Ως γνωστόν οι Αλβανοί είναι μια άκρως επιθετική κοινότητα στα Βαλκάνια με τάσεις εθνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως ιστορική παρουσία στην περιοχή και χωρίς εθνική συνείδηση. Οι περιπέτειες του Αλβανισμού και οι διασπάσεις των Αλβανιστών σε μέτωπα κρατούσαν στην συνείδηση τους ανοικτές τις πύλες για τον ποταμό Αλβανό στον Καύκασο.
Στην Ελλάδα οι Αλβανοί αριθμούν ανεπίσημα το 1 εκατομμύριο και έχουν σημαντική επιχειρηματική και οικονομική παρουσία. Επίσης , ελέγχουν ένα μεγάλο κομμάτι του υποκόσμου και αποτελούν πηγή κινδύνων για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος αλλά και για την ασφάλεια του έλληνα πολίτη. Ακόμα , το Αλβανικό κράτος είναι κατάφορα εχθρικό απέναντι στο Αυτόνομο κράτος της Βόρεια Ηπείρου και έχει εδώ και καιρό καταπατήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον Βορειοηπειρωτικό λαό.
Μάλιστα, δεν είναι ικανό να σεβαστεί τα περιουσιακά του στοιχεία και εγκρίνει τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μερίδας των πολιτών του. Η πέρα από κάθε διανόηση απόσχιση του Κοσσόβου και ο ακρωτηριασμός της Σερβίας συνιστά ένα φόβητρο για την περιοχή και μια θλιβερή υπόμνηση οι Αλβανοί δεν έχουν ενταχθεί στα πλαίσια του πολιτισμένου κόσμου.
Η πληθυσμιακή εξάπλωση των Αλβανικών πληθυσμών συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια όλων των γειτονικών κρατών. Οι Αλβανοί στις βαλκανικές χώρες με την εμπειρία του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου είναι ικανοί να διοργανώσουν ανταρτοπόλεμο και να εξοπλίσουν τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το ελληνικό κράτος ύστερα από την ουσιαστική του ανασυγκρότηση και την διαγραφή του ύστερου παλαιοκομματισμού πρέπει να αναλάβει τις διαδικασίες για την στρατηγική μεταφορά των πληθυσμών αυτών στην περιοχή βορειότερα της Βόρειας Ηπείρου και στην θεσμοθέτηση οικογενειακού προϋπολογισμού για το ποσοστό των μεταναστών που θα παραμείνουν την Ελλάδα.
Ποσοστό Αλβανών εν Ελλάδει
Το ποσοστό των Αλβανών που θα έχει το δικαίωμα να παραμείνει στην Ελλάδα δεν θα ξεπερνά το 1,5- 2% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδος ανάλογα με την δημογραφική αύξηση του Ελληνικού πληθυσμού. Θα έχουν εξασφαλισμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Όσοι έχουν αποκτήσει πολιτικά δικαιώματα με το παράνομο νόμο του ΠΑΣΟΚ θα έχουν το δικαίωμα να παραιτηθούν του δικαιώματος τους ή να περάσουν μια σειρά από απαιτητικά τεστ για την διατήρηση της.
Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά των Αλβανών θα φοιτούν σε ειδικά σχολεία όπου το πρόγραμμα σπουδών θα είναι διαρθρωμένο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας με βασικά μαθήματα : Ελληνική γλώσσα, Αλβανική γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, Ιστορία των Ελληνοαλβανικών σχέσεων, Πολιτισμική Ιστορία της Ελλάδος.
«Η μεγάλη μετακίνηση»
Στην περίπτωση της μετακίνησης των Αλβανικών πληθυσμών η γεωγραφία βοηθάει. Οι ανάγκες μεταφοράς θα είναι λιγότερο δαπανηρές από τις μετακινήσεις των μουσουλμάνων στις αραβικές χώρες.
Δεδομένου ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα προκαλέσει την οργή του Αλβανικού Κράτους ,η χώρα επανεισδοχής θα είναι απρόθυμη. Αν η Αλβανία παρασκηνιακά δεν συμφωνήσει τότε πρέπει να πεισθεί με τρίτους. Φωτιές στα δάση της Βόρειας Αλβανίας και τρομοκρατικές επιθέσεις στις ακτές της Αλβανίας θα γονατίσουν την οικονομία της χώρας και θα ταρακουνήσουν το ανίκανό πολιτικό σύστημα. Οι πυρκαγιές σε συναγωγές των Τιράνων και άλλων μεγάλων πόλεων θα ενεργοποιήσουν τα ανακλαστικά των ΜΚΟ ενώ οι εικόνες από τις πτώματα των Αλβανών Αθίγγανων θα κάνουν το γύρω του κόσμου.
Τότε η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί με καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Ελληνικό σχέδιο για την πολιτική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας θα τεθεί σε εφαρμογή.
Οι μετανάστες από την Ελλάδα κατά κόρον μορφωμένοι και με μια πιο Ευρωπαϊκή ταυτότητα θα βοηθήσουν την Αλβανία να ξανασταθεί στα πόδια της και θα διασφαλίσει την στενή συνεργασία των δυο χωρών.
Οι Αλβανοί μετανάστες θα διευκολυνθούν από το ελληνικό δημόσιο με την προσφορά χρημάτων για τις περιουσίες τους αποδίδοντας το ήμισυ της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Όσο για τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες θα προσκληθούν να τις μετακινήσουν στην Εθνική Τράπεζα με ευνοϊκότατο επιτόκιο.
Η μετακίνηση θα γίνει σταδιακά και με την εξασφάλιση ότι η Αλβανία θα προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθούν θέσει εργασίας στην γείτονα. Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση θα είναι πρόθυμη να συνεισφέρει οικονομικά και πολιτικά σε μια τέτοια προσπάθεια
regimechangeingreece
To είδαμε στο :ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου