ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.ΚΑΙ ΗΤΑΝ.ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Ελλαδάρα για πάντα!


Ήταν η μέρα που οι λέξεις ήταν πολύ φτωχές για να περιγράψουν αυτό που έγινε. Τότε που τα βλέπαμε όλα… γαλανόλευκα και η σημαία δεν έλειπε από κανένα μπαλκόνι. Ήμασταν Ελληνες, ήμασταν περήφανοι και με ένα σύνθημα που έγινε πραγματικότητα: «Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν ...
μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω»!

Κυριακή 4 Ιουλίου 2004. Η Ελλάδα ζούσε το μύθο της και στο στάδιο του φωτός, στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας το ελληνικό ποδόσφαιρο θάμπωσε όλη την Ευρώπη. Το σφύριγμα της λήξης από το Γερμανό διαιτητή Μάρκους Μερκ, βρήκε το Ζαγοράκη στο έδαφος, τους διεθνείς να κάνουν σαν… τρελοί και όλους τους Ελληνες στους δρόμους! Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1. Το έπος της Πορτογαλίας είναι πλέον γεγονός.
Το σύνθημα των διοργανωτών στο πούλμαν, που χρησιμοποιούσε η ελληνική αποστολή για τις μετακινήσεις της, αποδείχθηκε προφητικό: «Η Αρχαία Ελλάδα είχε 12 Θεούς, η σύγχρονη έχει 11».

Και φυσικά έκαναν όλο τον κόσμο να παραμιλάει. «Η Ελλάδα νίκησε τους διοργανωτές στον τελικό, προκαλώντας ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στην ιστορία του ποδοσφαίρου», μετέδωσε το BBC. Τη λέξη σοκ χρησιμοποίησαν, τόσο η ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όσο και το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Η Ελλάδα μύθος της Ευρώπης», σημείωνε με τη σειρά της η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα «Gazetta dello Sport».

«Κάθε λέξη περιττεύει. Είναι φανταστικό αυτό που κάναμε», δήλωνε με τη σειρά ο Οτο Ρεχάγκελ. «Καταφέραμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, κάτι που ούτε οι πολιτικοί έχουν καταφέρει», ήταν ένα ακόμη… κέρδος, σύμφωνα με τον… Ρεχακλή, όπως τον βάφτισαν οι συμπατριώτες του εκείνο το τρελό καλοκαίρι, προσωνύμιο που παραπέμπει στη μυθολογία, στους άθλους του Ηρακλή.

Νικοπολίδης, Δέλλας, Σεϊταρίδης, Ζαγοράκης, Χαριστέας συμπεριλήφθησαν στους 23 all star της διοργάνωσης. Καμία άλλη Εθνική ομάδα δεν είχε πέντε παίκτες. Παράλληλα ο αρχηγός Θοδωρής Ζαγοράκης αναδείχθηκε MVP του Euro 2004.
Οι διεθνείς, όπως εκμυστηρεύθηκαν αργότερα, πίστεψαν μετά τη νίκη επί της Γαλλίας ότι το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. «Δεν θέλω να κάνω μπάνιο για να μην ξυπνήσω», έλεγε ο αρχηγός στα αποδυτήρια του «Ζοσέ Αλβαλάδε», μετά τη μεγάλη νίκη σε βάρος των «τρικολόρ». Είχε προηγηθεί η απίστευτη ντρίμπλα του στο Λιζαραζού και η πάσα στον Άγγελο Χαριστέα, ο οποίος βρήκε… στόχο, όπως το ίδιο έγινε και στη βραδιά του τελικού κόντρα στη διοργανώτρια χώρα.

Ποιο ήταν το γούρι τους; Όπως αποκάλυψαν σε μετέπειτα συνεντεύξεις τους οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, παραμονές των αγώνων έπαιζαν όλα τα παιχνίδια στο Playstation και η Εθνική είχε κερδίσει τη Γαλλία, την Τσεχία αλλά και την Πορτογαλία στον τελικό!
Τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. Πέρασαν έξι χρόνια αλλά το καλοκαίρι του 2004 η ελληνική ψυχή έδειξε ότι είναι πολύ δυνατή…

http://www.theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ