ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΕΡΧΟΝΤΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αναρτήθηκε από Dexter

Επεξεργασία ανάρτησης





Οι φοιτητικές εκλογές πλησιάζουν για ακόμα μια φoρά. Έτσι λοιπόν και φέτος, οι φοιτητές θα κληθούν να εκλέξουν τους "άριστους", εκείνους που θα τους εκπροσωπούν στα όργανα και τους φοιτητικούς συλλόγους. Όλοι στο τέλος θα πανηγυρίσουν, όλοι θα αισθάνονται νικητές. Με αποτελέσματα που θα είναι διαφορετικά και θα εμηνεύονται από την οπτική της κάθε παράταξης ξεχωριστά, όλοι θα πάρουν αυτό που θέλουν. Όλοι; Όλοι εκτός ίσως από τους φοιτητές. Τα μπλε, πράσινα, κόκκινα κομματόσκυλα έχουν ήδη ξεχυθεί στις σχολές τάζοντας τον ουρανό με τ' άστρα για την ψήφο σου. Και εδώ έρχεται το ερώτημα γιατί όλα αυτά, γιατί να τους ψηφίσεις; Τι έχεις να κερδίσεις εσύ; Και η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ, απλώς θα διαιωνίσεις με την ψήφο σου την σαπίλα που υπάρχει μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και αντικατοπτρίζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία, αυτή του ρουσφετιού, της ψηφοθηρίας, του βολέματος και ωχαδερφισμού. Ας γίνει ό,τι θέλει απλώς εγώ να περνάω τα μαθήματα και να είμαι βολεμένος, να τα έχω καλά με μεγάλα ονόματα της ΠΑΣΠ ή της ΔΑΠ γιατί πού ξέρεις, ίσως σε 5-10 χρόνια αυτοί να είναι βουλευτές και να με διορίσουν πουθενά. Αυτή είναι η λογική που επικρατεί σήμερα σε όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας.



Το Πανεπιστήμιο σήμερα έχει καταντήσει ένα τσίρκο. Περιφερόμενοι θίασοί του τα κόμματα και οι νεολαίες τους, που συχνά βαφτίζονται "φοιτητικές", με τη συμμετοχή αιώνιων φοιτητών που πληρώνονται για να προπαγανδίζουν. Πολύχρωμες αφίσες από τη μία, οι οποίες προωθούν τη lifestyle διασκέδαση, ενώ ξύλινος λόγος από μια χρεωκοπημένη αριστερά από την άλλη, μια αριστερά που μαθηματικά έχει αποτύχει γενικότερα στην κοινωνία.



Δεν είμαστε εναντίον της πολιτικοποίησης μέσα στα πανεπιστήμια. Είμαστε εναντίον του τρόπου που αυτή γίνεται, είμαστε ενάντια στην κόκκινη, πράσινη, μπλε τρομοκρατία που επικρατεί μέσα στα πανεπιστήμια, που με το που μάθουν ότι κάποιος φοιτητής είναι εθνικιστής πέφτουν πάνω του να των φάνε και ζητούν την άμεση διαγραφή του, ενώ υποκριτικά μιλούν για ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ναι, είμαστε ενάντια σε αυτό το τσίρκο. Θέλουμε υγιή πανεπιστήμια χωρίς οι παράταξεις και οι καθηγητές να εκμεταλλεύονται τους φοιτητές.



Φοιτητικές Εκλογές 2010, γύρνα τους την πλάτη, μην τους ψηφίσεις, αυτό φοβούνται.



Σε λίγες ώρες θα ακολουθήσει και υλικό από δράση με αυτοκόλλητα, stencil, φέιγ βολάν, μέσα στα πανεπιστήμια.





Διαβάστε περισσότερα: http://dikamaspaidia.blogspot.com/#ixzz0oI2KanMt

Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ