ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τούρκος απόστρατος: «Η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα»…

Οι γονείς του σημερινού απόστρατου Τούρκου στρατηγού, Ερντογάν Οζνάλ, της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ζούσαν στη Δοϊράνη και ο ίδιος αισθάνεται συγκινημένος, που μιλάει με δημοσιογράφους από την περιοχή που έζησε η πατρική του οικογένεια. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο σκοπιανό ‘Forum’, ο τούρκος απόστρατος μίλησε για τη φιλία μεταξύ της πΓΔΜ και της Τουρκίας.

Ο τέως στρατηγός, προσκλήθηκε από το σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ να επισκεφθεί την πΓΔΜ. Η πρόσκληση έγινε λόγω της συγγραφικής του ιδιότητας, αφού έγραψε (σ.σ.μια μπούρδα, με το συμπάθειο), ένα βιβλίο το 1993 που έχει τον τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα».

Οι σκοπιανοί δημοσιογράφοι τον συνάντησαν στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, πριν αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη. Εκεί έδωσε και τη φοβερή συνέντευξή του.Ας τον ακούσουμε:

«Ήμουν τριών αστέρων γενικός επικεφαλής του επιχειρησιακού τομέα του τουρκικού στρατού, όταν έγραψα το βιβλίο. Ήμουν, επίσης, υπεύθυνος για την εθνική στρατιωτική ιστορία της Τουρκίας (προπαγανδιστής δηλαδή).

Κάπου, μέσα στο 1993, κλήθηκα σε ένα συνέδριο στην Ελλάδα. Το θέμα ήταν η παγκόσμια στρατιωτική ιστορία και στη συνέχεια συζητήθηκαν οι βαλκανικοί πόλεμοι. Οι Έλληνες ακούραστα επαναλάμβαναν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος κλπ. κλπ. Αισθάνθηκα αμήχανα γιατί γνωρίζω για τη Μακεδονία.

Αποφάσισα τότε να γράψω ένα βιβλίο που θα έχει τον τίτλο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα» και χρησιμοποίησα αρχεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ήταν πιο ειδικά να μιλήσουν για την ιστορία. Πολλά από αυτά τα στοιχεία ενδιαφέρουν και εμάς σήμερα».
Έτσι ο καλός τούρκος στρατηγός, γράφει το δημοσίευμα, διέταξε τους …υφισταμένους του (σιγά μην κάτσει να τα ψάξει ο ίδιος) να βρούν στοιχεία για να αποδείξουν ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική…

Και τα βρήκαν!...«Στα μάτια μας, λέει ο … ιστορικός ερευνητής, έπεσε η απογραφή της Γενικής Επιθεώρησης της Πύλης, του Χουσείν Χιλμί Πασά, που έκανε την απογραφή του πληθυσμού το 1904. Αυτό ήταν! Η απογραφή, λοιπόν λέει, ότι υπήρχαν στην πΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο, 1.508.000 τούρκοι και εξισλαμισθέντες Arnauts (Αρναούτοι, Αλβανόφωνοι), 896.000 Μακεδόνες, 307.000 Εβραίοι, 100.000 Σέρβοι και 99.000 Βλάχοι. Και αυτή ήταν η απόδειξη».

Βέβαια από την προηγούμενη παράγραφο τα μόνα σωστά είναι το όνομα του Χιλμί Πασά και η ημερομηνία 1904, τα άλλα, οι …υφιστάμενοί του, ας κάνουν τον κόπο να τα ξαναδούν, μπας και βρουν κανέναν Βούλγαρο ή Έλληνα, που εκατοντάδες από αυτούς σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα 1900-1904…

Όσο για τους Μακεδόνες, του 1904, θα εννοεί, σαφώς, τους Έλληνες που ζούσαν στη Μακεδονία, γιατί οι Σλάβοι, πολύ αργότερα, έκλεψαν το γεωγραφικό χαρακτηρισμό τους, προσπαθώντας να το …μετουσιώσουν σε …έθνος.Δυστυχώς, για ορισμένους τα έθνη δεν φτιάχνονται, υπάρχουν.

Πηγή:Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ