ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

Μιά άποψη για το "στημένο" μακελειό Τούρκων και Ισραηλινών στο οποίο βρέθηκε εμπλεκόμενη η Ελλάδα χωρίς λόγο.




Το είδα στο εξαιρετικό ιστολόγιο του καλού μου φίλου Cummulus και σας το παραθέτω. Νομίζω ότι η άποψή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προβληματισμού:...





Παρακολούθησα ειδησεογραφικά την υπόθεση με το αιματηρό "ρεσάλτο" του ισραηλινού ναυτικού, σε πλοία "ακτιβιστών" και πελάγωσα, τόσο από την ουσία της υπόθεσης, όσο και απο την σπασμωδική αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών.

Σε ότι αφορά την ουσία, οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου των πλοίων σε συγκεκριμμένο λιμάνι. Οι "ακτιβιστές" το γνώριζαν αυτό. Ομως επέμεναν στην απόφαση τους να εκφορτώσουν την βοήθεια σε αυτό το απαγορευμένο λιμάνι. Γιατί άραγε;



Ενας από τους υποστηρικτές της ενέργειας αυτής, ο γνωστός εθνομηδενιστής Συριζαίος βουλευτής Τάσος Κουράκης, είπε σε δελτίο ειδήσεων ότι, δεν περιμένανε τέτοια αντίδραση από το Ισραήλ. "Περιμέναμε - είπε- να εμποδίσουν την πορεία των πλοίων, μιά μέρα, δύο μέρες...άντε τέσερις. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε. "



Γίνεται κατανοητό λοιπόν, γιατί επιμένανε οι "ακτιβιστές". Γιατί με την παρεμπόδιση των πλοίων για μιά, δύο, τρείς μέρες, το θέμα θα σερνότανε ειδησεογραφικά στα διεθνή μέσα, οι "ακτιβιστές" θα ετύγχαναν δημοσιότητας, αλλά το φορτίο "ανθρωπιστικής βοήθειας" θα πάθαινε ναυτία στην θάλασσα. Μετά, το ποιό πιθανό θα ήταν τα πλοία των "ακτιβιστών" να εκφορτώσουν στο λιμάνι που θα υποδείκνυαν οι Ισραηλινοί.



Το αποτέλεσμα αυτής της ανόητης ενέργειας, ήταν δυστυχώς το αίμα...



Ας δούμε όμως, και το ανεύθυνο των ενεργειών του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Μάθαμε από τα κανάλια, ότι διεκόπηκε μιά σημαντικότατη άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ, και ματαιώθηκε με ελληνική επίσπευση μια προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού αεροπορίας.



Αδυνατώ να καταλάβω τα παρακάτω:

α) Η ενέργεια των ακτιβιστών, ήταν ή δεν ήταν ιδιωτικής φύσεως;

β) Η ενέργεια, ήταν ή δεν ήταν μιά ενέργεια υψηλού ρίσκου, την οποία ως νοήμονες άνθρωποι -οι ακτιβιστές- την κατανοούσαν πλήρως, και την ανέλαβαν αυτόβουλα;



Εάν ναι, με ποιά λογική το ελληνικό ΥΠΕΞ, διέκοψε μονομερώς τις ασκήσεις και ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού πτεράρχου, την στιγμή που όσοι ασχολούνται με τα αμυντικά ζητήματα της πατρίδας διατυμπανίζουν την σπουδαιότητα ενός ελληνο-ισραηλινού διπλωματικού και στρατιωτικού άξονα, δεδομένης της ψυχρότητας των τούρκο-ισραηλινών σχέσεων; Μήπως, γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ψυχρανθούν και οι ελληνο-ισραηλικές σχέσεις; Μήπως τελικά γίναμε δορυφόροι της Τουρκίας;



Ας συνεκτιμηθεί στην άποψη αυτή και το εξής. Από τον Κουράκη άκουσα, ότι για την αποστολή ήταν ενημερωμένη η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ παρείχε κάλυψη στις ενέργειες των Κουράκηδων, λέγοντας οι ΜΚΟ δεν πρέπει να εμποδίζονται στις ενέργεις τους.



Με συγχωρείτε, αλλά έχοντας υπόψη την άρνηση των Κυπρίων ν΄ απαγορεύσουν τον απόπλου των πλοίων από τα κυπριακά λιμάνια, όλη αυτή η υπόθεση μυρίζει προβοκάτσια, με στόχο την ματαίωση της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης, που ενοχλεί την Τουρκία. Αν δεν συντρέχει κάτι τέτοιο. τότε η κυβέρνηση-ΓΑΠ, είναι "λίγη", για να εκμεταλευθεί διπλωματικά πρός όφελος της πατρίδας, μιά ακόμη τουρκο-ισραηλινή διένεξη.



Σημειώνουμε εμφαντικά, πως με την άκριτη ενέργεια του ΥΠΕΞ, η πατρίδα δεν θα κερδίσει τίποτε, ενώ αντίθετα η Τουρκία, όλο και κάτι θα πάρει από τον ισλαμικό κόσμο.



Παρατηρήστε ότι σε χρόνο "μηδέν" εξαγγέλθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυριών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη , αλλά και "σε άλλες πόλεις" όπως είπε ο Κουράκης.

Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω τον "ανθρωπιστή" Κουράκη: - Όπως ξέρεις η Τουρκία έχει απαγορεύσει τον κατάπλου στα λιμάνια της, πλοίων με Κυπριακή σημαία. Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνεις μια "ακτιβίστικη" δράση για να σπάσεις τον αποκλεισμό με ένα καίκι κυπριακής σημαίας;

-Μπορείς να το κάνεις "ακτιβιστή" μου;

-Οχι βέβαια!



Και κάτι τελευταίο "ακτιβιστή" και εθνομηδενιστή Κουράκη. Η φράση που χρησιμοποίησες στην τηλεόραση, "Ελληνες και Κύπριοι" είναι ανιστόρητη, και η συνειδητή χρήση της συνιστά μιά εικόνα εθνομηδενισμού, που εξ΄ άλλου σε χαρακτηρίζει. Για να καταδείξουμε μια τέτοια αντιδιαστολή, ο όρος είναι: "Ελλαδίτες και Κύπριοι"

-Σε σηκώθηκε η τρίχα ε, Κουράκη;



ΠΗΓΗ: http://koukfamily.blogspot.com/2010/06/blog-post_7418.html





Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 3:50 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ