ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Δ.Ν.Τ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ?

"Σκληρούς όρους έθεσε η Αμερικανική Γερουσία σχετικά με τις χορηγήσεις που αποδεσμεύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού με ομόφωνο ψήφισμα της ορίζει ότι δεν θα επιτρέψει τα πακέτα διάσωσης του ΔΝΤ σε όποιες χώρες...








θεωρηθεί ότι δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Wall Street Journal”. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προϋποθέτει την αποπληρωμή των δανείων πριν καν εγκριθούν και αν αυτό δεν είναι εφικτό ο αντίστοιχος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΔΝΤ θα αναλάβει μέτρα για το «πάγωμα» των δανείων προς τις συγκεκριμένες χώρες. Μάλιστα το νέο μέτρο ορίζει ότι ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν είναι πιθανή η αποπληρωμή των δανείων που δίνει το ΔΝΤ σε χώρες όπου το κρατικό χρέος υπερβαίνει το 100% του ΑΕΠ. Ο γερουσιαστής John Cornyn στην ομιλία του κατά την ψήφιση της ρύθμισης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι « οι Αμερικανοί φορολογούμενοι δεν είναι σε θέση να στηρίξουν τις ξένες κυβερνήσεις και σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν είναι τόσο σημαντική για το σύστημα ώστε να μην αφεθεί να καταρρεύσει». Η απροθυμία των αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών να βοηθήσουν τις υπερχρεωμένες χώρες αποτέλεσε βασικό λόγο για προσφυγή σε περαιτέρω αλλαγές των χρηματοοικονομικών αγορών."



www.bankingnews.gr





Share on Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 11:34 μ.μ.

ΡΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Δ.Ν.Τ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΑΣΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ