ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΤΟΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡΠέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Το παιχνίδι είναι στημένο… Πως και γιατί η παρέα του ΓΑΠ μας έφτασαν στην πτώχευση


Η πρεμούρα των Αμερικανών να ρίξουν πάση θυσία των Κώστα Καραμανλή στήνοντας ανύπαρκτα σκάνδαλα που θα έχουν τον ελληνικό λαό διχασμένο ακόμα και τώρα, ώστε αυτοί ανενόχλητοι να ανεβάσουν τον δικό τους Γιωργάκη να φέρει εις πέρας την αποστολή του έρχεται να δέσει με όλη την εικόνα των μετέπειτα ενεργειών της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός, με την πιο σύντομη αλλά και καταστροφική θητεία για την Ελλάδα, είναι ο Γεώργιος Αν. Παπανδρέου, θα γράψει η Ιστορία.


 Τα 9 σκόπιμα λάθη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (που μάλιστα δεν θα λογοδοτήσει κανένας στην δικαιοσύνη για αυτά) που καταδίκασαν την χώρα σε Πτώχευση έχουν ως εξής ….
1ο ) Ο Πρωθυπουργός ορίζει “Τσάρο” της οικονομίας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου χωρίς να του βάλει ούτε καν υφυπουργούς και χωρίς ένα ισχυρό επιτελείο.
2ο) Σε ένα τόσο κρίσιμο ιστορικά σημείο της χώρας όταν οι Τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ήθελαν να μιλήσουν με τον Υπουργό, αυτός δεν δεχόταν κανέναν. Είναι προφανές πως όταν εν μέσο τέτοιας κρίσης δεν θέλεις να ακούσεις κανέναν δικό σου έχεις πάρει γραμμή για να επιτελέσεις ένα συγκεκριμένο έργο.
3ο) Θέλοντας να μιμηθεί τον προκάτοχο του (Αλογοσκούφη) ξεκίνησε την θητεία του, στο Υπουργείο με μια “Απογραφή”, καταφέρνοντας να διογκώσει το χρέος (εσκεμμένα κατά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά μέλος της ΕΛΣΤΑΤ) το μόνο που κατάφερε με αυτή την απογραφή ήταν να διογκώσει ανεξέλεγκτα το χρέος και πλήξει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Γιατί θέλησε να το κάνει αυτό ? α) Για να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τα πήγε καλά και αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία που έδινε στους Ευρωπαίους. β) Αν παρουσίαζε δήθεν υψηλό έλλειμμα το οποίο θα παραλάμβανε ο ίδιος, θα ήταν πολύ εύκολο να το μειώσει και με αυτό τον τρόπο θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων.
4ο) Λάθος εκτίμηση των πακέτων μέτρων που ανακοίνωνε κάθε τρίμηνο σχεδόν με αποτέλεσμα να οδηγήσει την χώρα σε βαθιά ύφεση, την αγορά σε κάθετη πτώση με λογική συνέπεια την μείωση των φορολογικών εσόδων την ώρα που οι δαπάνες έμεναν οι ίδιες και την ψαλίδα εσόδων, εξόδων να ανοίγει αντί να μικραίνει.
5ο) Οι συνεχόμενες δηλώσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, έσπερναν τον πανικό στους καταθέτες (μεγάλους, μικρούς) με αποτέλεσμα να σηκώνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, ακόμα και με τις σακούλες, και, είτε να τα στέλνουν στο εξωτερικό είτε, να τα βάζουν σε θυρίδες, πλήττοντας ανεπανόρθωτα το Τραπεζικό σύστημα της χώρας.
6ο) Όταν τον Ιανουάριο του 2011, προ Μνημονίου δηλαδή και γνωρίζοντας επισήμως την κατάσταση της οικονομίας, βγήκε στις αγορές να δανειστεί 5 δις ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες, οι αγορές του προσέφεραν 25 δις και εκείνος πήρε μόνο τα 8 με το σπρεντ να είναι τότε στις 250 μονάδες ! Γιατί το έκανε αυτό ? Αν είχε πάρει έστω τα 20 δις τότε θα ήταν ίδια η εξέλιξη ?  η μετά από λίγους μήνες δεν θα χρειαζόταν να μπούμε στο Μνημόνιο ? και τα σπρεντ να εκτιναχθούν πάνω από 1.200 και 1.500 μονάδες.
7ο) Αντί να προσπαθήσει από την αρχή να πετύχει καλύτερους όρους δανεισμού και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων, δεσμευόταν με όρους που από την αρχή γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να τηρήσει.
8ο) Έκρυβε το πραγματικό πρόβλημα από την κοινωνία και τους εταίρους μας, δημιουργώντας μια αίσθηση αισιοδοξίας που δημιουργούσε προσδοκίες οι οποίες τελικά δεν επαληθευόταν, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει απογοήτευση και οργή μετέπειτα, όχι μόνο στους “Αγανακτισμένους” αλλά και στους ίδιους τους Ευρωπαίους ηγέτες.
9ο) Για όλα φταίνε οι άλλοι. Σε κάθε κουβέντα δεν αναλάμβανε κανένα μέλος της Κυβέρνησης την ευθύνη παρά αμέσως έθεταν το επιχείρημα “έτσι τα βρήκαμε από τους προηγούμενους” βγάζοντας την ουρά τους απ έχω όπως είχαν μάθει να κάνουν τόσα χρόνια.
Με αυτά όλα η χώρα έφτασε στην Πτώχευση, στην ελεγχόμενη η άτακτη χρεοκοπία, στην έξοδο από το ευρώ, σε κούρεμα σε ότι και να πούμε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η Ελλάδα δεν θα είναι η ίδια που ήταν χθες.
Οι Τίτλοι Τέλους έφτασαν κρύβουν πολλούς συντελεστές και πολλές σκοπιμότητες που θα τις βρούμε μπροστά μας …
Φιλοσοφική ερώτηση : Θα πληρώσει ποτέ κανείς για αυτά τα (σκόπιμα) λάθη ? Θα βρεθεί κανένας Πολιτικός στην φυλακή για εσχάτη προδοσία;
24wro


Σχόλιο Πελασγού: Όπως καταλαβαίνετε, αυτή είναι μία πολύ επιεικής κριτική για τον κ. Παπανδρέου και το συνάφι του...Και τα αμαρτήματα και εγκλήματά τους ενώπιον του έθνους ΔΕΝ παραγράφονται

ΠΗΓΗ.ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ