ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Το «Μουσικό εργαστήρι Θάσου»,δίνει συνέχεια στο πρόγραμμα  εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Θάσου 2010,μέσα  από ένα αφιέρωμα στον ‘Σερ» του ελληνικού τραγουδιού  αείμνηστο Γρήγορη Μπιθικώτση,με συναυλία  που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ ,στις Αποθήκες των Μεταλλείων Λιμεναρίων Θάσου.

-Εδώ και πέντε χρόνια που «έφυγε» ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης(πέθανε στις 7 Απριλίου του 2005),άφησε πίσω του ένα κενό για το λαϊκό τραγούδι και την ελληνική μουσική γενικότερα που είναι κάτι παραπάνω από δυσαναπλήρωτο.Γιατί ο «Σερ»με την χαρακτηριστική του φωνή  είχε και την τύχη να τραγουδήσει τις δημιουργίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών αλλά και το χάρισμα να μπορεί και ο ίδιος να γράφει καταπληκτικά λαϊκά τραγούδια.

-Γεννήθηκε στο Περιστέρι στις 11 Δεκεμβρίου του 1922 από μία οκταμελή οικογένεια της εργατικής τάξης.Μάλιστα,πριν γνωρίσει επιτυχία μέσα από το τραγούδι εργάστηκε ως υδραυλικός, και όχι μόνον…

Μπήκε στη δισκογραφία το 1949 κι από τότε έβαλε την σφραγίδα του μέσα από εκατοντάδες τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του όπως..»Του Βοτανικού ο Μάγκας»,»Ένα όμορφο Αμάξι με δυο άλογα»,’Επίσημη αγαπημένη»,»Τρελοκόριτσο»κ.π.α……..

-Το χαρακτηριστικό μέταλλο της Φωνής Του, ΔΕΝ πέρασε απαρατήρητο από τους Γίγαντες της Εποχής Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι,που τον εμπιστεύτηκαν,ενώ η λίστα των δημιουργών με τους οποίους συνεργαστηκε περιλαμβάνει ονόματα, όπως οι… Μάρκος Βαμβακάρης,Βασίλης Τσιτσάνης,Γιώργος Μητσάκης,Γιάννης Παπαϊωάννου,’Ακης Πάνου,Σταύρος Ξαρχάκος,Δήμος Μούτσης κ.α….

-Για την προσφορά του στην ελληνική μουσική,τιμήθηκε (εν ζωή) το 2003 από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα,καθώς και με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών!

Υ/Γ:»Όσοι λάτρες και πιστοί του φαινόμενου Μπιθικώτσης,προσέλθετε λοιπόν,στον μαγευτικό χώρο  των Μεταλλείων της Θάσου…..

Πηγή

Ανάρτηση από Γραφέας Πεζικού

http:// www.thema-xronou.gr/

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Σ. ΖΗΣΑΚΗΣ

Kavala / gr. 21 Aug. 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ