ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΨΕ

Ανοικτοί θα είναι τελικά, τη νύχτα της πανσελήνου όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας

Τρίτη, 24 Αυγούστου 2010

Σήμερα είναι η Πανσέληνος του Αυγούστου
Με μία κίνηση εξαιρετικής ευαισθησίας, οι αρχαιοφύλακες αποφάσισαν να εργαστούν εθελοντικά τη νύχτα της Τρίτης, οπότε και το ολόγιομο φεγγάρι θα φωτίζει τον ουρανό, ζητώντας μάλιστα να καταβληθούν οι υπερωρίες τους στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Με την κίνηση αυτή οι αρχαιοφύλακες εξασφάλισαν αρχικά ότι θα μείνουν ανοικτοί αύριο όλη τη νύχτα, 90 αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού, δήλωσε ότι θα καταβάλει τις υπερωρίες που δικαιούνται και χαιρέτησε με ανακοίνωσή του την απόφαση.

Ωστόσο το μεσημέρι η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων, ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει ανοικτούς όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έτσι Έλληνες και ξένοι θα μπορέσουν απολαύσουν τη ...
μοναδική πανσέληνο του Αυγούστου και τον ουρανό, σε κάθε άκρη της χώρας, όπου κι αν βρίσκονται.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αρχαιοφυλάκων ωστόσο, χαρακτήρισε πενιχρή την αμοιβή που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για προχειρότητες από την πλευρά της κυβέρνησης την οποία καλεί σε διάλογο με τους εργαζόμενους ώστε να θεσμοθετηθεί σε νέα βάση ο τρόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ http://exypno.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FWqvwC+%28%CE%88%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF++++++blog%29#ixzz0xUnrje8X

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ