ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

ΣΤΙΣ..........ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...........

Εγκαταλείπουν οι νέοι τη χώρα

Το νέο κύμα μετανάστευσης μπορεί να μην έχει τα χαρακτηριστικά εκείνων άλλων εποχών αλλά επιτάσσει τον προβληματισμό, καθώς το νέο επιστημονικό προσωπικό νιώθει όχι μόνο την ύφεση αλλά και τις ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα στο "Βήμα της Κυριακής" αλλά και όπως είχε παρουσιάσει το News247 σε δημοσκόπηση τον Ιούνιο (δείτε εδώ το θέμα) επτά στους δέκα Έλληνες με ολοκληρωμένες τις σπουδές τους ή σχεδόν ολοκληρωμένες, θα άφηναν χωρίς δυσκολία τη χώρα μας για το εξωτερικό.

Το κυριότερο, δεν πρόκειται για λόγια "του αέρα" κατά το κοινώς λεχθέν αφού μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Όπως και στην έρευνα του News247 τον Ιούνιο, έτσι και σε αυτήν, απεικονίζεται η απογοήτευση των νέων αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης στα.. κόμματα και το κράτος, ενώ σημαντικός παράγοντας για τη φυγή στο εξωτερικό είναι και η τεράστια διαφθορά.

Σημαντικά ευρήματαΑπό το σύνολο των ερωτηθέντων λοιπόν (5.442 νέοι 22-35 ετών) το 73,6% δηλώνει πρόθυμο να εγκαταλείψει την Ελλάδα και το 42% έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το κατορθώσει.

Από αυτό το 42% το περίπου 65% έχει απαντήσει στην έρευνα πως το κάνει για να βρει καλύτερη ποιότητα ζωής, το 44,7% για μία καλή δουλειά και το 32,6% για να απολαύσει αξιοκρατία και αναμένουν όλοι τους έναν μισθό της τάξης των 1.500 έως 5.000 ευρώ.

Σε ποσοστό 64,1% οι νέοι εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης ούτε τη δημιουργία περιουσίας αλλά αντίθετα θα βιώσουν επαγγελματική ανασφάλεια και φόβο.
Τα όνειρά τους.

Σε ποσοστό 34% οι νέοι ονειρεύονται το αυτονόητο, να έχουν δουλειά ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν δική τους επιχείρηση. Οι περισσότεροι επιλέγουν πάντως δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 51,5% με το δημόσιο τομέα να επιλέγεται από το 44,3%.
Στέλιος Μπαμιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ