ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ο ΜΟΙΣΕΣ ΟΥΡΤΑΔΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΦΠ

Προβάρει τα ερυθρόλευκα

Θέμα χρόνου θεωρείται η μεταγραφή του Μοϊσές Ουρτάδο στον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι Πειραιώτες είχαν εκ νέου επαφή με τη διοίκηση της Εσπανιόλ, με την οποία φέρονται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη πρόταση των «ερυθρόλευκων» ήταν λίγο πιο πάνω από 1 εκατ. ευρώ (απορρίφθηκε), ενώ οι Καταλανοί ζητούν 2,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα είναι λίγο πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο καταλανικός σύλλογος αναμένεται να απαντήσει καταφατικά, εκτός αν ζητήσει περισσότερα χρήματα από τους Πειραιώτες.

Όσον αφορά τον παίκτη, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη συμφωνήσει με τον 29χρονο μεσοαμυντικό για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με ετήσιες αποδοχές 850-900.000 ευρώ. Η διοίκηση ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα γνωρίζουμε πώς προχωράει η μεταγραφή.

Στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η υπόθεση του Μοϊσές, στον Ολυμπιακό έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση. Εκτός από τον Τζαβάντ Νεκουνάμ, οι Πειραιώτες έχουν στα υπ’ όψιν τους τον Άλβαρο Ρούμπιο. Ο 31χρονος χαφ αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε, αν και την περσινή σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στη Βαγιαδολίδ.

Πάει για δύο φορ

Για την απόκτηση δύο επιθετικών θα χρειαστεί να κινηθεί ο Ολυμπιακός, αν τελικά ο Ντιόγο αποχωρήσει από την ομάδα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ζητήσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη έναν κοντό και έναν ψηλό φορ. Ψηλά στη λίστα του Ισπανού βρίσκονται τα ονόματα του Μάτε Μπίλιτς και του Καλού Ούτσε. Ο πρώτος θυμίζει αρκετά τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη σωματοδομή και ο 46χρονος έχει σχηματίσει καλή άποψη για τον Κροάτη επιθετικό της Σπόρτινγκ Χιχόν.

Μάλιστα, ο 29χρονος παίκτης μίλησε στη «SportDay» για το ενδιαφέρον των Πειραιωτών: «Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αρκετά φημισμένη στην Ευρώπη, μια και έπαιζε για αρκετά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί είναι και ο πολύ καλός μου φίλος, ο Γκαλέτι. Δεν έχει γίνει, όμως, καμία κρούση από τον Ολυμπιακό».

Οσον αφορά τον Ούτσε, ο 28χρονος επιθετικός της Αλμερία είναι πιο «αλμυρός» σε σχέση με τον Μπίλιτς, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2013 και είναι βασικό στέλεχος της ισπανικής ομάδας. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται πάντα το όνομα του Γουεμπό (28χρονος επιθετικός της Μαγιόρκα), ο οποίος, όμως, δεν βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα του Βαλβέρδε.

Η υπόθεση του Γκαρσία

Η Εσπανιόλ πρότεινε στον Ολυμπιακό τον Λουίς Γκαρσία, αφού απέκτησε τον Σέρχιο Γκαρσία από την Μπέτις έναντι 1,8 εκατ. ευρώ. Οι Καταλανοί ζητούν τουλάχιστον 3,5 εκατ. ευρώ για να πουλήσουν τον 29χρονο φορ, αλλά πολύ δύσκολα οι Πειραιώτες θα ικανοποιήσουν τις αξιώσεις τους. Εάν οι απαιτήσεις του καταλανικού συλλόγου μειωθούν στο 1,5 εκατ. ευρώ, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα εξετάσουν εκ νέου την περίπτωσή του.

Τι γίνεται με τον Ντιόγο

Δύσκολα θα μείνει ο Ντιόγο στον Ολυμπιακό, παρότι ο μάνατζέρ του δήλωσε στο sport-fm.gr ότι είναι χαρούμενος στην Ελλάδα. Αρκετές ομάδες φέρονται να ενδιαφέρονται για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, όμως καμία από αυτές δεν φαίνεται ότι ικανοποιεί οικονομικά τους Πειραιώτες. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να βρεθεί κάποια ομάδα, η οποία είναι σε θέση να καλύψει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιό του παίκτη (1 εκατ. ευρώ) και ταυτόχρονα δώσει ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ για τον δανεισμό του. Εν τω μεταξύ, τα βραζιλιάνικα Μέσα αναφέρουν ότι ο 23χρονος παίκτης βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ζίκο, αλλά χρειάζεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτησή του - αφού την Πέμπτη κλείνει η μεταγραφική περίοδος στη χώρα του καφέ.

* Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις όσον αφορά τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να επανέλθει στην αγωνιστική δράση και το επόμενο διάστημα θα λύσει το συμβόλαιό του. Ο 29χρονος άσος είναι πολύ πιθανό να αναλάβει κάποιο άλλο πόστο στην ομάδα (σ.σ.: ίσως στο τμήμα σκάουτινγκ)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ