ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010


Ψάχνουν όλο το κύκλωμα πίσω από τους ζητιάνους


Από κάθε έλεγχο έχει ξεφύγει το τελευταίο διάστημα η επαιτεία στο κέντρο του Ηρακλείου. Απροστάτευτα και εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους βρίσκονται καθημερινά δεκάδες παιδιά στους δρόμους, με ευθύνη των ίδιων των γονιών τους που τα αναγκάζουν...



να ζητιανεύουν. Το τελευταίο διάστημα έτσι κι αλλιώς έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ζητιάνων, όμως σ' αυτό το κύκλωμα μπαίνουν μικρά παιδιά, ακόμα και νεογέννητα!
Εξαιτίας της κατάστασης που είναι ανεξέλεγκτη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης έδωσε παραγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου να λάβει δραστικά μέτρα για την εξάλειψη ή τουλάχιστον τον περιορισμό του φαινομένου της επαιτείας. Μετά από καταγγελίες πολιτών, αλλά και έχοντας αντιληφθεί και ο ίδιος το μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Μαρκάκης ζήτησε από την αστυνομία να προχωρήσει στην σύλληψη επαιτών, καθώς και να δοθεί έμφαση σε περιπτώσεις εξώθησης ανηλίκων στην επαιτεία. Στις περιπτώσεις των παιδιών, οι γονείς και γενικώς αυτοί που θ' αποδειχθεί ότι τα αναγκάζουν ν' απλώνουν το χέρι στους περαστικούς, ζητώντας χρήματα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πιο αυστηρό πρόσωπο της Δικαιοσύνης, αφού η εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία, η παραμέληση εποπτείας και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελούν πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Ενας ακόμη λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η κίνηση, είναι η παρουσία ξένων τουριστών στην πόλη, που σε κάθε τους βόλτα τους σταματούν ζητιάνοι αρκετές φορές. Χειρότερα είναι τα πράγματα όταν κάθονται σε υπαίθριες καφετέριες και εστιατόρια… Σε μια περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να κλείνουν ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις και να μένουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι, δεν συμφέρει κανέναν να μεταφέρουν οι λιγοστοί τουρίστες αρνητικές εντυπώσεις στο εξωτερικό.
Ανεξάρτητα από την κοινωνική ευαισθησία του καθενός, είναι πλέον αντιληπτό ότι οι περισσότεροι είναι κατ' επάγγελμα ζητιάνοι. Επίσης, υπάρχουν υποψίες για τη δράση κυκλωμάτων εκμετάλλευσης θέσεων επαιτείας και των ίδιων των επαιτών.

H TΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ