ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΡΕ ΑΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΝΗ ΑΝΤΡΑΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΗ.

"«Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα». Αυτή η φράση του Μενέλαου Λουντέμη, ίσως να μην αρκεί για να περιγράψει το μέγεθος της κτηνωδίας που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στον Πύργο. Άγνωστος ρίχνοντας δηλητηριασμένο σιτάρι, κατάφερε να σκοτώσει δεκάδες περιστέρια που είχαν ως σπίτι τους τις αποθήκες του ΑΣΟ, τα περιστέρια που...




είναι στη ζωή της πόλης του Πύργου και δημιουργούσαν ένα απίστευτο θέαμα όταν ισορροπούσαν στα καλώδια της ΔΕΗ, στη συμβολή των οδών Μυστρά και ΣΠΚ.



Για κάποιους ήταν η ομορφιά της γειτονιάς, για άλλους πολύ περισσότερο παρέα, συντροφιά... Για μερικούς ίσως ήταν βρωμιά και αναστάτωση, τόσο μεγάλη που θα έπρεπε να τα ξεφορτωθούν, ίσως με τον πιο... εύκολο και κτηνώδη τρόπο, ρίχνοντας δηλητήριο στην τροφή που τους πρόσφεραν. Έτσι φαίνεται πως έγιναν τα πράγματα το μεσημέρι της Παρασκευής. Η κα Ξένη Γενοβέζου, μια από τις γυναίκες της γειτονιάς που είχαν εκτιμήσει την αξία της ύπαρξης των περιστεριών, τα πρόσεχε, τα τάιζε, τα φρόντιζε ήταν η πρώτη που αντελήφθη το τι έγινε. Έτσι χθες, κλαίγοντας και μοιρολογώντας μάζευε ένα - ένα τα νεκρά περιστέρια από κάθε σημείο του δρόμου που τα εντόπιζε. Τα πουλιά που είχαν την ατυχία να βρεθούν αντιμέτωπα με... ανθρωπόμορφα τέρατα, φαίνεται πως μόλις κατανάλωσαν την δηλητηριασμένη τροφή, έπεσαν νεκρά. «Κάθε ημέρα ήταν συντροφιά στη γειτονιά μας. Τα έβλεπα στα καλώδια να στέκονται, τα τάιζα, τα λυπόμουν και τα πρόσεχα. Μπορεί να ενοχλούσαν κάποιους, να λέρωναν και να τους πείραζε. Συνεχίζω να μαζεύω νεκρά περιστέρια από τον δρόμο. Δεν είχα κανένα όφελος... τα λυπόμουν και τα τάιζα. Άλλους τους πείραζε», είπε η κα Γενοβέζου, που δεν ήξερε τι να πει γι' αυτούς που προέβησαν σε μια τέτοια πράξη. Πέρα από το δρόμο στη στέγη και στο εσωτερικό των αποθηκών, υπάρχουν ακόμα πολλά νεκρά περιστέρια, κανονική γενοκτονία η εξόντωσή τους, ενώ κινδυνεύουν και άλλα ζωάκια όπως οι γάτες και οι σκύλοι που κυκλοφορούν ελεύθερα στη γειτονιά.



Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης"



http://www.protinews.gr





Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 1:12 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ