ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ,ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΤΟΞΕΡΟΥΝ,ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΩΣ

Γράφει ο Καφενόβιος


Αρχισαν (πάλι) τα όργανα! Επιστροφή της χώρας στα αρνητικά πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, μετά από αρκετό καιρό.

«Η ελληνική κρίση αρνείται να φύγει» αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», το οποίο κινείται στο ίδιο μήκος με αυτό της γερμανικής «Der Spiegel», που θέλει την Ελλάδα να εισέρχεται σε «σπιράλ θανάτου».
Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη δεύτερη δόση των 9 δισ. ευρώ του δανείου προς την Ελλάδα, ωστόσο η ελληνική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται. Επαναφέρουν, μάλιστα, το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους τα επόμενα χρόνια.
«Οι επενδυτές -γράφουν- έχουν αμφιβολίες για το αν το σχέδιο στήριξης των Ε.Ε./ΔΝΤ για την Ελλάδα θα είναι αποτελεσματικό χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και υποτίμηση, τη συνηθισμένη .........θεραπεία του ΔΝΤ σε χώρες με ανάλογα προβλήματα. Τα στοιχεία του ΔΝΤ εμφανίζουν αύξηση του χρέους της Ελλάδας στο 150% του ΑΕΠ έπειτα από τρία έτη ακόμη και αν η ελληνική κυβέρνηση συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους του Μνημονίου. (…) Η αγορά υποψιάζεται πως αργά η γρήγορα η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της και οι ομολογιούχοι θα είναι οι χαμένοι. Δεν πιστεύει πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, οικονομικά βιώσιμη. Η χώρα δεν έχει την ελευθερία που χρειάζεται να βγει από την κρίση».
Υπάρχει και συνέχεια. Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα euro2day.gr, δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς σε 60 οικονομολόγους έδωσε 43% πιθανότητες στο ενδεχόμενο να αναδιαρθρώσει η χώρα το χρέος της μέσα στην επόμενη 5ετία έναντι μόλις 10% της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Οι μισοί σχεδόν από τους συμμετέχοντες έδιναν πάνω από 50% πιθανότητες σ' αυτό το ενδεχόμενο. Ανάλογη δημοσκόπηση του ίδιου πρακτορείου τον περασμένο Μάιο, μεσούσης της κρίσης, έδινε 33%.
Επίσης σε χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg υπογραμμίζεται πως επενδυτές θεωρούν ασφαλέστερο το χρέος της Αργεντινής έναντι του ελληνικού.
Αν δεν καταλάβατε τι σημαίνουν όλα τούτα, σας παραπέμπουμε στις ανακοινώσεις του αρμόδιου επιτρόπου Ολι Ρεν, κατά την παρουσίαση της θετικής αξιολόγησης της χώρας για την εκταμίευση της 2ης δόσης του δανείου: Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2011 αλλά και «διορθωτικά» δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2010 θα λάβει η Ελλάδα, αν δεν εκπληρώσει τους στόχους του Μνημονίου…
Θα το επαναλάβουμε: Οσο οι δυνάμεις οικονομικής κατοχής διαπιστώνουν απουσία κοινωνικής αντίστασης, τόσο θα ζητάνε όλο και περισσότερο αίμα εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ