ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

1987-2010 ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010

Δημήτρης Ρίζος: Τι γράφαμε… 23 χρόνια πριν!

ΚΑΙ αφού έλυσε όλα τα δικά μας προβλήματα ο πρωθυπουργός μας, έσπευσε και στο Ισραήλ για να λύσει και το… Παλαιστινιακό!.. (Οπως και στη Σύνοδο της Σύμης για τον παγκόσμιο… αφοπλισμό!).
Ανατρέχοντας στο αρχείο μου, ανέσυρα πάλι σχετικό άρθρο μου του 1987, που είναι πάλι ως να το έγραψα σήμερα… (Το μόνο που αλλάζει είναι ότι αντί «Γιώργος Παπανδρέου» αναφέρεται το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου»). Ιδού το άρθρο…
***
Ο ΤΟΠΟΣ αυτός βουλιάζει, εθνικά υπερήφανος. Θρονιασμένη στο σβέρκο μας η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση που πέρασε ποτέ «υλοποιεί» τον αλαλούμ «σοσιαλιστικό της ανασχηματισμό», κραυγάζοντας το γνωστό εκείνο… «τι σου κάνω, μάνα μου»!.. Ακρίβεια, ανεργία, ανέχεια. Ξεζούμισμα των μισθωτών, εξωτερικές σχέσεις σμπαράλια, χάος!..
Και μοιάζουμε, όλοι μας, απλοί παρατηρητές του δράματος μιας… άλλης χώρας.
Υπνωτισμένοι, θαρρείς, από ένα περίεργο υπνωτικό που μας δίνει σε δόσεις πέντε χρόνια τώρα, ο Μοιραίος Ανθρωπος που ακούει στο όνομα Ανδρέας Παπανδρέου…
***
ΚΑΙ, σίγουρα πια, έχει νεκρώσει τις αντιδράσεις μας, μας πέρασε ένα χαλκά στη μύτη και μας χορεύει ως ο γύφτος την αρκούδα…
Κι Εκείνος; Ω, Εκείνος είναι πάνω απ’ όλ’ αυτά τα καθημερινά, τα μικροαστικά βάσανα του λαού. Και, προπαντός, πάνω από τα προβλήματα του τόπου.
Δεν πρόλαβε να αδειάσει τις βαλίτσες του, επιστρέφοντας ροδαλός από την Ελούντα… Και φεύγει για τις… Αζόρες. Οχι θα κάτσει να σκάσει!..
***
ΓΙΑ τις εξωτικές Αζόρες, λοιπόν, ο Μαχαραγιάς του ελληνικού ψευτοσοσιαλισμού κι έπειτα για το Μεξικό. Για να λύσει, λέει, μαζί με τους πέντε - έξι άλλους αποτυχημένους λεζαντάρηδες της πολιτικής τα… παγκόσμια προβλήματα της ειρήνης!..
Θα μου πεις, μα αυτός δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ, το πρόβλημα του παγκόσμιου αφοπλισμού θα λύσει;
Και τι τον περάσατε τον Αντρέα, ρε, που θα ασχολείται με τη ΛΑΡΚΟ και τέτοιες αηδίες; Ο Ανδρέας είναι ο ΕΝΑΣ, ρε, ο Μοναδικός… Ο Μετά Χριστόν Προφήτης… Μπορεί να μας στοιχίσει πάλι μερικές δεκάδες εκατομμύρια και αυτό το ταξιδάκι του στις Αζόρες.
Αλλά είμαστε εθνικά υπερήφανοι που Αντρέας μας έχει… παγκόσμια ακτινοβολία (τύπου… Τσέρνομπιλ!).

http://www.adesmeytos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ