ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΜΑ ΤΟ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΤΟ ΛΑΟ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ?ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ

"Δεν υπάρχει σάλιο" για τους φορολογουμένους, για το πολιτικό κηφηναριό όμως...

Προ ολίγων μηνών, ο Ανδρέας Loverδος, με δραματικό ύφος που θα το ζήλευαν Μάρθα Βούρτση, Νίκος Ξανθόπουλος και Βασιλάκης Καΐλας μαζί, έλεγε πως "δεν υπάρχει σάλιο". Βεβαίως, ούτε λέξη δε μας είπε ο Mr. Loverman για τις ευθύνες των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε. Ούτε λέξη δε μας είπε για τις προσωπικές του ευθύνες για τις ληστρικές ενέργειες των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε και τις οποίες προσυπέγραψε με την ψήφο του. Σα να κατέβηκε από άλλο πλανήτη, σα να μην ήξερε τι έκαναν κι αυτός και οι συνεργοί του βο(υ)λευτές. Αθώα περιστερά, που ζούσε σε άλλη χώρα, σ'άλλη εποχή και τσουπ! Ήρθε φυτευτός εδώ πέρα κι έπεσε απ'τα σύννεφα με την κατάσταση που επικρατούσε στα οικονομικά της χώρας...
Ξεκαθαρίζω ορισμένα πράγματα, γιατί έχουν ειπωθεί πάρα πολλές μαλακίες και πάρα πολλά ψέματα από τα παπαγαλάκια της "κυβέρνησης" (η οποία δεν έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση, καθώς το εκλογικό σύστημα και το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα ΔΕΝ δίνουν πραγματικά αντιπροσωπευτική της λαϊκής βούλησης κυβέρνηση - και προκαλώ όλους τους ημιαναλφάβητους εξυπνάκηδες να διαβάσουν το "Group Decision Making under Multiple Criteria" των Ching-Lai Hwang και Ming-Jeng Lin, εκδόσεις Springer-Verlag, για να δουν πώς λειτουργούν τα εκλογικά συστήματα και οι ψηφοφορίες και τι παγίδες στρέβλωσης της βούλησης των εκλεκτόρων υπάρχουν):

  1. Η "κομματική πειθαρχία" σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για έναν ενήλικο που έχει μάλιστα την αξίωση να του αναθέσουμε να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.
  2. Η "κομματική πειθαρχία" σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένδειξη δημοκρατικότητας του πολιτικού συστήματος. Αντιθέτως, βρωμάει χουντίλα και φασιστίλα.
  3. Πολιτικός αρχηγός που διαγράφει (ή απειλεί με διαγραφή) όποιον ψηφίζει κατά συνείδηση δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαίωμα να λέει ότι είναι δημοκράτης.
  4. Η "κομματική πειθαρχία" και το "εγώ ψηφίζω ό,τι πει το κόμμα" είναι δικαιολογίες που όχι μόνο για έναν ενήλικο είναι απαράδεκτες, αλλά ακόμα και για ένα παιδί τριών ετών. Είναι το ίδιο γελοίες με το "the Devil made me do it".
  5. Η ψήφος ισοδυναμεί με υπογραφή και η υπογραφή είναι ανάληψη ευθύνης, ακόμη και ποινικής (τα "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" που αμολάγανε αρχικά κάτι κατρουλιάρηδες της τρομοκρατίας και του "αντάρτικου πόλεως" και μετά κάτι ανίκανοι και παντελώς διεφθαρμένοι πολιτικοί για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να μην ξεσηκωθούν κι οι πέτρες για τις ποινικές τους ευθύνες είναι του κώλου).
Ο Mr. Loverman λοιπόν, απολύτως συνυπεύθυνος (ως παλαιό στέλεχος των κυβερνήσεων Σημίτη, εκείνου του "έντιμου" ανθρώπου για το ποιόν των κυβερνήσεων του οποίου - για τις οποίες φέρει ΠΛΗΡΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ασχέτως αν ο Ευ. Βενιζέλος θεσμοθέτησε, μ'εκείνο το νομοθετικό ανοσιούργημα, την πλήρη ασυλία και ασυδοσία των πολιτικών) για την οικτρή δημοσιονομική και πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, οργίζεται όταν οι πολίτες, τους οποίους έχει στεγνώσει κανονικότατα (ενώ τα νεοφιλελεύθερα λαμόγια κι οι θαυμαστές του Reagan και του Friedman παιανίζουν και χειροκροτούν) με τις βάρβαρες περικοπές μισθών, συντάξεων και όλων εκείνων των δαπανών που οι πολίτες αναμένουν από ένα στοιχειωδώς οργανωμένο και πολιτισμένο ΚΡΑΤΟΣ.

Την ίδια όμως στιγμή, ο Mr. Loverman συνυπογράφει (με την ψήφο του στη Βουλή και με το ότι, απ'ό,τι φαίνεται, δεν έφερε καμία απολύτως αντίρρηση) σκανδαλώδεις αυξήσεις αποδοχών για τους (άχρηστους, όπως απέδειξε η ως τώρα εμπειρία μας) συνεργάτες των (ακόμη πιο άχρηστων) πολιτικών, αυξήσεις που έφερε στο τραπέζι ο - εξίσου άτεγκτος απέναντι σ'αυτούς που τον ακριβοπληρώνουν, αλλά χωρίς το μελό κλαψ λυγμ - Γιώργος Παπακωνσταντίνου που διόρισε τη διευθύντρια του γραφείου του στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ...

Καταπώς φαίνεται λοιπόν, λεφτά για τους πολίτες, για την "πλέμπα" (γιατί για "πλέμπα" μας βλέπουν και οι 300 της Βουλής - και δεν εξαιρώ κανέναν από δαύτους) δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει σάλιο. Αλλά για τους ίδιους (που μειώσανε για τα μάτια του κόσμου τις αποδοχές τους, αλλά στην πραγματικότητα τις αυξήσανε και τις φτάσανε μέχρι και στα 1000 ευρώ/ημέρα με τις "επιτροπές") και τα τσιράκια τους... Υπάρχει και παραϋπάρχει.

Κι εν τω μεταξύ, έχουν ξαμολυθεί όλα τα κομματόσκυλα στη μπλογκόσφαιρα να προπαγανδίζουν - όπου, βεβαίως, τους δίνεται η δυνατότητα να παραπληροφορούν...

Κοτσάνα: Δεν υπάρχει σάλιο για την πλέμπα, αλλά για τους βο(υ)λευτές και τους παρατρεχάμενους τσανακογλείφτες τους υπάρχει ρευστό να φαν κι οι κότες.

[ http://tvxs.gr/node/63197 ]
[ http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=559385 ]

Διαβάστε περισσότερα: http://heavycharge.blogspot.com/2010/08/blog-post.html#ixzz0vVZgT0Yt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ