ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΘΕΟΚΟΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΤΑ

"Τη θυμάμαι μικρός, πολύ μικρός"


"Ωραία κοπέλα που ομόρφαινε τους στίβους με τη ψιλόλιγνη της φιγούρα πετώντας ένα ακόντιο. Τρίτη θέση στους πανευρωπαικούς, λίγο καιρό αργότερα... ένα παγκόσμιο ρεκόρ.
Μετά την έχασα είχα καιρό να ακούσω νέα της ώσπου έμαθα ότι ασχολείται με την πολιτική. Δεν έδωσα και πολύ σημασία, ένα ακόμα πρόσωπο που θέλει να σταδιοδρομήσει στα κοινά με κύριο εφόδιο την αναγνωρισιμότητα του. Ήταν και οι σχέσιες μου με το κόμμα που ανήκε που ποτέ δεν ήταν και ιδιαιτέρως καλές.
Και πέρασε ο καιρός και ήρθαν οι μέρες της ψήφισης της αποδοχής του μνημονίου όπου ξαφνικότατα μαθαίνω ότι κάποιοι από το κυβερνών κόμμα δεν θα υπερψηφίσουν.
Το κορίτσι ανάμεσα σε αυτούς να διατυπώνει τα αυτονόητα μιας πολιτικής αρετής που παρόλο που προήλθε από τον αθλητικό χώρο δείχνει να τα κατανοεί καλύτερα και να έχει το θάρρος να τα λέει παρά τις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται. Η αναμενόμενη εξέλιξη δε πτόησε, χθες η ψιλόλιγνη φιγούρα ξανάριξε το ακόντιο και το έριξε μακριά... πολύ μακριά.
Μακριά από κομματική ιδιοτέλεια, μακριά από καθεστωτική θαλπωρή, μακριά από εθελοδουλεία , μακριά από τα ψετοδιλλήματα αυτών που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου.
Τόσο μακριά από όλα αυτά μα τόσο κοντά στην αξιοπρέπεια, στην αυταπάρνηση, στην ελπίδα.

Σ'ευχαριστούμε Σοφία."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ