κακοποιήθηκαν μέλη της οικογένειάς μου. Και αυτό μου το χρεώνουν. Και ό,τι συνέβη στα αδέλφια μου. που ψωμοζητούν, δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Ούτε υποστήριξη ούτε ψυχολογική βοήθεια. Οι πόρτες που κτύπησαν ήσαν όλες κλειστές.
Είμαστε το μαύρο πρόβατο. Η μητέρα μου ζει στο Τσιακιλερό και είναι 88 ετών. Τη βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ. Είναι λίγο μακριά. Ζήτησα να μου δώσουν σπίτι εκεί. Δεν δικαιούμαι, μου απάντησαν. Έζησα 23 χρόνια μακριά από τους δικούς μου και τώρα ζω και πάλι μακριά τους».                                                                                                                           ...http://www.sigmalive.com

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Κάποιος να τον προσέχει... ο άνθρωπος εάν δεν έχει "ξεφύγει", τότε μάλλον με την ανοχή μας, σε αυτή τη πολιτική συμπεριφορά, είναι που μας αξίζει!

Ομιλία Θεόδωρου Πάγκαλου στο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ: Χωρίς όρους δανείζει μόνο ο... Άγιος Βασίλης

«Αυτοί που καταριόνται το μνημόνιο, πολύ απλά θα ήθελαν κάποιος να μας δανείσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αυτός που το κάνει αυτό ονομάζεται "Άγιος Βασίλης" και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξή του», είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στο επίσημο δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες του 3ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ που συνδιοργανώθηκε με τον ΣΕΒ.

Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πραγματικότητα και ενδεχομένως και υποκειμενικές αδυναμίες, αλλά σε κάθε περίπτωση με καλή πρόθεση και αποφασιστικότητα, είναι ταγμένη στην δημιουργία, μέσα στον χρόνο που έρχεται, ενός έντονα αναπτυξιακού επενδυτικού κλίματος και αυτό δεν μπορεί παρά να αφορά και τους κατ’ εξοχήν φίλους και συνεργάτες μας του Αραβικού κόσμου».

Αναφερόμενος στις ελληνοαραβικές σχέσεις ο κ. Πάγκαλος είπε ότι αυτές αναπτύσσονται άνισα και αυτή την στιγμή «η καθαρή απόκλιση των ελληνικών εξαγωγών που είναι γύρω στα 984 εκ. ευρώ από τις εισαγωγές των χωρών της Μέσης Ανατολής, που είναι 3.700 δισ. ευρώ, είναι γύρω στα 2 δισ. 700 εκ. ευρώ». ...

«Δεν θεωρώ ότι στο διεθνές εμπόριο ότι δίνεις πρέπει να παίρνεις, και αυτό να συμβαίνει πάντα και σταθερά, αλλά αν μπορούσαμε να κλείσουμε αυτή τη μεγάλη απόκλιση με μια σειρά από δραστηριότητες άλλου είδους, όπως είναι επενδύσεις στην Ελλάδα, η παρουσία και εφαρμογή αραβικών επενδυτικών συμφερόντων σε συγκεκριμένους στόχους στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καλό» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι «υπάρχουν βάσεις και προοπτικές για την συνεργασία αυτή καθώς και πείρα από τομείς όπως η ναυτιλία, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό και μεταξύ ελληνικών και αραβικών ΑΕΙ».

Επίσης, χαρακτήρισε το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ως «μια προσπάθεια ανάδειξης της πραγματικής φυσιογνωμίας της ελληνικής οικονομίας στους ξένους επενδυτές».
"Η Ελλάδα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος"
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση, είπε ότι «δεν ήταν το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδας απομονωμένο από γενικότερες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Η πραγματικότητα είναι πως υπήρχε μια επίθεση στρατηγικής σημασίας εναντίον του ευρώ, εναντίον της Ευρώπης και απλώς η Ελλάδα προσφέρθηκε εκείνη την στιγμή σαν ο πιο αδύναμος κρίκος».

Το «υποσύνολο που λέγεται Ευρώπη, εκεί, μετά από θλιβερές ταλαντεύσεις και αφού έχασε πολύ καιρό, βρήκε την δυνατότητα να αντισταθεί με τη δημιουργία ενός μηχανισμού που καλύπτει την ρευστότητα του ελληνικού κράτους για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, μέσα στα πλαίσια μιας κοινής πορείας. Υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο δράσης, αυτό που ορισμένοι ονομάζουν μνημόνιο» είπε ο κ. Πάγκαλος.
"Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που στηρίζεται στην βία"
Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην πατροπαράδοτη, αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη ελληνο-αραβική φιλία, προσθέτοντας ότι για την Ελλάδα η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό «δεν είναι απλώς θέμα αισθημάτων, αλλά βασικός κανόνας εξωτερικής πολιτικής, καθώς δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που στηρίζεται στην βία, την παραβίαση διεθνών νομικών κανόνων και την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων».

«Έχουμε μεγάλη ανεκτικότητα, καλή πίστη και αντικειμενικότητα και δεν έχουμε προκατάληψη εναντίον κανενός, δεν είμαστε βεβαίως ούτε εχθροί, ούτε αντίπαλοι του Ισραήλ, αλλά δεν μπορούμε να παραβούμε βασικές μας αρχές, και αυτό μας φέρνει στο πλευρό των Παλαιστινίων» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
| More

Κάποιος να τον προσέχει... ο άνθρωπος εάν δεν έχει "ξεφύγει", τότε μάλλον με την ανοχή μας, σε αυτή τη πολιτική συμπεριφορά, είναι που μας αξίζει! Ομιλία Θεόδωρου Πάγκαλου στο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ: Χωρίς όρους δανείζει μόνο ο... Άγιος Βασίλης «Αυτοί που καταριόνται το μνημόνιο, πολύ απλά θα ήθελαν κάποιος να μας δανείσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις και αυτός που το κάνει αυτό ονομάζεται "Άγιος Βασίλης" και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξή του», είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, στο επίσημο δείπνο με το οποίο ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εργασίες του 3ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ που συνδιοργανώθηκε με τον ΣΕΒ. Ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πραγματικότητα και ενδεχομένως και υποκειμενικές αδυναμίες, αλλά σε κάθε περίπτωση με καλή πρόθεση και αποφασιστικότητα, είναι ταγμένη στην δημιουργία, μέσα στον χρόνο που έρχεται, ενός έντονα αναπτυξιακού επενδυτικού κλίματος και αυτό δεν μπορεί παρά να αφορά και τους κατ’ εξοχήν φίλους και συνεργάτες μας του Αραβικού κόσμου». Αναφερόμενος στις ελληνοαραβικές σχέσεις ο κ. Πάγκαλος είπε ότι αυτές αναπτύσσονται άνισα και αυτή την στιγμή «η καθαρή απόκλιση των ελληνικών εξαγωγών που είναι γύρω στα 984 εκ. ευρώ από τις εισαγωγές των χωρών της Μέσης Ανατολής, που είναι 3.700 δισ. ευρώ, είναι γύρω στα 2 δισ. 700 εκ. ευρώ». ... «Δεν θεωρώ ότι στο διεθνές εμπόριο ότι δίνεις πρέπει να παίρνεις, και αυτό να συμβαίνει πάντα και σταθερά, αλλά αν μπορούσαμε να κλείσουμε αυτή τη μεγάλη απόκλιση με μια σειρά από δραστηριότητες άλλου είδους, όπως είναι επενδύσεις στην Ελλάδα, η παρουσία και εφαρμογή αραβικών επενδυτικών συμφερόντων σε συγκεκριμένους στόχους στην Ελλάδα, αυτό θα ήταν καλό» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι «υπάρχουν βάσεις και προοπτικές για την συνεργασία αυτή καθώς και πείρα από τομείς όπως η ναυτιλία, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία στις νέες τεχνολογίες, στον τουρισμό και μεταξύ ελληνικών και αραβικών ΑΕΙ». Επίσης, χαρακτήρισε το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ ως «μια προσπάθεια ανάδειξης της πραγματικής φυσιογνωμίας της ελληνικής οικονομίας στους ξένους επενδυτές». "Η Ελλάδα ήταν ο πιο αδύναμος κρίκος" Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση, είπε ότι «δεν ήταν το πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος της Ελλάδας απομονωμένο από γενικότερες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Η πραγματικότητα είναι πως υπήρχε μια επίθεση στρατηγικής σημασίας εναντίον του ευρώ, εναντίον της Ευρώπης και απλώς η Ελλάδα προσφέρθηκε εκείνη την στιγμή σαν ο πιο αδύναμος κρίκος». Το «υποσύνολο που λέγεται Ευρώπη, εκεί, μετά από θλιβερές ταλαντεύσεις και αφού έχασε πολύ καιρό, βρήκε την δυνατότητα να αντισταθεί με τη δημιουργία ενός μηχανισμού που καλύπτει την ρευστότητα του ελληνικού κράτους για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, μέσα στα πλαίσια μιας κοινής πορείας. Υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο δράσης, αυτό που ορισμένοι ονομάζουν μνημόνιο» είπε ο κ. Πάγκαλος. "Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που στηρίζεται στην βία" Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην πατροπαράδοτη, αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη ελληνο-αραβική φιλία, προσθέτοντας ότι για την Ελλάδα η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό «δεν είναι απλώς θέμα αισθημάτων, αλλά βασικός κανόνας εξωτερικής πολιτικής, καθώς δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που στηρίζεται στην βία, την παραβίαση διεθνών νομικών κανόνων και την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων». «Έχουμε μεγάλη ανεκτικότητα, καλή πίστη και αντικειμενικότητα και δεν έχουμε προκατάληψη εναντίον κανενός, δεν είμαστε βεβαίως ούτε εχθροί, ούτε αντίπαλοι του Ισραήλ, αλλά δεν μπορούμε να παραβούμε βασικές μας αρχές, και αυτό μας φέρνει στο πλευρό των Παλαιστινίων» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. ΣΚΑΙ ========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν" | More Αναρτήθηκε από nasosgr στις 9/25/2010 07:59:00 πμ Ετικέτες Υποκρισία και Αμετροέπεια των Ελλήνων Πολιτικών

ΚΟΡΜΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Στην Αθήνα η Πάμελα Άντερσον.

Το άρθρο έχει συνταχθεί την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2010 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΚΛΙΚ, ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο μέσω του RSS 2.0 feed. Μπορείτε να αφήσετε μια απάντηση , ή να κάνετε trackback από το site σας.
Στην Αθήνα η Πάμελα Άντερσον. ► Retweet
Pamela Anderson hot photos (1)Ντυμένη στα ροζ έφθασε στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος η Πάμελα Άντερσον.Δεν θα κάνει την παρουσιάστρια αλλά θα παρουσιάσει τον διαγωνισμό Eurovoice 2010.Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει θερμό φιλία με τον τραγουδιστή Ζ. Ιγγλέσιας ενώ guest θα είναι ο Σάκης Ρουβάς.Ο διαγωνισμός θα γίνει 23 και 24 Σεπτεμβρίου.οπότε η εκρηκτική Πάμελα όποτε δεν έχει πρόβες θα πάρει μια ισχυρή δόση ζωής στην Αθήνα.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...............ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΥΖΙΑ

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΥΑ ΜΕΝΤΕΖ ΚΙΛΟΤΑΚΙ

Η Eva Mendes χρειάζεται την θεραπεία της!!

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Η γνωστή ηθοποιός Eva Mendes, που είχε κλειστεί σε κλινική αποτοξίνωσης το 2008, θεωρεί σημαντικό για αυτήν την ψυχοθεραπεία, και όποτε δεν προλαβαίνει κανονίζει τηλεφωνικά ραντεβού με τον ψυχίατρο.
«Λατρεύω την θεραπεία. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και να μιλάς σε κάποιον που σε μετράει μόνο με την λογική. Να έχεις κάποιον που σε βοηθάει».
«Πηγαίνω μια φορά την εβδομάδα, αν όχι, τότε κάθε δύο εβδομάδες. Άμα λείπω τον παίρνω τηλέφωνο, το χρειάζομαι, με την δουλειά που κάνω…».
Η 36χρονη ηθοποιός πιστεύει πως είναι σημαντικό να αντιμετωπίζει τους φόβους της και τις δύσκολες καταστάσεις, κατά μέτωπο.
«Πολεμάω και προχωράω. Είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, αυτό είναι το παν. Δεν ήξερα να κολυμπώ και ζήτησα... από έναν φίλο μου να με πετάξει στο νερό! Ακούγεται τρελό, αλλά έτσι έμαθα...».
Πηγή

TΟΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ: Brittney Jones... Η ερωμένη του Ashton Kutcher γυμνή μετά από σεξουαλική επαφή

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Διέρρευσαν οι ακόλουθες φωτογραφίες...
Ακατάλληλο για ανήλικους

Δείτε τις φώτο:




Πηγή

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την περαίωση

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για την περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αύριο το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για το νομοσχέδιο, το οποίο θα δοθεί στα κόμματα τη Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή την Τρίτη, θα συζητηθεί την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και στο.. Τμήμα επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου την Πέμπτη.

Η ταχύτητα στη διαδικασία είναι προφανώς ενδεικτική της επιτακτικής ανάγκης για αύξηση των κρατικών εσόδων.

Πάντως στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα υπάρξουν αρκετές τροποποιήσεις σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φορέων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη διαβούλευση με το οικονομικό επιτελείο.

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ.ΕΝΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80

Ενα ατομο που ακομα πιστευωει στο,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΩ ΔΥΝΑΤΟ.Ναι υπαρχουν ακομα τετοιοι οπως ο προαναφερομενος κανελλακης.Αυτος εχει ξεπεραει τον παλαι ποτα γαργαλακο και πασβαντιδη σε μενος κατα της επαρατης δεξιας,λες και το κομα που προσκυναει ειναι σοσιαλιστικο.ΛΗΣΤΙΚΟ μπορει σοσιαλιστικο αποκλειεται.Βεβαια μιλαμε για εναν ανθρωπο που το μυαλο του ειναι οσο ια κουτσουλια μιας πουλαδς.Βγαινει καθε βραδυ στΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΝΟ ΤΟΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Η ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.κΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΙ ΟΛΑς,ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΟ.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ,ΟΙ ΜΑΓΟΙ,Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΚΑΙ Ο ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ

Βγηκε ο Σαμαρας στη ΔΕΘ και μιλησε για εξαλειψη του ελλειματος σε ενα χρονο.Υπερβολη?ΙΣΩΣ ΝΑΙ.Αλλα να βγαινει η θοδωρα και να τον επικρινει οτι και καλα κοροιδευει το λαο με αυτα που λεει παει παρα πολυ.Και καπακι βγαινει ο Πεταλωτης και δηλωνει οτι η ΝΔ κοροιδεψε και εξαπατησε το λαο και την ε.ε.Ενταξει εγω να δεχτω οτι ο σαμαρας εξαπαταει το λαο με αυτα που λεει.Ο αλητηριος αρχηγος τους τοτε που φωναζε δηλωνε οτι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ μεχρι μια μονο ημερα πριν τις εκλογες και την αμεσως επομενη μερα των εκλογων βγηκε και ειπε για καμενη γη και αδεια ταμεια δεν εξαπατουσε το λαο?Οταν εταζε λαγους με πετραχηλια σε μισθωτους και συνταξιουχους και ενα μηνα μετα τις εκλογες τους εκοψε τη συνταξη δεν ηταν απατεωνια?Φυσικα και ηταν και ουδεμια σχεση εχουν με αυτα που δηλωσε ο Σαμαρας γιατι ο σαμαρας τα δηλωσε 3 χρονια πριν τις εκλογες και οχι 3 μερες πριν.Ο Σαμαρας μιλησε και για πρασινη πολυκατοικια και για εξαπτερυγα του ΠΑΣΟΚ ενοωντας φυσικα τον σκυλακακη τη θοδωρα και τον χοντρο(καρατζαφερη)ο οποιος χοντρος εχει γινει τελικα σαν τον γερο ταυρο του μπαρμπασωτηρη στο χωριο μου.Και επι τη ευκαρια ο χοντρος γιατι δε βγαινει ως ο πλουσιοτερος ελληνας αρχηγος κοματος με καμια 80ρια ακινητα τη στιγμη που πριν 2-3 δεκαετιες ηταν ενας απλος δημοσιογραφος?Ηθελε να γινη αρχηγος στη ΝΔ ο χοντρος αλλα δεν τουκατσε η φαση και δεν τοπαιξε και καλα το παιχνιδι για αυτο και το μενος του εναντιον καθε αρχηγου της ΝΔ,εκτος φυσικα απο τη ντορα που προσπαθει να την ενταξει στο κομα του.Αν η ντορα δεν ενταχθει στο κομα του και κανει δικο της κομα τοτε θα αρχιση ον χοντρος να την "πυροβολει"οπως ξερει να κανει χωρις συνηθως αποδειξεις αλλα ακολουθωντας τη μεθοδο γκαιμπελς.Σημερα ο Σαμαρας μιλησε και ειπε για τα μαγικα του ΠΑΣΟΚ και ειπε για την εγκατασταση του χαρυ ποτερ στην πρασινη πολυκατοικια της οποιας μονιμος κατοικος και υποστηρικτης ειοναι ο χοντρος.Και αυτη τη στιγμη ο χοντρος προσπαθει να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα σχετικα με το μνημονιο το οποιο οχι μονο ψηφησε αλλα επεκρινε τη ΝΔ γιατι δεν το ψηφησε,αποψε λοιπον κανει μια μεγαλη κωλοτουμπα και προσπαθει να αλλαξη τα πραγματα.ΡΕ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΔΕ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΠΛΑ ΚΑΒΑΛΗΣΕΣ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να φασ τα μουτρα σου.

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ



Σε απέραντο καζίνο και χώρο ψυχαγωγίας ενδιαφέρονται να μετατρέψουν μέρος του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού και την παραλιακή Άραβες επενδυτές από το Κατάρ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα εκφράσουν το ενδιαφέρον τους κατα τη συνάντηση και υπογραφή εμπορικών συμφωνιών στη Νέα Υόρκη, μεταξύ Γ.Παπανδρέου και εμίρη Αλ Θανί του Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" το κρατικό επενδυτικό fund Qatar Investment Authority (QIA) έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για μεγάλης κλίμακας τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με ιδιαίτερο στόχο την περιοχή του Ελληνικού, όπου το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας για ελλιμενισμό γωτ, πλωτό καζίνο, συνεδριακό κέντρο και μικρό αεροδρόμιο για να χρησιμοποιείται από ιδιωτικά αεροσκάφη, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη σχετική υποδομή.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνον στο παλιό αεροδρόμιο, αλλά και τμήμα της παραλιακής και της θαλάσσιας έκτασης μπροστά από αυτήν και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπεται να ζητηθεί από 15 έως 25% της συνολικής έκτασης για τουριστική εκμετάλλευση.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα υπογραφεί σήμερα και θα περιλαμβάνει επενδύσεις, τόσο στον τουρισμό, όσο και στην ενέργεια, ύψους 110 δισ. ευρώ στον Αστακό με την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου και παραγωγή βιοκαυσίμων.

Οι επενδυτές από το Κατάρ είναι βέβαιο ότι ενδιαφέρονται για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις στην Ελλάδα και αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός των συναντήσεων του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη με επενδυτές από τις ΗΠΑ, το Αμερικανοεβραϊκό Λόμπι και ομογενείς επιχειρηματίες.

Στη συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τους ομογενείς, συζητήθηκε και η δημιουργία ενός συμβουλευτικού οργάνου επενδύνσεων που θα στελεχώνεται με εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της Διασποράς και θα έχει ρόλο επιλογής επενδύσεων.

Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος από την ελληνοαμερικανική πλευρά, είναι η συμμετοχή στην πρώτη αυτή συνάντηση με την επιχειρηματική ομογένεια, του Τζιμ Γιαννόπουλου, που είνα το Νο1 του κινηματογραφικού κολοσσού 20th Century Fox.

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ  

Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα
Της Κέλλυ Δημητρούλια

Μια 20ετία πίσω φαίνεται πως θέλουμε να ζούμε ειδικά στα χωριά αρνούμενοι να δεχτούμε τις αλλαγές που έχει υποστεί η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Απερισκεψία, αμέλεια, λάθος εκτίμηση, σιγουριά… είναι μάλλον μόνο κάποιες από τις αιτίες που καθημερινά άγνωστοι κλέβουν μικρές περιουσίες με μεγάλη ευκολία μάλιστα.

Ο παππούς απολάμβανε το μεσημεριανό του ύπνο με ανοιχτή την πόρτα του προφανώς για να δροσίζεται, όταν του έκλεψαν 2.700 ευρώ. Μια γυναίκα είχε ακουμπήσει το πορτοφόλι της σε καρέκλα στη βεράντα του σπιτιού της με 1.000 ευρώ και βάλε, ενώ έκανε δουλειές στην κουζίνα της μεσημεριάτικα. Μια ηλικιωμένη πίστεψε τους ξένους που εμφανίστηκαν ως φίλοι του γιου της και τους έδωσε 800 ευρώ. Από σπίτι κλάπηκαν 3.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 4.500 ευρώ, μοτοσυκλέτα παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο έκανε.. φτερά, 2.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από ντουλάπα όταν μπήκαν σε σπίτι από ανασφάλιστη είσοδο, αλλού βρήκαν ανοιχτό το παράθυρο της κουζίνας και σήκωσαν ολόκληρο νοικοκυριό…

Έτσι απλά και συνοπτικά έχει η κατάσταση σήμερα σχεδόν καθημερινά, με τους κλέφτες να αλωνίζουν γνωρίζοντας ότι είναι ανενόχλητοι. Η έλλειψη αστυνομικής δύναμης ειδικά στα χωριά είναι… ορατή, ενώ εύκολα κάποιος δράστης μπορεί να λογαριάσει πότε είναι ελεύθερος να “χτυπήσει“. Άλλωστε, ούτε οι αστυνομικοί που θα περάσουν είναι πολλοί ούτε και τα περιπολικά, κι έτσι, όσοι έχουν κατά νου την απατεωνιά ξέρουν πώς θα κινηθούν. Και μπορεί να είναι παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας, αλλά ποιος και πόσο εύκολα μπορεί να τους βρει και πολύ περισσότερο να βρει τα κλοπιμαία;
Το ζήτημα είναι πώς οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις περιουσίες τους, αφού κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για τον… κοινό θνητό τουλάχιστον.

Το επόμενο διάστημα λέγεται πως η μικροεγκληματικότητα θα αυξηθεί περιφερειακά και ίσως να έχει μεγάλη δόση αλήθειας κάτι τέτοιο. Με δεδομένο ότι μόνο το μικροέγκλημα και το έγκλημα γενικότερα αυξάνεται και παίρνει και νέες μορφές ενώ αντιστρόφως ανάλογα η αστυνομία…. μειώνεται -όσο και αν η ηγεσία της δηλώνει εμφανή αστυνόμευση- σίγουρα οι πολίτες πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι. Δεν είναι υπερβολή ούτε το να κλειδώνουμε τις πόρτες του σπιτιού μας, ούτε να έχουμε το νου μας για περίεργους τύπους στη γειτονιά μας, ούτε να κυκλοφορούμε με… ψιλά. Το τελευταίο άλλωστε το κάνουν ήδη πολλοί λόγω… κρίσης στην τσέπη τους.


Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΑΣΚΑΛΑ ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΙΠΕΣ

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δασκάλα έκανε σεξ με δύο μαθητές της

Bookmark and Share
Μία δασκάλα σε ένα σχολείο αρρένων στην Μ. Βρετανία κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε δύο μαθητές της.
Η Hina Patel, 37 ετών, εργαζόταν ως αναπληρωτής καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Birkdale του Merseyside (το οποίο έχει 930 μαθητές από 11 ως 16 ετών και έχει τη φήμη ενός από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα), κατά τη διάρκεια μιας περιόδου μερικών εβδομάδων που απουσίαζαν οι μόνιμοι καθηγητές, όταν. σύναψε σχέσεις με δύο μαθητές της ηλικίας 16 ετών.

Η Patel σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σχολείου ήταν μια ευχάριστη επαγγελματίας, η οποία μάλιστα ωθούσε τους μαθητές να ασχοληθούν με το σχολικό περιοδικό. Προφανώς όμως έκανε πολλά περισσότερα…

Το 2010 απολύθηκε από το σχολείο επειδή υπήρξαν υποψίες εις βάρος της, ωστόσο μόλις χθες κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση απέναντι σε δύο μαθητές του σχολείου. Οι γονείς των αγοριών μίλησαν στις αρχές για το σοκ που πέρασαν.

Μία από τις μητέρες δήλωσε πως έχει μείνει απολύτως άφωνη, καθώς μπορεί οι γονείς να ανησυχούν γενικά για τα παιδιά τους, αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς. Πολλοί γονείς είναι τρομοκρατημένοι στην ιδέα περιστατικών σαν αυτό.

Ένας πατέρας δήλωσε πως υπάρχουν πάρα πολλοί γονείς που έχουν δίκιο να είναι οργισμένοι για το γεγονός. Αν και το σχολείο αντέδρασε αμέσως, υπήρχαν κάποιες φήμες ανάμεσα στους μαθητές για αρκετό καιρό.

Τα ονόματα των αγοριών δεν έχουν γίνει γνωστά για νομικούς λόγους, λέγεται όμως πως θα απομακρυνθούν από το σχολείο. Αν και τα αγόρια έχουν φτάσει στην πρώτη ενηλικίωση (σύμφωνα πάντα με το βρετανικό σύστημα), πρόκειται για εγκληματική παραβίαση η διατήρηση σεξουαλικής σχέσης με άτομα κάτω των 18 ετών, ακόμα και αν η σχέση ήταν αμοιβαία.

Η Patel θα εμφανιστεί στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα σε δύο δίκες για κατάχρηση θέσης εμπιστοσύνης μέσω σεξουαλικής δραστηριότητας με παιδιά. Ο διευθυντής Gary Loveridge είπε πως το σχολείο συνεργάστηκε πλήρως με τις αρχές κατά τη διάρκεια της έρευνας.



safarilive

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Μητροπολίτης Μεσογαίας: Ας ξεσηκωθούμε όλοι ! - Σπουδαία ομιλία προς τα παιδιά μας, αξίζει να διαβαστεί!

Πρὸς
Τὰ παιδιὰ τῶν Λυκείων τῶν Μεσογείων και τῆς Λαυρεωτικῆς
ΘΕΜΑ: «Ἔναρξη σχολικοῦ ἔτους 2010-2011»

Ἀγαπητά μας παιδιά,

Σᾶς εὔχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ μὲ πρόοδο στὸν ἀγῶνα τῆς μόρφωσής σας καὶ ὄμορφες ἐμπειρίες σχολικῆς ζωῆς!

Μόλις πρὶν ἀπὸ λίγο ὁλοκληρώθηκε ὁ ἁγιασμός. Ἦλθε ὁ ἱερέας, ἰδιόμορφα ντυμένος, διάβασε μερικὰ λόγια ποὺ λίγοι τὰ κατάλαβαν, ἔκανε κάποιες κινήσεις στοὺς περισσότερους ἀκατανόητες καὶ τέλειωσε. Ὅλο αὐτὸ μοιάζει μὲ κατάλοιπο ἄλλων παλαιότερων ἐποχῶν. Οἱ πολιτικοί μας δὲν τὸ πιστεύουν, ἀλλὰ διστάζουν νὰ τὸ καταργήσουν. Ἐσᾶς δὲν σᾶς ἐνδιαφέρει, γιατὶ σὲ λίγο θὰ τελειώσει καὶ μετὰ τοῦ χρόνου πάλι. Κάποιες Ἀνεξάρτητες Ἀρχὲς ἀντιδροῦν, ἀλλὰ πρὸς τὸ παρὸν ἄκαρπα. Κανεὶς δὲν τὸ καταλαβαίνει ὅπως γίνεται. Οὔτε καὶ ἡ Ἐκκλησία. Ἁπλᾶ, αὐτὴ τὸ δέχεται ὡς κεκτημένο δικαίωμά της ποὺ δὲν θὰ ἤθελε νὰ τὸ χάσει. Δὲν ὑπάρχει κανένας λόγος νὰ συντηροῦμε στὴν οὐσία νὰ ἐξευτελίζουμε κάτι ἱερό, ποὺ ὅμως εἴτε δὲν καταλαβαίνουμε εἴτε δὲν θέλουμε εἴτε δὲν σεβόμαστε. Σκέφθηκα λοιπόν, ἔτσι ποὺ καταντήσαμε τὸν ἁγιασμό, φέτος νὰ μὴν τὸν κάνουμε. Νὰ πῶ στοὺς Ἱερεῖς νὰ καθήσουν στοὺς Ναοὺς καὶ ἀπὸ ἐκεῖ νὰ προσευχηθοῦν γιὰ σᾶς. Ἴσως ἔτσι ὁ Θεὸς νὰ τοὺς ἄκουγε περισσότερο. Ὑποχώρησα, πρῶτον γιατὶ κάποιοι δὲν εἶναι ἕτοιμοι νὰ τὸ δεχθοῦν καὶ δὲν θέλησα ὡς Ἐπίσκοπος νὰ τοὺς λυπήσω, καὶ δεύτερον γιατὶ πρὶν τὸ κάνω ἔπρεπε νὰ σᾶς εἰδοποιήσω.


Αὐτοὶ ὅμως ποὺ ἔβαλαν αὐτοὺς τοὺς ἁγιασμοὺς στὴ ζωή μας τὸ πίστευαν. Πίστευαν ὅτι μαζὶ μὲ τὴν ἀνθρώπινη προσπάθεια χρειάζεται καὶ ὁ φωτισμὸς καὶ ἡ βοήθεια τοῦ Θεοῦ. Πίστευαν στὸν Θεό. Εἶχαν σχέση ζωντανὴ μαζί Του. Τὸν ἤθελαν στὴ ζωή τους ὡς ὅ,τι πολυτιμότερο ὑπάρχει. Ἤθελαν ὅλα νὰ τὰ ἀρχίζουν μὲ τὴν εὐλογία τοῦ Θεοῦ. Ἂν εἶναι ἔτσι, φυσικὰ νὰ γίνεται ὁ ἁγιασμός. Θὰ εἶναι ἡ πιὸ σημαντικὴ στιγμὴ τῆς χρονιᾶς.


Σήμερα ὅμως Τὸν ξεχάσαμε τὸν Θεὸ καὶ ἁπλᾶ Τὸν διατηροῦμε γιὰ νὰ Τὸν ἀμφισβητοῦμε, νὰ Τὸν εἰρωνευόμαστε ἢ δυστυχῶς καὶ νὰ Τὸν βρίζουμε. Καὶ νά ποῦ φτάσαμε! Νὰ μὴν θέλουμε οὔτε τὰ σύμβολά Του. Καὶ νά ποῦ καταντήσαμε! Χωρὶς Αὐτόν, ἡ ζωή μας νὰ χαρακτηρίζεται ἀπὸ κρίση, ἀδιέξοδα, σύγχυση, αὐτοκαταστροφικότητα, βία καὶ παραλογισμό.
Στὸ σχολεῖο ποὺ ἔρχεστε μπορεῖ νὰ γεμίσουν τὰ κεφάλια σας μὲ πληροφορίες ποὺ οπερισσότερες νὰ μὴν χρειάζονται∙ μὲ γλῶσσες ποὺ δὲν εἶναι δικές μας∙ μὲ ἱστορία ποὺ δὲν εἶναι ἀληθινή∙ μὲ θρησκευτικὰ ποὺ δὲν πείθουν. Νὰ σᾶς δώσουν βαθμοὺς χωρὶς ἀντίκρυσμα. Αὐτὸ ὅμως ποὺ τελικὰ χρειάζεστε εἶναι ἀξίες γιὰ νὰ πλημμυρίσουν τὴν καρδιά σας. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν τὸ δίνει ἡ ἐποχή.

Ἡ κατάσταση στὸν τόπο μας εἶναι σὲ ἀδιέξοδο. Κάτι πρέπει νὰ γίνει ἄμεσα. Καὶ ἡ ἀλλαγὴ πρέπει νὰ ἀρχίσει ἀπὸ τὸ σχολεῖο. Ἂς ξεσηκωθοῦμε ὅλοι. Δάσκαλοι, γονεῖς καὶ παιδιὰ ἀρνηθεῖτε τὸ ψέμμα καὶ πολεμῆστε το σὰν τὸν μεγαλύτερο ἐχθρό. Χτυπῆστε τὴ μετριότητα, τὸν συμβιβασμὸ καὶ τὴ μιζέρια σὰν τὴν χειρότερη ἀρρώστια. Μᾶς κοροϊδεύει τὸ σύστημα, ποὺ αὐτὸ ὑπαίτιο γιὰ ὅλα, μᾶς ὁδηγεῖ σὲ ὑπαρκτικὸ ἐκφυλισμό. Διεκδικῆστε τὴν πνευματικὴ ἐλευθερία σας μὲ ὅποιο κόστος. Ξαναφέρτε τὴν ἱστορία καὶ παράδοσή μας, τὴ γλῶσσα καὶ τὰ ἤθη μας στὴ ζωή σας. Ἀγωνιστεῖτε γιὰ κοινωνία μὲ εἰλικρίνεια, ἡρωισμό, καθαρότητα καὶ ἐξυπνάδα. Ἀπαιτῆστε πολιτικοὺς ποὺ νὰ ἀγαποῦν τὸν τόπο περισσότερο ἀπὸ τὰ στενὰ μυαλὰ καὶ συμφέροντά τους, ποὺ νὰ σέβονται τὴν ἱστορία περισσότερο ἀπὸ ὅσο προσδοκοῦν τὴν ψῆφο, ποὺ νὰ πονοῦν γιὰ τὸ κατάντημά μας περισσότερο ἀπ’ ὅσο ὑποτάσσονται στὶς ξένες σκοπιμότητες. Ἀξιῶστε Ἐκκλησία ὄχι μὲ ἀδικαιολόγητους συντηρητισμούς, νεκροὺς συμβολισμούς καὶ πομπώδεις τελετουργίες, ὄχι Νομικὸ Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μὲ δικαιώματα, περιουσίες καὶ διεκδικήσεις, ἀλλὰ Ἐκκλησία μὲ πονεμένο προφητικὸ λόγο, μὲ αὐθεντικὴ πίστη, μὲ θυσιαστικὴ μαρτυρία καὶ ἅγια ζωή∙ Ἐκκλησία ποὺ νὰ ἐμπνέει καὶ νὰ ἔχει πρόταση ζωῆς. Τότε θὰ βρεῖτε τὸν Θεὸ ὁλοζώντανο μέσα σας. Τότε ὁ ἁγιασμὸς δὲν θὰ επιβάλλεται μὲ ἐγκύκλιο τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, ἀλλὰ θὰ ἀποτελεῖ δικό σας αἴτημα. Τότε τὸ σχολεῖο θὰ ξαναγίνει ἡ ἐλπίδα τῆς ἐθνικῆς καὶ πνευματικῆς ἐπιβίωσής μας. Τότε ἡ νέα χρονιὰ θὰ εἶναι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. Σᾶς τὸ εὔχομαι μὲ ὅλη μου τὴν καρδιά.

Ὁ Θεὸς μαζί σας, ἀγαπητά μας παιδιά.

Μὲ πατρικὲς εὐχὲς καὶ ὅλη μου τὴν ἀγάπη,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ† Ὁ Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πηγή Παρέμβαση

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Φουκαρα ελληνα αν κατσεις  και διαβασεις  αυτο το γαμημενο το μνημονιο θα σου φυγουν και τα λιγα μαλλια που εχουν μεινει στο κεφαλι σου.Ακουσαν ακουσον τα λαμογια τι χρεωσαν την ελλαδα για το δανειο που μας εδωσαν.0,5% επι του δανειου ως εξοδα φακελου χρεωσανΔηλαδη για τα 80 εκ της ΕΕ μας χρεωσαν με 400 εκ ευρω,και για τα 30 εκ του ΔΝΤ αλλα 150 εκ ευρω.Δηλαδη πληρωσαμε με 2 εκ ευρω την καθε σελιδα του μνημονιου,το οποιο μνημονιο τωρα ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑς ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ.Το μνημονιο λοιπον προβλεπει οτι μεχρι και το 2013  παγωμα μισθων και συνταξεων και ακομα 16 νεους φορους που θα αρχισουν να μπαινουν απο τις αρχες του 2011.Και φυσικα ηδη αρχισε να διαδιδεται σιγα σιγα οτι η τροικα θα μας κατσικωθει οχι μονο μεχρι το 2013 αλλα μεχρι το 2020.Και οπως καταλαβαινεται ακομα δεν εχουμε δει τα δυσκολα και τα σκληρα που μας επιφυλασει αυτο το γαμημενο το μνημονιο.Και μεσα σε ολα αυτα το μνημονιο δεν προβλεπει αναπτυξη για την ελλαδα και οπως καλα ξερουμε ολοι κρατος χωρις αναπτυξη δεν παει μπροστα.Και το χειροτερο ειναι οτι οι της τροικα βλεπουν οτι το μνημονιο στο μεγαλυτερο μερος του ειναι λαθος,βρισκεται σε λαθος κατευθυνση,αφου δεν προβλεπει αναπτυξη ανταγωνισμο,και προβλεπει μονο φορους παγωμα μισθων και συνταξεων.Και ας δουν τωρα οι εραστες του μνημονιου οπως καρατζαφερης τι μαλακια εκαναν με το να το ψηφισουν.ΑΚΟΥ 550 ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ


ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιηθεί η νέα πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων. «Συνεχίζουμε δυνατά» ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος προσέθεσε: «Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε»...


Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο γγ του υπουργείου Χάρης Τσιόκας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας και η γγ για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρεγγινα Βάρτζελη.

Ο κ. Πεταλωτής είχε επισημάνει νωρίτερα ότι το νομοσχέδιο «είναι πλέον νόμος του κράτους και οφείλουμε όλοι να τον σεβόμαστε» και ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με «ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και με τον δέοντα τρόπο».

Στην Αττική, από το απόγευμα η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς διεξάγεται χωρίς προβλήματα με τα φορτηγά να σταθμεύουν στη βοηθητική λωρίδα.

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 23ο χιλιόμετρο, καθώς και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο.

Διαφορετική είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος του χωριού Γέφυρα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, είχαν αποκλείσει, για περίπου μισή ώρα, την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς, καθώς και την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, για περίπου δύο ώρες.

Ανοιχτή παραμένει η δυτική είσοδος της πόλης, στο ύψος του Δερβενίου, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 83 «ναι» και 16 «όχι».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του, καταψηφίζοντας επί της αρχής.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με το κόμμα του και το άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά διατηρεί ενστάσεις με το να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά.

Από τη Ρηγίλλης ξεκαθαρίστηκε ότι «δεν τίθεται θέμα Καμμένου».

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ.ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΘΡΕΜΕΝΟ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ.ΟΥΣΤ

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ...

Ο Παπανδρέου στην προεδρική σουίτα του Waldorf στην Αστόρια! Ο Κανελλάκης όταν υποστήριξε ότι αυτό είναι λογικό τα άκουσε χοντρά από τον Παπαγιάννη: "σε περίοδο αυστηρής λιτότητας του κράτους και όταν δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς, θα έπρεπε να δείξει άλλη νοοτροπία και να συμπεριφερθεί ανάλογα"! Άφωνος ...
ο Κανελλάκης που υποστήριζε τον Παπανδρέου με πάθος...

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ



Με τη στήριξη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, αλλά την καταψήφισή του από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις επιφυλάξεις του ΛΑΟΣ υπερψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών...
  Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας προχώρησε σε μία σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, αλλαγή, που δίνει τη δυνατότητα απόσβεσης της άυλης αξίας στους μεταφορείς.

 Με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται η αύξηση από 2.000 ευρώ σε 3.000 ευρώ ανά τόνο και μέχρι τους σαράντα τόνους η ειδική εφάπαξ εισφορά υπέρ του δημοσίου για τους βυτιοφορείς πετρελαιοειδών.

 Παρόντες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ήταν και οι τρεις υφυπουργοί, Οικονομικών Δ. Κουσελάς, Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας οι οποίοι δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους ότι θα ικανοποιηθούν στα πρώτα νομοσχέδια τα τρία επίμαχα αιτήματα στα οποία έχουν συμφωνήσει με το υπουργείο Υποδομών και αφορούν στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς για τον κλάδο, καθώς και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΕ.
 Οι παρεμβάσεις ωστόσο των τριών υφυπουργών πυροδότησε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση για παιχνίδι εντυπώσεων με αόριστες υποσχέσεις.

 Ο εισηγητής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, ωστόσο θα καταψηφίσει την πλειονότητα των διατάξεων του. 

 «Είμαστε υπέρ της σταδιακής, ελεγχόμενης απελευθέρωσης σε βάθος 10ετίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έκανε διάλογο και εξαπάτησε χιλιάδες Έλληνες πολίτες τους οποίους τώρα έχει απέναντι της.

 «Η ΝΔ είναι υπέρ της διάχυσης ευκαιριών. Η απελευθέρωση δεν είναι πανάκεια στην ανάπτυξη όταν γίνεται βεβιασμένα και χωρίς να έχει ζυμωθεί με την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

 Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος υποστήριξε ότι στόχος του νομοσχεδίου που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι η διευκόλυνση και η μονοπώληση λίγων μεταφορικών εταιριών και η δημιουργία καρτέλ σε βάρος των μικρομετόχων που εκβιάζονται να ενταχθούν σε ιδιωτικές εταιρίες.

 Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο φερετζέ», πίσω από τον οποίο προσπαθεί να κρυφτεί η κυβέρνηση, τόνισε ότι οι Έλληνες μεταφορείς έχουν δίκαιο να ανησυχούν γιατί το κράτους τους αφήνει απροστάτευτους και επιφυλάχθηκε για την τελική στάση του κόμματος του.

 Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως είπε, «δυναμιτίζει το κλίμα, ανοίγει τυφλά κοινωνικά μέτωπα, δεν δίνει όραμα, διεξόδους ή προοπτική και απαξιώνει την περιουσία των μεταφορέων».

 «Το νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή μετά από μακρύ διάλογο και συνεχή διαβούλευση με τους μεταφορείς. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων δεν ωφελεί κανένα», αντέτεινε ο υπουργός Υποδομών και πρόσθεσε:
«Η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι θετική και ανταποκρίνεται στο κοινωνικό συμφέρον και στις ανάγκες μιας νέας αγοράς και δεν επιβλήθηκε από τρίτους.

 Τέλος, ο κ. Ρέππας δήλωσε ανοικτός και σε «άλλες σοβαρές προτάσεις», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι στο μόνο που δεν πρόκειται να συμπέσει η κυβέρνηση με τους μεταφορείς, είναι σε ότι αφορά το μεταβατικό στάδιο και στο ύψος της εισφοράς. Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι με τις ακροάσεις αρμόδιων φορέων.

ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Στροφή στην ποιότητα κάνει η ΕΡΤ ....δίνοντας εκπομπή στη Δρούζα!!


Αυτό θα πει αναβάθμιση της ΕΡΤ ...Δείτε το βίντεο από το πάλαι ποτέ "Μπορώ" ...
Διάλογοι που η Ντούβλη και η Τζούλια ντρέπονται να πουν στις Τσοντοταινίες τους !

http://papatzides.blogspot.com/


Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/09/blog-post_8493.html#ixzz10GObldF6

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010


Σε πολιορκία το Σύνταγμα - Κλειστές Αμαλίας και Β. Σοφίας - Απειλούν να κλείσουν δρόμους σε όλη την Ελλάδα!

Έξω από την Βουλή παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων κρατώντας κλειστές τις λεωφόρους Αμαλίας και Β. Σοφίας. Το μεσημέρι θα ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Μάλιστα οι φορτηγατζήδες απειλούν και προκαλούν λέγοντας πως το μεσημέρι θα κλείσουν δρόμους σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν στήσει μπλόκα.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΕΤΑ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ...............

Ποια Είναι Η Ζέτα Θεοδωροπούλου;Και γιατί κουβαλάει παντού ενα... κουνέλι;

Μπορεί να μην ξέρεις ποια είναι, αλλά εμείς είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που μάθαμε.

Η Ζέτα Θεοδωροπούλου ανήκει στην κατηγορία των γυναικών η μόνη εμφανής απασχόληση των οποίων είναι η παρουσία τους σε κοσμικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες φωτογραφίζονται φορώντας ελάχιστα ρούχα.
Θα μπορούσε άνετα να βραβευτεί Party Animal 2009, αν ο τίτλος -στην πιο κυριολεκτική του μορφή- δεν ήταν καπαρωμένος απ' το κουνέλι της.
Τη Ζέτα την έχουμε δει ως φίλη του Σιανίδη να κάνει άκρως ερωτικά χορευτικά σε γνωστό club, έχει
ακουστεί ότι είχε σχέση μέχρι και με τον Ντέιβιντ Μοράλες, και η ίδια όπου πάει κουβαλάει και το αγαπημένο της pet, ένα κουνελάκι που έχει γίνει σήμα-κατατεθέν της και το οποίο, προφανώς, δεν πνίγει.
Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται. ΔΕΣ τις φωτογραφίες και δες περί τίνος πρόκειται!
http://www.yupi.gr/sex/c8847/Poia_Einai_H_Zeta_8eodwropoyloy;.html
αναρτηθηκε απο αθεοφοβο σαββατο 4/4/09


post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Ποια Είναι Η Ζέτα Θεοδωροπούλου;Και γιατί κουβαλάει παντού ενα... κουνέλι; http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/04/blog-post_6955.html#ixzz10BdVV5qg
Under Creative Commons License: Attribution

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ