ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ((ΤΖΕΝΗ ΧΕΙΛΟΥΔΑΚΗ)ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΑΡΚΑΤΙ ΞΕΘΑΨΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΟΙ ΓΥΡΩ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΕ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ   ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΟΔΙΑ.ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ

Διόδια και ΚΚΕ

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ |
Διαδώστε το!
Yahoo! Buzz
Digg It!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter

Το αυθεντικό κίνημα κατά των ΔΙΟΔΙΩΝ κινδυνεύει.
Ετοιμάζουν ένα σταλινικό ΠΑΜΕ για να το καπελώσουν.
Είναι πλέον βέβαιον ότι το κίνημα των διοδίων έχει αρχίσει να ενοχλεί τους "άνωθεν" και απόδειξη αυτού είναι ότι αναγκάζονται εσπευσμένα να χρησιμοποιήσουν τα μεγάλα "μέσα". Είναι έτοιμοι να αμολήσουν, εναντίον του κόσμου που αντιδρά, τα πιο επικίνδυνα "σκυλιά" που διαθέτουν. Τους γνωστούς ΚΚΕδες …Τα γνωστά παρασιτικά, ανεπάγγελτα, άεργα και προβοκατόρικα κομμούνια …Τους επαγγελματίες χαφιέδες του παρακράτους και της Νέας Τάξης. Μέχρι τώρα πίστευαν ότι το κίνημα θα "ξεφουσκώσει" και δεν το αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αυτό όμως δεν συνέβη και τώρα αναγκάζονται ν' αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Λείπουν σοβαρά χρήματα από το ταμείο του Μπόμπολα και αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει να συνεχίσει να συμβαίνει. Λείπουν χρήματα από τον Μπόμπολα και όταν λείπουν χρήματα από αυτόν λείπουν και από την Goldman Sachs.
Αυτό, το οποίο πρωτίστως πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης, είναι ότι το πρόβλημα των διοδίων είναι εξόχως σοβαρό. Τα ληστρικά διόδια των δρόμων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Οι οδικές αρτηρίες είναι ένα από τα πλέον αποδοτικά Μegaκεφάλαια της Νέας Τάξης. Αυτά, τα οποία συμβαίνουν εδώ, συμβαίνουν κι αλλού. Συμβαίνουν όχι μόνον στις "Μπανανίες", αλλά ακόμα και στις πιο ισχυρές χώρες …Ακόμα και στο ιμπεριαλιστικό Τέξας οι κάτοικοι αντιδρούν στους "ληστές" των εθνικών οδών. Γιατί; Γιατί παντού υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι των ίδιων τραπεζών βρίσκονται πίσω από όλα τα διόδια αυτού του Πλανήτη.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι κανένας από αυτούς δεν θέλει να χαθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Κανένας από αυτούς δεν θέλει ν' ανοίξει μια ανεξέλεγκτη "τρύπα" στον παγκόσμιο ληστρικό μηχανισμό τους. Αν οι Έλληνες αντισταθούν και κερδίσουν "μάχες" εναντίον τους, είναι βέβαιον ότι τα κέρδη αυτών των μαχών θα μεταφερθούν και στο εξωτερικό …και αυτό τους τρομοκρατεί. Αν οι Έλληνες ανοίξουν μια "τρύπα" στην Ελλάδα, κανένας δεν γνωρίζει την εξέλιξή της.
Από τη στιγμή που ο νόμος δεν μπορεί να εξασφαλίσει σ' αυτούς τους κλέφτες τα συμφέροντά τους, είναι βέβαιον ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν …Όλα τα μέσα …και άρα και την προβοκάτσια. Το παιχνίδι της προβοκάτσιας έχει ξεκινήσει και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται προς τα πού θα πάει. Οι φασίστες του Μπόμπολα και του ΔΝΤ θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν τους αντιδρώντες πολίτες σαν "κομμούνια". "Κομμούνια", που στην "πραγματικότητα" δεν αντιδρούν εξαιτίας των "ευτελών" διοδίων, αλλά που χρησιμοποιούν τα διόδια, για ν' απειλήσουν την "ακριβή" Δημοκρατία …Η παλιά δοκιμασμένη "συνταγή" των φασιστών, που "λατρεύουν" τη Δημοκρατία.
Θα προσπαθήσουν, δηλαδή, να εμφανίσουν την αντίδραση των πολιτών σαν μια κρυπτοκομμουνιστική αποσταθεροποιητική προσπάθεια, την οποία κάθε δημοκράτης πολίτης θα πρέπει να βλέπει με εχθρικότητα. Μπομπολαίοι και πολίτες θα πρέπει να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και άρα θα πρέπει να ξεκινήσουν από το πιο απλό. Θα πρέπει να ξεκινήσουν να πληρώνουν τα διόδια με το πάθος ενός δημοκράτη, ο οποίος υπερασπίζεται με όλα τα μέσα τη Δημοκρατία. Θα πρέπει να βλέπουν με καχυποψία και μίσος όποιον αρνείται να πληρώσει τα "διόδια" της Δημοκρατίας. Θα εμφανίσουν δηλαδή τα διόδια σαν ένα άτυπο "τέλος" της δημοκρατικής μας λειτουργίας.
Ήδη το παιχνίδι έχει ξεκινήσει με τον γνωστό και πάγιο τρόπο των φασιστών. Έχουν επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς, τους οποίους ελέγχει στην Ελλάδα το ΔΝΤ …Όλους τους γνωστούς φασίστες, οι οποίοι μας οδήγησαν στο σφαγείο του Μπόμπολα και των αφεντικών του. Δεν είναι τυχαίο που τα διόδια τα υπερασπίζονται ο ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι ψήφισαν την είσοδό μας στους μηχανισμούς του ΔΝΤ. Γι' αυτόν τον λόγο επιστράτευσαν τον γνωστό Άδωνι να καταγγέλλει τους αντιδρώντες σαν κομμούνια …Τον φασίστα Άδωνι, ο οποίος μας έχει για άχρηστους και νομίζει ότι μας "ταΐζει" από την τσέπη του …Τον "εκλεκτό" Άδωνι, ο οποίος μας κάνει χάρη, που εισπράττει τα "ψίχουλα" της βουλευτικής αποζημίωσης …Τον άθλιο Άδωνι, ο οποίος είναι από τους πλέον φανατικούς υπερασπιστές του ΔΝΤ …Τον πομπώδη Άδωνι, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας κακομοίρης Σπύρος. Αυτός ο Τσιριδόσπυρος μόνον "κουκούλα" που δεν έβαλε, για να δείχνει με το δάχτυλο τους "κρυπτοκομμουνιστές" …Ο υστερικός υπερασπιστής του Μπόμπολα, ο οποίος ξεχνάει να μας πει ότι από τον ίδιο Μπόμπολα πληρώνεται και η γυναίκα του.
Έτσι ξεκινάνε όλα τα παιχνίδια του συστήματος, που στόχο έχουν να "καπελώσουν" τον κόσμο. Απλά πράγματα και χιλιοπαιγμένα. Με αυτόν τον τρόπο κάποτε η εθνική αντίσταση μετατράπηκε σε κομμουνιστική "φάρσα". Με αυτόν τον τρόπο —πριν μερικά χρόνια— μετατράπηκε η παλλαϊκή αντιπολεμική αντίδραση των Ελλήνων στον πόλεμο της Σερβίας σε μια κομμουνιστική αντίδραση "δωματίου". Με αυτόν τον τρόπο σήμερα η εργατική αντίδραση μετατρέπεται καθημερινά στους δρόμους σε μεροκάματο του κομμουνιστικού ΠΑΜΕ. "Στημένες" παραστάσεις είναι όλες αυτές. Το φασιστικό σύστημα, που μας "ματώνει", "βαπτίζει" αυθαίρετα τους αντιδρώντες πολίτες σαν κομμουνιστές. Τι κι αν αυτοί δεν το αποδέχονται!! Κανένα πρόβλημα …"Κρυποκομμουνιστές είναι".
Όπως κάποτε οι δωσίλογοι αποκαλούσαν τους πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στους Ναζί, κομμουνιστές, έτσι και οι σημερινοί ΔΝΤκοί χαφιέδες θα αποκαλούν τους πολίτες, οι οποίοι αντιστέκονται, κομμουνιστές. Έτσι πάντα ξεκινάει το παιχνίδι. Πάντα οι φασίστες ενεργούν πρώτοι, για να "προστατεύσουν" τη Δημοκρατία από τους κομμουνιστές. Ενεργούν πιο γρήγορα από κάθε δημοκράτη, για να μην επιτρέψουν σε κανέναν απρόβλεπτο παράγοντα να μπει στο "παιχνίδι". Κατόπιν ακολουθεί το ΚΚΕ στη γνωστή παράσταση …Στη γνωστή παράσταση σύγκρουσης. Όλοι οι φασίστες υπερασπιστές της Δημοκρατίας και των λαϊκών συμφερόντων και ο κόσμος στην άκρη να παρακολουθεί, χωρίς να μπορεί ν' αντιδράσει. Να παρακολουθεί αυτά, τα οποία γίνονται από τους φασίστες γι' αυτόν …χωρίς αυτόν. Θα μαλώνει η Κανέλλη με τον Σπυράδωνι για την "ιδιοκτησία" των "ζωντανών".
Αυτό θα γίνει στο τέλος, γιατί αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός των φασιστών …Των φασιστών όλων των αποχρώσεων, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι συνέταιροι μεταξύ τους. Από τα ίδια Goldman-ταμεία ταΐζεται τόσο η "κόκκινη" Κανέλλη όσο και ο "μαύρος" Άδωνης. Απλά παίζουν διαφορετικούς ρόλους στην ίδια παράσταση. Αυτές τις "προκάτ" καταγγελίες των φασιστών Γεωργιάδηδων θα πάρει το ΚΚΕ και θα προσπαθήσει να μπει "μπροστάρης" στην αντίδραση. Αν το καταφέρει, θα μπει τέλος στο κίνημα των Διοδίων. Θα μπουν οι ψωριάρηδες του πολιτικού μας συστήματος επικεφαλής μιας λαϊκής αντίδρασης και θα την "καπελώσουν". Για τους ίδιους λόγους, που οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν στα σημερινά απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης, δεν θ' αντιδρούν και στα διόδια. Για τους ίδιους λόγους, που οι εργαζόμενοι δεν βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τους μισθούς και τις συντάξεις τους, δεν θα βγαίνουν να υποστηρίξουν και το κίνημα των διοδίων. Αυτό είναι το σχέδιο. Να αμολήσουν τα "σκυλιά" του Περισσού στις εθνικές οδούς και οι πολίτες να ξαναμπούν στα σπίτια τους.
Ήδη άρχισε να "ξετυλίγεται" ο σχεδιασμός του "καπελώματος". Στο κίνημα των χιλιάδων ανώνυμων πολιτών οι προβοκάτορες και το παρακράτος έβαλαν τον πρώτο "επώνυμο". Τον πρώτο "επώνυμο", ο οποίος είναι κατά σύμπτωση ΚΚΕς. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να "κατασκευάσουν" έναν νέο "Μπούτα" των εθνικών οδών. Τον "κατασκευάζουν" με τον γνωστό προβοκατόρικο τρόπο του ΚΚΕ …Ό,τι έκανε πάντα το ΚΚΕ με τους χαφιέδες του …Τους χαφιέδες, οι οποίοι ήταν εκλεκτοί της ασφάλειας και σπιούνευαν τον κόσμο …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν συλλαμβάνονταν δημοσίως και πήγαιναν στην ασφάλεια για να παίξουν πρέφα …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν βασανίζονταν στα κρατητήρια και ως δια μαγείας υπέφεραν μόνον από χοληστερίνη …Τους χαφιέδες, οι οποίοι δήθεν φυλακίζονταν και πήγαιναν στη φυλακή για "υπηρεσία" θαλαμοφύλακα, για να μπορούν οι φασίστες να ελέγχουν την κοινωνία.
Αυτό μεθοδεύουν τώρα με τον Γκλέτσο. Θα οργανώσουν "στημένες" και δημόσιες συλλήψεις του, με στόχο την "ηρωοποίησή" του. Θα επιχειρήσουν να τον "ηρωοποιήσουν", ώστε να μπορέσει να μπει επικεφαλής του κινήματος …Να μπορέσει να "καπελώσει" τους χιλιάδες ανώνυμους πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν τη "γενναιότητα" του Γκλέτσου ν' αντισταθούν με το κόστος μιας σύλληψης. Με τη δημοσιότητά που θα του δώσουν τα χαφιεδοκάναλα του ίδιου του Μπόμπολα, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μόνοι τους τη μελλοντική "ηγεσία" του σημερινού ακέφαλου και ως εκ τούτου επικίνδυνου λαϊκού κινήματος …Τα γνωστά "σάπια" του ΚΚΕ και των γνωστών-αγνώστων.
Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούν να "κατασκευάσουν" ένα ΠΑΜΕΟ κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση του ΠΑΜΕ. Ένα ΠΑ.Μ. Εθνικών Οδών υπό την ηγεσία ενός νέου "Μπούτα" …Έναν "Μπούτα", τον οποίο θα τον ελέγχει η Παπαρήγα και θα τον χρησιμοποιεί, για να εξυπηρετεί τους Μπομπολαίους και τη διαπλοκή …Έναν "Μπούτα", που ο Μπόμπολας θα είναι αυτός που θα του λέει πότε θ' ανοίγει με τη "βία" τα διόδια …Έναν "Μπούτα", τον οποίο θα τον "δανείζει" το ΚΚΕ σε κάθε ενδιαφερόμενο μεγαλοεργολάβο. Έχει ανάγκη το ΚΚΕ να τον "δανείζει", γιατί έχει ανάγκη την αντιπαροχή αυτού του δανεισμού …Μόνον έτσι δεν θα ελεγχθούν ποτέ τα οικονομικά του Περισσού.
Το χειρότερο είναι ότι, βγάζοντας το οργανωμένο και παρακρατικό ΚΚΕ στους δρόμους, θα κάνουν τα πράγματα επικίνδυνα για τους απλούς πολίτες. Γιατί; Γιατί με τη βιαιότητά του και τη συνεργασία του με το παρακράτος, θ' αλλάξει τα δεδομένα της αντίδρασης. Οι φασίστες θα προσπαθήσουν με τις πράξεις τους ν' αφαιρέσουν τη νομιμότητα από τον κόσμο που διαμαρτύρεται. Θα προσπαθήσουν, μέσω "λαθών", να μετακινήσουν τη νομιμότητα προς την πλευρά του Μπόμπολα. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον εξής απλό και προβοκατόρικο τρόπο. Σήμερα ο κόσμος, ο οποίος δεν πληρώνει διόδια, είναι ασφαλής, όταν περιορίζεται μόνον σ' αυτήν την άρνηση και δεν κάνει τίποτε άλλο. Αυτός, ο οποίος αμφισβητεί τη νομιμότητα της επιλογής του, θα πρέπει να τον πάει στα δικαστήρια και εκεί ν' αποδείξει αυτό, το οποίο θεωρεί "παρανομία".
Αυτό θ' αλλάξει, γιατί αυτό δεν συμφέρει τον Μπόμπολα. Δεν τον συμφέρει να κρίνεται στα δικαστήρια η νομιμότητα των διοδίων ή το ύψος του αντιτίμου τους. Τον συμφέρει να κρίνεται ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα —όπως είναι αυτό της ιδιοκτησίας— και αυτός να παρουσιάζεται σαν θύμα. Απλά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να σηκώνεις απλά μια μπάρα, την οποία θεωρείς παράνομη και στην ουσία με την πράξη σου "ζητάς" να κριθεί η νομιμότητά της στα δικαστήρια και είναι άλλο πράγμα να παρανομείς προκαταβολικά ο ίδιος, καταστρέφοντας μια ξένη μπάρα, ασχέτως αν αυτή είναι νόμιμη ή παράνομη. Όποιος παρανομεί, χάνει το δίκιο του.
Αυτήν τη θυματοποίηση θα επιχειρήσει να προσφέρει το ΚΚΕ στον Μπόμπολα …Το ΚΚΕ με τις προκάτ βίαιες, "γενναίες", αλλά "λανθασμένες" επιλογές. Όταν υπάρχει φθορά ξένης περιουσίας, αλλάζει ριζικά η κατάσταση. Η παρανομία μετακινείται στην άλλη πλευρά και το χειρότερο είναι πως είναι εύκολο ν' αποδειχθεί. Σ' αυτό το παιχνίδι φθοράς των εγκαταστάσεων των διοδίων θα προσπαθήσει το ΚΚΕ να παρασύρει τον κόσμο. Ήδη το ξεκίνησε ο Γκλέτσος, ανοίγοντας νέο "κεφάλαιο" στην υπόθεση. Χιλιάδες κόσμος αντιδρά καθημερινά στα διόδια, αλλά κανένας από αυτούς δεν προσπάθησε να φθείρει τις εγκαταστάσεις των διοδίων. Μόνον ο Γκλέτσος έκανε αυτό το "λάθος" …Ο Γκλίτσας της "επανάστασης" …Ο ατάλαντος "μπαλαμός" του Περισσού.
Αυτό, το οποίο πρέπει να κάνει ο κόσμος που αντιδρά, είναι να "καταγγείλει" ευθέως τους προβοκάτορες του ΚΚΕ. Να τους καταγγείλει ως βίαιους και σταλινικούς φασίστες και ως εκ τούτου να τους τοποθετήσει ανάμεσα στους εχθρούς του. Να τους καταγγείλει τώρα που είναι νωρίς και όχι όταν θα είναι αργά και δεν θα έχει νόημα αυτή η πράξη …Όταν τα ΜΜΕ του Μπόμπολα θα έχουν "πείσει" την κοινή γνώμη ότι οι "κομμουνισταί" —με "καπετάνιο" τον Γκλέτσο— δεν πληρώνουν τα διόδια και απειλούν τη "Δημοκρατία" …Όταν το Mega της γυναίκας του Άδωνι θα "κλαίει" για τη Δημοκρατία μας. Θα πρέπει αυτός ο κόσμος, που σήμερα αντιδρά, να διαχωρίσει εξ αρχής τη θέση του από αυτήν του ΚΚΕ και να μην παρασυρθεί από τη "συμπαράστασή" του στον αγώνα του. Να αρνηθεί την πολιτική κάλυψη, την οποία θα προσφερθεί να του παράσχει το ΚΚΕ.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιφρουρεί τις εκδηλώσεις του …Να απειλεί τα στελέχη του ΚΚΕ ακόμα και με τη βία, όταν αυτά θα προσπαθούν να παρεισφρήσουν στις εκδηλώσεις του …Να αρνείται να εκφράζεται η άποψή του από επαγγελματίες κομματικούς φασίστες του ΚΚΕ …Να καταγγέλλει την οποιαδήποτε πράξη φθοράς της περιουσίας του Μπόμπολα και να ζητά την παραδειγματική τιμωρία των προβοκατόρων τύπου Γκλέτσου. Αυτοί, οι οποίοι αντιδρούν στα διόδια, να μαζευτούν στη δίκη του Γκλέτσου και να ζητήσουν τη φυλάκισή του. Να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία του, γιατί απείλησε τον αγώνα τους …Τον δίκαιο αγώνα τους …Έναν αγώνα, τον οποίο είναι σίγουρο ότι τον παρακολουθεί ολόκληρος ο Πλανήτης, που υποφέρει από την ίδια συμμορία.
Τώρα, που βγήκε ο σταλινικός "σκύλος", καλό είναι να φάει τη "σφαλιάρα" του πριν γίνει επικίνδυνος. Αυτήν τη φορά ο "σκύλος" πρέπει να γυρίσει στη φωλιά του και όχι ο κόσμος στα σπίτια του. Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος και ν' αντιδράσει. Να εξαφανίσει όλους τους προβοκατόρικους παράγοντες, οι οποίοι περιορίζουν τις αντιδράσεις του και τον παραδίδουν "αλυσοδεμένο" στους κλέφτες. Ο Μπόμπολας και ο κάθε Μπόμπολας θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει τον κόσμο απέναντί του και όχι τους ΚΚΕδες, που χρηματοδοτεί ο ίδιος. Πανίσχυρους πολίτες θα έχει απέναντί του και όχι έμμισθα όργανα του φασιστικού παρακράτους, όπως η Παπαρήγα, ο Καρατζαφέρης, ο Γεωργιάδης, η Κανέλλη ή ο Γκλέτσος. Δυστυχώς για όλους αυτούς την "παράσταση" την έχουμε ξαναδεί και ο σημερινός "θίασος" είναι παντελώς ατάλαντος. Ούτε οι "μπαλαμοί" ούτε οι "γύφτοι" πείθουν κανέναν …Τσίριξε μήπως κανείς ή ακούστηκε η αρχαιοελληνική χύτρα από το Master Chef;
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

Φίλε blogger του Gerolykos,

Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές για πρώτη φορά, με ώθησε σε ορισμένες σκέψεις για την «Καλλικράτεια» μεταρρύθμιση.
Σου στέλνω το παρακάτω κείμενο με σκοπό να αναδημοσιευτεί από το blog σου.  
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.


Φιλικά,
Μανόλης Καλαμπόκας

Οι σκέψεις ενός υποψηφίου για τον «Καλλικράτη»
Η συμμετοχή μου στις εκλογές για πρώτη φορά , πέραν της ιδιαίτερης τιμής αλλά και του ιδιαίτερα θετικού προσωπικού αποτελέσματος, με ώθησε σε ορισμένες σκέψεις για την «Καλλικράτεια» μεταρρύθμιση:
Α) Ιδιαίτερα στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης , απαραίτητη είναι η περιγραφόμενη από τη νομοθετική μεταρρύθμιση συγχώνευση δημοτικών εταιρειών, υπηρεσιών και φορέων: αρκεί όμως αυτή να γίνει γρήγορα, αποτελεσματικά, χωρίς εξαιρέσεις και με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών με παράλληλο περιορισμό του κόστους.
Β)Σε ό,τι αφορά στο εκλογικό σύστημα, πρέπει η Πολιτεία να αποφασίσει, τουλάχιστον για τις μεγάλες πόλεις: θέλουμε Δημοτικούς Συμβούλους πραγματικά εκλεγμένους ανά εκλογική περιφέρεια (παλαιά Διαμερίσματα) ή συμβούλους εκλεγμένους από όλη την πόλη; Γιατί αν ισχύει το πρώτο , πρέπει να σκεφθούμε την κατάργηση προσμέτρησης των «μονοσταυριών» και η σειρά εκλογής να καθορίζεται μόνο από τις ψήφους στο Διαμέρισμα. Αν όμως ισχύει η δεύτερη άποψη, τότε πρέπει να συνεχιστεί το ισχύον σύστημα σταυροδοσίας, αλλά η σειρά εκλογής να  προκύπτει από όλη την πόλη (σύστημα «υβρίδιο» δηλαδή με αυτό που ίσχυε πριν τον «Καλλικράτη»)
Γ) Μήπως πρέπει να εξεταστεί  και να επανακαθορισθεί ο αριθμός των Συμβούλων Δημοτικής Κοινότητας (παλαιών διαμερισματικών συμβούλων); Σε μια μεταρρύθμιση που σαν κύρια πολιτική στόχευση χαρακτηρίζεται από «συγχωνεύσεις» και «μειώσεις αριθμών» ,   ο μεγάλος αριθμός αυτών, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το δεδομένο της εκλογής των Δημοτικών Συμβούλων ανά Εκλογική Περιφέρεια (παλαιό διαμέρισμα) , ίσως προκαλεί αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και δυσλειτουργικές αρρυθμίες.
Δ) Άλλο ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί , ιδιαίτερα στο μακροοικονομικό σημερινό πλαίσιο, είναι η εκλογή των δημάρχων από τον πρώτο γύρο με ένα ποσοστό που θα καθορισθεί και το οποίο , λογικά , θα είναι γύρω στο 43-44%. Αν δούμε αναλυτικά ανά τη χώρα , θα δούμε ότι σε καμία σχεδόν περίπτωση (με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Δήμου Περιστερίου όπου η διαδικασία επαναλήφθηκε για μερικές δεκάδες ψήφους) , δήμαρχος ή περιφερειάρχης με ποσοστό κοντά σε αυτά τα επίπεδα , δεν είχε πρόβλημα στην εκλογή του στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Η εξοικονόμηση πόρων αλλά και διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού που θα επιτευχθεί με αυτήν την αλλαγή θα είναι καίρια , χωρίς παράλληλα να γίνεται αλλοίωση της αληθινής λαϊκής βούλησης , ενώ θα αποφεύγονται και φαινόμενα συνδιαλλαγής και εκμαυλισμού που ακόμη και εν έτει 2010 δεν έχουν εκλείψει.
Πάντως, όπως σε κάθε μεγάλη αλλαγή, έτσι και με τον «Καλλικράτη», ο χρόνος θα καθορίσει και την επιτυχία στην εφαρμογή του. Αρκεί όμως οι δημιουργοί του –αλλά και αυτοί που καλούνται  να τον εφαρμόσουν- να μη σταθούν άκριτα και εγωιστικά απέναντι στο δημιούργημά τους, αλλά να προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις  όπου είναι αναγκαίο. 

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΑΗΔΙΑ

Μια αηδια και μιση εχουν γινει τα μυστικα της εδεμ με τα συνεχομενα εξωγαμα τα χαμενα αδερφια,τους φονους,τις απαγωγες αλλα και για το χαρχαλο που υπαρχει στη συγγρεφη των σεναριων.Ενα χαλι και μισο αν καποιος εχει μια απλη λογικη.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠ ΑΥΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Χρυσοχοϊδης κατά ΕΥΠ και αστυνομίας.

Το ότι η ΕΥΠ και η αστυνομία εν γένει διακατέχονται από ένα συγκεκριμένο πακέτο ιδεολογικών προτιμήσεων είναι πολύ εύκολο να το διακρίνει κανείς με μία βόλτα στο κέντρο. Κανείς ποτέ δεν θέλησε να το διαψεύσει. Ο Χρυσοϊδης, ένας πολιτικός ο οποίος διετέλεσε τουλάχιστον δύο φορές υπουργός (δημόσιας τάξεως και υπουργός προστασίας του πολίτη) το επιβεβαιώνει. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι για ποιό λόγο δεν κατάφερε να το αλλάξει. Ο ίδιος εξομολογείται μέσω των Wikileaks ότι η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της και δεν προστατεύει τον πολίτη. Για να αλλάξεις κάτι τέτοιο ποιά αρμοδιότητα πρέπει να έχεις αν όχι αυτή του αντίστοιχου υπουργού; Εγώ το μόνο που θυμάμαι κατά την διάρκεια της υπουργείας του είναι δηλώσεις για το τίμιο αστυνομικό σώμα. Τελικά το συμπέρασμα που βγάζω εγώ, δείχνει την αστυνομία σαν μια οργάνωση, αυτόνομη και οπλισμένη, η οποία δεν μπορεί να προσβληθεί από καμία κυβέρνηση και κανέναν υπουργό. Και έχω και μία βασική απορία: όταν ο πρώην υπουργός έλεγε ότι η ΕΥΠ είναι "επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια" τί εννοούσε; 

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ

Έκπληκτοι οι ζωολόγοι με σκύλο κόλεϊ που καταλαβαίνει 1.022 λέξεις

| |

Το ταλέντο των σκύλων στις ξένες γλώσσες φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από ό,τι νομίζαμε: Η Τσέισερ, ένα πειραματόζωο ράτσας κόλεϊ, όχι μόνο ξέρει τα ονόματα 1.022 αντικειμένων, αλλά μπορεί επιπλέον να ξεχωρίζει τα ουσιαστικά από τα ρήματα και να καταλαβαίνει γενικές έννοιες όπως η λέξη «παιχνίδι».
Ο Τζον Πίλεϊ και ο Άλιστον Ρέιντ, ερευνητές του Κολεγίου Wofford της Νότιας Καρολίνας, παραδέχονται ότι η Τσέισερ θυμάται τα ονόματα των 1.022 παιχνιδιών της καλύτερα από ό,τι οι ίδιοι.
Μάλιστα το πανέξυπνο κόλεϊ δεν φαίνεται να έχει εξαντλήσει τις ικανότητες της μνήμης του. Πιθανότατα θα μπορούσε να μάθει κι άλλες νέες λέξεις, αν το πείραμα είχε συνεχιστεί για περισσότερο από τρία χρόνια.
Όμως η απομνημόνευση των 1.022 ονομάτων ήταν το πρώτο μόνο στάδιο της έρευνας.
Στη δεύτερη φάση της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν αν η Τσέισερ μπορούσε να ξεχωρίσει ότι οι λέξεις αυτές είναι ονόματα αντικειμένων, και όχι εντολές για να φέρει αυτά τα αντικείμενα. Όπως διαπίστωσαν, το κόλεϊ μπορούσε να καταλάβει από την πρώτη φορά συνδυασμούς διαφόρων εντολών και διαφόρων ουσιαστικών. Με άλλα λόγια, η Τσέισερ αντιλαμβάνεται ότι τα ουσιαστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα αντικείμενα ανεξάρτητα από τις ενέργειες που αφορούν τα αντικείμενα αυτά.
Στην τρίτη φάση του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν ότι η Τσέισερ αντιλαμβάνεται λέξεις που αντιστοιχούν σε κατηγορίες αντικειμένων. Καταλαβαίνει, για παράδειγμα, ότι η λέξη «παιχνίδι» αναφέρεται σε οποιοδήποτε από τα 1.022 αντικείμενα με τα οποία της επιτρέπεται να παίζει.
Στην τέταρτη φάση της μελέτης, η Τσέισερ μπορούσε να μαθαίνει τα ονόματα αντικειμένων διά της εις άτοπον απαγωγής -μπορούσε να συμπεραίνει σε πιο αντικείμενο αντιστοιχούσε μια νέα λέξη αποκλείοντας τα αντικείμενα με γνωστά ονόματα.
«Η έρευνα αυτή είναι σημαντική επειδή δείχνει ότι οι σκύλοι, όπως και τα παιδιά, μπορούν να αναπτύσσουν εκτενή λεξιλόγια και να καταλαβαίνουν ότι ορισμένες λέξεις αναπαριστούν συγκεκριμένα αντικείμενα, ενώ άλλες λέξεις αντιστοιχούν σε κατηγορίες αντικειμένων, και μάλιστα ότι είναι ανεξάρτητες σε νόημα από αυτό που τους ζητείται να κάνουν με αυτά τα αντικείμενα» αναφέρει ο Δρ Ρέιντ.
Οι ερευνητές είναι τώρα περίεργοι να μάθουν αν αυτές οι εντυπωσιακές ικανότητες κρύβονται και σε άλλες ράτσες σκύλων.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Behavioural Processes
Πηγη :in.g

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΙΚΡΕΝΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ

ΡΟΚΥ 7 : Άνω-κάτω,το πράσινο στρατόπεδο!

| |

   Όχι.Δεν είναι η έβδομη συνέχεια από την πασίγνωση επιτυχία Ρόκυ,του γνωστού σε όλους μας ηθοποιού του Χόλυγουντ,Συλβέστερ Σταλόνε.Άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει,πως η προ τριετίας ταινία,ήταν και η τελευταία με θέμα τον Ιταλό επιβήτορα,που σάρωνε τους τίτλους του μποξ.Φαίνεται όμως,πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού,έχουν ζηλέψει την δόξα της συγκεκριμένης κινηματογραφικής παραγωγής και «προπονούνται» συνεχώς στις μπουνιές!Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς,πως μετά τους Λέτο -Καραγκούνη,Λέτο-Κατσουράνη,ήρθε η σειρά,των Πλεσί-Χριστοδουλόπουλου και για γελοίο λόγο μάλιστα.Με αφορμή,μία άσκηση στις σέντρες!     
   Συγκεκριμένα ο Λάζαρος, έβγαζε σέντρες από τα άκρα και ο Γάλλος, ο οποίος ήταν μέσα στην περιοχή για κεφαλιά, του έκανε μία παρατήρηση, ζητώντας του να συγκεντρωθεί και να σημαδεύει σωστά τους συμπαίκτες του. Ο 23χρονος μέσος εξοργίστηκε με την ενέργεια του Πλεσί και τον έβρισε, με αποτέλεσμα ο Γάλλος μέσος να νευριάσει και να σπρώξει τον Χριστοδουλόπουλο. Οι συμπαίκτες τους όμως, τους χώρισαν,αλλά  η ηρεμία κράτησε για λίγο,όπως φάνηκε στην συνέχεια.
   Όταν η προπόνηση ολοκληρώθηκε και οι ποδοσφαιριστές κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, ο Πλεσί κινήθηκε εναντίον του Έλληνα μέσου και τον έσπρωξε,με τον δεύτερο,να προσπαθεί να ανταποδώσει,χωρίς να προλάβουν να ανταλλάξουν γροθιές τελικά,αφού οι υπόλοιποι πράσινοι,τους χώρισαν και πάλι,αυτη την φορά οριστικά.
   Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενοχλήθηκε σφόδρα και παρέπεμψε τους νεαρούς  ποδοσφαιριστές στην διοίκηση. Οι Χριστοδουλόπουλος και Πλεσί,κλήθηκαν σε απολογία,ενώ θα τους επιβληθεί και βαρύ,χρηματικό πρόστιμο.Τέλος να αναφέρουμε πως ο Γάλλος πλέον,θα προπονείται μόνος του.
    Και σαν να μην έφθανε αυτό.Εξηγήσεις,θα κληθούν να δώσουν οι ποδοσφαιριστές που δεν έδωσαν το παρών,στην γιορτή του Panathas Power Club την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο «Απόστολος Νικολαϊδης».
  Οι παίκτες που δεν παρέστησαν, ήταν οι Γκαρσία,Φερνάντεζ, Σιμάο,Λέτο,Χριστοδουλόπουλος,Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ιωαννίδης,Σεϊταρίδης.
    Είναι γεγονός,πως τέτοια κρούσματα απειθαρχίας,δεν τα έχουμε συναντήσει ποτέ στο τριφύλλι και αν τελικά,χαθεί το πρωτάθλημα,ίσως και αυτός,να είναι ένας από τους λόγους.
Κωνσταντίνος Ράπτης

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σημερα στις 3 . . . . Ολοι στα διοδια της Λεπτοκαρυας...και ολης της Ελλαδας !!!Πρεπει να ειμαστε ολοι εκει ! Διαφορετικα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Τους βλεπετε , τους ειδατε ολοι σας... Ενω γινεται  χαμος πανελλαδικα εναντιον των διοδιων, αυτοι αυξησαν τις τιμες στα διοδια. Τι σημαιανει αυτο?  ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ  @ΡΧΙ@ΙΑ  ΤΟΥΣ. Αν εμεις δεν αντισταθουμε κυριως τωρα που πανε να μας ψαρωσουν, με γεια μας που τη φαγαμε και οχι μονο στο θεμα των διοδιων ....ΑΝΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ  ΟΤΙ ΔΕΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΟΤΕΣ.....ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.  ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΙ  ΠΟΛΛΟΙ...Ο  ΛΑΟΣ...ΚΑΙ  ΤΟ  ΞΕΡΟΥΝΕ...ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΜΑΣ  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ... ΑΠΟ  ΜΑΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ....
αλεπου του Ολυμπου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σημερα στις 3 . . . . Ολοι στα διοδια της Λεπτοκαρυας...και ολης της Ελλαδας !!!Πρεπει να ειμαστε ολοι εκει ! Διαφορετικα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Τους βλεπετε , τους ειδατε ολοι σας... Ενω γινεται  χαμος πανελλαδικα εναντιον των διοδιων, αυτοι αυξησαν τις τιμες στα διοδια. Τι σημαιανει αυτο?  ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ  @ΡΧΙ@ΙΑ  ΤΟΥΣ. Αν εμεις δεν αντισταθουμε κυριως τωρα που πανε να μας ψαρωσουν, με γεια μας που τη φαγαμε και οχι μονο στο θεμα των διοδιων ....ΑΝΤΕ  ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ  ΟΤΙ ΔΕΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΟΤΕΣ.....ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.  ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.  ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΟΙ  ΠΟΛΛΟΙ...Ο  ΛΑΟΣ...ΚΑΙ  ΤΟ  ΞΕΡΟΥΝΕ...ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΜΑΣ  ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ... ΑΠΟ  ΜΑΣ  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ....
αλεπου του Ολυμπου

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ