ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

"Η «μικρή γοργόνα» κάνει τα πρώτα της βήματα!"


" Η Milagros Cerron γεννήθηκε στο Περού πριν πέντε χρόνια, με μία σπάνια γενετική ανωμαλία γνωστή ως sirenomelia, ή ως «σύνδρομο της γοργόνας». Τα πόδια της από τις φτέρνες μέχρι και την βουβωνική χώρα ήταν ενωμένα (οστά, δέρμα, μύες και αρτηρίες) έχοντας την εμφάνιση γοργόνας.
Τι είναι το "σύνδρομο της γοργόνας".
Άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό το σύνδρομο πεθαίνουν συνήθως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των επιπλοκών στο ουροποιητικό σύστημα και στην λειτουργία των νεφρών.
Η πιθανότητα για μία τέτοια γέννηση είναι μία στις 100.000. Είναι τόσο σπάνιο όσο και τα σιαμαία έμβρυα. Όμως...


η Milagros – που το όνομά της στα ισπανικά σημαίνει «Θαύμα» - έρχεται να διαψεύσει όλες τις εκτιμήσεις.
Μία ομάδα ειδικών χειρουργών από το Περού, πραγματοποίησαν μία σειρά επιτυχημένων επεμβάσεων για να μπορέσει η μικρή, που είναι γνωστή ως «μικρή γοργόνα» να σταθεί στα πόδια της. Στη συνέχεια οι γιατροί προχώρησαν σε δεύτερο κύκλο επεμβάσεων για να καταφέρουν να διαχωρίσουν τα πόδια της από τα γόνατα και πάνω.
Τι λένε οι γιατροί.
Ο επικεφαλής της ομάδας των ειδικών Luis Rubio δήλωσε μετά την επέμβαση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν υπήρξαν προβλήματα κατά την επέμβαση. Δεν υπήρξαν επιπλοκές, ούτε αιμορραγίες. Αυτό που περιμένω είναι να καταφέρει να κάνει βόλτα στους δρόμους της Λίμα κρατώντας τους γονείς της από το χέρι. Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο γι΄αυτούς».
Ο αγώνας για μία φυσιολογική ζωή.
Το θαύμα έγινε! Όμως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Ο γιατρός εκτιμά ότι η «μικρή γοργόνα» στην επόμενη δεκαετία θα χρειαστεί τουλάχιστον 16 μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις για να διορθωθούν τα όργανά της στο πεπτικό και στο ουροποιητικό σύστημα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει μία φυσιολογική ζωή. Ωστόσο από δω και πέρα η μικρή μπορεί να χαμογελάει και να ελπίζει.
Δείτε την «μικρή γοργόνα» να κάνει τα πρώτα της βήματα."
pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ