ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ

Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2010

Αλβανία: «Υπολογίζουμε στην στήριξη της Ελλάδας»


Συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα και ΥΠΕΞ Αλβανίας Ιλιρ Μέτα.
Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και ιδίως η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το Κόσοβο, ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε στην....

Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα.
Ο κ. Μέτα στάθμευσε στην Αθήνα μερικές ώρες, καθ’ οδόν προς την Κύπρο.
Ο κ. Δρούτσας τόνισε, σε δηλώσεις του, τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα και τη σθεναρή στήριξή της στην ευρωπαϊκή προσέγγιση και την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής, περιλαμβανομένης της Αλβανίας και υπενθύμισε την ελληνική πρωτοβουλία «Ατζέντα 2014» για τη σύντομη ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μέτα υπογράμμισε ότι οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας είναι άριστες και ότι βασίζονται ειδικότερα στην ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής.
Ο κ. Μέτα εξέφρασε την ελπίδα σύντομης απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων (visa),καθώς και, στο προσεχές μέλλον, απόδοσης καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία.
Όπως δήλωσε, «υπολογίζουμε πάρα πολύ στην υποστήριξη της Ελλάδας, υπολογίζουμε πάρα πολύ στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της περιοχής. Και η «Ατζέντα 2014» ήταν και εξακολουθεί να είναι μια ισχυρή ενθάρρυνση για εμάς».
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ