ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ

ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.ΚΟΥΦΑΛΕΣ

ΠΡΙΓΓΙΠΕΣΣΑ

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΤΙΑΣ

ΣΤΑ ΠΕΡΒΟΛΙΑ

EIXAME ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ

Η ΔΕΗ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΕ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ(ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)ΦΘΗΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Σάββατο, 07 Αυγούστου 2010

Να γιατί θέλουν ιδιώτες στη ΔΕΗ...

Για τους ιδιώτες της ενέργειας που καλοβλέπουν μονάδες της ΔΕΗ και επιδιώκουν πρόσβαση σε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, η προοπτική μεγάλων αυξήσεων... στα τιμολόγια, από το 2011 ώς το 2013, αποτελεί «μαγνήτη».Σήμερα, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα είναι μακράν η φθηνότερη για τους οικιακούς καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα τιμολόγια είναι ρυθμιζόμενα από την εκάστοτε κυβέρνηση για λόγους κοινωνικής πολιτικής.

Το παράδοξο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι πως, ενώ το πνεύμα της απελευθέρωσης των αγορών είναι να απολαμβάνουν οι καταναλωτές φθηνότερες υπηρεσίες, στην περίπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος θα συμβεί το αντίθετο.

Οι τιμές θα αρχίσουν από φέτος τον Σεπτέμβριο ή τις αρχές του 2011 να αυξάνονται κατακόρυφα για τους περισσότερους από τους 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές, ώστε από τη μία η ΔΕΗ να ανακτήσει το μερίδιο που έχασε από ιδιώτες προμηθευτές στη χονδρική και από την άλλη να αναμορφωθεί η αγορά σε ό,τι αφορά την παραγωγή ώστε να έχουν κίνητρο να δραστηριοποιηθούν οι ιδιώτες που διαθέτουν μονάδες φυσικού αερίου και σήμερα «ζημιώνονται» μη μπορώντας να ανταγωνιστούν τη ΔΕΗ στο κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τα ελληνικά νοικοκυριά απολαμβάνουν τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ όλων των οικιακών καταναλωτών των χωρών-μελών της ευρωζώνης. 
.
Στην Αθήνα, η τιμή της κιλοβατώρας (μέσος όρος) είναι μόλις 11,54 λεπτά, όταν στο Παρίσι όπου η παραγωγή είναι φτηνή λόγω των πυρηνικών εργοστασίων είναι 13,19 λεπτά, ενώ στο Βερολίνο φτάνει τα 22,78 λεπτά και στην Κοπεγχάγη ξεπερνά τα 28,6 λεπτά του ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στις 27 χώρες της Ε.Ε. στο δεύτερο εξάμηνο 2009, προκύπτει ότι:
91% ακριβότερο για 1.000 - 2.500 KW
* Στις πολύ χαμηλές καταναλώσεις μέχρι και 1.000 kWh, το ηλεκτρικό ρεύμα για τους οικιακούς καταναλωτές των «27» είναι ακριβότερο σε σχέση με την Ελλάδα κατά 118,83%.
Επίσης, είναι ακριβότερο κατά 91,73% σε σύγκριση με την Ελλάδα για τους καταναλωτές των «27» με καταναλώσεις από 1.000 - 2.500 kWh.
* Στις μεγάλες καταναλώσεις, από 5.000 - 15.000 kWh, οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στους «27» είναι κατά 24,17% υψηλότερες σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ οι σχετικές διαφορές περιορίζονται μόλις στο 7,92% για τους πολύ μεγάλους καταναλωτές, με κατανάλωση άνω των 15.000 kWh.
Είναι προφανές από τα στοιχεία ότι τα περιθώρια αυξήσεων στο ρεύμα είναι τεράστια και οι Ελληνες θα αρχίσουν να τα νιώθουν με τον επικείμενο «εξορθολογισμό των τιμολογίων».
Από την άλλη πλευρά, παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι το πραγματικό κόστος των τιμολογίων στην Ελλάδα είναι ακριβότερο αν συνεκτιμηθεί ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη η παραγωγή βασίζεται σε σύγχρονες αλλά ακριβότερες μονάδες.
Πρόσβαση ιδιωτών στο λιγνίτη
Σήμερα η ΔΕΗ καταφέρνει να κρατά χαμηλά τα τιμολόγιά της, επειδή παράγει φτηνό ρεύμα από τις λιγνιτικές μονάδες της (καταλαμβάνει σχεδόν το 60% του συνολικού μείγματος, γι' αυτό και η τρόικα επιδιώκει να αποκτήσουν πρόσβαση οι ιδιώτες σε ορυχεία ή μονάδες) και το πουλά πανάκριβα στους εμπορικούς καταναλωτές. Το 2009 η οριακή τιμή συστήματος (ΟΤΣ) κυμαινόταν μεταξύ 40 και 60 ευρώ η μεγαβατώρα (1.000 κιλοβατώρες), όταν οι εμπορικοί καταναλωτές την πλήρωναν προς 130 ευρώ.
Με αυτό τον τρόπο επιδοτούνταν οι υπόλοιπες κατηγορίες καταναλωτών, και κυρίως οι οικιακοί χρήστες. Αυτό είχε συνέπεια να χάσει μερίδια αγοράς από ιδιώτες προμηθευτές που εισάγουν «φτηνό» ρεύμα και το μεταπωλούν σε χαμηλότερες τιμές σε εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά κρατώντας χαμηλά την Οριακή Τιμή Συστήματος, βγάζει εκτός μάχης τους ιδιώτες παραγωγούς που παράγουν ακριβότερη ενέργεια λόγω της χρήσης φυσικού αερίου, που είναι 30% ακριβότερο από το λιγνίτη.
Μεγάλες επιβαρύνσεις τον Σεπτέμβριο
Από τον Σεπτέμβριο και με την αναδιάρθρωση των τιμολογίων, η ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 10% έως 25% τα ακριβά τιμολόγια για τα σουπερμάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά θα υποχρεωθεί να περάσει αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια, που κατά μέσο όρο θα φτάσουν το 40% (θα ξεπεράσουν ακόμη και το 100% στις πολύ χαμηλές καταναλώσεις), στα αγροτικά τιμολόγια θα κυμανθούν στο 60%, ενώ στα βιομηχανικά τιμολόγια η αύξηση αναμένεται ότι θα είναι της τάξης του 7-8%. Ωστόσο, αυτή η αναπροσαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα σε τρίτους προμηθευτές να πουλάνε ηλεκτρικό ρεύμα έστω και με οριακά περιθώρια κέρδους.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ "ΤΟΜΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΣΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ – ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ – ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΔΕΛΦΙΑ

Δημοσιεύθηκε από ΜπαρμπαΝίκο
Quantcast

Ντροπή, ούτε καφέ δεν τον άφησαν να πιει!

Κράξιμο έφαγε από τον κόσμο ο Εξοχότατος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης μόλις εμφανίστηκε στην Ερεσό της Λέσβου, κι αναγκάστηκε να τα μαζέψει και να φύγει άρον-άρον. Φαίνεται ότι κάποιοι θυμήθηκαν τι τους έλεγε εκεί πριν τις εκλογές... (και συγκεκριμένα σε προεκλογική ομιλία που είχε πραγματοποιήσει στην Ερεσό στις 21 Σεπτεμβρίου 2009):

«Το σημείο αιχμής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης έγκειται στη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην προσέγγιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων της χώρας και στην πρακτική που πρέπει να ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ που εξαγγέλλει πάγωμα μισθών και συντάξεων, βασίζεται στην πάταξη της πελατειακής σπατάλης και διαφθοράς, στην αναδιοργάνωση του εθνικού εισοδήματος, ώστε από εκεί να προκύψουν οι πόροι για τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και την αναθέρμανση της αγοράς. Αυτή τη διαφορά αντίληψης στη διακυβέρνηση της χώρας, οφείλουμε να την αποσαφηνίσουμε στο λαό, για να την αξιολογήσει και να μας εμπιστευθεί την ψήφο του».

Ε, την αξιολόγησε, μετά «αξιολόγησε» την ψήφο που σας εμπιστεύθηκε, και τώρα «αξιολογεί» κι εσάς, κύριε Σηφουνάκη. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντως. Ίσως τώρα να καταλάβατε ότι μόνο στο Politeia Tennis Club ή στο GB Corner μπορείτε να πιείτε ανενόχλητος τον καφέ σας, χωρίς οι τριγύρω αργόσχολοι να σχολιάζουν το σόι σας… Εναλλακτικά, κουβαλήστε καμιά διμοιρία ΜΑΤ να απωθούν την ενοχλητική και αχάριστη πλέμπα...

Αντιδράσεις: 

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ

Σάββατο, 07 Αυγούστου 2010

Κάλεσμα για μαζική ανυπακοή στις συλλήψεις για ελεύθερη κατασκήνωση - Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανένα για να είμαστε ελεύθεροι

Από το "Ηλιόσποροι"
Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα καταστολής της ελεύθερης κατασκήνωση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καλούμε όσους είχαν είχαν νομικά τραβήγματα λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Μια ομάδα νομικής στήριξης έχει στηθεί και θα επιδιώξουμε μαζικές προσφυγές και άλλες νομικές κινήσεις.
Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση να...

επιδιώξουν μαζικές συλλήψεις, να αρνηθούν την αποπληρωμή του προστίμου και να δώσουν αριθμό ΑΦΜ στις Αρχές, αλλά και να επιδιώξουν να πάει η υπόθεσή τους στο Εφετείο.
Όσοι αντιμετωπίσατε φέτος ή άλλη χρονιά αυτόφορη σύλληψη και την επιβολή προστίμου για την ελεύθερη κατασκήνωση, επικοινωνήστε στο iliosporoi@yahoo.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας μαζικά και για να σας φέρουμε σε επαφή με τη νομική ομάδα στήριξης.
Θυμίζουμε ότι
1.Το εργο της καταστολής γίνεται πολύ δύσκολο όταν όλοι/όλες σέβονται κάποιες βασικές αρχές αυτοδιαχείρισης (δημιουργία κοινόχρηστων κομποστ τουαλετών, περισυλλογή-διαχωρισμός-συγκέντρωση σκουπιδιών -κυρίως χρησιμοποιημένων χαρτιών τουαλέτας, πλαστικών και γόπες τσιγάρων-, δημιουργία κάδων αποριμμάτων, αποφυγή στησίματος σκηνής σε περιπατητικά μονοπάτια και για να “καβατζωθεί” ο χώρος για μελλοντική χρήση, κλπ) καθώς και συνύπαρξης (συλλογικοποίηση, εβδομαδιαίες συνελεύσεις, σεβασμός συνκατασκηνωτών, διαβούλευση πάνω σε αρχές αυτοδιαχείρισης κάθε περιοχής, κλπ)
2.Το πλημμέλημα είναι αυτόφωρο, δηλαδή σημαίνει σύλληψη κατευθείαν, την οποία μπορείτε να αποτρέψετε συλλογικά και μαζικά. Μόνη νόμιμη αντίσταση που μπορείτε να κάνετε είναι να μην βγείτε από τη σκηνή. Η σκηνή θεωρείται κατοικία, καλύπτεται από άσυλο (άρθρο 9 παρ. 1 εδ. Α του Συντάγματος) και η είσοδος αστυνομικού οργάνου επιτρέπεται μόνο με ένταλμα.
3.Η απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, μέσω κατασκήνωσης εκεί, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας, το οποίο κατοχηρώνεται και συνταγματικά (άρθρο 5 του Συντάγματος και άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα). Η προσωπικότητα συνίσταται σε ένα σύνολο αξιών αναπόσπαστα δεμένων με κάθε πρόσωπο, ως ον έχον σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική ατομικότητα. Στα απόλυτα προστατευόμενα αγαθά που απαρτίζουν την προσωπικότητα είναι η σωματική και πνευματική υγεία όπως και η ελευθερία. Το ελεύθερο camping συνδέεται άμεσα με τα εν λόγω δικαιώματα, αφού οι κάθε είδους διακοπές αποτελούν τρόπο εξασφάλισης σωματικής και ψυχικής ελευθερίας. Στο αυτόφωρο διεκδικείστε την αθωότητά σας στη βάση της αντισυνταγματικότητας του νόμου (προσβολή άρθρων 5, 9 και 24 του Συντάγματος).
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και στο διήμερο ενάντια στην καταστολή της ελεύθερης κατασκήνωσης (20-22 Αυγούστου) στη Πρέβελη.
Καλούμε όλες/ όλους να αναλάβετε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα και να συντονιστείτε με το Κίνημα για την Ελεύθερη και Υπεύθυνη Κατασκήνωση http://freecampgr.blogspot.com/ (στο μπλογκ υπάρχει και ένας σύντομος νομικός οδηγός).
Εδώ ένα γενικό πλαίσιο αρχών ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης http://www.iliosporoi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=306:2010-07-07-18-15-31&catid=56:views&Itemid=364
Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανένα για να είμαστε ελεύθεροι.

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Aug 2010

Ποταμός με καταρράκτες στο βυθό της Μαύρης θάλασσας

Δημοσιεύθηκε από eftRV στις 3:42 pm Διαβάστηκε: 0 Φορές

Η Γη δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει. Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά έναν κανονικό υποθαλάσσιο ποταμό μεγάλων διαστάσεων, που κυλάει στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας. Ο ποταμός, όπως και οι επιφανειακοί ποταμοί, έχει κανονική κοίτη, παραποτάμους, ρεύματα, ακόμα και καταρράκτες.

Οι ερευνητές της σχολής γεωεπιστημών και περιβάλλοντος του πανεπιστημίου του Λιντς, υπό τον δρα Νταν Πάρσονς, σύμφωνα με τις εφημερίδες «Daily Telegraph» και «Daily Mail» χρησιμοποίησαν ένα ρομποτικό υποβρύχιο που μελέτησε το βυθό κοντά στην Τουρκία.
Ο ποταμός έχει βάθος μέχρι 35 μέτρα σε μερικά σημεία, μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων, πλάτος γύρω στα 800 μέτρα, το νερό του κυλάει με ταχύτητα περίπου 6,5 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ γύρω στα 22.000 κυβικά μέτρα νερού ρέουν μέσα από αυτόν κάθε δευτερόλεπτο (δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ποταμό, τον Ρήνο).
Ο όγκος νερού που μεταφέρει, είναι 350 φορές μεγαλύτερος από του Τάμεση στο Λονδίνο και, αν βρισκόταν στην επιφάνεια, θα ήταν ο έκτος μεγαλύτερος ποταμός του πλανήτη μας από άποψη όγκου νερού που ρέει διαμέσου αυτού.
Ο ποταμός (χωρίς όνομα προς το παρόν) μεταφέρει πολύ αλμυρό νερό και ιζήματα και είναι ο μόνος ενεργός υποθαλάσσιος ποταμός που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Έχει δημιουργηθεί καθώς αλμυρό νερό εισδύει από την Μεσόγειο στο Στενό του Βοσπόρου και από εκεί στην Μαύρη Θάλασσα (Εύξεινο Πόντο), που έχει ύδατα με μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι.
Η διαφορά αυτή στην ποσότητα του αλατιού αναγκάζει το πιο πυκνό νερό της Μεσογείου να ρέει συνεχώς σαν ένα ποτάμι κατά μήκος του βυθού της Μαύρης Θάλασσας και, στην πορεία των αιώνων, να έχει σκάψει ένα κανάλι με όχθες. Το νερό του ποταμού είναι πιο αλμυρό και συνεπώς πιο πυκνό από το υπόλοιπο νερό γύρω του.
Το νερό του υποθαλάσσιου ποταμού διασχίζει τον καθοδικό βυθό που είναι κοντά στις ακτές και σιγά-σιγά χύνεται στην άβυσσο της Μαύρης Θάλασσας, όπως ένας επίγειος ποταμός που διασχίζει την ξηρά με καθοδική φορά και χύνεται τελικά στην θάλασσα.
Οι επιστήμονες εδώ και καιρό υποπτεύονταν ότι είναι δυνατό να σχηματιστούν ποτάμια στους βυθούς, καθώς οι έρευνες με σόναρ είχαν αποκαλύψει υποθαλάσσια κανάλια-μαιάνδρους σε πολλούς ωκεανούς. Τα μεγαλύτερα κανάλια έχουν βρεθεί στον Ατλαντικό, στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, όπου εκβάλλει ο Αμαζόνιος. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχε εντοπιστεί κάποιο ρεύμα νερού να διασχίζει ένα τέτοιο κανάλι.
Τα περισσότερα υποθαλάσσια κανάλια πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν όταν το επίπεδο των θαλασσών ήταν πολύ χαμηλότερο. Ορισμένα από αυτά τα κανάλια έχουν μήκος 4 χιλιομέτρων και πλάτος αρκετών χιλιομέτρων.
Το κανάλι-ποτάμι της Μαύρης Θάλασσας είναι μικρότερο από αυτά του Ατλαντικού, είναι όμως το πρώτο όπου αποδεικνύεται ότι νερό μπορεί να ρέει μέσα από αυτά τα κανάλια, όπως στα κανονικά επιφανειακά ποτάμια.
Σύμφωνα με τον Πάρσονς, εκεί όπου υπάρχουν τέτοια ποτάμια, οι εταιρίες πετρελαίου θα μπορούσαν να κάνουν υποθαλάσσιες γεωτρήσεις.
Πηγή: Pathfinder.gr

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΣΥΑΤΕ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΑΙΟΙ

Το 2012 βγαίνουμε απο την κρίση;;;

Την εκτίμηση ότι η έξοδος της ελληνικής οικονομίας από την οικονομική κρίση πρέπει να τοποθετείται στα τέλη του 2012 διατύπωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα»...

Παράλληλα, χαρακτηρίζει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την άρση του καμποτάζ ως τις πλέον σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ο Δανός οικονομολόγος τόνισε πως μόνον όταν ανακτηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας θα μπορέσει να επανεξετασθεί η επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο, ενώ για το 2011 και το 2012 τόνισε πως δεν προβλέπει νέα μείωση, αλλά πάγωμα των συντάξεων

Αναφερόμενος στην συνολική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού επεσήμανε πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης, συμπλήρωσε δε με νόημα πως ήδη όσοι διαθέτουν μεγάλες βίλες, πισίνες και διασυνδέσεις είναι ήδη γνωστοί στους.. ελεγκτικούς μηχανισμούς. "Πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείς να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα τόσο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής και να ρίχνεις όλο το βάρος στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς", δήλωσε χαρακτηριστικά. Κληθείς να σχολιάσει την πιο σημαντική από όλες τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, εστίασε σε αυτές που έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο για την ανάπτυξη της οικονομίας, ήτοι στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την άρση του καμποτάζ.

Για το θέμα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είπε πως η τρόικα καλύπτεται από τον κανόνα των πέντε συνταξιοδοτήσεων για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνεται στο Δημόσιο και σημείωσε πως η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ πρέπει να γίνει με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο και ισορροπημένο. Τέλος, απεκάλυψε πως το πολύ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα με ρόλο να συλλέγει δεδομένα, να τα αναλύει και να τα συζητεί με την κυβέρνηση.

ΜΑΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι…..Ντρεπόταν γι αυτήν,κι ώρες-ώρες την μισούσε….Η δουλειά της ήταν μαγείρισσα στη φοιτητική λέσχη.Μαγείρευε για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τους…..Δεν ήθελε να του μιλάει,για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας…με ένα μάτι…Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα,όποτε έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τους προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα…Μα από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της μητέρας του!Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό,πέρασε η μητέρα του στο διάλειμμα να του πει ένα γεια.Ένιωσε πολύ πολύ στενοχωρημένος!Πως μπόρεσε να του το κάνει αυτό,αναρωτιόταν.Την αγνόησε,της έριξε μόνο ένα μισητό βλέμμα κι έτρεξε!.Την επόμενη μέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε:»Εεεεε,η μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι!»Ήθελε να πεθάνει!!!’Ήθελε να εξαφανιστεί!!!Και όταν γύρισε σπίτι του,είπε:Άν είναι όλοι να γελάνε μαζί μου εξαιτίας σου,τότε καλύτερα να πεθάνεις!!!»Αυτή δεν του απάντησε….»Δεν μ’ένοιαζε τι είπα ή τι αισθάνθηκε,γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος»έλεγε,αργότερα σε ένα φίλο του.’Ηθελα να φύγω από κείνο το σπίτι και να μην έχω καμία σχέση μαζί της.’Ετσι διάβασα πάρα πολύ σκληρά με σκοπό να φύγω μια μέρα μακριά της για σπουδές….και τα κατάφερα,μα ήλθε κι έπιασε αυτή τη δουλειά στη φοιτητική λέσχη για να με βοηθάει……Δεν μπορούσε να πάει κάπου άλλού;……Αργότερα παντρεύτηκε!Αγόρασε ένα δικό του σπίτι.Έκανε δύο παιδιά κι ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή  του,τα παιδιά του,τη γυναίκα του και τη δουλειά του!!!Μια μέρα-μετά από Χρόνια απουσίας-όπως ο ίδιος ζήτησε-η μητέρα του πήγε να τον  επισκεφτεί.Δεν είχε δει από κοντά τα εγγόνια της…Και μόλις εμφανίστηκε  στη πόρτα,τα παιδιά του άρχισαν να γελάνε.Θύμωσε επειδή είχε πάει χωρίς να του το ζητήσει και χωρίς να τον προειδοποιήσει.Τότε της φώναξε:«Πώς τολμάς να έρχεσαι ξαφνικά εδώ στο σπίτι μου και να τρομάζεις τα παιδιά μου;;;…Βγες έξω,Φύγε!…»ή μητέρα του απάντησε γαλήνια…»Απάαα,πόσο λυπάμαι Κύριε!Μάλλον μου δώσανε λάθος διεύθυνση!»…..Κι εξαφανίστηκε,χωρίς να καταλάβουν τα μικρά ,πως  είναι η Γιαγιά τους….Πέρασαν χρόνια   και μια μέρα  βρήκε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του,μια επιστολή για τη σχολική  συγκέντρωση  της τάξης του από το Δημοτικό σχολείο  που θα γινόταν στην πόλη  που γεννήθηκε!…Είπε ψέματα στη Γυναίκα του,ότι θα έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι και πήγε.’Οταν τελείωσε η συγκέντρωση των συμμαθητών,πήγε στο σπίτι που μεγάλωσε…μόνο και μόνο από περιέργεια….Οι γείτονες του είπαν ότι η μητέρα του είχε πρόσφατα πεθάνει…Δεν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ στο άκουσμα του θανάτου της μάνας του…Του έδωσαν ένα γράμμα που είχε αφήσει γι αυτόν…..»Αγαπημένε μου γιε, σε σκέφτομαι συνέχεια.Λυπαμαι που ήρθα σπίτι σου και  φόβισα τα παιδιά σου….’Εμαθα ότι έρχεσαι για τη σχολική συγκέντρωση κι ένιωσα πολύ χαρούμενη.Αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να σηκωθώ από το κρεβάτι για να έρθω να σε δω.’Εγραψα αυτό το γράμμα να στο δώσουν αν δεν με προφτάσεις.Στεναχωριέμαι που σε έφερνα σε δύσκολη θέση και ντρεπόσουν για μένα όσο ήσουν μικρός……Βλέπεις….όταν ήσουν πολύ μικρός,είχες ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κι έχασες το μάτι σου.Δεν θα μπορούσα να σε βλέπω να μεγαλώνεις με ένα μάτι.’Ετσι,σου έδωσα το δικό μου.’Ήμουν τόσο περήφανη που ο γιος μου θα έβλεπε τον κόσμο με τη δική μου βοήθεια,με το δικό μου μάτι…..’Έχεις πάντα όλη την Αγάπη μου!Η μητέρα σου……»

ΠΗΓΗ:Περιοδικό»Οσιος Νικάνωρ»

http://www.hamomilaki.gr.-/-Αναρτήθηκε από I-DIADROMI

Και για την Αντιγραφή Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ( Grafeas Pezikou)

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΕ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010


Στο Μ. Δέρειο η Χαρά Νικοπούλου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Μεγάλο Δέρειο, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
Στο Δέρειο επέστρεψε σήμερα και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, συνοδευόμενη από τον σύζυγό, πιστή στην υπόσχεση που έδωσε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ τον τόπο και τους κατοίκους. Και πράγματι, ούτε αυτοί την ξέχασαν, καθώς η Χαρά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από κατοίκους του οικισμού, κυρίως όμως, η έλευση της γέμισε με χαρά τους μικρούς μαθητές της οι οποίοι της επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή.
Δείτε το βίντεο: 

Αντιδράσεις: 

6000 ΕΠΙΔΟΞΕΣ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ.Α ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ

6.000 επίδοξες μοντέλες..

Δεκάδες κορίτσια τρέχουν να δηλώσουν συμμετοχή στο reality "Next Top Model 2".. Για την ακρίβεια είναι χιλιάδες οι υποψήφιες μοντέλες, όπου σύμφωνα με το "Έθνος" ξεπερνούν τις 6.000.. Λαοθάλασσα για λίγη προβολή στην τηλεόραση γιατί απο καριέρα μοντέλου, τζίφος!! Καμία δεν έκανε ακόμα την μεγάλη.. καριέρα απο τις προηγούμενες διαγωνιζόμενες.. Όσο αφορά την επιτροπή σας ενημερώνουμε ότι θα είναι η ίδια με πέρυσι.. Κορίτσια.. Σκίστε!!

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Αλλάζει η διαδικασία για το πολιτικό άσυλο

Σάββατο, 07 Αυγούστου 2010


Από 13 Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας η έγκριση των αιτημάτων

“Όλα καλά και ωραία . Αρκεί να μη διαβάσουμε για σκάνδαλα μετα από κάποιο καιρό των επιτροπών.
Πρέπει κιόλας να υπάρχει παντού ΔΙΑΦΑΝΗΣ έλεγχος σε δύο τομείς : 1) Στην κάθε επιτροπή και τις αποφάσεις της και 2) Ένας αντίσοιχος έλεγχος ποσόστοσης με τα άλλα Ευρωπαικά κράτη , ας πουμε της ζώνης του Ευρώ . Δηλαδή το ποσοσοστό εγκρίσεων δεν πρέπει να διαφέρει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ με εκείνο λ.χ. της Γαλλίας. Η Γαλλία είναι ένα ισχυρότερο κράτος από εμάς ΚΑΙ οικονομικά. Αλλά και Δημοκρατικότατο κράτος Άρα θα ήταν γελοίο, κοροιδία, απάτη και προσπάθεια καταστροφής της χώρας μας αν οι φίλοι μας οι Γάλλοι χορηγούν αναλογικά λιγότερα από εμάς…

Και κάτι άλλο : Όταν σε ένα χρόνο το πολύ λέει το άρθρο θα λύνεται το πρόβλημα, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους πλέον και βάσει του νόμου ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ; Πότε και πως θα τους αποπέμψουμε εκτός των συνόρων μας επειδή ΠΑΡΑΝΟΜΑ θα βρίσκονται στην Επικράτεια μας ; Υπάρχει κανείς αρμόδιος να απαντήσει στο ζήτημα αυτό ; (Σχόλιο Δ.Π.Γ.)

Η είδηση :
Το Προεδρικό Διάταγμα για την αλλαγή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου υπέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με το Π.Δ., που θα είναι μεταβατικό, μειώνονται τα γραφεία εξέτασης των αιτημάτων από 52 σε 13, ενώ προβλέπεται και η σύσταση επιτροπών με τη συμμετοχή κι ενός εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Το Προεδρικό Διάταγμα θα είναι σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταβατικό καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι η σύσταση μιας νέας Υπηρεσίας Ασύλου, ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία. Μέχρι τότε, διατηρείται η αποκέντρωση των οργάνων εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας, όχι σε 52 Αστυνομικές Διευθύνσεις, όπως προέβλεπε το ΠΔ 81/2009, αλλά σε 13 (Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας κα), στη λογική της γεωγραφικής κατανομής των μελλοντικών Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου.
Παράλληλα, προβλέπεται η συνέντευξη να γίνεται από έναν εισηγητή, ο οποίος σ' αυτή τη μεταβατική φάση θα είναι Αστυνομικός.
Επίσης δημιουργείται μια ταχύρρυθμη διαδικασία για τα προφανώς αβάσιμα αιτήματα ασύλου και μία κανονική για τα βάσιμα αιτήματα ενώ τίθεται χρονικό όριο έκδοσης απόφασης έως 6 μήνες στην ταχύρρυθμη διαδικασία και 12 μήνες στην κανονική.
Με το διάταγμα, ορίζεται ως αρμόδιο όργανο απόφασης σε α' βαθμό στην κανονική διαδικασία ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, και στην ταχύρρυθμη διαδικασία, οι Αστυνομικοί Διευθυντές που θα προΐστανται των αρχών εξέτασης με στόχο τη σταδιακή απο-αστυνομικοποίηση της κανονικής διαδικασίας.
Τέλος, επανέρχεται το στάδιο της ενδικοφανούς προσφυγής από Επιτροπές σε β' βαθμό, οι οποίες:
 (α) θα εξετάζουν τις προσφυγές ή αντίστοιχα θα εκκαθαρίσουν τις 46.356 συσσωρευμένες αιτήσεις στο δεύτερο βαθμό (backlog)
 (β) θα έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα
 (γ) θα είναι ανεξάρτητες από τον α' βαθμό, καθώς δεν θα συμμετέχουν αστυνομικά όργανα, πληρώντας έτσι την εγγύηση της αποτελεσματικής προσφυγής.
Μέλη των Επιτροπών Β' βαθμού, όπως επίσης και της εκκαθάρισης του όγκου των συσσωρευμένων αιτήσεων, θα είναι:
 α) ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών ή Προστασίας του Πολίτη ή Δικαιοσύνης, κλάδου Νομικών, ως Πρόεδρος
 β) ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και
 γ) ένας νομικός, με εξειδίκευση στο προσφυγικό δίκαιο και στο δίκαιο των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο οποίος θα επιλέγεται από τον υπουργό, από έναν κατάλογο, που θα καταρτίζει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Αρχικά θα συγκροτηθούν πέντε επιτροπές, δύο για τις νέες προσφυγές σε δεύτερο βαθμό και τρεις για την εκκαθάριση του όγκου συσσωρευμένων αιτήσεων (backlog). Η μεταβατική διαδικασία ασύλου, που προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του Σεπτεμβρίου.

Πηγή : http://www.enet.gr

http://eglimatikotita.blogspot.com/
Δημήτρης Π. Γ.

ΖΕΤΑ.ΕΙΝΑΙ .ΝΝΝΝΝΝΝΝΝΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΒΙΖΙΤΑΡΕΙ?ΑΝ ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ..........

Ελπίζω να κάθεσαι, γιατί οι εικόνες που θα ακολουθήσουν είναι από αυτές που σε έχει συνηθίσει η Ζέτα. Επίδειξη με καυτά εσώρουχα να κοσμούν το θανατηφόρο κορμί της Ζέτας.


ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Γυμνή εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου στην Ψαρού

laikoyra.blogspot.com/ ..


Γυμνή εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου στην Ψαρού της Μυκόνου, ενώ το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο όταν έβγαλε και το κάτω μέρος του μαγιού της, παρουσία φωτογράφων! Δείτε φωτογραφίες.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε στη Μύκονο και δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάτι για να προκαλέσει τόσο τον κόσμο που ήταν γύρω της όσο και τους φωτογράφους. Στο κοσμοπολίτικο νησί έφτασε με αεροπλάνο και δίπλα της, γι' άλλη μια φορά, ήταν ο στενός συνεργάτης και φίλος της, Μένιος Φουρθιώτης. Το βράδυ, οι δύο φίλοι έκαναν βόλτα στα Ματογιάννια ενώ αμέσως μετά διασκέδασαν σε γνωστό κλαμπ του νησιού
Την επόμενη μέρα...........

Τζούλια Αλεξανδράτου και Μένιος Φουρθιώτης επισκέφτηκαν την Ψαρού της Μυκόνου. Στην παραλία έφτασαν με ένα μικρό φουσκωτό. Το σκάφος βέβαια δεν το είδε κανείς, γιατί προφανώς είχε προσαράξει κάπου πιο μακριά. Το μοντέλο, αφού έκανε ηλιοθεραπεία και κολύμπησε για λίγο, έκανε ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν την γυμνή Τζούλια Αλεξανδράτου.Όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου πήγε στην προβλήτα για να επιβιβαστεί στο tender και να επιστρέψει στο σκάφος, οι παπαράτσι συνέχισαν να τη φωτογραφίζουν. Η ίδια, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά έβγαλε πάλι το πάνω μέρος του μαγιό αποκαλύπτοντας το γυμνό στήθος της στους φωτογράφους. Φωτογράφος που ήταν εκεί δήλωσε: «Έκανε σόου και εννοείται και όλοι καταλάβαμε ότι το έκανε επίτηδες. Πόζαρε σαν σταρ πολύ επιδεικτικά».
Στη διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία της Ψαρούς, ο Μένιος Φουρθιώτης τη βιντεοσκοπούσε, ενώ όσοι ξένοι ήταν στην παραλία εκείνα τα λεπτά ρωτούσαν ποια είναι.
Όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου και ο Μένιος Φουρθιώτης απομακρύνθηκαν από την παραλία με το tender, η ξανθιά... star έβγαλε και το κάτω μέρος του μαγιό, παρουσία των φωτογράφων που προσπαθούσαν να τραβήξουν την ολόγυμνη Τζούλια Αλεξανδράτου।
panoramapres

ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Γυμνή εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου στην Ψαρού

laikoyra.blogspot.com/ ..


Γυμνή εμφανίστηκε η Τζούλια Αλεξανδράτου στην Ψαρού της Μυκόνου, ενώ το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο όταν έβγαλε και το κάτω μέρος του μαγιού της, παρουσία φωτογράφων! Δείτε φωτογραφίες.
Η Τζούλια Αλεξανδράτου βρέθηκε στη Μύκονο και δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάτι για να προκαλέσει τόσο τον κόσμο που ήταν γύρω της όσο και τους φωτογράφους. Στο κοσμοπολίτικο νησί έφτασε με αεροπλάνο και δίπλα της, γι' άλλη μια φορά, ήταν ο στενός συνεργάτης και φίλος της, Μένιος Φουρθιώτης. Το βράδυ, οι δύο φίλοι έκαναν βόλτα στα Ματογιάννια ενώ αμέσως μετά διασκέδασαν σε γνωστό κλαμπ του νησιού
Την επόμενη μέρα...........

Τζούλια Αλεξανδράτου και Μένιος Φουρθιώτης επισκέφτηκαν την Ψαρού της Μυκόνου. Στην παραλία έφτασαν με ένα μικρό φουσκωτό. Το σκάφος βέβαια δεν το είδε κανείς, γιατί προφανώς είχε προσαράξει κάπου πιο μακριά. Το μοντέλο, αφού έκανε ηλιοθεραπεία και κολύμπησε για λίγο, έκανε ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη, με τους φωτογράφους να απαθανατίζουν την γυμνή Τζούλια Αλεξανδράτου.Όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου πήγε στην προβλήτα για να επιβιβαστεί στο tender και να επιστρέψει στο σκάφος, οι παπαράτσι συνέχισαν να τη φωτογραφίζουν. Η ίδια, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά έβγαλε πάλι το πάνω μέρος του μαγιό αποκαλύπτοντας το γυμνό στήθος της στους φωτογράφους. Φωτογράφος που ήταν εκεί δήλωσε: «Έκανε σόου και εννοείται και όλοι καταλάβαμε ότι το έκανε επίτηδες. Πόζαρε σαν σταρ πολύ επιδεικτικά».
Στη διάρκεια της παραμονής τους στην παραλία της Ψαρούς, ο Μένιος Φουρθιώτης τη βιντεοσκοπούσε, ενώ όσοι ξένοι ήταν στην παραλία εκείνα τα λεπτά ρωτούσαν ποια είναι.
Όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου και ο Μένιος Φουρθιώτης απομακρύνθηκαν από την παραλία με το tender, η ξανθιά... star έβγαλε και το κάτω μέρος του μαγιό, παρουσία των φωτογράφων που προσπαθούσαν να τραβήξουν την ολόγυμνη Τζούλια Αλεξανδράτου।
panoramapres

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΖΙΛΙ?

Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2010

Διέψευσε όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας...

Από τον Πέτρο Γρηγοράκη
ΣΩΜΑΤΕΙΟ 24 ΜΗΝΟΥ (Από το press-gr)
  
Κατά την χθεσινή συνέντευξη της Υπουργού κ Άννας Διαμαντοπούλου σε πρωινή συνέντευξη στο MEGA επικροτήσαμε την δήλωση της ότι όσοι έχουν προϋπηρεσία 24 μηνών στη δημόσια εκπαίδευση διορίζονται μέσα στην μεταβατική περίοδο.
Η ίδια όμως διάψευσε όσα δήλωσε στην πρωινή της συνέντευξη σε συνάντηση μας, στην είσοδο του Υπουργείου τονίζοντας ότι δεν θα απορροφηθούν όλοι όσοι ανήκουν στην κατηγορία μας κατά την διάρκεια της μεταβατικής περιόδου χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα σόφισμα και όχι ένα επιχείρημα πως όσοι χάσουν το κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα διορισμού θα...

ενταχθούν στους νέους πίνακες με "προνομιακή" μοριοδότηση.
Ρωτάμε την κ. Υπουργό το εξής απλό:
Ποιο είναι το νόημα της μεταβατικής περιόδου εφόσον δεν διορίζονται όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα διορισμού φέτος;
Γιατί να αποδεχόμαστε τα τελευταία χρόνια διορισμούς σε όλες τις περιοχές της βθμιας εκπαίδευσης (νησιά, δυσπρόσιτες περιοχές) εντασσόμενη στην ρύθμιση του 24μηνου και να μην συγκεντρώνουμε μόρια για τους νέους πίνακες;
Αφενός γιατί έχουμε μεράκι για την εκπαίδευση (διαφορετικό δεν θα μπορούσαμε να υποστούμε αυτό το οικονομικό και οικογενειακό κόστος) και αφετέρου γιατί εντασσόμενοι στην ρύθμιση ήμασταν βέβαιοι για το διορισμό μας, κεκτημένο το οποίο το υπουργείο μας το στερεί αυθαίρετα κατ ουσία χωρίς να δώσει τη δυνατότητα προσαρμογής από τη στιγμή που αν δεν διοριστούν στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου όσοι κατοχύρωσαν δικαίωμα διορισμού μετά την ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου τότε η μεταβατική περίοδο αποτελεί απλώς εμπαιγμό.

ΓΚΟΝΤΖΟΣ THE BIG SISTER

Ντροπή σας..

Σημερινό πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας.. Κάτω δεξιά βλέπετε τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη σταυρωμένο να εκλιπαρεί.. Καλά ρε ελεεινοί και τρισάθλιοι δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείται την σταύρωση του Ιησού Χριστού για να πουλήσετε μερικές φυλλάδες παραπάνω;; Δηλαδή τώρα τι.. περιμένετε, να σας πούμε και μπράβο για την έμπνευση σας;; Μόνο αηδία μας προκαλείτε..

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το "άδειασμα" του Παπανδρέου φέρνει ανατροπή..

Ας σταθούμε στο μπάχαλο που έγινε χθες στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, διότι ίσως προαναγγέλλει ανατροπές. Ο Παπανδρέου, δια του Πεταλωτή, "άδειασε" εντελώς τον πιό στενό του συνεργάτη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο οποίο προχθές είχε αποδοκιμάσει τη στάση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ (ανήκουν στο... ΠΑΣΟΚ).

Το "άδειασμα" αυτό, ίσως, δεν είναι άσχετο με τις πληροφορίες που φέρουν τον Παπανδρέου ζωηρά προβληματισμένο με τον συντονισμό της κυβέρνησης και την επικοινωνιακή επάρκειά της. Οι ίδιες πληροφορίες.. μιλάνε για ανάγκη συγκρότησης "πολιτικού και επικοινωνιακού κέντρου", με τη μετακίνηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Γερουλάνου και με την ανάληψη σημαντικών αρμοδιοτήτων από τον Ραγκούση, που θα διατηρήσει και το υπουργείο Εσωτερικών.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό, αν γίνει; Οτι θα περιοριστεί το εύρος της επιρροής Παμπούκη, αλλά και του Πάγκαλου.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ.......................

Αυτό θα πει... γυναικεία φιλία!

05 Αύγουστος 2010
Φίλοι, φίλοι... αυτό θα πει δυνατή φιλία. Αυτό θα πει να είσαι "ένα" με τη φίλη σου... ! Η Ελένη Ευαγγελάτου και η Βενετία Κυρίου βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε γνωστό παραλιακό club και διασκέδασαν... με την ψυχή τους... και όχι μόνο! Λίγο το ποτό, λίγο τα φώτα, λίγο η Ζενίλντα που εκείνο το βράδυ τραγουδούσε στο "Ακρωτήρι live" ανάβοντας τα αίματα... δε θέλει και πολύ για να γίνει το... μοιραίο! Εκεί που καθόντουσαν λοιπόν τα κορίτσια και διασκέδαζαν σκέφτηκαν: "Τι να κάνουμε για να περάσει η ώρα; Δε δίνουμε ένα φιλάκι στο στόμα να κάνουμε και λίγο πλάκα;". Και το έκαναν! Μάρτυρες όλοι οι θαμώνες του club οι οποίοι τις κοιτούσαν έκπληκτοι. Εκ των υστέρων βέβαια, όπως αναφέρουν φίλοι των δυο καυτών μοντέλων, η Ελένη και η Βενετία έκαναν απλώς μια πλάκα για να γελάσουν. Την άλλη φορά κορίτσια... να μας πείτε και κανένα ανέκδοτο!

50% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Η αυξηση των σιτηρων κατα 50% μεσα σε ενα μηνα προκαλει τσουναμι ανατιμησεων σε αλευρα,αρτοποιηματα,ακομα και σε γαλακτοκομικα  και κρεατα.Και φυσικα οι κερδοσκοπουσες εταιρειες τροφιμων και οι αλυσιδες,και μονο με την ανακοινωση της αυξησης σπευδουνηδη να ανατιμησουν τα προιοντα,και ας αργει η αυξηση να φταση στην καταναλωση.Ηρθε μαλλον η ωρα οι ελληνες να μαθουν καποια βασικα πραγματα επιβιωσης και ειδικα οι αστοι των μεγαλων πολεων.Να μαθουν δηλαδη να μαζευουν χορτα οβριες σαλιγκαρια,να πιανουν πουλια να ζυμωνουν ψωμι,να ανοιγουν φυλλο,και ενα σωρο ακομα χρησιμα πραγματα τα οποια θα τους κανουν τρομερη οικονομια και θα εχουν καλυτερη και υγειεινοτερη διατροφη.Με τα οσα μας συμβαινουν τον τελευταιο καιρο και με την μεγαλη ανεχεια που  μας δερνει αλλα και την πιο μεγαλη που ερχεται καλο θα ειναι να κανουμε μια επιστροφη στις ριζες και στον παλιο καλο τροπο ζωης,για να μην αναγκαστουμε καποια στιγμη να ψαχνουμε στους σκουπιδοτενεκεδες για να βρουμε κατι χρησιμο.Η ελλαδα ειναι κυκλομενη απο θαλασσα και οι ακτες τουλαχιστον γεματες απο μικρα ψαρια σπαροι μπαλαδες καμπαναδες κ.λ.π. και ενα πιατο μπορει να βγει  γρηγορα και ανεξοδα.Ειναι πολλα αυτα που μπορουμε να κανουμε για την επιβιωση μας  ανεξοδα ας το επιχειρησουμε λοιπον.Ακομα και για τους κατοικους των πολεων και των πολυκατοικιων υπαρχει τροπος να εχουν διαφορα ζαρζαβατικα φρεσκα και ανεξοδα.Μερικες ζαρτινιερες χρειαζοντε και δημιουργειται ενα πολυ ωραιο μποστανακι στο μπαλκονι.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΦΛΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΣΤΙΧΟ.ΑΠΟ ΤΟ info stixoi

Μας κλεψανε τα ονειρα μας κλεβουν την ψυχη
ρημαξανε το ειναι μας μας κοβουν τον αερα
πληρωνουμε τα λαθη τους με το δικο μας αιμα
ελπιδα δεν απομεινε κι η αληθεια τους ενα ψεμα
----------------------------------------------------------------
Μας τσακισαν μας ρημαξαν μας κλεψανε τα παντα
γιατι καρδια δεν εχουνε μοναχα αιμα πινουν
για χρονια τωρα μαθανε μοναχα να αρπαζουν
ιδιοι με αγρια θερια που τιποτα δε δινουν.
----------------------------------------------------------------
Τους φτυνουν τους χλευαζουνε μ αυτοι νομιζουν βρεχει
και καμαρωνουν στο γιαλι σα γυφτικα σκεπαρνια
για το καλο σου ελληνα φωναζουν πως πασχιζουν
μα αν τους θωρεις καταματα ειναι σα να σε βριζουν
----------------------------------------------------------------------
Ειναι 300 εκει ψηλα που νομος δεν τους φτανει
και μεγαλωνουν οι κοιλιες και τα πουγκια φρακαρουν
χαμογελουν και κλεβουνε μιλουν γλυκα κι αρπαζουν
κι οταν σε δουν εναν καφε θελουν να σε τραταρουν
---------------------------------------------------------------------
Τραταρουν με το αιμα σου που πινουν τοσα χρονια
και σφιγγουνε το χερι σου χωρις αιδω οι κλεφτες
μα μετρα και τα δαχτυλα οταν τους δεις να φευγουν
γιατι το μονο π εμαθαν ειναι να γινουν κλεφτες.

ΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ...ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ...

"ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΑΠ' ΟΣΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ".!!!
Διαβάστε και θαυμάστε...
40 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να δώσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς ποσά, που θα κυμαίνονται από το 50% της συνολικής τους περιουσίας τους και θα φθάνουν μέχρι και το 99%.!!!!Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια ιδέα του ιδρυτή της Microsoft Bill Gates και του Warren Buffet, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική.
Οι εν λόγω ζάπλουτοι κατάφεραν να παρασύρουν σε αυτό του «τσουνάμι» φιλανθρωπίας άλλους40 περίπου από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν ακόμα και την μισή τους περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Από την πλευρά του ο Warren Buffet δήλωσε πως θα δώσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς περίπου το 99% της περιουσίας του, ποσό που ισοδυναμεί με.... 47 δισεκατομμύρια δολάρια...!!!
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:Bill Gates και Warren Buffet, ήδη από το 2005 αρθρογραφούσαν σε εφημερίδες της Ν.Υόρκης και επιχειρηματολογούσαν κατά της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και της ασύδοτης φιλελευθεροποίησης της οικονομίας γράφοντας:
" Έτσι όπως πηγαίνει το οικονομικό σύστημα -- μέσα σε μία 10ετία -- , θα κάνει και τούς ...πλούσιους φτωχούς, διότι οι φτωχοί που αγοράζουν από εμας θα έχουν οικονομικά εξαντληθεί και δεν θα έχουν πλέον δυνατότητα να αγοράζουν... τίποτα".!!!

Έγραψαν επίσης:Έίτε κερδίζεις 1 εκατ.$, είτε 2εκατ. $, είναι το ίδιο, αφού οι ανάγκες πολυτελούς ζωής, έχουν ικανοποιηθεί και με το 1εκατ. $, οπότε με το δεύτερο εκατ. $... δεν υπάρχει τίποτα άλλο γιά να ικανοποιήσεις.!!!Να σημειώσουμε επίσης ότι αμφότεροι ήσαν τακτικοί επισκέπτες του Βατοπεδίου αλλά καί δωρητές του..Μετά την... "Αποκάλυψη" του δήθεν σκανδάλου, δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους εκεί...
Άλλους δύο ευεργέτες, γιά λόγους "ποικιλόνυμων" σκοπιμοτήτων, τους χάνουμε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ

ΕΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΥΣΥΣΕΙΔΗΣΙΑ Η ΜΙΛΗΣΕ ...........ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ?

Ο Ρουβάς το αποφάσισε! Θα δώσει το παρών στο gay festival...

Στις 27 Αυγούστου θα κάνει μία... στάση στο Cavo Paradiso για να τραγουδήσει. Φέτος το καλοκαίρι περιοδεύει ανά την Ελλάδα... Στις 27 Αυγούστου θα κάνει μία στάση στο Cavo Paradiso της Μυκόνου. Όχι για μία... τυπική συναυλία! Ο Σάκης Ρουβάς είπε το μεγάλο "ναι" και θα τραγουδήσει στο μεγαλύτερο gay.. festival του νησιού...

Καταλαβαίνετε... τι έχει να γίνει, αφού είναι γνωστό πόσο αγαπητός είναι ο Σάκης (άμα τη εμφανίσει!) στο gay κοινό. Ο απόλυτος pop star της Ελλάδας θα τραγουδήσει λοιπόν σε ένα από τα μεγάλα parties, που λαμβάνουν χώρα όλο τον Αύγουστο στο Cavo Paradiso Club στη Μύκονο, στο πλαίσιο του Xlsior Festival...
www.news21.gr

ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Το λεωοφρείο που θα περνά πάνω απ' τα αυτοκίνητα!



Το "γρήγορο λεωφορείο", που θα περνάει πάνω από όλα τα οχήματα, παρουσιάστηκε στη 13η Διεθνή Έκθεση Υψηλής Τεχνολογίας στο Πεκίνο.

Αν και το επίθετο γρήγορο δεν του ταιριάζει και τόσο αφού η μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 60 χμ, ωστόσο περισσότεροι από 1200 με 1400 επιβάτες θα εξυπηρετούνται καθημερινά με αυτό το νέο μέσο.

Μάλιστα το εν λόγω λεωφορείο δεν είναι ρυπογόνο αφού κινείται με ένα συνδυασμό ηλιακής και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εξαιτίας της κατασκευής του δεν δημιουργεί προβλήματα στα άλλα μέσα κυκλοφορίας μιας και κινείται σε ύψος 4,5 μέτρων μειώνοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά 30%.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ!!Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!

05 Αυγ 2010

4 Σχόλια



Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν συνδικαλιστές του αριστερού χώρου τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα. Μια πορτοκαλάδα εκτοξεύτηκε εναντίον του χωρίς να τον πετύχει, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δημιουργούσαν κλοιό προστασίας γύρω του.
Στη διαμαρτυρία μετείχε και το Εργατικό Κέντρο με την ανάρτηση πανό, ενώ ο πρόεδρός του Γιώργος Σκουλατάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό, του είπε ότι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του υπουργείου του.

Απαντώντας ο υπουργός, χαρακτήρισε «παρένθεση» τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων προαναγγέλλοντας ωστόσο και νέες περικοπές δαπανών τού υπουργείου του, το 2011.

«Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία».


ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ 

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΜΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ!!Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!

05 Αυγ 2010

4 Σχόλια



Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν συνδικαλιστές του αριστερού χώρου τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν έφτασε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα. Μια πορτοκαλάδα εκτοξεύτηκε εναντίον του χωρίς να τον πετύχει, ενώ οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δημιουργούσαν κλοιό προστασίας γύρω του.
Στη διαμαρτυρία μετείχε και το Εργατικό Κέντρο με την ανάρτηση πανό, ενώ ο πρόεδρός του Γιώργος Σκουλατάκης, απευθυνόμενος στον υπουργό, του είπε ότι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του υπουργείου του.

Απαντώντας ο υπουργός, χαρακτήρισε «παρένθεση» τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων προαναγγέλλοντας ωστόσο και νέες περικοπές δαπανών τού υπουργείου του, το 2011.

«Ζούμε ως χώρα τη χειρότερη περίοδο μετά τον εμφύλιο πόλεμο και σας μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας θα ξεπεράσουμε αυτή τη συγκυρία».

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ.ΜΥΡΙΣΤΙΚΑΝ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΕΣ

Πήξαμε στους "μαιντανούς"..

Φτάνει πια με τις αδελφές Πρέλεβιτς και την υπερβολική προώθηση τους.. Τα περιοδικά και τα κανάλια μας ενημερώνουν ανα πάσα στιγμή που βρίσκεται η εστεμμένη.. Απο το τι έφαγε, μέχρι το τι σκουπίδια πέταξε.. Και καλά η μία είναι η.. "Σταρ Έλλας", η αδελφή της τι ρόλο παίζει στην όλη υπόθεση;; Φαίνεται πως ψάχνουν τα κανάλια νέους μαιντανούς να κοσμούν τις σελίδες τους.. Έλεος!!

ΛΙΓΟ ΟΧΙΠΟΛΥ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΙΞΗ ΜΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΖΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ?

Τι κρατάει ο σερβιτόρος;;

Χθες είχε συνάντηση ο Παπακωνσταντίνου με τους Τροικανούς.. Τι κρατάει ο σερβιτόρος που μπαινοβγαίνει στο Υπουργείο Οικονομικών;; Εδέσματα για να μην πεινάσουν οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας.. Στα όπα όπα τους έχουμε!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΑ

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ.ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ.

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΡΑΓΩΝΑ Π.Χ

Η Αχίλλειος Πτέρνα των Τούρκων στο Κυπριακό


Δύο χρόνια μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, η Άγκυρα πίστευε ότι είχε «λύσει» το κυπριακό πρόβλημα και πως ήταν ζήτημα χρόνου η ελληνική πλευρά να το «χωνέψει». Σειρά είχαν το πλέγμα των υπολοίπων ζητημάτων που θεωρούσαν ότι ήταν σε εκκρεμότητα, δίδοντας άμεση προτεραιότητα στο Αιγαίο, για το οποίο κάτω από το πρόσχημα της χάραξης της υφαλοκρηπίδας του (στο οποίο με τον χρόνο προστέθηκαν και οι θεωρίες των «γκρίζων» ζωνών) υπέβοσκε η ίδια με την Κύπρο στοχοθεσία: μια ιδιότυπη ελληνοτουρκική συγκυριαρχία με βαρύνουσα σ' αυτήν την τουρκική επικυριαρχία επί του συνόλου, κατά τον τύπο «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μας».

Ουσιαστικά επρόκειτο για έκδηλη αναβίωση της οθωμανικής θέασης των σχέσεων που προκύπτουν από τη δομή εξουσίας του ιστορικού αυτού τύπου, ο οποίος, όπως θα εξηγήσουμε στη συνέχεια, έμεινε όπως φαίνεται αμετάβλητος όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικό, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικών αναπαραστάσεων των Τούρκων, εθνικών στερεοτύπων και συγκρότησης της βασικής ή θεμελιακής προσωπικότητάς τους, για να χρησιμοποιήσω όρους Κοινωνικής Ψυχολογίας, προκειμένου να με κατανοήσει, πιστεύω, και η κ. Θάλεια Δραγώνα ως ειδική!

Το απογοητευτικό αυτό τοπίο είχε όμως ένα δυο αχίλλειες πτέρνες, τις οποίες μπορούσε να διακρίνει ένα προσεκτικό μάτι και οι οποίες φαίνονταν έμμεσα αλλά σαφώς από τις ίδιες τις ίδιες τις τουρκικές πηγές από τις οποίες προέκυπτε ο όλος σχεδιασμός. Ο Τουράν Γκιουνές ειδικά, πέραν των όσων ανέφερα, μου εξήγησε διά μακρών τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία φοβάται και προσπαθεί όπως αποφύγει τη διχοτόμηση στην Κύπρο.

Είχε μάλιστα, με τη θυμοσοφία που τον χαρακτήριζε, σχεδιάσει και τι μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση διαμελισμού της Μεγαλονήσου. Στο τμήμα το οποίο θα περιερχόταν στην Ελλάδα θα ήταν δυνατόν να εγκατασταθούν, για παράδειγμα, βαλλιστικά οπλικά συστήματα τα οποία να απειλούσαν και την κεντρική ακόμη Μικρά Ασία (εάν κανείς μελετήσει το περισπούδαστο σύγγραμμα του σημερινού υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγική σε Βάθος», θα διαπιστώσει τον φόβο που προκάλεσε στην Άγκυρα η πιθανότητα εγκατάστασης των πυραύλων S300 στην Κύπρο (ανάλογη ενέργεια προς εκείνη του Μακαρίου που απετράπη το 1964, γεγονός που τον είχε κάνει γνωστό ως «Κάστρο της Μεσογείου»).
Έτσι η Τουρκία, κατά τον Γκιουνές, «στοχεύει στον έλεγχο ολοκλήρου της Κύπρου».

Η πρόθεσή της αυτή δεν έχει άμεση σχέση με την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων, αλλά σχετίζεται με τα ευρύτερα συμφέροντά της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Άλλωστε και ο Νταβούτογλου σήμερα, στο ίδιο σύγγραμμά του, προκλητικά αναφέρει πως «και αν δεν υπήρχαν Τούρκοι στην Κύπρο», η πολιτική της Τουρκίας έναντι αυτής θα ήταν η ίδια, δεδομένου ότι διακυβεύονται (τα ηγεμονικά της) συμφέροντα στην ευρύτερη γεωστρατηγική περιοχή και προς επίρρωση του ισχυρισμού του τονίζει ότι το ίδιο συμβαίνει με τα νησιά του Αιγαίου τα οποία «κατέχει η Ελλάδα», όπως είναι η Δωδεκάνησος, στην οποία, αν και δεν διαβιούν πλέον ενάριθμοι Τούρκοι, η Τουρκία επιδεικνύει (ή πρέπει να επιδείξει) το ανάλογο προς την Κύπρο ενδιαφέρον. Με βάση τα παραπάνω στόχος της Τουρκίας είναι ο έλεγχος της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλαδή η μετατροπή της σε ελεεινό ανδρείκελο της Άγκυρας. Πώς όμως μπορεί λοιπόν να συμβεί αυτό;

Το πλεονέκτημα της διεθνούς προσωπικότητας

Αναμφίβολα η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο είναι άμεσο αποτέλεσμα των επονείδιστων συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου, όταν η τότε ελληνική ηγεσία υπέκυψε στον εκβιασμό του υποστηριζόμενου από τη Μεγάλη Βρετανία (και τις ΗΠΑ) τουρκικού συνταγματικού σχεδίου. Ωστόσο οι συμφωνίες αυτές έδιναν ένα προτέρημα στην Ελλάδα το οποίο ταυτόχρονα λειτουργούσε ως τροχοπέδη για την Τουρκία. Όπως είχε επισημάνει ο Ισμέτ Ίνονου κατά την αγόρευσή του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, υπό την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συζήτηση επί της κυρώσεως των συμφωνιών της Ζυρίχης, αφού απηύθυνε τα συγχαρητήριά του προς την τότε κυβέρνηση Μεντερές για την αδόκητη διπλωματική της επιτυχία, παρατήρησε ότι τα κέρδη που αποκομίζει απ' αυτές η Τουρκία τα εξανεμίζει η νομική ή διεθνής προσωπικότητα που θα κέκτηται του λοιπού η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία θα είναι μέλος του ΟΗΕ και άλλων διεθνών Οργανισμών και θα έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης. Συνεπώς στο μέλλον κανείς δεν προδικάζει την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα αυτή. Προς αποτροπή ακριβώς αυτού του ενδεχομένου, όπως είχε αποκαλύψει λίγους μήνες πριν από την εισβολή, το 1974, ο Νουρεττίν Βεργκίν, πρεσβευτής κατά την εποχή των συνομιλιών Ζυρίχης - Λονδίνου, στις οποίες συμμετείχε, η τουρκική πλευρά είχε επιτύχει τη Συνθήκη Εγγύησης και τη βάσει αυτής αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων. Μάλιστα, κατά τον τούρκο διπλωμάτη, η ελληνική πλευρά τότε το είχε αντιληφθεί, αλλά φαίνεται πως δεν κατόρθωσε να εξαλείψει αυτή την «Κερκόπορτα».

Οι οθωμανικές δομές των συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου

Συμπερασματικά από τα λεγόμενα του Γκιουνές προέκυπτε η αναδιοργάνωση επί νέων βάσεων του κράτους στην Κύπρο, στο οποίο η διπεριφειακή (και διζωνική) ομοσπονδιακή βάση (στην αρχή του συνεταιρισμού στη βάση 50% και 50% των δύο μερών) ήταν αναπόφευκτη. Οποιαδήποτε όμως λύση δεν θα προέβλεπε την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Οι Έλληνες θα έπρεπε να το έπαιρναν απόφαση, δηλαδή να το χώνευαν. Το διαζύγιο ήταν οριστικό και αμετάκλητο. Προκειμένου να νοηματοδοτήσει τις τουρκικές προθέσεις θα πρέπει να ανατρέξει στις σχετικές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στα τουρκικά και οι οποίες δηλώνουν τις μορφές συνύπαρξης. Η πρώτη από αυτές είναι το ic - ice (ιτς - ιστέ) που σημαίνει «ο ένας εντός του άλλου», δηλαδή σε κατάσταση ανάμειξης. Ο δεύτερος είναι yan - yana (ο ένας δίπλα στον άλλο), δηλαδή μαζί και χώρια και ο τρίτος το ayrι - ayrι (αϊρί - αϊρί), που σημαίνει απολύτως χωριστά.

Ο όρος που χρησιμοποιούσε ο συνομιλητής μου ήταν ο τελευταίος. Αυτή η τουρκική στοχοθεσία όμως δεν είναι δυνατό να κατανοηθεί δίχως μια επιβεβλημένη εμβάθυνση στον τρόπο διαβίωσης των διαφόρων εθνικοθρησκευτικών κοινοτήτων κατά την οσμανική περίοδο με βάση τη δομή που ανέφερα προηγουμένως. Επί αιώνες οι μη μουσουλμανικές κοινότητες (cemmaatι gayrι muslimin) διαβίωναν στις πόλεις (αλλά και σε χωριά) σε ξεχωριστές συνοικίες (σε κάποιες πόλεις μάλιστα, όπως στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, περιβάλλονταν από τείχη των οποίων η πύλη έκλεινε τη νύχτα). Αυτό όσον αφορά τους τόπους διαμονής και κατοικίας (και λέμε διαμονής, γιατί απαγορευόταν η έστω και διαφορετικού θρησκευτικού δόγματος, ομοθρήσκου ή «ομοεθνούς» διαμονή, όπως γραικού καθολικού χριστιανού (φράγκου), (Τηνιακού λόγου χάριν ή Σαντορινιού, σε οικία ορθοδόξου γραικού (Ρωμιού) με κίνδυνο αφορισμού του φιλοξενούντος ή εκμισθωτή).

Η μόνη κοινή για όλες τις κοινότητες περιοχή ήταν η έκταση που περιέκλειε την αγορά (το «παζάρι») και τα κτίρια της διοίκησης. Αυτός είναι ο τρόπος του «μαζί και χώρια» και ανταποκρίνεται σ' έναν κοινωνικό τύπο όπως της οσμανικής κοινωνίας που είναι παραδοσιακός. Με άλλη έκφραση ως παραδοσιακή κοινωνία το μόρφωμα, η γκετοποίηση, όπως θα λέγαμε σήμερα, ήταν λειτουργική, όπως λειτουργικές ήταν και οι εθικοθρησκευτικές (φυλετικές) διακρίσεις (η υποχρέωση των μη μουσουλμάνων να φέρουν ενδύματα από υφάσματα κατώτερης ποιότητας απ' ό,τι οι μουσουλμάνοι ή εν πάση περιπτώσει διαφορετικού χρώματος, όπως και η υποχρέωση να φέρουν αναλόγου προς το θρήσκευμά τους χρώματος υποδήματα).

Επίσης και η υποχρέωσή τους να σκύβουν γονυπετείς όταν περνούσε από μπροστά τους μουσουλμάνος (συνήθεια που επέζησε μέχρι πρόσφατα σε χωριά της Μικράς Ασίας από φανατικές μουσουλμάνες που έπρατταν το ίδιο στη θέα ανδρών - σε ένδειξη σεβασμού και υπακοής προς αυτούς).

Ακόμη τα σπίτια των μη μουσουλμάνων δεν μπορούσαν να είναι βαμμένα άσπρα (αλλά να είναι σκούρου χρώματος) και σαφώς χαμηλότερα του ύψους των μη μουσουλμανικών σπιτιών. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της αρχής κατά την οποία ο πρώτος τη τάξει των μη μουσουλμάνων ακολουθούσε τον τελευταίο στην τάξη μουσουλμάνο. Αρχή από την οποία προκύπτει και το διπλό κριτήριο το οποίο εφαρμόζουν οι Τούρκοι στις σχέσεις τους με την Ελλάδα (αλλά συνήθως και με τους Έλληνες σε μακροχρόνια διαβίωση μ' αυτούς). Το διπλό αυτό κριτήριο είναι ακριβώς εκδηλωτικό της δομής εξουσίας η οποία διέπει τις σχέσεις της Τουρκίας με βάση την κάθετη αντίληψη των σχέσεών της με τρίτους τους οποίους θεωρούν ως υποκείμενους, ως ασθενέστερους, στη δική της εξουσία. Σχετικά κάποτε, σε φιλική συζήτηση με τον συνάδελφο, πολύ γνωστό και καλό καθηγητή Ιστορίας Ζαφέρ Τοπράκ του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου (και μαθητή και αυτού του κοινού μας δασκάλου Ταρίκ Ζαφέρ Τούναγια), συμφώνησε στην παρατήρησή μου ότι «δεν γίνεται τίποτε, Ζαφέρ, γιατί οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται τις σχέσεις τους με τους άλλους κάθετα, όχι οριζόντια», σηκώθηκε όρθιος και μου είπε «να σε φιλήσω, εσύ ακτινογράφησες την ψυχή των Τούρκων» (sen Turklerin ruhunu rontgen etmissin).
Παρενθετικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα παραπάνω δεν είναι άσχετα και με την Κύπρο, αλλά και με όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στην Κύπρο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η γενεσιουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας Συνθήκη του Λονδίνου στηρίχτηκε στην οσμανική αρχή των εθνικοθρησκευτικών κοινοτήτων και μάλιστα πολύ χονδροειδώς, γιατί την εξέλαβε με βάση τον διαχωρισμό μουσουλμάνων - μη μουσουλμάνων. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι κοινότητες Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων της Μεγαλόνησου υπολογίστηκαν (και υπολογίζονται) στο ποσοστό των Ρωμιών (όπως αποκαλούν τους Ελληνοκυπρίους οι Τούρκοι και η Τουρκία, που σημαίνει ορθόδοξοι χριστιανοί - με αντίστοιχο για την άλλη πλευρά το μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι). Αυτή η παρατήρηση έχει εξαιρετική σημασία, στην περίπτωση της κ. Δραγώνα (και όλου του «σιναφιού της» - η έκφραση δεν είναι καθόλου προσβλητική δεδομένου σημαίνει κατά την οσμανική προέλευσή της «συντεχνία»: sιnιf = επαγγελματική τάξη, ενικός, esnaf πληθ., hirfet το ίδιο και ως συντεχνία, τα «ρουσφέτια» στα ελληνικά). Και έχει σημασία γιατί καταβλήθηκε προσπάθεια σε εμβριθές κείμενο προ ετών αναστηλωθέν από συνάδελφο της κυρίας και ατυχώς και δικό μου στην Πάντειο να καταδειχθεί ότι οι Κυπριοι «έγιναν Έλληνες από το 1912 και εδώ» (όπως και μια άλλη συνάδελφος στο ίδιο πανεπιστήμιο από προχθεσινή της ανακοίνωση σε συνέδριο που οργανώθηκε από το Ιστορικό/Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών εξήγησε πώς οι Ρωμιοί της Μικράς Ασίας έγιναν Έλληνες).

Το τρίτο σχήμα της συμβίωσης και η Κύπρος

Το τρίτο σχήμα της συμβίωσης Ελλήνων και Τούρκων που προβλέπει ανάμεικτους τους πληθυσμούς υπήρξε αποτέλεσμα των εκδυτικιστικών προσπαθειών του οσμανικού κράτους από το 1838, από την αγγλοτουρκική οικονομική συμφωνία, που βεβαιώνονται από δειλά βήματα (όχι τόσο στις διακηρύξεις όσο στην εφαρμογή τους) με τη Διακήρυξη του Τανζιμάτ τον επόμενο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι εξέλιπαν στις πόλεις οι διάφορες συνοικίες (μαχαλάδες), όπως ο ρωμαίικος, ο αρμενομαχαλάς, ο εβραιομαχαλάς, ο φραγκομαχαλάς και οι τουρκομαχαλάδες. Απλούστατα κάμφθηκε το άτεγκτο του κανόνα και ιδιαίτερα οι «ευρωπαΐζοντες» οσμανοί μετοικούσαν σε «ευρωπαϊκές συνοικίες», όπου αρχικά είχαν αναμειχθεί οι μη μουσουλμάνοι με τους Ευρωπαίους (το κυριότερο παράδειγμα είναι το Σταυροδρόμι/Πέραν της Κωνσταντινούπολης, όπου ήταν οι ξένες πρεσβείες και το συνακόλουθο εμπορικό κέντρο).

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι αυτό το σχήμα, που ανταποκρίνεται στον τύπο της σύγχρονης τεχνοκρατούμενης (και συνακόλουθα ανοιχτής) κοινωνίας, προϋποθέτει την εξ ορισμού πολιτική ισότητα των πολιτών, που γι' αυτόν τον λόγο παύουν να είναι υπήκοοι και με μέρισμα στην ενάσκηση της πολιτικής εξουσίας τουλάχιστον στο μέτρο της οικονομικής τους ισχύος (είτε ως κεφάλαιο, είτε ως εργασία και προπάντων στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας).

Ένα βασικό μειονέκτημα του οσμανικού συστήματος ήταν ότι ο κοινωνικός του εκσυγχρονισμός (γενόμενος υπό τη μορφή του εκδυτικισμού ή εξευρωπαϊσμού) είχε διαφορετικούς ρυθμούς στις διάφορες εθνικοθρησκευτικές κοινότητες. Και κοινωνικός εκσυγχρονισμός στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει αποδοχή πολύ βαθιών τομών στη νοοτροπία, που αρχίζει από την οικονομία και καταλήγει στη διαμόρφωση μιας άγνωστης μέχρι τότε κοινωνικής συνείδησης, εντελώς αντίθετης προς εκείνη που υπαγόρευαν οι οιονεί «φεουδαρχικές» οσμανικές δομές.

Πρωτοπόροι υπήρξαν οι Ρωμιοί, οι Αρμένιοι και βέβαια οι Λατίνοι υπήκοοι ενώ οι Εβραίοι καθυστέρησαν, όντας αποκομμένοι από τους υπόλοιπους ομόφυλούς τους στην Ευρώπη, που είχαν κάνει στο μεταξύ άλματα, γι' αυτό και στη συνέχεια θέλησαν να συνεργαστούν με τους Τούρκους που είχαν καθυστερήσει και αυτοί στην ανάπτυξή τους. (Σχετικά εκείνοι που τελευταίοι αποβάλλουν τις σχέσεις που αναφέραμε και εκσυγχρονίζονται με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία σαράντα χρόνια, με τη δοθείσα έννοια, είναι οι Κούρδοι.)

Το παραπάνω μειονέκτημα σε σχέση προς την οσμανική δομή και τη συνακόλουθη νοοτροπία εξουσίας που κυριαρχεί στους Τούρκους/μουσουλμάνους κατέληξε έτσι ώστε όχι μόνο να μη δοθεί ποτέ ουσιαστικό πολιτικό μέρισμα στους μη μουσουλμάνους, και ευκαιρίας δοθείσης (1912 - 1922) να εκδιωχθούν παντοιοτρόπως από τη χώρα με παράλληλο σφετερισμό της οικονομίας που ήλεγχαν σε ασύγκριτα μεγαλύτερο βαθμό από την πληθυσμιακή τους αναλογία. Αυτό μεταφράζεται σε γενοκτονία και υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών. Έτσι πλέον μπορούσε (κατά τις τουρκικές προδιαγραφές) να λειτουργήσει η «ανοικτή κοινωνία» που θα ενσάρκωνε τον περιπόθητο εκσυγχρονισμό. Αντίγραφο αυτής ακριβώς της κοινωνικής διαδικασίας (με την ορθότερη έκφραση «πρόβασης») εξελίχθηκε και τείνει να επισημοποιηθεί με την επί θύραις συμφωνία στην Κύπρο.

Από τα παραπάνω λοιπόν είναι ολοφάνερο ότι η βασική πρόθεση της Τουρκίας για τη Μεγαλόνησο εξαρχής ήταν η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως νομικού προσώπου, ως διεθνούς προσωπικότητας και η επιβολή όχι μιας διχοτόμησης, αλλά ενός ιδιότυπου «συνομοσπονδιακού» κράτους όπου η μειονότητα του 18%, η οποία με την πάροδο του χρόνου διά των εποίκων ή μετακινουμένων ελευθέρως λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης πληθυσμών από την Τουρκία θα γίνει πλειοψηφία, θα είναι σε θέση να ελέγχει απολύτως όλη την έκταση του κράτους της Κύπρου (σε επίρρωση άλλωστε της παρατήρησης του «πατέρα» της Ζυρίχης Νιχάτ Ερίμ, που έγινε στην έκθεσή του προς την τουρκική κυβέρνηση το 1956 παρακαλώ, ότι «η πλειοψηφία των Ρωμιών στην Κύπρο είναι περιστασιακή και μπορεί σε βάθος χρόνου να ανατραπεί»).

Σκόπιμα αναφέρω «κράτος της Κύπρου» και όχι «Κυπριακή Δημοκρατία». Ακριβώς το Σχέδιο Ανάν προέβλεπε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποκατάστασή της από νέο κράτος που θα πληρούσε τις προδιαγραφές που ήθελε η Τουρκία (και του οποίου ένθερμοι θιασώτες ήταν σχεδόν σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος και οι «καθωσπρέπει», δηλαδή όχι οι «φαιδροί» ή «γραφικοί», διαμορφωτές της κοινής γνώμης και «σοβαροί» ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, όπως η κ. Θ. Δραγώνα και ο Νίκος Μουζέλης - είναι όντως συγκινητικό, αλλά από τότε φαίνεται χρονολογείται και το αμοιβαίο αίσθημα το οποίο και τους ένωσε αργότερα). Το επάρατο αυτό σχέδιο στην Κύπρο, που έτυχε υποστήριξης από τον εσμό των χρηματοδοτούμενων, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, από ξένα κέντρα κεκρακτών ή ελεεινών ψιττακίσκων της δοτής άνωθεν προς αυτούς εντολής. Αλλά κατά τα φαινόμενα και το κυοφορούμενο από τις συνεχιζόμενες επί του Κυπριακού διαπραγματεύσεις της Τουρκίας (που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο του Ταλάτ) με τον Πρόεδρο Χριστόφια κατατείνει και αυτό ωσαύτως στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήλθε φαίνεται ο χρόνος για να «χωνέψουν» (κατά την έκφραση του Γκιουνές το 1976) οι Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο τα τετελεσμένα του 1974. Κοντός ψαλμός αλληλούια!


Πηγή:
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/07/blog-post_1617.html

Διαβάστε περισσότερα: http://windmo.blogspot.com/2010/08/blog-post_4418.html#ixzz0viPTHyzu
Under Creative Commons License: Attribution

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ