ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ


Είναι ιδιοκτήτες ακριβών ακινήτων με πισίνες στην Εκάλη, στον Διόνυσο και σε άλλες ακριβές περιοχές της Αττικής, δηλώνουν στην Εφορία εισοδήματα «φτώχειας» και όχι μόνο δεν πληρώνουν στο Δημόσιο τους φόρους που αναλογούν στα πραγματικά τους εισοδήματα, αλλά εισέπραξαν και επίδομα αλληλεγγύης. Οι φορολογούμενοι αυτοί βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, με τον ειδικό γραμματέα της υπηρεσίας Γ. Καπελέρη να δηλώνει ότι ήδη αξιολογούνται τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων που διενεργεί η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ....






Για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους η έρευνα πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, καθώς ελέγχονται τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην Εφορία και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους.



Για ορισμένους από αυτούς διαπιστώθηκε ότι, επειδή είχαν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα, έλαβαν και επίδομα αλληλεγγύης. Οι πρώτοι έλεγχοι που έγιναν μέσω δορυφόρου έδειξαν ότι μόνο στην Εκάλη 3 στους 10 φορολογούμενους δεν δήλωσαν την πισίνα που κατέχουν.



Παράνομες

Συγκεκριμένα, από τους 500 φορολογούμενους κατοίκους της Εκάλης που έχουν σπίτια με πισίνα, οι 324 είχαν δηλώσει την πισίνα στην Εφορία, ενώ οι υπόλοιποι 176 απέφυγαν να τις δηλώσουν, καθώς ήταν παράνομες και αυθαίρετες.



Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν κληθεί από την Εφορία προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και για να γίνει η περαιτέρω διασταύρωση των στοιχείων. Και επειδή πολλοί φορολογούμενοι με παράνομες και αδήλωτες πισίνες έσπευσαν να τις καλύψουν με τεντόπανα παραλλαγής ή με ξύλα για να ... ξεφύγουν από τον δορυφόρο της Google, το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ... αεροπλάνα. Για ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής θα γίνουν αεροφωτογραφήσεις με ειδικούς φωτογραφικούς φακούς που δεν τους ... ξεγελούν τα καμουφλάζ.



Οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών για τις παράνομες και αδήλωτες πισίνες θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων του Λεκανοπεδίου αλλά και σε νησιά όπως Μύκονο και Σαντορίνη όπου οι πολυτελείς βίλες φυτρώνουν τα τελευταία χρόνια σαν μανιτάρια, με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=12093008



Μερίδιο σε Facebook



Αναρτήθηκε από troktiko στις 12:18 μ.μ.

Σημειωση.gerolykoy.Και ναταν μονο οι πισινες ρε παιδια καλα θα ηταν.Αλλα απ το ολοτελα κατι ειναι και αυτο.Μονο μην επεμβει ο ξαδερφοκουνιαδος του μπατζανακη και κουκουλωθουν ολα αυτα οχι με τεντοπανα αλλα με ευρω κατω απο το τραπεζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ