ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ  

Αναρτήθηκε από: ΚΡΕΣΦΟΝΤΗΣ στην ενότητα
Της Κέλλυ Δημητρούλια

Μια 20ετία πίσω φαίνεται πως θέλουμε να ζούμε ειδικά στα χωριά αρνούμενοι να δεχτούμε τις αλλαγές που έχει υποστεί η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Απερισκεψία, αμέλεια, λάθος εκτίμηση, σιγουριά… είναι μάλλον μόνο κάποιες από τις αιτίες που καθημερινά άγνωστοι κλέβουν μικρές περιουσίες με μεγάλη ευκολία μάλιστα.

Ο παππούς απολάμβανε το μεσημεριανό του ύπνο με ανοιχτή την πόρτα του προφανώς για να δροσίζεται, όταν του έκλεψαν 2.700 ευρώ. Μια γυναίκα είχε ακουμπήσει το πορτοφόλι της σε καρέκλα στη βεράντα του σπιτιού της με 1.000 ευρώ και βάλε, ενώ έκανε δουλειές στην κουζίνα της μεσημεριάτικα. Μια ηλικιωμένη πίστεψε τους ξένους που εμφανίστηκαν ως φίλοι του γιου της και τους έδωσε 800 ευρώ. Από σπίτι κλάπηκαν 3.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 4.500 ευρώ, μοτοσυκλέτα παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο έκανε.. φτερά, 2.000 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από ντουλάπα όταν μπήκαν σε σπίτι από ανασφάλιστη είσοδο, αλλού βρήκαν ανοιχτό το παράθυρο της κουζίνας και σήκωσαν ολόκληρο νοικοκυριό…

Έτσι απλά και συνοπτικά έχει η κατάσταση σήμερα σχεδόν καθημερινά, με τους κλέφτες να αλωνίζουν γνωρίζοντας ότι είναι ανενόχλητοι. Η έλλειψη αστυνομικής δύναμης ειδικά στα χωριά είναι… ορατή, ενώ εύκολα κάποιος δράστης μπορεί να λογαριάσει πότε είναι ελεύθερος να “χτυπήσει“. Άλλωστε, ούτε οι αστυνομικοί που θα περάσουν είναι πολλοί ούτε και τα περιπολικά, κι έτσι, όσοι έχουν κατά νου την απατεωνιά ξέρουν πώς θα κινηθούν. Και μπορεί να είναι παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας, αλλά ποιος και πόσο εύκολα μπορεί να τους βρει και πολύ περισσότερο να βρει τα κλοπιμαία;
Το ζήτημα είναι πώς οι ίδιοι οι πολίτες μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις περιουσίες τους, αφού κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για τον… κοινό θνητό τουλάχιστον.

Το επόμενο διάστημα λέγεται πως η μικροεγκληματικότητα θα αυξηθεί περιφερειακά και ίσως να έχει μεγάλη δόση αλήθειας κάτι τέτοιο. Με δεδομένο ότι μόνο το μικροέγκλημα και το έγκλημα γενικότερα αυξάνεται και παίρνει και νέες μορφές ενώ αντιστρόφως ανάλογα η αστυνομία…. μειώνεται -όσο και αν η ηγεσία της δηλώνει εμφανή αστυνόμευση- σίγουρα οι πολίτες πρέπει να είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι. Δεν είναι υπερβολή ούτε το να κλειδώνουμε τις πόρτες του σπιτιού μας, ούτε να έχουμε το νου μας για περίεργους τύπους στη γειτονιά μας, ούτε να κυκλοφορούμε με… ψιλά. Το τελευταίο άλλωστε το κάνουν ήδη πολλοί λόγω… κρίσης στην τσέπη τους.


Πηγή ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ