ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ


Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορείας;


Θα "τσεκαριστούν" 900.000 φορολογούμενοι που είπαν όχι στην περαίωση...

Σαρωτικοί έλεγχοι έρχονται τον Μάρτιο σε 900.000 φορολογούμενους που δεν εντάχθηκαν στις διαδικασίες της περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων...



Όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η κυβέρνηση, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, μετά το πέρας των αιτήσεων για την περαίωση θα ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού φορολογούμενων «υπόπτων» για απόκρυψη εισοδημάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ.Κουσελά οι έλεγχοι θα γίνουν με κριτήρια κινδύνου και με βάση το δείγμα αυτό θα γίνουν οι τακτικοί πλέον έλεγχοι. Θα λειτουργήσει το σύστημα ELENXIS που θα επιλέξει το δείγμα με επιστημονικά κριτήρια και θα εντοπίζει τις ζώνες μεγάλης επικινδυνότητας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεέθερος Τύπος", το νέο σύστημα επαναφέρει την έννοια της μοριοδότησης και της ανάλυσης κινδύνου, με μόρια που θα αποτυπώνουν το βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή.

Το σύστημα θα "μοριοδοτεί" την προτεραιότητα, τη σπουδαιότητα ή το βαθμό δυσκολίας έτσι ώστε να αποδίδονται 10 μόρια για κάθε ανεξέλεγκτη χρήση ή κάθε ανεπεξέργαστο δελτίο ελέγχου και 100 μόρια για κάθε χρήση που πλησιάζει να παραγραφεί.

Στο στόχαστρο θα μπαίνουν κυρίως επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν πάνω από 4.000 μόρια, επιπρόσθετα με τους «πόντους» για επί μέρους στοιχεία που προκύπτουν από την κεντρική επεξεργασία που θα γίνεται στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ