ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕΣ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΕ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΕΤΑΞΕ ΜΑΚΡΥΑ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


του Γεράσιμου Γιομπαζολιά

του Γεωργίου

Δημοσιογράφου

Κατοίκου Αθήνας

Τσαλαβούτα 9 Περιστέρι



Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Κύριε Εισαγγελέα,

Ο πρώην Υπουργός κ. Αναστάσιος Μαντέλης ομολόγησε χθες ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής, η οποία διερευνά το «σκάνδαλο SIEMENS» ότι...

έλαβε σε τραπεζικό λογαριασμό συμφερόντων του χρηματικά ποσά από την Γερμανική Εταιρία Siemens, σε περίοδο που ήταν Υπουργός και πάντως ενεργό στέλεχος της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Σαν Έλληνας πολίτης, σαν νομοταγής δημοσιογράφος, σαν Δ/ντής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Extra channel3 και σαν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, υποβάλλω σε σας την παρούσα μηνυτήρια αναφορά, με βάση τα δικαιώματα που μου παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους και σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, κινούμενοι ποινικά εναντίον του Αναστασίου Μαντέλη για τα εξής:

1. Παθητική δωροδοκία

2. Φοροδιαφυγή

3. Συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Και τούτο διότι, όπως ο ίδιος ομολόγησε ενώπιον της Επιτροπής, τα ως άνω ποσά κατατέθηκαν σε λογαριασμό συμφερόντων του σε ξένη τράπεζα, ως χορηγία για εκλογικές του δαπάνες, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, ή ως «πολιτική μίζα» όπως ισχυρίζομαι εγώ. Επιπλέον τα ποσά αυτά που εισέπραξε δεν τα δήλωσε και δεν φορολογήθηκε επ’ αυτών.

Και τέλος τα ποσά αυτά προέρχονται από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της εταιρίας Siemens, από τα οποία δωροδοκήθηκαν Έλληνες πολιτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, όπως ο φυγόδικος Μ.Χριστοφοράκος και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει στις Γερμανικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.

Ενόψει των παραπάνω, ζητώ να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Αναστασίου Μαντέλη και να διαταχθεί η σύλληψή του και πάντως να απαγορευθεί ή έξοδός του από τη χώρα, δεδομένου ότι είναι σύμβουλος-συνεργάτης ξένης κυβέρνησης και μπορεί βάσιμα να πιθανολογηθεί η αναχώρησή του στο εξωτερικό, πιθανώς και για την αποφυγή ενδεχόμενου ποινικού κολασμού του.

Το δικαίωμα μου γι’ αυτή τη μηνυτήρια αναφορά στηρίζεται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, που μπορεί να παραπέμπει και σε άλλες ανάλογες, για να αποκαλυφθούν και να ξεκαθαρισθούν επί τέλους άνομες και απαράδεκτες συμπεριφορές πολιτικών και άλλων προσώπων, που μπορεί να συνέβαλαν στο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο, που αντιμετωπίζουν η πατρίδα μας και οι πολίτες της.

Με εκτίμηση

Γεράσιμος Γιομπαζολιάς

Δημοσιογράφος

Σύμβουλος Διοίκησης Extra Channel3

με καθήκοντα Γεν. Δ/ντή και Δ/ντή ειδήσεων

και ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ