ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΟΥΝ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!Το πρώτο παλαιστινιακό ηλιακό αυτοκίνητο έγινε πραγματικότητα!

Πραγματικότητα αποτελέι πλέον το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο με χώρα κατασκευής την πολύπαθη Παλαιστίνη! Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες και μέχρι στιγμής καταφέρνει να πιάσει ταχύτητα μέχρι 30χλμ/ώρα.
Το αυτοκίνητο που τροφοδοτείται μέσω της ηλιακής ενέργειας, είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας Παλαιστινίων σπουδαστών εφαρμοσμένης μηχανολογίας που κρίνεται πραγματικά αξιέπαινη, αν αναλογιστεί κανείς τη δημιουργικότητα των φοιτητών σε συνδυασμό με τους λιγοστούς πόρους και τα περιορισμένα κονδύλια
«Ήταν ένα δύσκολο και πολύπλοκο έργο που οι σπουδαστές μας σχεδίασαν και κατασκεύασαν από το μηδέν», λέει ο καθηγητής Zahdi Salhab, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανολογίας του Πολυτεχνείου της Χεβρόνας.
Οι τρεις φοιτητές, υπεύθυνοι για το ηλιακό αυτοκίνητο, συμμετείχαν σε ένα ευρύτερο πεδίο έρευνας με θέμα την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα αντικαταστήσουν τη βενζίνη και το πετρέλαιο. «Εδώ δεν έχουμε σχεδόν καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα, όλη η ρύπανση προέρχεται κυρίως από τα αυτοκίνητα», δηλώνει ο καθηγητής. Ο ίδιος ελπίζει ότι το εγχείρημα αυτό θα προσελκύσει επενδυτές και χορηγούς ώστε να μπορέσουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης και βελτίωσης του αυτοκινήτου που θα το καταστήσει ικανοποιητικό για να κυκλοφορήσει σε ευρεία κλίμακα στην πόλη. « Η κατασκευή του στοιχίζει περίπου 4.000 δολάρια αλλά θα χρειαστούμε τουλάχιστον τα διπλά για να βελτιώσουμε την ταχύτητά του, τη διάρκεια ζωής του και την ικανότητα του να προσαρμόζεται σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες.»
Αυτή η γωνιά του κόσμου είναι ήδη γνωστή στον τομέα αυτοκινήτων ηλεκτρικής τεχνολογίας.

post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !!Το πρώτο παλαιστινιακό ηλιακό αυτοκίνητο έγινε πραγματικότητα! http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/08/blog-post_7044.html#ixzz0vfAEd0Zt
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ