ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΣΧΗΜΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό το ιστολόγιο
Με σύνδεση από εδώ
Ο ιστός
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 
Με σύνδεση από εδώ
 
 
 

Ο ιστός
 
 
 

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία



Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία, αν κρίνει κανείς από την υποχώρηση της χώρας μας στον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας του World Economic Forum. Μεταξύ 139 χωρών υποχώρησε για το 2010 από την 71η θέση που κατείχε το 2009στην 83η θέση.



Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε στην Κίνα, η υποχώρηση αυτή οφείλεται στη μεγάλη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντός της, σε συνδυασμό με τη “φτωχή” λειτουργία των θεσμών και τη χαμηλή αποδοτικότητα των αγορών. Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.



Την ίδια ώρα, όμως, ούτε τα spreads λένε να πάρουν την κατηφόρα. Τόσους μήνες μετά την προσφυγή της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης, σχεδόν τέσσερις, τα spreads του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου παραμένουν στις 960 μονάδες βάσης περίπου, δείχνοντας ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αδυνατεί να βγει και να δανειστεί μόνη της από τις αγορές.



Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αισιοδοξεί και δηλώνει στο «Bloomberg» ότι «τα ελληνικά ομόλογα δεν είναι πλέον κάτι που οι αγορές πρέπει να φοβούνται». Από πού πηγάζει αυτή η αισιοδοξία; Από την πεποίθησή του ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Βέβαια, ο ίδιος μπορεί να το πιστεύει, αλλά ακόμα και αν δεν το πιστεύει, καλά κάνει εκ της θέσης του και δέίχνει να το πιστεύει. Οι ξένες αγορές όμως δεν δείχνουν να το συμμερίζονται. Και αυτό είναι το άσχημο στην προκειμένη περίπτωση...
πηγη:star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ