ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ.................

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ένας "σωματικός καβγάς" με έναν ΑΓΝΩΣΤΟ μπορεί να σου στοιχίσει ακόμα και την ίδια σου τη ζωή...

Τελευταία, όλο και περισσότερο ακούμε για περιστατικά που ξεκίνησαν από μια "απλή" αφορμή και οδήγησαν σε έναν άγριο "σωματικό καυγά" που βγήκε ακόμα και μαχαίρι. Ναι καλά διαβάσατε, μαχαίρι, γιατί κανένας μας δεν μπορεί να ξέρει ποτέ τί μυαλά κουβαλάει ένας άγνωστος και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει, όταν του γυρίσουν τα μυαλά ανάποδα που λέμε. Αν υπάρχουν μυαλά βέβαια και είναι στα συγκαλά του...


Η "απλή" αφορμή αυτή συνήθως αφορά σε ένα περιστατικό οδηγικής συµπεριφοράς, π.χ. ένα αυτοκινητικό περιστατικό, ίσως σε κάποιο θέμα προτεραιότητας, για κάποια γρατσουνιά που προκλήθηκε κατά λάθος, ακόμα και για ένα τρακάρισμα (ίσως πιο σοβαρή αφορμή, αλλά θεωρείται "απλή" φανταζόμαστε μπροστά στην ίδια τη ζωή που μπορεί να κοστίσει η διένεξη με τον φιλονικούντα).

Επίσης, πολλοί συχνοί είναι οι "σωματικοί διαπληκτισμοί" όταν κάποιος αισθάνεται ότι κοιτάζουν, πειράζουν ακόμα και όταν παρενοχλούν σεξουαλικά (σίγουρα πιο σοβαρή αφορμή, αλλά θαρρούμε ότι ισχύει ό,τι και παραπάνω) την κοπέλα του, αρραβωνιαστικιά του, γυναίκα του.

Είναι γεγονός μάλιστα ότι όταν υπάρχει και γυναίκα που είναι θεατής στο επεισόδιο, τα αίματα μπορεί να ανάψουν και περισσότερο. Υπάρχει μια τάση οι άνδρες να πιστεύουν ότι με την άσκηση σωματικής βίας δείχνουν τον ανδρισμό τους. Υπάρχει μια τάση και από τις γυναίκες να αρέσκονται σ' αυτόν τον τρόπο επίδειξης ανδρισμού.

Δε λέμε σε καμία περίπτωση να μη διεκδικούμε το δίκιο μας। Απλώς λέμε να το κάνουμε με σύνεση। Γιατί οι τσαμπουκάδες και οι μαγκιές μπορεί να οδηγήσουν σε λυπηρά αποτελέσματα। Και μακάρι αυτά τα αποτελέσματα να μην είναι ή ίδια μας η ζωή, αλλά κάποιος τραυματισμός και μόνο.
Γι' αυτό, ας προσπαθήσουμε να συγκρατούμε καμία φορά τα νεύρα μας και να μην είμαστε τόσο οξύθυμοι και υβριστικοί στους χαρακτηρισμούς μας - ναι, το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο ...ο αγχωτικός σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ρυθμοί εργασίας, η απουσία ελεύθερου χρόνου, η οικονομική κρίση, τα τόσα προβληματα, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει μια προσπάθεια. Και με τον λόγο πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε τον άλλον να καταλάβει ότι έσφαλε και ειδικά με τον ευγενή λόγο.

Δε χρειάζεται η σωματική βία, που έχει την τιμητική της στην Ελλάδα. Και ειδικά όταν ο άλλος είναι ένας ΑΓΝΩΣΤΟΣ...
2 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ