ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Ανεπιθύμητος ο επικεφαλής του κράτους - φονιά

Διαδήλωση, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία
Εργάτες και υπάλληλοι, φιλειρηνιστές, γυναίκες και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ και της ΟΓΕ, διαδήλωσαν χτες βράδυ την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους Παλαιστίνιους και την καταδίκη του...

ιμπεριαλιστικού ρόλου του κράτους του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Με συγκέντρωση έξω από το Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι φορείς του λαϊκού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζί με τη Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών και την Γενική Ενωση των Παλαιστινίων Φοιτητών, φώναξαν «Ανεπιθύμητος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, καταδικάστε τους εγκληματίες ιμπεριαλιστές του Ισραήλ - ΗΠΑ - ΕΕ», όπως έγραφε και το πανό στην κεφαλή της πορείας. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.
Εξω από το Χίλτον, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν σύντομη στάση, κατά τη διάρκεια της οποίας χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Δ. Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Κατήγγειλε την παρουσία του Β. Νετανιάχου στη χώρα, τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και τη στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για σύσφιξη των σχέσεων με το Ισραήλ, αφού είναι γνωστό ότι αυτές οι σχέσεις ενθαρρύνουν την επιθετικότητα του Ισραήλ απέναντι στους λαούς της περιοχής και ευρύτερα.
Υπενθύμισε ότι «το Ισραήλ ευθύνεται για τις εντάσεις και τους πολέμους στη Μέση Ανατολή τα τελευταία 50 χρόνια», καθώς είναι γνωστή η επιθετικότητά του, με την παραίνεση του αμερικάνικου και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού.
Κάλεσε, τέλος, το εργατικό λαϊκό κίνημα, τις φιλειρηνικές δυνάμεις να δυναμώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Αλλά και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας να βάλει τη σφραγίδα του στους καθημερινούς, ταξικούς και φιλειρηνικούς αγώνες, στους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Η ισχυρή αστυνομική παρουσία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των διοργανωτών. Η πορεία συνεχίστηκε με συνθήματα, όπως «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Ισραηλινοί». Φτάνοντας στο ύψος της σιδερόφρακτης πρεσβείας του Ισραήλ, τα συνθήματα έγιναν ακόμη πιο δυνατά, ενώ διαβάστηκε μήνυμα του Χαϊντάρ Ιμπραχίμ, γενικού γραμματέα της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών.
Ανάμεσα σε άλλα, στο μήνυμα σημειώνονταν: «Η αλληλεγγύη σας στον παλαιστινιακό λαό στη Δυτική Οχθη και στη Γάζα, στον αγώνα μας ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου, ενάντια στη ρατσιστική ισραηλινή πολιτική, μας γεμίζει δύναμη, υπερηφάνεια και έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχιση των αγώνων μας και την προσήλωση του λαού μας, στην υπεράσπιση της πατρίδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ