ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Επιτέλους..ένωση Ελλάδας- Κύπρου

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010


 
  
 Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού εκφράζει την  ικανοποίηση του για τη θετική εξέλιξη του θέματος της σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα μέσω τακτικής θαλάσσιας επιβατικής γραμμής . Η  συναπόφαση των υπουργών  μεταφορών  Κύπρου και Ελλάδας για δρομολόγηση  επιβατικού- οχηματαγωγού πλοίου  που θα συνδέει πάνω σε τακτική βάση τη Λεμεσό με το  Λαύριο Αττικής  αποτελεί το εφαλτήριο για υλοποίηση ενός  πάγιου παλλαικού  αιτήματος  που διαιωνίζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
  Συγχαίρουμε τις δύο υπουργούς για την αποφασιστικότητα τους να επαναλειτουργήσει  , έστω και μερικώς ,η τακτική θαλάσσια γραμμή  Κύπρου –Ελλάδας και τις καλούμε να  πάρουν σύντομα  τελική απόφαση για   μόνιμη δρομολόγηση του πλοίου  της γραμμής που θα συνδέει τις αδελφές χώρες .
 Αυτό το αίτημα  είναι άρρηκτα συνυφασμένο με  κοινωνικούς , οικονομικούς , πολιτιστικούς , μα προπαντός με εθνικούς λόγους που άπτονται της ευρύτερης γεωπολιτικής  στρατηγικής του Ελληνισμού στη σημερινή  νέα τάξη πραγμάτων.
Είναι βέβαιο ότι η εν λόγω απόφαση θα βρεί πολέμιους , φανερούς ή  υπόγειους , που σχετίζονται με τεράστια οικονομικά και άλλα  συμφέροντα τα οποία άλλωστε εμπόδιζαν τη δρομολόγηση της γραμμής κατά  τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Προβάλλει λοιπόν αδήριτη η ανάγκη να  απομονωθούν  οι αντιδρούντες και να ληφθεί θαραλλέα πολιτική  απόφαση που θα έχει σαν κορωνίδα της  την εξυπηρέτηση των λαικών , κοινωνικών  συμφερόντων   σε Κύπρο και Ελλάδα αλλά και των  ζωτικών  διεκδικήσεων   του Ελληνισμού .
 Με την ευκαιρία θέλουμε να  υπενθυμίσουμε τη σημαντικότατη επισήμανση του πρώην πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη ότι με την ένταξη της στην Ευρωπαική Ενωση , η μεγαλόνησος  πρέπει να καταστεί μέσω της θαλάσσιων μεταφορών γεωστρατηγική γέφυρα της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη .


Άρθρο του Ξενή Ξενοφώντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ