ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Η αλήθεια για το Μνημόνιο είναι μία: Το επέβαλαν για να σώσουν τις Τράπεζες


Όσο πλησιάζουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους, με ελεγχόμενη πτώχευση, κούρεμα ομολόγων, επιμήκυνση και όποιο άλλο σενάριο εξυφαίνονται ξένοι και κυβέρνηση τόσο αποδεικνύεται η αδιέξοδη πολιτική του τελευταίου έτους. Όλα αυτά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδείχθηκαν περιττά διότι η κατάληξη είναι ίδια. Απλά φτώχυνε περισσότερο ο ελληνικός λαός για να φτάσουμε και πάλι στην πτώχευση και της χώρας.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ολοένα και...

δυναμώνουν οι φωνές όσων λένε εδώ και μήνες ότι η κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί δυναμικά και χωρίς φόβο το χρέος της χώρας. Έχασε την ευκαιρία να πάει σε μνημόνιο τον Μάιο αλλά με όρους πολύ καλύτερους για το λαό απ’ αυτούς που εφαρμόζονται σήμερα. «Μα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, με απίστευτα χρέη και με τεράστιο έλλειμμα, πώς θα βάζαμε εμείς τους όρους;» θα αναρωτιόνταν κάθε σοβαρός παρατηρητής. Η απάντηση είναι απλή και η αντιμετώπιση του προβλήματος επίσης απλή, αλλά θέλει κότσια που η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομόλογα που λήγουν κάθε χρόνο και την κρίσιμη τριετία 2013-2015 θα πρέπει να βρει πάνω από 70 δις για να εξοφλήσει όσους έχουν στα χέρια τους αυτά τα ομόλογα. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν αγοράσει ομόλογα; Μα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες, η ΕΚΤ και οι ελληνικές τράπεζες. Μ’ αυτές λοιπόν θα μπορούσε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση αλλά φοβήθηκε, όπως όλα δείχνουν, μη χάσουν οι τραπεζίτες την κότα με τα χρυσά αυγά που λέγεται Ελλάδα.

Το είπε και ο Αντώνης Σαμαράς την Πέμπτη στην Βουλή: Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε όταν υπέγραψε το Μνημόνιο. Ενώ μπορούσε – και ακόμα μπορεί – να διαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου πολύ πιο αποφασιστικά. Διότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι «φορτωμένες» ελληνικά ομόλογα και δεν αντέχουν μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Θα τολμούσαν τότε να χρεοκοπήσουν την Ελλάδα;

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, δηλώσει στάση πληρωμών και αδυναμία εξόφλησης των ομολόγων που έχει εκδώσει όλα αυτά τα χρόνια, τότε θα προκαλέσει τέτοια κρίση στην Ευρώπη που δεν θα έχει προηγούμενο. Η Γερμανία και η Γαλλία, μέσω των τραπεζών τους, έχουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας και αν αυτή χρεοκοπήσει τότε θα χτυπήσουν κόκκινο οι ισολογισμοί.

Φανταστείτε μια χώρα να καταρρέει και οι δανειστές της να τρέμουν ότι θα χάσουν απίστευτα δισεκατομμύρια ευρώ.Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου πολλές τράπεζες έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και φοβούνται μην καταρρεύσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας ή κουρέματος.

Όλοι αυτοί λοιπόν είναι τα μεγάλα αφεντικά του ελληνικού χρέους και όπως φαίνεται όλοι αυτοί επέβαλαν το Μνημόνιο ώστε και να μη χάσουν τα δανεικά τους και να έχουν μια χώρα σε ομηρία. Οι τραπεζίτες κατάφεραν να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς στήριξης και να δώσουν νέα δάνεια στην Ελλάδα διότι μια κατάρρευσή της δεν τους συμφέρει καθόλου.

Και η ελληνική κυβέρνηση, σκοπίμως και με πλήρη συνείδηση του τι έκανε, προχώρησε στο Μνημόνιο κι ότι αυτό έφερε. Προκειμένου να μη θιγούν οι τσέπες των τραπεζιτών είπαν να βάλουν χέρι στις τσέπες των μισθωτών. Έτσι γράφτηκε η ιστορία και δυστυχώς έτσι πάει να ξαναγραφτεί. Να πάρει η Ελλάδα το 2013 άλλο ένα δάνειο, να πληρώνει τους τραπεζίτες που έχουν τα ομόλογα που λήγουν και η χώρα να είναι σε διαρκές αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση απώλεσε τη δυνατότητα που είχε να κάνει το μειονέκτημά της πλεονέκτημα. Άφησε να περάσει ο καιρός για να φτάσει εκεί που από την αρχή έβλεπε ότι πάει, δηλαδή στην ελεγχόμενη χρεοκοπία. Ακόμη και το σχέδιο Παπαδήμου για αναδιαπραγμάτευση χωρίς να γίνει κούρεμα των ομολόγων εξυπηρετεί τους τραπεζίτες. Και πως αλλιώς θα γινόταν άλλωστε αφού ο Παπαδήμος με τον Προβόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου είναι όργανα των αγορών και των τραπεζών;

http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_2683.html

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΞΕΚΩΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ





























Μοιραστείτε το άρθρο:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΩΚΟ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ (ΞΑΝΑ) ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το Fimotro όπως θα έχετε καταλάβει, έχει πολύ καλή πληροφόρηση από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα. Ούτε τα σενάρια, αλλά ούτε και... 
τα όποια σχόλια είναι αυτά που θα καθορίσουν το πολιτικό μέλλον του. Η απόφασή του είναι οριστική. Δεν θα είναι στη νέα Βουλή. Δεν θέλει να συμπεριληφθεί στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Αφενός γιατί αυτή είναι η απόφασή του και αφετέρου γιατί δεν θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα του και στον Α. Σαμαρά. Ο Καραμανλής, λοιπόν, έχει αποφασίσει κάτω από τις σημερινές πολιτικές συνθήκες να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική. Και να αποχωρήσει για πάντα. Εκτός και εάν μετά τις προσεχείς εκλογές του ζητηθεί να επιστρέψει. Είτε για να λειτουργήσει ενωτικά στην ευρύτερη κεντροδεξιά, είτε για κάποιον άλλον λόγο. Ούτως ή άλλως, το Fimotro, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Σαμαράς σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον προτείνει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι τότε, το 2015, δηλαδή, θα έχουν αλλάξει πολλά. Και μπορεί μέχρι τότε η Ν.Δ. να έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Να έχει κερδίσει δηλαδή τις εκλογές. Άλλωστε η Ηρώδου του Αττικού είναι ο τελευταίος στόχος του Καραμανλή. Θα το ήθελε και ο ίδιος, το θέλει και ο Σαμαράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρώην πρωθυπουργός, σήμερα το πρωί ήταν πολύ προβληματισμένος με τον Β. Αντώναρο. Όπως ενημερώθηκαμε, δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τον τρόπο που έκλεισε το θέμα Σημίτη με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έλεγε σε συνεργάτες του, δεν του είχε ανάψει το "πράσινο φως" για να πει κάτι τέτοιο

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Sex στον φράχτη..!

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κάθεται σε μια καφετέρια και θυμάται τα νιάτα του.
- Θυμάσαι, λέει ο γέρος στην γριά, που πρώτο συναντηθήκαμε πριν 50 χρόνια σε ετούτη εδώ την καφετέρια και μόλις βγήκαμε από εδώ, σε...

πήγα πίσω στον φράχτη του διπλανού εργοστασίου και κάναμε sex;
- Και βέβαια το θυμάμαι, λέει η γριά.

- Ε, λοιπόν για χάρη εκείνης της μέρας, λέω να το ξανακάνουμε απόψε.
- Βεβαίως, λέει η γριά και σηκώνονται και οι δυο να βγουν από την καφετέρια.
Ένας τυπάκος που καθόταν εκεί δίπλα και άκουσε την συνομιλία, σκέφτηκε:
"Γούστο θα έχει να πάρω μάτι τα...
γερόντια" και τους ακολούθησε.
Βλέπει λοιπόν την γριά να σηκώνει την φούστα και να πιάνεται στον φράχτη και από πίσω ο γέρος έχοντας κατεβάσει τα παντελόνια.
Το τι ακολούθησε μετά δεν περιγράφεται. Το πιο άγριο σεξ που είχε δει ποτέ ο ματάκιας! Για 40 λεπτά, χωρίς διακοπή, το ζευγάρι τιναζόταν έξαλλα, κουνιόταν σπασμωδικά και οι δυο τους, ούρλιαζαν με τεντωμένες τις φλέβες και γουρλωμένα μάτια. Στο τέλος κατέρρευσαν και έπεσαν στο χώμα.
Ο ματάκιας έπαθε πλάκα. Ποτέ δεν είχε δει, ούτε ακούσει για τόσο παρατεταμένο και τόσο άγριο σεξ πόσο μάλλον από δυο γερόντια. "Πρέπει να μάθω το μυστικό τους" σκέφτηκε. Περίμενε να συνέλθουν και πλησίασε τον γέρο.
- Παππού, χωρίς να το θέλω είδα το σκηνικό και εντυπωσιάστηκα.
Ποιο είναι το μυστικό σου; Έτσι το έκανες και πριν πενήντα χρόνια;
- Παιδί μου, απαντά ο γέρος, πριν πενήντα χρόνια αυτός ο γαμημένος ο φράχτης δεν ήταν ηλεκτροφόρος.


dinatos

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ