ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

international visitors from 24-5-2010

free counters

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Έρχεται νόμος με εξοντωτικές ποινές για τους φοροφυγάδες


Εξοντωτικές ποινές για τους φοροφυγάδες έρχονται μέσα στο νέο έτος, αφού η στέρηση των εσόδων λόγω της φοροδιαφυγής παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι στην.... εισοδηματική πολιτική. Κατ’ εντολή της τρόικας η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που βάζει στο στόχαστρο την φοροδιαφυγή, προβλέποντας πρόστιμα-εξπρές, λουκέτα σε καταστήματα που δεν εκδίδουν αποδείξεις, κατάργηση του αφορολογήτου σε επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν και ποινές φυλάκισης ακόμη για απλές περιπτώσεις.

Το στίγμα έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με νέα παρέμβασή του μέσα σε λίγες ώρες, ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει τους ασθενέστερους, τονίζοντας ότι οι φοροφυγάδες δεν μπορεί να μένουν ατιμώρητοι. Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κάρολος Παπούλιας «η κοινωνική συνοχή βγαίνει από την πάταξη των αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να διαφεύγουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν φόρους και ύστερα να τρέχουν στα κρατικά νοσοκομεία να θεραπευτούν. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης μιλώντας την Κυριακή στην Κρατική τηλεόραση και αναφερόμενος στο θέμα, είπε χαρακτηριστικά, ότι «η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα φέρνει ένα νόμο μαζί με τα οικονομικά, όπου θα είναι πάρα πολύ αυστηρές οι ποινές για τους φοροφυγάδες». Ερωτηθείς για την παρέμβαση του κ. Παπούλια, είπε ότι «για τα "μεγάλα ψάρια" μιλάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ασφαλώς αυτά πρέπει να χτυπηθούν».

Για το θέμα είχαν ένα σύντομο διάλογο και ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «σε αυτή την δύσκολη περίοδο προέχει να εμπεδωθεί το Κράτος δικαίου και η κοινωνική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση». Η φοροδιαφυγή και ειδικά η επώνυμη αναμένεται να βρεθεί μέσα στους επόμενους μήνες σε στενό κλοιό, αφού πέρα από τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ, με το νέο νομοσχέδιο το πλαίσιο θα γίνει ασφυκτικό.
http://www.alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

eortologio www.com2.gr

TRANSLATE MY PAGE

Αναγνώστες

ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΣΟΥ ΜΑΤΙΑ