ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Οχι στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων

Οι πολέμιοι του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων κατέθεσαν σήμερα προσφυγή στο εφετείο Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη της διεξαγωγής των τελετών αυτών στην Καλιφόρνια, η οποία έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Βον Γουόκερ την περασμένη Πέμπτη είχε επικυρώσει την έναρξη των γάμων ομοφυλοφίλων, μία εβδομάδα μετά την ακύρωση του σχετικού άρθρου που καθορίζει τον γάμο ως ένωση μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού φύλου, χαρακτηρίζοντάς τη «αντισυνταγματική».

Οι πολέμιοι τέτοιων γάμων είχαν ζητήσει να ανασταλεί η τέλεσή τους καθ΄όσον
διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της έφεσης στην απόφαση για την κατάργηση του Άρθρου 8-που ενδέχεται να απαιτήσει πολλούς μήνες-αλλά ο δικαστής Γουόκερ αρνήθηκε.

Στην προσφυγή τους, οι αντίπαλοι του γάμου των ομοφυλοφίλων τονίζουν πως «η Καλιφόρνια, 44 άλλες Πολιτείες και η συντριπτική πλειονότητα των κρατών του κόσμου συνεχίζουν να χαράσσουν μία γραμμή» για την ένωση των ομοφυλοφίλων, διότι ο γάμος «υπηρετεί ένα βασικό συμφέρον της κοινωνίας: να δημιουργεί σταθερές και βιώσιμες ενώσεις που στόχο έχουν να αναπαράξουν και να μεγαλώσουν με υπεύθυνο τρόπο τις επόμενες γενεές».

Η επανάληψη των γάμων ομοφυλοφίλων, που έχει προβλεφθεί για τις 17.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδος την Πέμπτη) τυγχάνουν της υποστήριξης του τοπικού κυβερνήτη Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας Τζέρι Μπράουν.

Περίπου 18.000 ομοφυλόφιλα ζευγάρια είχαν τελέσει τον «υμέναιό» τους στο διάστημα μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2008, οπότε η Καλιφόρνια είχε επιτρέψει τις ενώσεις αυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ Πρακτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ