ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΩ ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΘΑ ΕΧΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΞΥΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ "ΠΕΣΗ"ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ.

Πρώτη καταχώρηση: 11/08/2014 - 08:52
Τελευταία δημοσίευση: 08:52Οικονομία
Έρευνες κατ' οίκον από την Εφορία
Έρευνες κατ' οίκον από την Εφορία
«Φοροεπιδρομή» στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το «πράσινο φως» για την «έφοδο» των ελεγκτών όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, αλλά και για να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλα κινητά πράγματα για την είσπραξη οφειλομένων άναψε γνωμοδότηση-σοκ που εξέδωσε με οριακή πλειοψηφία (14-10 ψήφων) η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απαντώντας σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών.
Έτσι, τα φορολογικά όργανα χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα θα μπορούν να κάνουν «φύλλο και φτερό» όχι μόνο τα γραφεία, αλλά και χώρους σπιτιών, αναζητώντας π.χ. χρήματα σε ντουλάπες, στρώματα, μαξιλάρια κ.λπ., με ανοιχτό τον κίνδυνο καταχρήσεων και βέβαια υποβολής μηνύσεων και αγωγών.
Η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δίνοντας τη δική της ερμηνεία στο Σύνταγμα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι συνταγματικά επιτρεπτή η είσοδος φορολογικών οργάνων στην κατοικία «για φορολογικούς ελέγχους και έρευνες που αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στην είσπραξη φόρων και λοιπών εσόδων».
Επίσης, κρίνει ότι αρκεί η εισαγγελική εντολή που προβλέπει για την είσοδο ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας «χωρίς να απαιτείται και η παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας».
Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμόσει τον ΦΔ, έστειλε το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, για το αν επιτρέπεται και υπό ποιες προϋποθέσεις η είσοδος φορολογικών οργάνων στην κατοικία φορολογούμενου για ελέγχους και έρευνες (που προβλέπει ο ΚΦΔ) «ενόψει του άρθρου 9 του Συντάγματος που θεσπίζει το άσυλο της κατοικίας και δεν επιτρέπει την έρευνα σε αυτή, παρά μόνο αν υπάρχει ρητή νομοθετική πρόβλεψη και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής».
Το ΝΣΚ, με βάση το δημοσίευμα, επισήμανε κατ' αρχάς ότι ως κατοικία θεωρείται κάθε κατάλυμα που χρησιμοποιείται για διαβίωση, διαμονή ή εργασία και μπορεί να χρησιμοποιείται και για διαμονή και ως επαγγελματική έδρα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΝΑΝ ΕΤΣΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΛΕΞΕΙ

Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 ετών

Πρώτη καταχώρηση: 11/08/2014 - 09:07
Τελευταία δημοσίευση: 09:29Οικονομία
Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 ετών
Τέλος οι πρόωρες συντάξεις κάτω των 62 ετών
Συνταγή τρόικας για τερματισμό όλων των πρόωρων συντάξεων κάτω των 62 ετών, με ενδεχόμενο κατάργησης ακόμη και της δυνατότητας κατοχύρωσης σύνταξης σε χαμηλότερη ηλικία μέσω της αναδρομικής αναγνώρισης πλασματικών ετών, θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας με οδηγό τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τις ενοποιήσεις Ταμείων (που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές) και τις διαπιστώσεις που κάνει ο ίδιος Οργανισμός για το καθεστώς συνταξιοδότησης στο προσχέδιο που έχει παραδώσει στο κ. Βρούτση.
Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από τον Ελεύθερο Τύπο:


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ