ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ

Πολιτική ευθύνη Καραμανλή δείχνει το κατηγορητήριο


Τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, σ' ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και ποινικά σκάνδαλα της διακυβέρνησής του, «δείχνει» το 40σέλιδο κατηγορητήριο σε βάρος του διευθυντή του πρωθυπουργικού του γραφείου, Γιάννη Αγγέλου...



Το «κατηγορώ» σε βάρος του στενού συνεργάτη του σφραγίζεται από έναν «ωσεί παρόντα» τέως πρωθυπουργό, που αναπόφευκτα μπαίνει στο «κάδρο» της πολιτικής, τουλάχιστον, ευθύνης.

Η ανάπτυξη της κακουργηματικής κατηγορίας σε βάρος του κ. Αγγέλου, η οποία συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα που έφερε στου Μαξίμου, «και μάλιστα επισήμως και όχι ατύπως», όπως σημειώνεται, αναδεικνύει τις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή για τις πράξεις που αποδίδονται στον στενό του συνεργάτη στον οποίο «είχε παραχωρήσει αρμοδιότητες».

Στο πλαίσιο αυτό των αρμοδιοτήτων ο Γιάννης Αγγέλου «διαβίβαζε εντολές και οδηγίες του πρωθυπουργού» και «παρακολουθούσε την εφαρμογή των αποφάσεών του». Στο κατηγορητήριο δεν αποδίδεται βεβαίως καμιά μορφή ποινικής ευθύνης σε πρόσωπα που υπάγονται στις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ανήκουν στην ελεγκτική αρμοδιότητα της Βουλής, η «ακτινογραφία» όμως του σκανδάλου από την έμπειρη δικαστή φωτίζει όλες τις σκιές και αποκαλύπτει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την πολύωρη απολογία του Γιάννη Αγγέλου, η ανακρίτρια του υπέβαλε σειρά ερωτήσεων, σχετικά με την ενημέρωση που είχε ο τότε πρωθυπουργός για το θέμα του Βατοπεδίου. Απ' την πλευρά του βέβαια ο Γιάννης Αγγέλου, επιχειρώντας να απεμπλέξει πάση θυσία τον πρωθυπουργό από το σκάνδαλο, επί της ουσίας τον εξέθεσε με τις απαντήσεις του, καθώς τον εμφάνισε να έχει πλήρη άγνοια ακόμη και για καταγγελίες που έφταναν στο Μαξίμου σε βάρος των ίδιων των υπουργών του!

ENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ