ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 48 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ 2000 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΟΜΩΣ

Άρειος Πάγος κατά της μονιμοποίησης 2.000 συμβασιούχων

Κατά της μονιμοποίησης των 2.000 συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ που έχουν προσφύγει στην πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο αρεοπαγίτης Ανδρέας Δουλγεράκης στην εισήγησή του στην καθοριστική συνεδρίαση των 50 αρεοπαγιτών την Πέμπτη.

Κινούμενος στη λογική των αποφάσεων της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το 2007 επί προεδρίας του Ρ. Κεδίκογλου και παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλούσε τα δικαστήρια να κρίνουν κατά περίπτωση, ο κ. Δουλγεράκης θα υποστηρίξει ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Επιπλέον θα αναφέρει στην.. εισήγησή του στην Ολομέλεια, πως δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου ούτε οι συμβάσεις έργου. Να σημειωθεί πως οι 2000 συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ εργάζονταν στον οργανισμό από το 1990 έως σήμερα με διαδοχικές συμβάσεις έργου.

Ο κ. Δουλγεράκης, αναφερόμενος εξάλλου στην Ευρωπαϊκή οδηγία (1999/170/ΕΚ) που ζητεί να κρίνονται κατά περίπτωση οι υποθέσεις των συμβασιούχων με κριτήριο αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, θα πει πως δεν θεσπίζει διατάξεις άμεσης εφαρμογής. Σύμφωνα με τον αρεοπαγίτη, οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ , δεν καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή οδηγία.

Η εισήγηση αυτή πάντως αναμένεται να δεχθεί έντονη κριτική από νομικούς καθώς δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι οι 2.000 συμβασιούχοι απασχολήθηκαν πριν την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να υπαχθούν σ’ αυτό το νομικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ