ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ........ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010

ΜΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ... ΚΛΑΨ

Σε διακόσιες χιλιάδες αναμένεται να φθάσει ο αριθμός των αλβανών μεταναστών που θα επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι στην Αλβανία. Η συντριπτική πλειοψηφία τους επιστρέφουν από την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι το υψηλότερο τα πέντε τελευταία χρόνια.
Μόνο την Παρασκευή προς το Σάββατο της τρέχουσας εβδομάδας πέρασαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κρυσταλοπηγή περίπου 7.500 άτομα. Τις επόμενες ημέρες ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.
Οι κυριότεροι λόγοι που «αναγκάζουν» μαζική επιστροφή στις εστίες τους των αλβανών μεταναστών είναι τρεις: Πρώτο, το φυσιολογικό δικαίωμα των διακοπών.
Δεύτερο....
η αύξηση του ποσοστού ανεργίας μεταξύ των μεταναστών στις χώρες με την μεγαλύτερη αλβανική μετανάστευση, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Τρίτο η ανάγκη να προμηθευτούν με τα νέα προσωπικά δικαιολογητικά, όπως η νέα αστυνομική ταυτότητα και διαβατήρια. Ταυτόχρονα, μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται από πλευράς του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με στοιχεία των συνοριακών διαβάσεων στο Κούκεσι την προηγούμενη εβδομάδα πέρασαν τα σύνορα από και προς το Κοσσυφοπέδιο 160.000 άτομα .

Η κίνηση εντείνεται περισσότερο τα Σαββατοκύριακα. Το πρόσφατο Σαββατοκύριακο πέρασαν τα σύνορα της Αλβανίας από και προς Κοσσυφοπεδιο 9.360 οχήματα ή περίπου 40 χιλιάδες άτομα. Οι αλβανικές ακτές από το Βορρά της χώρας μέχρι τους Αγίους Σαράντα κατακλύζονται από αλβανούς παραθεριστές από το Κοσσυφοπέδιο και την ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ