ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το «my-greece.gr» βασικό εργαλείο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

TH νέα στρατηγική του Yπουργείου Τουρισμού παρουσίασε χθες ο υπουργός Π. Γερουλάνος σε συνάντηση ομογενών στο «Κρητικό σπίτι» στην Αστόρια, δίνοντας έμφαση στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα «my-greece.gr», το οποίο αποτελεί τη μετεξέλιξη του Youingreece και της δράσης «Συμμαχία για την Ελλάδα». Oσον αφορά την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι έχει παρατηρηθεί μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «κάτι αλλάζει στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Τουρισμού στην πανομογενειακή συγκέντρωση έδωσε μια συνολική εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο με σκοπό την προσέλκυση τουριστών, προβάλλοντας διαφημιστικά σποτάκια που αναδεικνύουν την ομορφιά της χώρας. Επισήμανε ιδιαίτερα την αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής του υπουργείου, καθώς και την πρόθεση το υλικό του site «my-greece.gr» να αποτελέσει βάση για την ανάπτυξη των 90 εμπειριών-πρεσβευτών της Ελλάδας στο visitgreece.gr.

O κ. Γερουλάνος δέχτηκε ερώτηση και για την αεροπορική σύνδεση της χώρας με την Αμερική. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κατάργηση της απευθείας πτήσης της Ολυμπιακής Νέα Υόρκη - Αθήνα, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αμερική, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιριών, τότε θα εισέλθουν σε μια τροχιά ανάπτυξης και δεν αποκλείεται να μπορέσουν να καθιερώσουν και πτήση από τη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και ιδέες για την προσέλκυση εξειδικευμένου τουρισμού, επισημαίνοντας για παράδειγμα την περίπτωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, αθλητικό γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί εκτός της χώρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική προσφορά της ομογένειας, αναφέροντας ότι «αν καταφέραμε κάτι μέχρι τώρα και μέσα απ'Α αυτή την κρίση, ένα μεγάλο μέρος οφείλεται στη δική σας συμβολή».
Τον λόγο πήρε και ο αντιπρόσωπος του Εθνικού Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών με μέλη σε σαράντα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέληση για «εθελοντική δουλειά», ώστε να προβληθεί σωστά και αποτελεσματικά ο τουρισμός, ο πολιτισμός και γενικότερα η εικόνα της χώρας μας.

http://my-greece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ