ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ


ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Στους δρόμους τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα πραγματοποιηθεί η νέα πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου, παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων. «Συνεχίζουμε δυνατά» ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος προσέθεσε: «Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε»...


Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο γγ του υπουργείου Χάρης Τσιόκας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Όθωνας και η γγ για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρεγγινα Βάρτζελη.

Ο κ. Πεταλωτής είχε επισημάνει νωρίτερα ότι το νομοσχέδιο «είναι πλέον νόμος του κράτους και οφείλουμε όλοι να τον σεβόμαστε» και ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με «ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και με τον δέοντα τρόπο».

Στην Αττική, από το απόγευμα η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς διεξάγεται χωρίς προβλήματα με τα φορτηγά να σταθμεύουν στη βοηθητική λωρίδα.

Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 23ο χιλιόμετρο, καθώς και την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο.

Διαφορετική είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου ιδιοκτήτες φορτηγών απέκλεισαν στις 7.30 το απόγευμα την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος του χωριού Γέφυρα, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, είχαν αποκλείσει, για περίπου μισή ώρα, την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στον κόμβο Λαχαναγοράς, καθώς και την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας, για περίπου δύο ώρες.

Ανοιχτή παραμένει η δυτική είσοδος της πόλης, στο ύψος του Δερβενίου, η οποία νωρίτερα είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 83 «ναι» και 16 «όχι».

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική έπειτα από σχετικό αίτημα του ΛΑΟΣ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος διαφοροποιήθηκε από το κόμμα του, καταψηφίζοντας επί της αρχής.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν διαφωνεί με το κόμμα του και το άνοιγμα του επαγγέλματος, αλλά διατηρεί ενστάσεις με το να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά.

Από τη Ρηγίλλης ξεκαθαρίστηκε ότι «δεν τίθεται θέμα Καμμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ